2 sene yaptım body building. Sonrasında boksa başladım. Body buildinge başladığımda 81 kiloydum. Bıraktığımda 99 kiloydum.
Bu da bıraktığım zaman 99 kg halim;
Bu işte pozitif kilo almanın bazı raconları vardır.
Öncelikle antrenman stilini değiştirmen gerekir. Pazartesi Çarşamba Cuma itişler, Salı Perşembe Cumartesi çekişler yaparsan her itiş antrenmanından sonra itici kaslarını bir günlüğüne dinlendirmiş olursun. Dinlenen kas büyür prensibinden yola çıkarak normal şartlarda 6 ayda elde edeceğin kas boyutlarına çok daha kısa zamanda ulaşırsın.
Antrenmanlarında setlerinin sayısını az, girdiğin kiloları da kemik kalınlığına göre ağır tut. Bu çok önemli. Öyle adamlar gördüm ki adam 100 kg sırf kas ancak kemikleri ince ve zayıf. Ağır kilolu antrenmanlarda bunun en büyük tehlikesi, eklem yerlerindeki sıvıyı patlatman ve bir daha o kolun adam olmamasıdır. Hernekadar bununla ilgili takviye niteliğinde ilaçlar olsa da fazla güvenmemekte fayda var.
Bunlara ek olarak ısınma süreni kısalt. Kardiyoyu sadece kalbine yönelik yap ve onu da kısa tut. Koşu bandında çok vakit geçirme. Yaptığın antrenmandan yarım saat önce karbonhidrat, antrenmandan hemen sonra da protein takviyeni al. Akşamları erken yatmaya çalış. Uyku süren nekadar artarsa kasların o sürede o kadar rahat büyür
Şimdilik bunları yaparsan pozitif kilo alma konusunda çok hızlı gelişmeler göreceksin vücudunda.