User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
86 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: vücut geliştirme ile ilgililere soru

mar1lyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation vücut geliştirme ile ilgililere soru

selamlar arkadaşlar
    kıştan beri kilo werme işine kafayı takmış bulunuyorum
    ama sadece kilo değil her ay yağ ölçümü yaptırıp bu kilo kaybını yağdan sağlamaya çalışıorum
    120 kilo / 48.5 kilo kastan yola çıktım boy 1.98

arada 1 kutu hydroxycut ve 1 kutu lipo 6 kullandım çok memnun kaldım ama yaz aylarına denk geldiğinden haftasonları alkolü kesmediğimden anca aldığımı yakmama yardımcı oldular destek olarakta hafif bi şi aldım
    optimum un amino 2222 sini kullandım 2 kutu * 325 lik olan açıkçası bu dönemde
    hiç kas kaybetmeden sadece yağ kaybı yaşadım
    kaskaybını bacaktan yaşadım bel ustu arttığından kilo olarak değişmedi yani

geçen ay 50.3 kas ve 13.7 yağ ile 100.6 kilo tartıldım
    bu ay aynı gün çıktım makineye
    ve 49.1 kas ve 12.6 yağ ile 97.5 çıktım
    dyno kağıtlarım mevcut :P

yani ayda 100 gr anca artan bu kasın bir ayda 1 kg düşmesi beni yıktı açıkçası :S
    yazdan beri alkol yok buarada uykusuzluk yok beslenme mukemmel ona rağmen

taki bu aya lkadar yeme sistemimi çok değiştirmedim çok güzel besleniyorum
    protein vs ciddi dikkat ediyorum ama son 3 aydır takviye almıorum hiç
    bu son ayda anladığım kadarı ile yağ kalmadığından vucutta artık kastan kayıp yaşamaya başladım yani bu mantık yalışsa beni uyarın eleştiriye açığım
    ama sanki bikaç ay takviye almam lazımmış gibi geliyor değilse yine soleyin

çalıştığım klüpte hocalar leukic al dediler muscletech firmasının
    işte kada 6-7saatte karıştığından natreman oncesı alıp kaslara zarar gelmesini engellemek için vs
    ama okudum biraz anabolik vs olduğundan kilo aldırırmı diye endişeleniorum

yada onun yerine antreman gunlerimde eas firmasının protein tozunumu kullansam
    fiyatı fena gelmedi 5 lbs bi 2 ay yeter bana sanırım 1kabında 23gr protein warmış
    direk toz kullanarakta bu kaybı engelleyebilirmiyim
    yağlanmadan tabiki
    çok iri olma hedefim yok sadece kayıp yaşamak istemiorum goruntum bozulmadan kas
    almaya asla hayır demem
    çalışma sistemim
    haftada 3 body + karın + 20-30 dk cardio
    haftada 2 karın + 70-80 dk cardio çeşitli makinelerle tek makineye bağlı kalmadan

başka takviye tavsiyeleride olabilir yani kafamı bulandırmadan açıklayıcı şekilde
    bilen arkadaşlardan tavisye bekliorum

ahmetuygur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    body bırakıp kickbox muhatai boks vs gibi sureklı efor sarfettigin sporlara baslamalısın yoksa 2 saat agırlık kaldır 40 dakkıka cardıo bişey degisidcegine inanmıyorum

ayrıca vucutta yag kalmadıgı ıcın demıssın öyle bieşy yok.

Vucut yağ oranın azaldıgını hissettiginde korumaya alıyor kendını ve kaslardan beslenıyor diye biliyorum.
    Alıntı hantypR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgınıze layık olmaya calısacam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya açıköçası ben body rahatlamak için yapıorum çok mutlu oluyorum ağırlık kaldırınca
    dövüş olarakta bidönem ninjitsu yaptım ama uzak olduğundan bıraktım 9 ay sonra
    ondada çok efor sarfedilmiyor ninjitsudan başka bişide düşünmüorm çoktazamanım yok açıkçası
    yani yorumları
    ben hep body yapacakmışım gibi varsayıp yaparsak çok sewinirim

anladım ozman bu ay bişi oldu ama ne oldu 1 kgzırt die düştü anlayamadım :S

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2,5 yılda 13 kg aldım body yaparak.
    1-1,5 saat antreman yapıp "ne yoruldum bee" diyordum.

1,5 aydır boks yapıyorum hayatımda böyle terlediğimi böylesine vücudumu çalıştırdığımı hiç bilmiyorum.

şiddet ile tavsiye ederim. sabit ağırlık yerine vücudu hareket ettirip spor yap.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğru diosunuz bizim klüpte bir ara karate wardı hoca ayrıldı ben 2 kuşak atlayınca
    ordada baya efor sarfediodum ama body hep wardı dediğim gibi hep olacak ben liseden beri donemsel olarak çalışıorm busefer ara vermeden en uzun süre çalıştım bi aksilik çıkmassa bırakmayıda düşünmüorum
    teşekkürler yorumlar için tekrar

box vs gibi sporlarda da doğru orantılı body yapmak gerekiyor diye biliyorum
    sonuçta o boxcular yumruk atrrak yapmıolar dimi o vucudu

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beslenme ve uyku düzenide önemli yeterince uyuyamadığın zaman kaslar gelişmiyor

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    günde 7 saat uyku.
    düzenli, doğal yöntemlerle protein ve karbonhidrat alımı.
    komplex ürünler kullan. animal pak gibi.

illede body yapacam diyorsan tabi.
    ben klasik bokstan çok memnunum. boks dövüşme yada savunma için değildir. boks bir spor dalıdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    walla hepsi had saffada war ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STeaM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    günde 7 saat uyku.
    düzenli, doğal yöntemlerle protein ve karbonhidrat alımı.
    komplex ürünler kullan. animal pak gibi.

illede body yapacam diyorsan tabi.
    ben klasik bokstan çok memnunum. boks dövüşme yada savunma için değildir. boks bir spor dalıdır.
    animal pak hangisi oluyodu bikaçtane war yanılmıosam

protein karbonhidrat vs kafayı kırmış vaziyetteym yani bi eksiklik olduğunu sanmıorm hergun hemeğimi kendim yapıorum o biçim
    ana ve ara öğünlere bolerek besleniorum
    ve body antremanımı ole ve akşam yemei ssaatleri arasında yapıorm ki protein + protein olsun

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorum yapan arkadaşlara kesinlikle katılıyorum. Ağırlık kaldırarak yeterli hareketi ve dolayısıyla ter atımını sağlayamazsın. Efor sarfettiren sporlara yönelmeni tavsiye ederim. Ağırlık kaldırmayı kesinlikle bırakamam, beni çok rahatlatıyor dersen de kesinlikle az kilo - çok tekrar yapmanı öneririm sana. Misal olarak bench presste 100 kiloluk ağırlıkla 5 set 6 tekrar yapmandansa, 50 kilo ile 5 set 25 tekrar yapman ve bu sayıyı zamanla arttırman hem senin kondisyonunu arttıracak, daha fazla ter atmanı sağlayacak, dayanıklılığını arttırcak ve üzerindeki deriyi incelterek, vüdudunun şekillenmesini sağlayacak. Yanlış anlama sakın hocam, bunları sen de biliyorsundur zaten, ben sadece yorumlarımı yazdım.
    Vücut bir yaştan sonra yağları depolamaya başlıyor gizliden gizliden, 20 li yaşlardaki enerji de kalmadığı zaman sonrasında başa çıkılamıyor maalesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de L Carnitin almayı düşünebilirsin, yağları epey yaktığını duymuştum deneyen arkadaşlarımdan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ewet yok yanlış anlamıorum 12 tekrar 3 set şeklinde ama yine kendime gore zorlayacak ağırlıklarla çalışıorum kıştan beri buna alıştırdım kendimi
    ama afor dersek 20 kilo wermişim yağdan
    bundan sora da werebilirim die düşünüorm çunku zaman geçtikçe karın hareketlerimi cardio hareketlerimi ağırlaştırıorum kesmemeye başlıyo
    bnm derdim besin tamamlayıcıları almalımıyım almamalımıyım
    uykumu alıorm yiyorum antremanımı deiştirmedm 1 kilo kas kaybetmişim
    ve ust govdeden bacaklar kollar aynı gozukuyo
    gr ına kadar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam bence programında bir yanlışlık var programını değiştir..sen artık yağ yakmayı bırakıp kütle oluşturmaya çalış..2 metre boy var olması gerekn kilo bence 100 ideal..tabi sırf kütle olarak..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mar1lyn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ewet yok yanlış anlamıorum 12 tekrar 3 set şeklinde ama yine kendime gore zorlayacak ağırlıklarla çalışıorum kıştan beri buna alıştırdım kendimi
    ama afor dersek 20 kilo wermişim yağdan
    bundan sora da werebilirim die düşünüorm çunku zaman geçtikçe karın hareketlerimi cardio hareketlerimi ağırlaştırıorum kesmemeye başlıyo
    bnm derdim besin tamamlayıcıları almalımıyım almamalımıyım
    uykumu alıorm yiyorum antremanımı deiştirmedm 1 kilo kas kaybetmişim
    ve ust govdeden bacaklar kollar aynı gozukuyo
    gr ına kadar
    Biraz da vücut yapısıyla alakalı durum bilirsin, bazı arkadaşlarım vardı, bir saat sürekli mekik çekerdi, karnı yine yağlı, yine yağlı
    20 li yaşlarımda takardım dünyanın kilosunu bara, kaldırırdım 6 tekrar, 8 tekrar, şişirirdim kasları, geçen sene aynada kendimi iyice inceleyince ve bir iki eski resmime bakınca vücut hatlarımın eskisine göre daha az göründüğünü farkettim, sonra başladım az kilo çok tekrara Çok daha yorucu oluyor, ama vücudumun daha fazla direnç kazandığını farkettim. Genelde bilmeyenler protein tozlarının zararlı olduğununu savunsalar da ben inanman buna, sonuçta konsantre besin, hormon almıyoruz ki zararlı olsun Bence kaliteli bir protein tozu almanda bir sakınca yok. Yağ alımını da makul bir düzeyde tuttuktan sonra hiç sorun kalmaz.
    Yağ olarak 20 kilo vermen cidden çok güzel, demekki yaptıklarının karşılığını alıyorsun.

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sene yaptım body building. Sonrasında boksa başladım. Body buildinge başladığımda 81 kiloydum. Bıraktığımda 99 kiloydum.

Bu da bıraktığım zaman 99 kg halim;

Bu işte pozitif kilo almanın bazı raconları vardır.

Öncelikle antrenman stilini değiştirmen gerekir. Pazartesi Çarşamba Cuma itişler, Salı Perşembe Cumartesi çekişler yaparsan her itiş antrenmanından sonra itici kaslarını bir günlüğüne dinlendirmiş olursun. Dinlenen kas büyür prensibinden yola çıkarak normal şartlarda 6 ayda elde edeceğin kas boyutlarına çok daha kısa zamanda ulaşırsın.

Antrenmanlarında setlerinin sayısını az, girdiğin kiloları da kemik kalınlığına göre ağır tut. Bu çok önemli. Öyle adamlar gördüm ki adam 100 kg sırf kas ancak kemikleri ince ve zayıf. Ağır kilolu antrenmanlarda bunun en büyük tehlikesi, eklem yerlerindeki sıvıyı patlatman ve bir daha o kolun adam olmamasıdır. Hernekadar bununla ilgili takviye niteliğinde ilaçlar olsa da fazla güvenmemekte fayda var.

Bunlara ek olarak ısınma süreni kısalt. Kardiyoyu sadece kalbine yönelik yap ve onu da kısa tut. Koşu bandında çok vakit geçirme. Yaptığın antrenmandan yarım saat önce karbonhidrat, antrenmandan hemen sonra da protein takviyeni al. Akşamları erken yatmaya çalış. Uyku süren nekadar artarsa kasların o sürede o kadar rahat büyür

Şimdilik bunları yaparsan pozitif kilo alma konusunda çok hızlı gelişmeler göreceksin vücudunda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 sene yaptım body building. Sonrasında boksa başladım. Body buildinge başladığımda 81 kiloydum. Bıraktığımda 99 kiloydum.

Öncelikle antrenman stilini değiştirmen gerekir. Pazartesi Çarşamba Cuma itişler, Salı Perşembe Cumartesi çekişler yaparsan her itiş antrenmanından sonra itici kaslarını bir günlüğüne dinlendirmiş olursun. Dinlenen kas büyür prensibinden yola çıkarak normal şartlarda 6 ayda elde edeceğin kas boyutlarına çok daha kısa zamanda ulaşırsın.

Antrenmanlarında setlerinin sayısını az, girdiğin kiloları da kemik kalınlığına göre ağır tut. Bu çok önemli. Öyle adamlar gördüm ki adam 100 kg sırf kas ancak kemikleri ince ve zayıf. Ağır kilolu antrenmanlarda bunun en büyük tehlikesi, eklem yerlerindeki sıvıyı patlatman ve bir daha o kolun adam olmamasıdır. Hernekadar bununla ilgili takviye niteliğinde ilaçlar olsa da fazla güvenmemekte fayda var.

Bunlara ek olarak ısınma süreni kısalt. Kardiyoyu sadece kalbine yönelik yap ve onu da kısa tut. Koşu bandında çok vakit geçirme. Yaptığın antrenmandan yarım saat önce karbonhidrat, antrenmandan hemen sonra da protein takviyeni al. Akşamları erken yatmaya çalış. Uyku süren nekadar artarsa kasların o sürede o kadar rahat büyür

Şimdilik bunları yaparsan pozitif kilo alma konusunda çok hızlı gelişmeler göreceksin vücudunda.
    Güzel bilgiler
    Pazartesi, Çarşamba, Cuma itici kaslar, Salı, Perşembe, Cumartesi çekici kasları çalıştır demişsin doğru bir tesbit olmuş. Bir çok kişi haftanın 6 günü buna vakit ayıramıyor, mesela ben Ama bu sporu hakkıyla yapacakların da, yukarıda söylediklerine uyması gerek. Ben Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri yapıyorum, mesela Pazartesi bir itici kas, bir çekici kası beraber çalıştırıyorum. Verdiğin bilgilere ilave olarak aynı gün iki çekici veya iki itici üstüste yapmamak lazım diye düşünüyorum.
    Bu arada şimdi ne alemde vücudun? Muhafaza edebiliyor musun resimdeki halini?

ahmetuygur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

a.

kesinlikle dogru katılıyorum.
    Alıntı hantypR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgınıze layık olmaya calısacam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında bilgisiz, ilgisiz hocalar sayesinde o kadar yanlış yapmışımdır ki bu sporu, keşke yol gösteren birileri olsaydı diyorum hale kendi kendime

CcRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Body building bütün sporların anasıdır.bugün basketbolculardan tutun yüzücülere kadar bu sporu yaparlar.Farklı çalışma sitilleri olsada prensipte yapılan iş vücut geliştirmedir.Benim tavsiyem bu ilaçları kullanmaman yönünde bu ilaçları kullanıp sonra tekrar eski haline hatta daha beterine dönen bodyci çok gördüm.Bence dogal yollardan zayıflamaya çalış diyetine önem verirsen zaten zayıflarsın takviye ilaçlara ihtiyaçlara gerek duymazsın diye düşünüyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)