Merhabalar;
Geçen sene yaz aylarında 2003 model lacivert fiesta tdci bir araç satmıştım. Satış günü aracın sigortası ve vizesi bittiği için devri yapılamamış ve alan kişi kalamayacağını söyleyip aracı vekaletle alıp mersine gitmişti. Bende araç şirket üstüne olduğundan faturasını kesip gönderdim. Adamın Vekaleti 1 haftalıktı. 1 hafta sonra arayıp vekaleti verdiğim arkadaşının kaza geçirdiğini ve ağır yaralandığını söyleyip başka bir isim adına yeni bir vekalet istedi. Bende aptal gibi gönderdim. O da 1 hafta sonra satışı yaptığını ilgili belgeleri en kısa zamanda göndereceğini söyledi ve bir daha telefonlara hiç çıkmadı. Tabii belgelerde gelmedi. Meğer adam o sırada başka bir araca patlayıp karşı araçta 15bin liralık bir hasara yol açmış. Sigorta 12bin lirasını karşılayıp üstünü benden istiyor. Ancak satış belgesi olmadığından aracın o sırada bende olmadığını kanıtlayamıyorum. Elimde 2 adet belge var biri verdiğim vekaletin örneği biride kestiğim fatura. Dava açtım 1 senedir sürüyordu. Avukat aracın yeni plakasını öğrenirsek bi ihtimal çıkacak kararla aracın borca karşılık bağlanabileceğini söyledi. Sizlerden ricam Mersindeki bir arkadaş Hürriyet mahallesindeki vereceğim adrese bir bakabilirmi? Eğer bakabilecek olan varsa şasi numarası aracın kayıtlı olduğu adres aracın ben sattığım zamanki ilan fotoğrafı ve kazadan önceki belirgin özellikleri gibi bilgileri söyleyeceğim. Aracın nereden hasar aldığını bilmediğimden belirgin özellikleri kaybolmuşta olabilir. Bana yardım edebilecek biri varmı bu konudaplakayı öğrenin dileyin benden ne dilerseniz sırf bu şerefsiz herifin yaptığından dolayı araba bağlansın elinden alınsın inanın parasında değilim.
Edit: Söylemeyi unutmuşum araç şu an kaza yapan kişinin üstüne olduğundan plakayı öğrenirsek kaza raporlarındaki isimle şuan araç sahibi isim aynı olduğundan kazayı sattığım herifin yaptığıda ortaya çıkacak