User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
86 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: vücut geliştirme ile ilgililere soru

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı acken Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel bilgiler
    Pazartesi, Çarşamba, Cuma itici kaslar, Salı, Perşembe, Cumartesi çekici kasları çalıştır demişsin doğru bir tesbit olmuş. Bir çok kişi haftanın 6 günü buna vakit ayıramıyor, mesela ben Ama bu sporu hakkıyla yapacakların da, yukarıda söylediklerine uyması gerek. Ben Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri yapıyorum, mesela Pazartesi bir itici kas, bir çekici kası beraber çalıştırıyorum. Verdiğin bilgilere ilave olarak aynı gün iki çekici veya iki itici üstüste yapmamak lazım diye düşünüyorum.
    Bu arada şimdi ne alemde vücudun? Muhafaza edebiliyor musun resimdeki halini?
    Resimdeki halim 25 yaşındaki halim aslında. Yani 6 sene önceki halim. Ancak o zamandan beri sporu bırakmamaya gayret ediyorum. ***** artık işim gereği balon gibi vücutla milletin karşısına çıkamayacağım için daha çok koşu ve amatör olarak boks yapıyorum. Kilom şu anda 90 civarlarında ama yine de çok. 85 lere düşersem daha iyi olacak zira ***** kış aylarında vücut doğası gereği kilo toplar. O nedenle kışın zayıflamak yaza oranla daha zordur.

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bi zamanlar gidiyodum salona sonra bıraktım şu an sadece günde 100 şınav çekiyorum sabah uyanınca 50 yatmadan önce 50 tane formumu bu şekilde koruyorum başkada bişey yapmıyorum.

ahmetuygur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende kickbox yapıyorum yemegime dikkat edip düzenli antreman yaptıgım ay 102 kg dan 96 ya dustum ve bakın dıet yapıorum demıorum sadece dıkkat ettım yemegme

şuan bunu yazarken karsımda bıskrem elimde ay cekirdegi tuzlu utanarak yazıorum
    Alıntı hantypR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgınıze layık olmaya calısacam

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetuygur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende kickbox yapıyorum yemegime dikkat edip düzenli antreman yaptıgım ay 102 kg dan 96 ya dustum ve bakın dıet yapıorum demıorum sadece dıkkat ettım yemegme

şuan bunu yazarken karsımda bıskrem elimde ay cekirdegi tuzlu utanarak yazıorum
    evt diete hiç gerek yok ztn bide alkol ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak lazım kilo almamak için.

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mar1lyn

Amaç ne ona göre yazayım? Ben pek bi şey anlamadım ... Kilo mu sorun yoksa kas yapmak mı? Eğer zayıflamak ise amaç l-carnitin sıvı tavsiye ederim....
    セルカン+レーラ=愛

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 sene yaptım body building. Sonrasında boksa başladım. Body buildinge başladığımda 81 kiloydum. Bıraktığımda 99 kiloydum.

Bu da bıraktığım zaman 99 kg halim;

Maşallah Genç Bora
    セルカン+レーラ=愛

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zamanlar Almanyada yapıyordum body buildingi ve Avrupa şampiyonu Çekli bir hocam vardı. Onun söylediği tüyolardan birkaçı;

• Sabah asla kahvaltısız dışarı çıkma. Sabah karbonhidratı metabolizma için çok önemlidir.

• Akşamları 7 den sonra salatanın dışında mümkünse hiçbirşey yeme. Günün istediğin saati istediğin kadar salata yiyebilirsin.

• Hergün mutlaka 250 gramı geçmeyecek şekilde esmer pirinç ye. En iyi karbonhidrattır.

• Asla ve asla çukulata ve gofret türü şeyler yeme. Vücut ihtiyacı olan şekeri pirinçten bile alır. Çünkü şeker = karbonhidrat

• Kolanın ve fantanın hiçbir türlüsünü içme. Kahve içme. Sigaraya asla ve asla yaklaşma.

• Günde 3 ila 6 litre arası su iç. Çünkü eğer su içmezsen vücut ihtiyacı olan suyu alamadığı için bünyesindeki suyu saklama ihtiyacı hisseder. O nedenledir ki az su içen ve az sıvı tüketen insanlarda bel ve karın bölgesinde yağlanma olur. Zira o gördüğünüz yağın da erkeklerde %70 i kadınlarda ise %50 si sudur.

• Uyku düzenini asla bozma. Vücut kendisini nezaman geliştireceğini sistematik olarak öğrensin.

• Primobolon, sustalon, Testanin gibi testesteron ve steroid içerikli destekleyicilerden uzak dur. Vücut bu ilaçlar vasıtası ile aldığın testesterona güvenerek artık testesteron üretmemeye başlar. Ve bu ilaçları bıraktığınızda malesef iktidarsız kalırsınız.

• Antrenmanlarda 75 miligramlık Creatin desteği, antrenman kalitenizi artırır. 75 mg dan fazlası kemik ve eklemlerinize dolaylı olarak zarar verir.

• İmkanın var ise deve kuşu etini tercih et. Çünkü Tavukta %50, Hindide %75, Deve Kuşu etinde %90 dolaylarında protein vardır.

• Tuzu az ye. Vücutta su tutar.

Bunlar aklımda kalanlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yearone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah Genç Bora
    Nerelerdesin kardeşim sen bir kayboldun pir kayboldun

basar13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burdan yorum yapmak zor neyi yanlıs yaptıgına dair profosyonel birine danısmanı oneririm. Yazıcak şey çok aslında

Hantallasmamak ıcın kum torbasında calısmanı onerırm.

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zamanlar Almanyada yapıyordum body buildingi ve Avrupa şampiyonu Çekli bir hocam vardı. Onun söylediği tüyolardan birkaçı;

• Sabah asla kahvaltısız dışarı çıkma. Sabah karbonhidratı metabolizma için çok önemlidir.

• Akşamları 7 den sonra salatanın dışında mümkünse hiçbirşey yeme. Günün istediğin saati istediğin kadar salata yiyebilirsin.

• Hergün mutlaka 250 gramı geçmeyecek şekilde esmer pirinç ye. En iyi karbonhidrattır.

• Asla ve asla çukulata ve gofret türü şeyler yeme. Vücut ihtiyacı olan şekeri pirinçten bile alır. Çünkü şeker = karbonhidrat

• Kolanın ve fantanın hiçbir türlüsünü içme. Kahve içme. Sigaraya asla ve asla yaklaşma.

• Günde 3 ila 6 litre arası su iç. Çünkü eğer su içmezsen vücut ihtiyacı olan suyu alamadığı için bünyesindeki suyu saklama ihtiyacı hisseder. O nedenledir ki az su içen ve az sıvı tüketen insanlarda bel ve karın bölgesinde yağlanma olur. Zira o gördüğünüz yağın da erkeklerde %70 i kadınlarda ise %50 si sudur.

• Uyku düzenini asla bozma. Vücut kendisini nezaman geliştireceğini sistematik olarak öğrensin.

• Primobolon, sustalon, Testanin gibi testesteron ve steroid içerikli destekleyicilerden uzak dur. Vücut bu ilaçlar vasıtası ile aldığın testesterona güvenerek artık testesteron üretmemeye başlar. Ve bu ilaçları bıraktığınızda malesef iktidarsız kalırsınız.

• Antrenmanlarda 75 miligramlık Creatin desteği, antrenman kalitenizi artırır. 75 mg dan fazlası kemik ve eklemlerinize dolaylı olarak zarar verir.

• İmkanın var ise deve kuşu etini tercih et. Çünkü Tavukta %50, Hindide %75, Deve Kuşu etinde %90 dolaylarında protein vardır.

• Tuzu az ye. Vücutta su tutar.

Bunlar aklımda kalanlar.
    Herbirisine katılıyorum
    Özellikle saydığın ilaçlar çok zararlı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nerelerdesin kardeşim sen bir kayboldun pir kayboldun
    Buralardayım.. Yoğunum bu sıralar
    セルカン+レーラ=愛

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CcRider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Body building bütün sporların anasıdır.bugün basketbolculardan tutun yüzücülere kadar bu sporu yaparlar.Farklı çalışma sitilleri olsada prensipte yapılan iş vücut geliştirmedir.Benim tavsiyem bu ilaçları kullanmaman yönünde bu ilaçları kullanıp sonra tekrar eski haline hatta daha beterine dönen bodyci çok gördüm.Bence dogal yollardan zayıflamaya çalış diyetine önem verirsen zaten zayıflarsın takviye ilaçlara ihtiyaçlara gerek duymazsın diye düşünüyorum.
    Dostum yanlış anlama olmasın, arkadaşın saydıkları ilaç değil, protein tozu ve aminoasit tarzı destekleyici, yani bir nevi konsantre besin. İlaç denilenler ise zaten hormon oluyor ki bunların zararlı olduğu zaten bilinen birşey.
    İzmir'de nerde oturuyorsun bu arada?

mehzent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STeaM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2,5 yılda 13 kg aldım body yaparak.
    1-1,5 saat antreman yapıp "ne yoruldum bee" diyordum.

1,5 aydır boks yapıyorum hayatımda böyle terlediğimi böylesine vücudumu çalıştırdığımı hiç bilmiyorum.

şiddet ile tavsiye ederim. sabit ağırlık yerine vücudu hareket ettirip spor yap.
    Al benıde su antremanlara artık ne zan başlıyoruz
    Alıntı mami_makinen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah ne söylenebilirki altı üstü atmosferik araba ama yaptıkları atmosfere sığmıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı [LIST Nickli Üyeden Alıntı
    İmkanın var ise deve kuşu etini tercih et. Çünkü Tavukta %50, Hindide %75, Deve Kuşu etinde %90 dolaylarında protein vardır.[/LIST]
    Bunlar aklımda kalanlar.
    Hocam bu protein değerlerinde bir yanlışlık olabilir mi? Tavuk etinin protein değeri % 20-22 arasıdır, kırmızı et de aynı şekilde % 20 civarında protein içerir diye biliyorum.
    Bir de ne kadar protein ihtiva ettiği değil de vücudun bu proteinin ne kadarını emebildiği önemli. Misal olarak yumurta proteininin tamamı vücut tarafından emilir.
    Etten alınan proteinin bile genelde % 20 civarı vücuttan atılır diye biliyorum.

CcRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı acken Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum yanlış anlama olmasın, arkadaşın saydıkları ilaç değil, protein tozu ve aminoasit tarzı destekleyici, yani bir nevi konsantre besin. İlaç denilenler ise zaten hormon oluyor ki bunların zararlı olduğu zaten bilinen birşey.
    İzmir'de nerde oturuyorsun bu arada?
    dogrudur protein,amino asit vs. hakkında bilgim yok.ben body yaptıgım zamanlar dogal beslenmeden yana oldum takviye olarak kullanılan besinleri tercih etmedim.Beslenmenin çok önemli oldugunu düşünüyorum dogru beslendikten sonra kilo vermek veya almak için yan ürünler kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Evet tavukta %50 protein deve kuşunda %90 protein yok...biyolojik yararlılık olarak en kaliteli protein izole whey protein o bile %86 %93 civaridir iki kere prosesten geçmiş hali ile..100 gram tavuk göğsünde yaklaşık 20-25 gram protein var ve yağ oranı düşüktür diyet için ideal..

Ayrıca steroidler direk kısır bırakmaz yanlış bilgi vermeyin lütfen testosteronlar üretimi baskılar ama durdurmaz..deca durabolin(nandrolone decanoate)gibi güçlü androjenik DHTler testosteron üretimini durdurur...Kür sonrası pct ve eğer ağır bir kür yapıldıysa pregnyl kullanılır testosteron üretimi 3-6 ay içinde tekrardan aktive olur değerler normale dönmeye başlar..
    Steroidler profesyoneller içindir kullanmayın

Antreman sisteminde gelince kas grupları çalıştırılırken bir büyük bir küçük ve zıt kas grupları olmalıdır örnek olarak Göğüs-Biceps,Sırt-Triceps,Omuz-Bacak gibi..

Karın bölgesini eritmek diye birşey yok malesef...İnsan anatomisinde bölgesel yağ yakımı olmuyor..Genetik kodunuza göre bir yerden başlar ve devam eder.

Ayrıca haftada 1 kere karın çalışmak yeter sonuçta o bir kas grubu ve diğerlerinden bir farkı yok sadece kalflar gibi yüksek tekrara ihtiyaç duyan yavaş seğiren kas gruplarıdır bu yüzden tekrar sayısı fazla tutulur..

Six pack diye tabir edilen karın kaslarının görünmesinin tek çözünü yağ ve su oranının düşmesi karın kaslarını her gün çalıştırmak değil..

Fazladan abdominal çalışmak işe yaramaz sadece mide fıtığı yapar boşuna zorlamayın.

Yağ yakımı için ilk önce günlük olarak alınan kaloriye dikkat edilmesi gerekiyor ve yağ yakımının vücutta başlaması için glikojen depolarının tüketilip daha sonrasında %70-85 nabız aralığında durulması gerekiyor ayrıca en kaliteli yağ yakımı intreval antremanlarda olmakta...

mar1lyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim
    kepekli pirinç bakliyat tavuk balık et yumurta süt peynir vs gibi şeyleri dnüşümlü polarak antreman oncesi karbonh. ağırlıklı çıkınca sebze et yani protein aırlıklı besleniorm her gun 3 çeşit proten almaya çalışıorm et balık tavuk olarak
    donuşumlu yiyorum ounlerde
    sanırım su antreman dışında iyi içmiorum ve proramımı deişme zamanım geldi
    klübümde işinde iyi hocalar war onlarındatavsiyelerine uyuyorum ama
    burdada bayağı uğraşan olduğunu biliyodum artık eminim

şimdi ilk mesajımda yazdığım durum için
    yani amacım lokal olarak kas büyütmek kol omuz biraz daha belirgenleşse iyi olur
    yağ almamak hatta yağ yakmak
    kas olarak kilo alabilirim
    hedefim yağsız bi 95 kilo falan olmak yağ alt limitim 10.4 - 20.7 gozukuyo bende 12.7 wr şuan

8 9 kilo yağ bana yeter die düşünüorm hemde biraz parçalı bi vucudum olur
    saydığım suplementler hocalarımın tavisyeleri bunlar hakkıında ne düşünüosunuz
    yada ekleyeceiniz bişi warmı
    ama tek cins bişi kullanmaktan yanayım
    yağ yakımı içinde en çok lipo6 ten memnun kaldım tekrar kullanabilirim bi dönem
    yaza doğru daha mantıklı sanırım

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehzent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Al benıde su antremanlara artık ne zan başlıyoruz
    dur onurların çiftlik şimdi dolu, müsait olduğunda ayarlayacam bi antreman sarışınlı esmerli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CcRider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Body building bütün sporların anasıdır.bugün basketbolculardan tutun yüzücülere kadar bu sporu yaparlar.Farklı çalışma sitilleri olsada prensipte yapılan iş vücut geliştirmedir.Benim tavsiyem bu ilaçları kullanmaman yönünde bu ilaçları kullanıp sonra tekrar eski haline hatta daha beterine dönen bodyci çok gördüm.Bence dogal yollardan zayıflamaya çalış diyetine önem verirsen zaten zayıflarsın takviye ilaçlara ihtiyaçlara gerek duymazsın diye düşünüyorum.
    bunlar ilaç değil takviye gıdadır..zaten satılırkende ilaç diye geçmez ilaç olsa reçete ile satılırdı..eğer gerçekten vücud geliştirmek istiyorsan bir yerden sonra beslenme programın yetersiz kalıyo bu supplementlere başvurmak zorundasın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)