Önerebileceğim bir telefon. Türkiyede çok tutuldu detaylı incelemişliğim var bende almayı düşünüyorum. Tavsiye ederim.
Printable View
Önerebileceğim bir telefon. Türkiyede çok tutuldu detaylı incelemişliğim var bende almayı düşünüyorum. Tavsiye ederim.
Çok net olarak sıkıldım iphone'dan.. :)
1,5 senedir kullanıyorum, iphone'un nelere kadir olduğunu çok iyi biliyorum, apple ve MacOs'a saygım büyük, notebook olarak da Macbook Pro kullanıyorum zaten..
Arada değişiklik iyidir... Iphone da duracak zaten, satmayı falan düşünmüyorum...
Ama çıtırdan çerezden bi QWERTY klavyeli cihaz kullanma isteği içerisindeyim.. Sanıyorum N72 alacam, özellikle gümüş gri olanı BB'ye göre hem daha şık, hem daha ucuz, hem de daha fonksiyonel gibi.. :confused:
Yalım abi bırak bu şovları, gel aramıza katıl BB kervanına,nokia'da neymiş be ah be abicim :P
benimde kafam karıştı ama bence e72 daha çekici gibi :D
Len biraz evvel gittim elledim blekböriyi ve E72'yi... E72 daha keyifli kesinlikle Efe'cim. ;)
Bir de aralarında yaklaşık 2 kat kadar pil ömrü farkı var ki, birşey diyemedim açıkçası..
5.0mp kamerayı falan hiç karıştırmıyorum zaten.
Blackberry bir trend, ama biz Apple'cıyız babacım... Daha iyi bir "ayfon" çıkana kadar bu tarz aletlerle gönül eğlendireceksek f/p olarak efektif olanına kaçmak lazım..
830 nereee, 1300 nere..değmez bence.. ;)
9700 baya iyi telefon bende turkcellden sözleşmeli aldım tavsiye ederim.
E72 aldım, 2 gündür kullanıyorum, gayet dolu ve keyifli bir telefon..
Ama mevzu özellikle internet sitelerinde gezinmek ise asla bir Iphone değil..
Onun dışında başarılı, özellikle mesajlaşma, MSN ve e-mail konusunda.
Şarjı hayvan gibi gidiyor, henüz demo şarjını bitiremedim.
Turkcell'in Eş Kart diye bir dalgası var, aynı numaraya ait iki sim kart veriyorlar, birini E72'ye takacağım, diğerini de Iphone'a.. İkisini birden kullanacağım, Iphone ve MacOs vazgeçilmez malesef.. :)
bende bu aralar BB ye bakıyorum ama E72 de aklımda sürekli peki hangisi daha rahat gezinme imkanı sağlar internette felan şuan E65 kullanıyorum internette gezinmek zor oluyo baya.
bb kullanıyorum valla iidir gps , bb messenger vs bi çok özelliği var...
internettede gayet rahat ve hızlı...
bendede bilekberii var bencede tercih et çok kullanışlı
Blackberry'nin web browsing kabiliyetini bilmiyorum ama optik navigasyon tuşu ile web'de gezmek zor, Iphone'a alışmış bir insan için. Bu konuda kimse Iphone'un eline su dökemez.
BB ile E72 arasında webde dolaşma konusunda hız farkı yoktur, E72'de çok hızlı.. Mouse ve cursor için birşey diyemeyeceğim, BB ile web sitesinde dolanmayı denemedim..
Beni blackberryden soğutanlar, 3G destekleyen bir cihazın bu devirde artık ön kamerası olmaması, BB messenger, email gibi hizmetleri kullanmak için servis sağlayıcıya ayda belli bir miktar sabit ücret ödemeniz gerekmesi, vb gibi şeyler oldu. Ya da kontratlı alacaksınız..
Mutlaka BB9700 hardware olarak daha üstündür ancak E72'de oldukça donanımlı, stabil çalışan ve çok şık bir alet, klavyesini kullanmak BB'ye göre daha rahat gibi.
Ama web sitelerinde dolaşırken Iphone'u ararsınız, benden söylemesi. Şu Iphone bu kadar ayağa düşmeseydi çok iyi olacaktı, ben 36 yaşında serbest meslek sahibi bir iş adamıyım, bende Iphone 3G var... Ama benim 13 yaşımdaki yeğenimde ve onun akranı neredeyse tüm veletlerde 3GS var... :D
Neyse, şu E72 ciddi duruşuyla karizmayı biraz kurtardı Allahtan..
E72 iyiymiş, bugün baya kurcaladım. alabilirim :P
BB kullanan arkadaşlar alınmasın ama bence iş amacı ile kullanılmayacaksa acayip gereksiz bir telefon..Multimedia anlamında bana göre sıfır. Açıkçası hiçbir artısını göremedim bu blackberry'lerin..
Bu arada maillerin cebe gelmesi olayı Push mail'den mi bahsediyorsunuz? Hemen hemen her kaliteli telefonda var artık bu özellik.
Bende Nokia E71 vardı..Aslında çok gereksiz bir alışveriş olmuştu o da benim için,dediğim gibi iş adamı değilim birşey değilim...Bu tip telefonların en büyük artısı Qwerty klavyeleri..Mesajlaşmak çok kolay oluyor.Ancak bence bu tip bir telefon alınacaksa illa E72 alınması daha mantıklı olur,en azından application (program*oyun) sıkıntısı çekilmez,kişiselleştirilebilir...
facebook, msn, forumlar, haber siteleri, mail, skyp, video siteleri için : Ne kadar bütçe ayırdığınızı bilemiyorum,ancak:
iPhone 3G veya htc HD2 öneririm.. Kendim HD2 kullanıyorum*.Kesinlikle tavsiye ederim.Hele ki facebook'suz yaşayamam derseniz kesinlikle htc. Telefon defteri bile sürekli facebook ile senkronize halde. Push mail var. Hotmail,Gmail varsa onlar da cebe geliyor.Outlook desteği de mevcut.RSS reader var.Skype eklenebilir.Forumlar için tarayıcı ve ekran çok müsait + flash desteği var.Face'den video izleyebiliyorsunuz.Ha , kocaman , o ayrı bir mesele.
*Sanki bu telefon çok mu gerekli? Diyen arkadaşlar olabilir :) Ancak 7/24 neredeyse internet kullanıyorum,WLANı olan ve 3G modem olarak kullanabileceğim,ekranı büyük,mp3 kalitesi yüksek ve iPod arayüzüne benzer,gps olarak aracıma bağlanaiblen bir cihaz arıyordum :)
emre az çok katılıyorum söylediklerine...ne messengerini kullandım ne mailini..sadece hayvan gibi nete bağlandım biraz gps inden faydalandım oda sırf heves merak için:D
onun haricinde alalı 2 ay oldu 24 saat konuşma yapmışım...valla aslında benim için çokda gerekli değildi ama aldık boşbulunup...
- Behlül iphone
- Ezel blackberry
onuda hatırlatıyım:D