User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
91 sonuçtan 77 ile 91 arası

Konu: Amerikada Yaşamak ?

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    f1 vizesınde çalısma izni master yada college okursan alabılırısn 1 yıl green cartta öle her gelene vermıolar burda çekilişle cıkanlardan bahedıyım abd de sana sponsor olcak bı fırma bır aıle bulamassan o green cart yalan oldu demktır en temız yolu evlılık fake make evlılık....olmadımı al örencı vızesı f1 dil kursu için basvur bı şirkete burdan ayarlıyorlar evraklarını banka hesabında en az 10bın$ olsun bankadakı memeura söle böle böle görüsn parayı işlesin cuzdana sonra gerı versın ben öyle yapmıstım sorun cıkarmadı bankadakı saolsun...ev araba tapuların olsun dosyanda konsolos takı zencı hatun benım hesap bılıgılerıne 3 4 kere baktı kapadı baktı kapadı sonra ok dedı ama calısamassın sadece okul için dıe konstu ok dedım sorun dııl para yalandan tabi...neyse verdı 5 yıllık vızemı cıktım gıttım orda 19 ay kaldım okula gıtmedım çalısıyordum ayda 2000$ cıvarı gelırm vardı eve gece 3 4 gelıyordum sabah okul a üşenıyordum okulda parasını alıyordu ses cıkarmıyordu 8 aya yakın okula uğramadım ı20 yanı ogrencı belgemı ıptal etmısler haberım oldu gıttım yenısını cıkardılar okuldan sorun yok dendı ok dedım tam gaz devam çalısmaya neyse 2 ay sonra bı sabah saat 5, 2 tane immigratıon görevlısı boyunlarında rozetler ellerınde benım 17 ay once havaalanında verdıgım parmak ızlerım yukardan benden habersız cekılmıs resımlerımvs... koca bı dosya ıle geldıler sen kaçak durumdasın dedıler nasıl olur vs... okul da ı20 ın ıptal olms sonra kayıttan dusmussun benım o gecen 2 ay sursınde mexıco yada herhangı bır sınırdan cıkıs gırıs yapmam gerekıyorumus bundan ne benım ne okulun haberı vardı sonuc:31 gun hapıs yattım kefalet ile cıktım ve 2 ay sonra tr ye döndum mecburen su an fake evlılık kovalıyorum oldu gbi istedıkten sonra yapamıcagın ıs yok ama bukadar seyı yazdım sana kolay dıııl oralar ne kadar tanıdıgında olsa en ufak yanlısn pahalıya mal olabılır tr gbı dııl sıstem ayrıca h1 almadan sana çalısma ıznı vermıcekler kaçak calsısıcaksın ve bu hep rısk yanı para biriktirip gelırm düşüncenı bıhada gözden gecır en ucuz ev kırası 2000$ odalarda 500$ yemen içmen vs... sen hesapla ben ayda 2000 en az kazanıyordum 500 kıra verıdoum 4 kısı kalıyorduk bır evde 2 yıla yakın kaldım 100$ ile döndum bide turklerden uzak dur küpe yap bunu... ama gitmek istiyorsan git sakın erteleme sonra pişman olmaktansa denedım oldu işte yada denedım olmadı dersin dunyanın sonu diil yap kardesım istedğini sakın erteleme gidicem de yeter gidersin bi şekilde

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 34btr1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    f1 vizesınde çalısma izni master yada college okursan alabılırısn 1 yıl green cartta öle her gelene vermıolar burda çekilişle cıkanlardan bahedıyım abd de sana sponsor olcak bı fırma bır aıle bulamassan o green cart yalan oldu demktır en temız yolu evlılık fake make evlılık....olmadımı al örencı vızesı f1 dil kursu için basvur bı şirkete burdan ayarlıyorlar evraklarını banka hesabında en az 10bın$ olsun bankadakı memeura söle böle böle görüsn parayı işlesin cuzdana sonra gerı versın ben öyle yapmıstım sorun cıkarmadı bankadakı saolsun...ev araba tapuların olsun dosyanda konsolos takı zencı hatun benım hesap bılıgılerıne 3 4 kere baktı kapadı baktı kapadı sonra ok dedı ama calısamassın sadece okul için dıe konstu ok dedım sorun dııl para yalandan tabi...neyse verdı 5 yıllık vızemı cıktım gıttım orda 19 ay kaldım okula gıtmedım çalısıyordum ayda 2000$ cıvarı gelırm vardı eve gece 3 4 gelıyordum sabah okul a üşenıyordum okulda parasını alıyordu ses cıkarmıyordu 8 aya yakın okula uğramadım ı20 yanı ogrencı belgemı ıptal etmısler haberım oldu gıttım yenısını cıkardılar okuldan sorun yok dendı ok dedım tam gaz devam çalısmaya neyse 2 ay sonra bı sabah saat 5, 2 tane immigratıon görevlısı boyunlarında rozetler ellerınde benım 17 ay once havaalanında verdıgım parmak ızlerım yukardan benden habersız cekılmıs resımlerımvs... koca bı dosya ıle geldıler sen kaçak durumdasın dedıler nasıl olur vs... okul da ı20 ın ıptal olms sonra kayıttan dusmussun benım o gecen 2 ay sursınde mexıco yada herhangı bır sınırdan cıkıs gırıs yapmam gerekıyorumus bundan ne benım ne okulun haberı vardı sonuc:31 gun hapıs yattım kefalet ile cıktım ve 2 ay sonra tr ye döndum mecburen su an fake evlılık kovalıyorum oldu gbi istedıkten sonra yapamıcagın ıs yok ama bukadar seyı yazdım sana kolay dıııl oralar ne kadar tanıdıgında olsa en ufak yanlısn pahalıya mal olabılır tr gbı dııl sıstem ayrıca h1 almadan sana çalısma ıznı vermıcekler kaçak calsısıcaksın ve bu hep rısk yanı para biriktirip gelırm düşüncenı bıhada gözden gecır en ucuz ev kırası 2000$ odalarda 500$ yemen içmen vs... sen hesapla ben ayda 2000 en az kazanıyordum 500 kıra verıdoum 4 kısı kalıyorduk bır evde 2 yıla yakın kaldım 100$ ile döndum bide turklerden uzak dur küpe yap bunu... ama gitmek istiyorsan git sakın erteleme sonra pişman olmaktansa denedım oldu işte yada denedım olmadı dersin dunyanın sonu diil yap kardesım istedğini sakın erteleme gidicem de yeter gidersin bi şekilde
    Amerika'da hapis yatmak miGecmis olsun yaw.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saolsın 31 gun gecırdık içerde işte nezamn ne olcagı bellı olmuyor filmlerdekı gbı cennet diil yani sende ordasın saırm forumda okudugum kadrıyla yorumların vardı bazı konularda anlatmaya calmıstın hatrlıorum oraların kolay yerler olmadıgını

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla gecen aydi sanirim yine Amerika konusu vardi yasam nasildir fln diye baya hararetli geciyordu...Yasadiklarina benzer seyler anlattim zordur dedim,herkes yapamaz dedim ama sonunda maddi durumumu sorgulayanlar cikti.Amerika'ya hayatinda bir kez bile gelmemis kisiler atip tuttular ve sonunda konu kilitlendi ve gunah kecisi ilan edildim

Maalesef bazi arkadaslar tecrube ile hayalleri ayirt etmesini bilemiyorlar.Anlattiklarin bilip bilmeden atip tutanlara ders niteliginde olmus.

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saolsın 31 gun gecırdık içerde işte nezamn ne olcagı bellı olmuyor filmlerdekı gbı cennet diil yani sende ordasın saırm forumda okudugum kadrıyla yorumların vardı bazı konularda anlatmaya calmıstın hatrlıorum oraların kolay yerler olmadıgını
    kurallari cignemezsen kimse sana bulasmaz di .

senin durumun benim bir arkadasimin basinada geldi , oda hapis yatti ama 2 gunde cikardik kefaleti felan .

simdi bunu okuyanlarin gozunu de korkutmayalim okumak icin yani o vize ile (f1) geliyorsaniz okul saatlerinde okulda olucaksiniz , bu 05 den beri boyle . olmaz iseniz suc ve hapis sonrasinda sinir disi , duruma gore . okuyup calisirim diosaniz oda mumkun , okul icinde de calisabilirsiniz bos bir pozisyon bulursaniz , yada okul saatleri disinda da . ama okul disinda calismaya baslarsaniz fedakarlik yapmaniz gerekli bazi seylerden .

kurallara uyun hic kimse size birsey yapmaz .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben zaten abd şöle böle dedmeımkı aksıne git diyorum adama erteleme...olmadık aklına gelmeyen şeyler iş açar dikkatli olsun diyorum gidicek kişi herşyi göz önune alsın bende öle diyordum ama öle olmadı okulu aksattım çalıştım okula gidemedim evden para istememek için para kazadım ama acısı başka yerden cıktı ben bilmiyormuydum okula gitmem gerektiğini ...okulu aksatmıcak bi işte bulamadım demkkı öle kolay iş te yokmuş oralarda ayrıca okul içinde yada dışarda nereye çalısıyorsun f1 ile ssn sorarlar adama anca master yada college bitirirsin sana 1 yıl çalış derler 366. gun bye yada okumaya devam doktora vs... su an nişanlım aynısını yapıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben zaten abd şöle böle dedmeımkı aksıne git diyorum adama erteleme...olmadık aklına gelmeyen şeyler iş açar dikkatli olsun diyorum gidicek kişi herşyi göz önune alsın bende öle diyordum ama öle olmadı okulu aksattım çalıştım okula gidemedim evden para istememek için para kazadım ama acısı başka yerden cıktı ben bilmiyormuydum okula gitmem gerektiğini ...okulu aksatmıcak bi işte bulamadım demkkı öle kolay iş te yokmuş oralarda ayrıca okul içinde yada dışarda nereye çalısıyorsun f1 ile ssn sorarlar adama anca master yada college bitirirsin sana 1 yıl çalış derler 366. gun bye yada okumaya devam doktora vs... su an nişanlım aynısını yapıyor
    esl bile aliyor olsan herhangi bi cc'da , ofislerin birinde calismaya basladiginda ki part time , sana odeme yapmak icin cek yazicaklar , adina gelmis 2 adet cek ile ss numarasi icin basvurabilirsin . alicagin ss numarasinda da yazicak calisamaz diye , bu sadece ehliyet , banka gibi islemlerini kolay yapabilmen icin verilen bir hak . ayrica devletten baska kimse senin ssn ne tur bi ssn oldugunu bilmeyecegi ve arastiramayacagi icin , okuldaki isi birakip baska islerede girebilirsin , buldugun takdirde. bu islerde ssn isterlerse yasal hakkin son 4 rakami vermen oldugundan sorunda olmaz .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam bunları yaptık bizde dediğin ssn kartı aldık hatta hiç çek gelmeden başvurduk ev kiralamamız gerek dil kurusndayız vs..ve bu kolpa ssn den lazım diye verdiler sorunsuz üzerınde çalısamaz yazıyordu... buda yasal değil senın dediğin gibi kurallara uymamış oluyoruz bu kart ile çalışmaya kalkarsak ayrıca çok kez başıma geldi son 4 rakam kesmedi adamları kartını görmem gerek diyen çok oldu göstermedim ihparvs.. olmasın diye kartı görse zaten iş veremem diycekti ufak çaplı yerler zaten sormuyor ssn ama verdikleride iş diil ayrı konu uzatmıcam fazla konuyu demek istedğim dikkatli olsunlar tr de bugune kadar basına gelmiş yada gelse bile cok kolay işin içinden çıkılabilcek durumlar abd de kolay değil ama ben olsam ertelemem konuyu açan ark için söylüyorum hiç bence f1 fılanda kovalama madem akraban var bulsun sana bı hatun kal 2 sene evli bak dalgana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yav kurallara uy dediysek de Turk'sun be arkadas . kilifina uydurarak yapacaksin daha nediyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yav kurallara uy dediysek de Turk'sun be arkadas . kilifina uydurarak yapacaksin daha nediyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

işte bazı işlerde kılıf bulamaıyoruz emsal olmayınca önceden kime denk gelirse ona patlıyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece niye kanadayı tercih ettiğimi söyliyeyim, daha dost canlısı insanlar ve ssk şaka bir yana hem kanada hem de avusturalya uzun vade için daha mantıklı ülkeler. Komik gelecek ama abd ye en son 99 da gitmiştim dil okulu için, bir daha da gitmedim. Yukarıda bahsedilen sebepten, kendi ülkemin almadığı parmak izini niye elin amerikalısına vereyim. Tabi pasaport yenilerken parmak izi verince sorun kalmadı, zaten ABD içimizde

Tek ortak nokta hiç birşey göründüğü gibi değil, bizim en büyük avantajımız tuttuğunu koparmaya yönelik bir eğitim sistemine sahip olmamız. o yüzden herkes kendini geliştirme peşinde, bu da yurt dışında gerçekten avantaj. Ha, bu arada kriz bizdeki kadar teğet buralarda, o yüzden birden fazla altın bilezik hatta gümüşler bile şart

Son olarak ABD deki arkadaşlarla bir techturkey buluşması ayarlamak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EvO 86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son olarak ABD deki arkadaşlarla bir techturkey buluşması ayarlamak lazım
    Cok yakinda olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok yakinda olacak
    yalnız vizemi almadım hala, şöyle Niagara Şelaleri tarafına gelseniz tadından yenmeniz, hatta Detroitten gelin ben de taklıyım peşinize

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

senin durumun benim bir arkadasimin basinada geldi , oda hapis yatti ama 2 gunde cikardik kefaleti felan .

simdi bunu okuyanlarin gozunu de korkutmayalim okumak icin yani o vize ile (f1) geliyorsaniz okul saatlerinde okulda olucaksiniz , bu 05 den beri boyle . olmaz iseniz suc ve hapis sonrasinda sinir disi , duruma gore . okuyup calisirim diosaniz oda mumkun , okul icinde de calisabilirsiniz bos bir pozisyon bulursaniz , yada okul saatleri disinda da . ama okul disinda calismaya baslarsaniz fedakarlik yapmaniz gerekli bazi seylerden .

+1

Kurallari azcik cignemenize bile izin veriolar uslubunu bildikten sonra.

Ama sen 8 ay okula gitmessen tabikide yaka paca ederler bu cok normal.

Bu ulkeye yilda 10binlerce kacak girio ve akilli olanlar barinabiliolar zor sartlarda ama bariniolar.

Ondan oyunu kuralina gore oynadigin surece, bence her ulkenin yasa bosluklarindan yararlanabilirsin.

Yazimin sonunda bide klasik bi sosyal msj veriim, Okulu asmayin!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)