User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
91 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Amerikada Yaşamak ?

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Brs_eg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vize için gosterilmesi gerek para onemli degil onu gosteririm.

Bilmiyorum işte kocaman bi ulke bnm amacimdaki biri için hangi şehir uygun vs.

2mizinde ailesi bi miktar para gonderecektir yardim olarak.tabi bizde surekli gezme posizyonunda olmiycaz orda bi iş yapilmasi lgzm.turk mah. derken tabiki oralara gelip surekli turkce konustuktan sora cok bi anlam ifade etmez ama sonuctata bildign birilerinin olmasinda fayda var die soledim.
    Dedigim gibi o zman St.Louis e gidebilirsiniz cok guzel bi sehir ogrenciler icin fiyat bakimindna ama calisma olarak ne yaparsiniz bilmiorum calisma olursa turklerle ilgili bi yere gitmeniz lazim yarim acisindan.

San Franciscoda cok turk war butun otoparklar turklerin, %90 diebilirim.

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne üzerine çalıştığınız da önemli. ayrıca askerliği bedelli yapabilmek için sigortalı işte 3 yıl çalışmanız lazım.

öğrenci vizesinde bütün masraflarınızı kalacağınız süre boyunca bankaya koyup onu gösterip gitmelisiniz.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redpunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dedigim gibi o zman St.Louis e gidebilirsiniz cok guzel bi sehir ogrenciler icin fiyat bakimindna ama calisma olarak ne yaparsiniz bilmiorum calisma olursa turklerle ilgili bi yere gitmeniz lazim yarim acisindan.

San Franciscoda cok turk war butun otoparklar turklerin, %90 diebilirim.
    İşe yine bi turk yaninda girmek lgzm o zmn

Dedigim gibi gosterilmesi gereken hesaplari gosteririm.Dusundugum gibi olcaksa arabami satar sermaye yaparm ama deyecek bişy olsn.Su durumda amerikada baya bi zorliycak gibi daha ii araştirmamiz lgzm.

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 yil çaliştiktan sonra bedelli hakki doğuyor benim dayimin eşi ingiliz evlendiklerinde askere gitmesi gerekiyordu turizmci oldundan ertelemişti bi kaç yıl.Tam askere gitcegi zaman Amerika Iraga saldirinca yengem gitmesini istemedi askere İngiltereye yerleştiler orda 3 yil bilgisayar pazarlama sirketinde calisti sonra bedelli yapti 15 20 gun sanirsam ve hafta sonlari izini vardi 2 gun bide 10 milyarda bi tutari var ama ingilterede de yapabliyormusun askerligi sabah 9 aksam 5 işe gider gibi dayim ole tercih etmedi turkiyeye donup bedelli yapti.Belki Amerikada da öyle bi seçenek vardir. Gitcegin yerin vatandasligina gecmen gerekiyor galiba calisma izni icin

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askerligini yapmadan kesinlikle Amerika"ya gelme...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel konu olmuş.. Banada bir ara tanıdıklar vasıtasıyla çok şey anlattılar özellikle green cardtan bahsedildi.. Green Card'a sizlern yorumları nelerdir? Artıları eksileri ve gerekenler açısından?

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burdan alabilceğin turist vizesi ve bu vizeyle usa da çalışamazsın. anca kaçak çalışırsın. o da bişey ifade etmez askerlik babında. 2seçenek var, ya usa da bi yer sana sponsor olucak çalışma izni çıkartıcak yada orda usa vatandaşı biriyle evleniceksin. sponsor olayıdı trde yurtdışı manşeili büyük zincir şirketlerden birinde çalışıyorsan anca transfer durumunda bunu yapıyorlar. evlenmeye gelirsek, diyelim ki kız buldun evleniyosun formalite. o bile çok zor belli bir süreci var, mülakata giriyosun, yetkililer eşinizle gerçekten mi yoksa formalite icabı evlenip evlenmediğinizi knotrol ediyor. inanırlarsa 1senelik bir süreçten sonra usa vatandaşına geçiriyolar ve çalışma izni veriyorlar. usada evlenen 2 arkadaşım var şu anda çalışıyorlar çok rahatlar, maddi durumları burda 10sene çalışsa bile elde edemiceği düzeyde ama vatanlarını özlüyorlar. birde çok fazla yatırım yapıp usa vatandaşına geçenler var ama bunu bizler için varsaymıyorum bile, uçuk meblağlar. bide şöyle bir durum var canada çok daha elverişli bir ülke. nedeni ise sığınma talebinde bulunulup 1sene içinde vatandaşlık ve çalışma izni veriyorlar. bir arkadaşımda bu şekilde 3 ay önce kanadaya gitti başvurularını yaptı. usa dan çok daha elverişli ülkeler var iyi etüt etmek gerek.

şunuda eklim pasaportunda daha önceden hiç çıkışın ve vizen yoksa usa turist vizesi almanda imkansıza yakın bişey.
    Sakin güç...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ZeoN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel konu olmuş.. Banada bir ara tanıdıklar vasıtasıyla çok şey anlattılar özellikle green cardtan bahsedildi.. Green Card'a sizlern yorumları nelerdir? Artıları eksileri ve gerekenler açısından?
    Greencard demek birkac sene sonra Amerika vatandasligi demek

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahanda benm konu

1 sene oldu benmde buraya geleli ...

ben h2b vizesi aldım 3 sene çalışma ve oturma izni veriyor . ama bu 10 ay 10 ay oluyor kontrat la öle birdne size kimse 3 sene garanti iş vermiyor.
    10 ay dolduktan sonra yeni işiniz hazır olmalı yada eski yerinizde devam edebilirsiniz.

askerlk de 36 ay boyunca sigoryalı çalıştığınız zaman yanlış hatırlamıyorsam 9000 dolar gibi paraya bedelli yapabiliyosunuz

2. si kötü bi haberm var Türkiye artık h2b den silindi ...

turist vizesine güvenip sakın buraya gelmeyin onun çalışma izni yok kaçak iş bulursan saati max 5-6 dolardan çalışırsın oda iş bulursan taki ing de iyi dğei ldiyorsun oda imkansız

sizin istediğiniz en az 3 yıllık vizelerde q1 gibi ileri düzeyde ingilizce istiyor o yüzden sizin planlarınız biraz hayal gibi olmuş kusra bakmayın

ben florida da yaşıyorum 2 kişi 2 odalı şehir merkezinden bi evde kalıyoruz elektrik su kira dahil cebimizden 500 dolar çıkıyor ...

ama bu paraya nyc de oda bile kiralıyamazsn ... kısacası gideceğin yere bakman lazım her yerde fiyatlar değişik.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun donem internship programlari Amerika"ya gidip calismanin en kolay yoludur..Istanbul da bu isi yapan tonlarca firma var...

olcay_bora
    Misafir
    walla ben abd fln bilmem ama ne yap et altından gir üstünden çık ve git. ben allahın izniyle seneye kıbrıstayım bir yerde iş bulmak zor oluyor bayagı kurcaladık en sonunda kendi işimi kuruyorum oraya 3 sene kafadan kıbrısta kalcam snra gelip bedellimi yaparım sonra ya yine dönerim yada istanbula dönerim bu arada geçimimi de saglamış olcm yurt dısı güzl bişy

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amerikaya gelmek icin oncelikle vizede gusel bi banka cuzdani gerekli , sonrasinda yuksek ihtimal ( para miktari coksa ) 10 yillik turisy vizesi yada okul icinde 5 yillik f1 vizesi alabilirsin , ha bu garantimi degil , cnk ordaki vize veren adama bakiyo . genel olarak Redpunk aciklamis , newyork icin konusayim bende , long islanda yasiyorum amerikanin en gusel adalaarindan biri burda ulasim kendi aracinla heryere toplu tasim cok az , ev kiralari sansina bagli biraz ama 1000+ iyi evler . okul ve is ayni anda biraz kasabilir . o birazda okulun sana izin verecegi saatlere bagli . bazi okullarda devamsizlik suresini asmak yabancilar subesi ile basini belaya sokabiliyor . ozlem , arkadaslik , trdeki rahatlik bunlara deginmicem . o konuda vatan aklindan cikmaz ( eger vatani duygularin yogunsa ) gunluk hayatta yaptigin en salak seyi bile ozlersin
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ZeoN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    green card amerikanin sana verdigi yasal oturma ve calisma iznidir. secme , oy verme hakkin felan yok . + lari amerikaya geldiginde amerikan vatandaslarinin gectigi yerden gecersin ( sira olmuyo orda beklemiosun ) , diledigin yerde calisabilir , istedigin kadar oturabilirsin , bu kart sayesinde Turkiyede otomatikman bedelli hakkin dogar ( amerikada 3 seneyi gecirmek sarti ile , calismasanda 3 senelik is gununu amerikada gecir yeterli ) ve 5 sene sonrasinda , sinavla amerikan vatandasligi alma hakkini sana sunar . almak istemedin yada alamadin bu karti her 5 senede bir uzatabilirsin .

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amacim belli acikcasi.

-Yurt dişi gormek ve tecrubesi kazanmak.
    -Yabanci Dil gelişimi.
    -Askerlik.

Sonucta amerika yazdim ama bu sartlari saglayabilcegim farkli yerlerde olur.
    Soledgim gibi Banka cuzdani halledilebilir bişy.Bunun yaninda ailem aylik olarak belli bir yardim yapacak kaldigim surede bnmde bişyler yapmam lgzm olacaktir gecinebilmem için.

Yorumlara bakarsak usa hakkieten hayal yasal olarak calişip 3-4 sene gecirebilmek için

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerikadan daha mantıklısı Avustralya'ya gitmek olacaktır bence.İş olanakları yaşam standartları ve kalitesi açısından çok çok daha iyi.

İş potansiyeline aç bir ülke nitelikli işgücü olan kişilere oldukça faydalı imkanları var Barış eğer düşünürsen Pm at yarın ararım seni anlatırım çok faydalı bilgiler edindim araştırmalarım sonucu.
    niyet oraya mı yoksa köftehor
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Brs_eg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amacim belli acikcasi.

-Yurt dişi gormek ve tecrubesi kazanmak.
    -Yabanci Dil gelişimi.
    -Askerlik.

Sonucta amerika yazdim ama bu sartlari saglayabilcegim farkli yerlerde olur.
    Soledgim gibi Banka cuzdani halledilebilir bişy.Bunun yaninda ailem aylik olarak belli bir yardim yapacak kaldigim surede bnmde bişyler yapmam lgzm olacaktir gecinebilmem için.

Yorumlara bakarsak usa hakkieten hayal yasal olarak calişip 3-4 sene gecirebilmek için
    azerbeycan , kazakistan nebilim romanya felan dusun istersen , dil secenegini kaldirirsan . zamaninda bakmistim ben ustunde fazla para tasima yeter gusel okullar var oralarda .

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zor işler özellikle vize almak büyük problemdir..
    tek başınıza yapmamaya çalışın TR de bir sürü aracı kurum var ün yapmış olanlarda var...
    bir dil okuluna yazılın hangi ülkede isterseniz oradan davet kabul mektubu geldikten sonra vizeye falan başvurursunuz en kolay bu şekilde vize alırsınız ama tabi bunun içinde iyi bir mal varlığı bankada yüklü miktarda para gerekli
    ama açıkçası çalışma olayı imkansıza çok yakındır sadece bazı ülkelerde haftalık belirli bir süre çalışma izniniz olur ondada genelde komilik yaparsınız..
    ama vizeye başvururken dikkatli olun sağlam ve hazırlıklı bi şekilde gidin ret yememeye bakın bir ülkeden ret yedikten sonra bazı ülkelerede görülüyor baştan mağlup başlarsınız
    bir aracı kuruma mutlaka gidin demişmiydim..

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amerikaya gelmek icin oncelikle vizede gusel bi banka cuzdani gerekli , sonrasinda yuksek ihtimal ( para miktari coksa ) 10 yillik turisy vizesi yada okul icinde 5 yillik f1 vizesi alabilirsin , ha bu garantimi degil , cnk ordaki vize veren adama bakiyo . genel olarak Redpunk aciklamis , newyork icin konusayim bende , long islanda yasiyorum amerikanin en gusel adalaarindan biri burda ulasim kendi aracinla heryere toplu tasim cok az , ev kiralari sansina bagli biraz ama 1000+ iyi evler . okul ve is ayni anda biraz kasabilir . o birazda okulun sana izin verecegi saatlere bagli . bazi okullarda devamsizlik suresini asmak yabancilar subesi ile basini belaya sokabiliyor . ozlem , arkadaslik , trdeki rahatlik bunlara deginmicem . o konuda vatan aklindan cikmaz ( eger vatani duygularin yogunsa ) gunluk hayatta yaptigin en salak seyi bile ozlersin
    CA ile NY asiri pahali ben NY in daha pahali oldugunu duymustum ki muhtemelen oledir, ben Bay Bridge in onunde oturuorum ve bu paraya NY da nah kalirsin $5000 leri cikman lazim muhtemelen.

Onun disinda Florida zaten cok ucuz, Floridayida sadece Miami olarak gormeyin bazi yerleri cidden cok kotu, gecende bizim hoca diodu Floridada hic redneck gormicez die gidenler hazirlikli olsun die

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redpunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    CA ile NY asiri pahali ben NY in daha pahali oldugunu duymustum ki muhtemelen oledir, ben Bay Bridge in onunde oturuorum ve bu paraya NY da nah kalirsin $5000 leri cikman lazim muhtemelen.

Onun disinda Florida zaten cok ucuz, Floridayida sadece Miami olarak gormeyin bazi yerleri cidden cok kotu, gecende bizim hoca diodu Floridada hic redneck gormicez die gidenler hazirlikli olsun die
    haklisin , buralar cok pahali . ev kirasi ayri satin almak istesen ayri bi para . bence kisa sureli kalmak icin makul ama yerlesmek icin amerika bana gore degil .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)