Saglam paralar oduyosun yalniz:) Atiyorum bir fari isletmeye 80€,egzoza 115€ vs.vs. :) 3katina geliyo is sana,montaji,mali alisin,isletmen vs..Onun icinde tr'de gelir duzeyi olmadigi icin........gider bole.....
Printable View
valla ne ticariler gördüm trafikte dehşet saçan, pstten haberleri olmayan.ne modifiyeli arabalar gördüm trafikte usul usul sağdan giden, pistlerde coşan.
iş kullananda biter bence...
modifiye türkiyede suçtur. ABD'de off-road use only yazmayan ürünler ruhsata isleniyor. Hatta arabalarin far-asfalt arasi metre ile ölçüp ceza kesen polisler bile gormek mumkundur. Modifiye dünyanin heryerinde yasakmista TR'da yasak olmasi normalmis gibi yazilmis bir yazi.
Evet bizim yasalarimiza gore suc olabilir fakat olmamasi gerekmektedir. Almanya'da oldugu gibi olmasi mantikli, TUV onayi var mi aldigin ürünün;var, islet ruhsata gez. Bu ürünün mutlaka mugen vs olmasi gerekmemektedir. Uretici firma eger TUV onayini alabiliyorsa o urune, yasaldir.
Film konusunda ise evet, cam filminin bircok dezavantaji vardir fakat bakin etrafinizdaki araclara trafikte ne kadar cok mevcut. Onlar mutlu mesut gezerken X marka araca gidip cam filminden oturu ceza kesiliyorsa bu farkli birseydir. Evet polislerin belli durumlarda tolerans gosterme yetkisi bulunmaktadir fakat bu cam filmleriyle alakali bir durum degildir.
Foruma ceza yedim vs gibi konular acmak bencede cok mantiksiz, yediniz iste geri donusu yok bunun yapacak birsey de yok. Cok uzulmus olabilirsiniz fakat TR yasalarina gore zaten bunun ceza olusu belirtilmistir.
Evet, hersey devletindir ama bu sadece seferberlik vs belirtilmis acil durumlardadir. Bu durumlarda sizlerden alinanlar bir belge ile size verilir ve bu acil durum sureci bittigi durumda size geri verilmek durumundadir yada basina birsey geldiyse yenisi.
Cok uzun uzuna bu yazidaki yanlisliklari buraya yazabilirim, mevcut yasalara gore degil fakat dunyaya bakildiginda yanlis olanlari yazabilirim. Su an TR'da bulunan yasalar bunlardir, ceza kesilirsede aglamayin.
EE, ben orjinal egzosumla baglandim... Simdi tartisma zaten burada basliyor, TR'da her konumda boyle bir sikinti var. Adam oldurur, o bir ceza almaz yirtar.. Biz egzos takariz adamlar terorist muamelesi yapar. Malesef boyle durumlar ulkemizde mevcut. Duzeltecek kararliliginiz yoksa, orgutlenemiyorsaniz da yok ceza yedim bu muamele esit degil falan diye buraya yazmakla yetiniyorsaniz hic yazmayin daha iyi. Gidin dava acin, kendinizi dogru duzgun savunun, umitsiz olmayin.
ufak bir dava anlatayim(gercektir); bir firma calisanini kovar ve calisan pezevenk diye bagirarak gider. Hakkinda hakaretten dava acilir, cok ciddi sekilde kendisini savunan calisan, "pezevenk"in kufurden gunluk hayatta kullanildigini, mesela komik bir kisiye de ne komik pezevenk denir gibi ornekler verir ve aslinda azerice den alindigini ve Azerice pezevenk lider, oncu demek gibi bir savunma yapar. Sikayetcide cok iyi savundu pezevenk, yapacak birsey yok der.
Eger kendinize guveniyorsaniz, dava acin birseyler yapin caba sarfedin.. buraya gelip aglamayin.
modifiye aynı zamanda cok seksi bir zevktir...sanayıye gıdersın usta gömer, yola cıkarsın polis gömer, sevgilinle bulusursun kafana gömer...
kendınıze mukayet olun, ben gider...bu arada yönetim istifa!!!:D:D:D
her zaman belirtiyorum hala aynı gorusteyim, cezalar ayrım yapılmadan uygulancıkca herseye varım kanun varsa kurallarda vardır uygulasın lakin secmece yapılacaksa sahsım adına itirazım var. onun dısında bir fikir beyan etmiyorum..
Çok profesyonel bir firmasınız diyelim. amerikan arabalarını alıp modernize edip müşterilerinize ye da kendinize sunuyorsunuz. 70 küsür model balta kafa camaroyu alıp frenlerini ışıklandırmasını şasisini modifiye ettiniz daha güvenli hale getirdiniz motora da blower koyup kaputtan çıkardınız, dışarı geniş tutunması yuksek lastikler vs taktınız diyelim.
sonuç olarak harika komple bir araç modifiye ettniz ama en ufak bir alanda hata yaptınız yani yaya guvenliği zaten berbat olan bir arabayı ölüm makinasınıa dönüştürmüş oldunuz kaputa sert ve direk kafaya temas etmesi muhtemel bir parça koyarak. bir kazada çarptığını kişinin beyin travması vs gibi nedenlerden zarar görme olasılığı son model modifiyesiz bir jaguar xf ten kat kat fazla. bunun hesabını nasıl verebilirsiniz? ki bu en bilinçli şekilde yapılmış bir modifikasyon daha neler var.
ayrıca başkası yapıyor onun ki de yanlış ona niye bişey denmiyo o zaman bende yaparım mantığına katılmadığımı belirtmem lazım.
onlarinda haklari var, silahiniz varsa yatak odasi disinda vuramazsiniz, orantisiz guc kullanamazsiniz vs vs.. Araclarimizdan biri calindi, adam arabanin caminin yarisina kadar acik oldugunu kendisinin tahrik edildigini belirterek serbest kaldi.
Bunlar olurken bir cam filmi yuzunden geli terorist muamelesi yapiliyor insanlara. Memleketin son derdi o kalsin da ben arabami bile gider devlete hediye ederim :cool:
ömer amma uzun yazıyon gardaş az yaz öz yaz yeter artık gözlerim bozulcak :D
saçma sapan bir yazı katılmıyorum
Money talks bulshit walks' da o :D
Şimdi çoğumuzun bildiği ama arada sırada unuttupu birşey war diye düşünüyorum. Arkadaş gayet güzel fikrini ortaya koymuş haklı yanlarıda var haksız yanlarıda var.
1). Türkiye Cumhuriyetınde satılacak her binek araç ister ithal olsun ister yerli olsun TC'ye geldiği zaman araçlar en az 3'er cm yükseltiliyor. ve de Biliyormusunuz Yeni üretilen Toyota Corolla VERSO'nun Sunroof'lu modeli yol şartlarımız yüzünden gelmeyecek.( ben şahsen bunu hakaret olarak algıladım) (adamlar kibarca sizinle uğraşamayız dediler)
2). Aramızda yurt dışında yaşayan arkadaşlarımız var, iş vb. sebeplerle yurt dışına çıkmış ya da orada uzun süre kalmış veya kalacak arkadaşlarımız da var. Kendilerine sordunuz mu ben bugüne kadar hiç rastlamadım orada araçlara uygulanan kriterler ile ülkemiz bir mi?
Orada da insanlar yapıyor ve ben bu yaz 3 ay ingiltere'de bulundum Özellikle DİKKATİNİZİ çekiyorum özellikle bir fiil araçlara baktım, izledim, kendi ülkemle kıyasladım. Orada da bizim gibi çok insan var ve inanın sizden bizden çok egzost kullanan insanlar var. Biz gene onlara oranla çok azız.
3). Arkadaş demiş araba devletin malıdır ruhsat da onun göstergesidir diye. Hadi lan ordan ben bu ülkede bir ürüne değerinin 5-6 katı para veriyorsam ve bunu almak için buna mecbursam O benim malımdır. hemde 5-6 defa benim malımdır. eğer istiyorsa gelir 5-6 katı parasını verir geri alır(seferberlikte) Kimse kızmasın darılmasın gücenmesin seferberlik olsa töğbe billah kürdan verirsem.
4). Evet Japonların Amerika'nın ve Avrupa'da ki bazı ülkelerin bizden çok daha ileride olduğu doğru. Peki sorarım hepimize sizin benim anamız,babamız,dedemiz,babannemiz,anneannemiz,nine miz değilmiydi bu vatanı kurtuluş savaşında kurtaran ondan sonra hiçbir şeyine sahip çıkmayan. Gerçek ki hiçbir şeyimize sahip çıkmıyoruz para ile almadıysak doğruya doğru.
5). Sorarım hırsızlıkda yasak gasp da yasak adam öldürmek de yasak askerden kaçmak da yasak daha birçok olması gereken şey yasak. Ama sorarım size bizi yönetenler (sadece AKP değil) senelerce soydular soydular soydular, peşkeş çektiler sattılar, ceza aldılar, cezaları düşürüldü bunların hepsi yasak olmasına karşın göz göre göre , körün gözüne sokarcasına ve bizi delirttiği sürece olurken ben cama film çekmişim, arabama egzost takmışım peeeeee.
6).Çıkmadık candan ümit kesilmez mantığı ile sokağa salınan polisler cırt pırt araba çekiyor ama sorarım ülkemizde her yere olması gerektiği gibi toplu taşıma var mıdır? Ankaray toplasan nerdeyse 12 semt gidiyor. Metro keza öyle. bir metro inşaatıdır gidiyor. 10 sene oldu nerdeyse. İstanbul da ki metrobüs keza keşmekeş. kimi iyi diyor kimi rezillik diyor ve daha bir sürü emininm hepimiz ekleyebiliriz.
7). evet çok doğrudur ki arkadaşın dediği ülkelerde otobanlar var o var bu var.İmkan var kısacası. Bizde ise yollarımız da yönetim gibi heryer çatlak heryer bozuk. Sözüm meclisten dışarı yöneten herkes nası çalarım yönetilen ise buna da şükür yaptılar ya mantığıyla hareket ettiği sürece biz burda kitap da yazarız birbirimize de gireriz(:p) canımızı sıkanlara da kızarız vs. vs. vs.
8). Cennet gibi ülkemiz vardı, Şimdi sokağa çıkmaya korkar olduk. Başımıza her an birşey gelebilir korkusuyla sürekli tetikteyiz. Anamızı bacımızı arkadaşımızı sevgilimizi eşimizi korumaktan her birimiz sertifikalı güvenlik görevlisi olduk.
Bu arada dipnot aracımda artık 3000TL küsur faizleri ile ceza ödedikten sonra ne cam filmi var ne egzost var ne de plaka var. Herşeyden soğuttular.
Modifiye yasallasmasin egsozu isletsek yeter :D gerci o da artik tinn :D cut out alirsin kafan rahat :) baska birseyden baglayacak kapasitede adam yok ztn. Birsey daha sorucam su yazan arkadasin standart olarak baglanan evo subarulardan haberi var mi acaba :D sunrooftan subarusu baglanan var isyanimiz buna :D
externallısın da internıllısın da hepsinde bulundum kullandım, ben gereksiz yerde bar bar arabasını bağırtan tiplerden bahsetmiştim, sen olayı başka şekilde anlamışsın heralde. ben kendi arabam da bile egsoz taktığım zaman mugen twinloop u tercih etmiş insanım, ne kadar sessiz bi egsoz olduğunu herkez bilir, ama öyle saçdan kıvırma ahmet marka egsoz takıp taksim gibi kalabalık yerlerde gazlamaya çalışan tiplerden bahsetmiştim ben ;) onlar arttırıyor bu olaylara tepkiyi onu anlatmak istemiştim.
pistler yeterli sayıda olsa emin olun bu işler böyle dönmez, en azından bilinçli tayfa da oldukça yüksek bu alemde en azından onlar başı çeker de biraz olsun polislerin vatandaşın bakış açısı değişir modifiyeye vs ye...
uygun hukuksal altyapiyi saglamadan modifiyeye suc gozuyle bakmak yanlistir...
ruhsata isletme olayina bir cozum getirilmesi gerekiyor artik...
ulan 16 yaşındayken polisten ehliyetim yok diye kaçıyordum 36 yaşına geldim hala kaçıyorum :) bu sefer arabam modifiyeli diye...
biz kaçıcaz onlar kovalayacak sanırım kısır bir döngü işte :)
Biz pist org. için yırtınalım insanları oraya çekmek için siteler açalım paralar zamanlar dilimizdeki tüyleri harcayalım.Saçma sapan sebeplerle kapatsınlar.Sonra niye caddede gazlıyorsunuz diye durdursunlar.İşin içine girersek çok derin olur.Herkez bi şekilde kusar.En güzeli herkez bildiğini yapsın sonucunada olumlu yada olumsuz katlansın
ilk tekerleğin icat edildiğinden beri aynı muhabet sıkılmadınızmı yaw :D
Şimdi bugun modifiye camiası kadar erkek bulsam, toplasam, bize tecavüzcüyüz lan, bu yasallaşsın, yapmadan duramıyoruz diyen kalabalık toplim ben size
çok yanlış bir düüşünce bence bu kısmı
Kesinlikle doğru bir yazı. Desteklemesem de yıllardır söylemekte dilimde tüy bitirdiğim birşey var.
Eee satışı serbest takışı yasak..
Değil efendim. Satışı da serbest, takışı da serbest. Ancak herşeyin bir yeri var. İsteyen bu memlekette helikopter de alabilir, ama onla bağdat caddesi ortasına inemez. Sen de son susturucu alıp takabilirsin, ama onla trafiğe çıkamazsın. Pistte aracına takar, istediğin gibi gazlar, pist çıkışı trafiğe adım atmadan sökersin.
Hiç bir polis de pistte ya da özel parkurda aracına son susturucu taktın diye sana ceza yazamaz, aracını bağlayamaz.
Bu ürünler ülkeye spor ekipmanı adı altında girer. Kullanım yerleri bellidir. Kullanım yeri dışında kullanmak ise suçtur.
Herkes istediği kadar parçalansın...bu konu unutulur 2 hafta sonra başka konu açılır o da sayfalarca sürer sonuç olarakta hiçbir şey değişmez...bence bu tarz konulara gerek yok artık...hep aynı şeyleri yazıp duruyoruz...elimizden gelen bir durum olmadığına göre...modifiye açılımıda yapmıcaklarına göre......
güzel yazmış.
Gülü seven dikenine katlanır. 9 kere baglandım gıkım çıkmadı ama 1 tanesinde haklıydım o kadar :D
TR dan bahsediyorsak evet fakat evrensel anlamda sadece "Off road use only" ibareli urunler bu kategoriye girmektedir.
Sanirim yazilanlarin hepsi anlasilmiyor fakat tekrardan belirteyim, araclarin kisisellestirilmesi unsuru gerek ABD gerek Almanya(bildigim icin bu ornek ülkeleri yaziyorum) cesitli kistaslar altinda buna izin vermektedir.
Bu yaziyi okuyunca yapmayin, takmayin yasak anlami icerisindedir fakat isin asli bu degildir. Insanlar evlerini nasil kisisellestirebiliyorsa bazi kistaslar icerisinde, araclarinida bazi kistaslar icersinde kisisellestirebilir, ki bu sadece belli ulkelerde yapilamamaktadir.
+ Insanlarimizdan vergi almak icin su anki hukumetimiz yirtinmaktadir. Gelin modifiyeli araclara ek vergi koyun(Belcika'da boyle), yada TUV muaynesinde ek her malzeme icin devlete belli miktarda vergi verilsin. Bu sayede hem devlet geliri yukselecektir hemde bizde bazi cerceveler ve limitler altinda olsada terrorist muamelesi gormeyecegiz.
Bu yazi gozu kapali bir sekilde yazilmistir bunun sebebide kimsenin birsey yapmiyor, organize olmuyor olmasindan kaynaklanmaktadir. TR'da kac tane modifiyeli arac bulunmaktadir? Bunlarin bu sekilde vergilendirilmesini siz devlete ibraz etseniz ne gibi sonuclar cikacaktir? Kimse boyle seylerle ugrasmiyor anca dert yaniyor, forumlara yaziyor. Kimse yeter bu degissin diye bir organizasyon ne bileyim her hangi bir duzenleme icinde bulunmuyor.
Demek istedigim su ki; eger sadece forumlara ceza yedim diye konu acmaktan ibaretse itirazlariniz, aglamayin( Yazinin katildigim tarafina uyarlanmis hali ).. Sokun arabanizi standart standart gezin. Eger bunun icin birsey yapmak istiyorsaniz hayal gucunuze bakar. Gidin tek basiniza eylem yapin bu bile bir gelisme olacaktir, gidin basbakanligin onune, kendinizi arabaya zincirle baglayin eminimki bir basin mensubu fotografinizi cekecektir, ornekleride mevcuttur.
Yok diyorsaniz esitsizlik var, kaldiki hukukta esitlik ilkesi vardir. Gidersiniz dava acarsiniz, dersiniz ki burada esitlik yok, siz kendi Mobesa kameralarinizdan bile filmli araclari tespit edip ceza kesebilirsiniz fakat bu yapilmadigi durumda esit bir yonetim sunulamamakta ve ben rahat gezemesken diger insanlar rahat gezebiliyor. Yapin bakalim bunu neler olacak. Bu forumdan kac kisi yedigi cezaya itiraz edip dava acti?
106 n varsa teröristsin zaten..
modifiyeli araç kullananla tecavüzcüyü örneklemiş
baya güzel yazı ya:mad:
Modifiye suç demek ağır oluyor biraz,ben katılmıyorum buna.
Yurt dışındaki uygulamalar ile burayı kıyaslamaya kalkarsak işin içinden hiç çıkamayız.
yurt dışında yaşayan arkadaşlar bi söyleyebilirmi acaba orda kurallar nasıl ?
benim bildiğim avrupa\amerikada uzak doğuda daha kötü kurallar.
google cem olaya bi el at bakayım
doğru söze ne hacet :icon_tup:
çok güzel yazılmış ama mesela ben eksoz olayına katılmıyorm kesinlikle
kamyonlar,otobuslerin çıkardıkları sesler rahatsız etmiyormuki ? turkiye şartlarında nasıl araçların yollarda olduğunu tartışmaya gerek yok o yüzden bende takar eksozumu gezerim :)
Kimse yazdiklarimizi okumuyor sanirim ama mesela http://www.aa.co.nz/motoring/tips/pr...fications.aspx burayi inceleyebilirsiniz, ne modifiyeler yapilir yasal olarak yada neler LVV sertifikasini gerektirir.
Bakin bakalim modifiye suc muymus?
http://www.youtube.com/watch?v=0HGE6qfBvvw
California'da inanilmaz sIkI kurallar. Modifiyeli gezin bakalim ne oluyor orda :)
evet california da modifiyeyi tamamen durdurmaya calisiyorlar aslinda fakat su da var ki
"Most aftermarket part manufacturers have to deal with the California Air Research Board (CARB) to get their products approved for sale in California. All items that have been approved will have a CARB Executive Order # that basically says it is legal to have on your vehicle."
California da satis icin o modifiye ekipmani sertifika almissa legaldir, fakat bu kurallar baya ciddi..
almanyada yaptıgın her işlemi ruhsata işletıyosun bı kagıt halınde heralde ruhsat ta öyle biliyorum...yani zenon takmak vs bunun giib butun işlemler kayıt altına gırıyo..