yurtdışında kural diye birşey var! camın geçirgenliğini, egzozun desibelini... ölçüp uygun değrlerde olmasını sağlıyorlar. birincisi burda kural yok, ikincisi olsa da işlemiyor. kusura bakmayın ama cacık olmaz cacık.
Printable View
yurtdışında kural diye birşey var! camın geçirgenliğini, egzozun desibelini... ölçüp uygun değrlerde olmasını sağlıyorlar. birincisi burda kural yok, ikincisi olsa da işlemiyor. kusura bakmayın ama cacık olmaz cacık.
ahahah cop toplarsin haci otobanda devlete bedava saatlerce , arabani alirlar vermezler tak el koyduk . hapis yatarsin zenciler capini buyutur nebilim avukatlara mahkemelere 1000 lerce dolar odersin . vsvs
otobanda 90 sehir icinde 50 yi gecemiyoruz biz burda , bastigimiz yokmu var ama cok kisa surelerde 2 3 dakika . okadar heran heryerden polis cikabiliyor.
olm ne işiniz var gevur ellerde turkıyenın taşı toprağı altın 2 barla heryere gidiyorum polıs ceviriyo uyuz cıkarsa 20 lira verıorum iyisi cıksın gaz ver kardeş dio kulağımızın pası gitsin :)
sulhı her mesajındada 2 bar 2 bar ne 2 barmıs be arkadas
yaw öle valla yalan yok heryere öle gidiyom ne yapaym:D
Mantik cercevesinde hazirlanmis yasalari olan adaletli bir yonetime sahip ulke icin cok gecerli bir yazi. TR boyle bir ulke degil ve olmasi da imkansiza yakin. Bunu degistirmenin yolu da yine topluma bagli oldugunu dusunuyorum.
gecenin 4 buçuğunda gayet salim kafayla okudum baştan sona...bildiğimiz ama kabullenmediğimiz şeyleri yazmış...
İşyerimizde hollandada özel imal edilmiş canlı hayvan nakliyesinde kullanılan bi kamyonumuz var araçta özel iklimdirme sistemi var her türlü değeri ayarlayabiliyorsun süper bir cihaz 450.000 liraya mal oldu bize ve araçta sefer görev emri var devlet çağırdığı zaman eşşek gibi götüreceğiz gidecek mecbur hele bi götürme o kürdan ne oluyor:cool:
Hatta belli periyodlarla çağıracaklarmış araç muayene edilecekmiş eksiği gediği varsa tamamlanacak ve her an sefer görev için hazır olacak ;)
yani yazıda söylenen bu konu doğru
-beyfendi aracınızı bi zahmet getirirmisiniz demeyecekler sefer görev emri verecekler eline sende aracınla beraber göreve gideceksin ;)
ve bu kanuni bi zorunluluk gelmem deme hakkın yok ;)
ha bana deseler ben koşarak giderim ;)
Yemişim modifiyesini, son durumlar yüzünden arabalarıma binemez oldum. Birinde CAI var, allah ne verdiyse sesi var, diğer ikisi komple eksozlu ve zaten biri subaru, biliyorsunuz polisler peugeot 106 ve mavi impreza düşmanıdır.
Son 2 aydır, sadece clio dizel ile geziyorum, fısır fısır. Bari buna chip , filtre vs. yapayım da idare edeyim demeye başladım :)
2 sene önce bi sitede paylaşmıştım ..
Güzel Ama YASAK!
Hepiniz gibi bende bir modifiye tutkunuyum.Kendimi bildim bileli hiç standart otomobilim olmadı.Türkiye’ye gelen belki ilk hava flitrelerinden birini otomobilime taktım,bu sektörde ne , ne zaman , nasıl gelişti hep işin içinde oldum.Otomobilim hep aykırı hep ,hep dikkat çekici oldu.Bu tercihin bir sonucu olarak her zaman trafik polislerinden kaçar oldum.Peki ama Niçin ?
Adam mı öldürdüm ? Banka mı soydum ?Aracında bir çok eksik bulunan bir otomobilden daha mı tehlikeli acaba benim extralarım? Modifiyeli Araç Kullanıcıları Her zaman Otomobillerine Olan Özenlerini Trafik Sigortası yedek ampul gibi eksiklerinin olmadıklarını çok iyi bilirim.Otomobillerini Modifiye eden insanların daha duyarlı sürücüler oldugu kesin.Gel Gelelim bizim gibi otomobillerine sahip olan insallara asla bunlar sorulmaz.Trafik polislerinden aldığım ilk cümle “Kardeş güzel olmuş ama biliyorsun yasak”.Öncelikle şunu belirtiyim nedir yasak olan.Tüm modifiyeli araçlara kesilen 31/1-b maddesinin içeriği nedir ?İşte bu “Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksikleri bulunan araçlar, görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan veya içindekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak .” Şimdi sorarım size kim kendini tehlikeye sokacak bir çıkıntı yada aksesuarı otomobiline uygular ? Uygulanan bu işlemlerin tehlikeli olup olmadığına kim karar verecek ?Ben kendimi yasal hale getirmek istiyorum .Buna kim izin verecek ?Şimdilik kimse.Trafik polislerine sorduğumda hiç biri bana net cevap veremiyor.Hatta ; “Şu ileriki caddede kırmızı bir otomobil var onu çevirdim ,ruhsatına yazdırmış git ona sor anlatsın.Bende nasıl yazdırmış anlamadım ” diyen polis memurunuda tanımışlığım var.Şuan bu işin yasal yolu mühendisler odasına da otomobilin projesini çizdirip bunu trafik tescil bürolarında onaylatmanız.Bu çokta mantıklı bir çözüm gibi gelmiyor insana otmobilinizi Lpg taktırmış gibi, tamponu spoyleri ruhsata işletmenin yolu bu aslında.Peki bu işin olması gereken yolu ne bir de onu araştırdım.Almanya’da ikamet eden arkadaşım Mehmet Akif Baykal Türkiye’de olduğu gibi orada da tuningle uğraşmaya devam ediyor.Onun anlattığına göre üzerinde TUV belgesi olan bir parçayı otomobilinize taktığınızda Almanya’da ki Tuv’e bağlı muayene istasyonuna gidiyorsunuz ve taktığınız parçanın üzerindeki TUV’un vermiş olduğu numara ile kayıt yaptırıyosunuz.Şayet kayıtlı değil ise çalışan personel ürünü inceleyip standartlara uygunsa ona göre TUV onaylı ürünleri 35 Euro, onaysız ürünleri ise biraz daha yüksek ücretle kayıt altına alıp ruhsata işletiyosunuz.Bu şekilde hem devlet yapılan her uygulama başına ücret alarak kazanıyor,hem de siz her gördüğünüz şapkalıyı trafik polisi zannedip kaçmıyor, gönül rahatlığıyla caddelerde geziyorsunuz. Kimse yanlış anlamasın, elbette ki güvenlik güçleri görevini yapa
cak, ama birazda düşünmek lazım bu otomobillerin zararı kime? Egzozundan duman atana değilde egzozundan ses çıkana
Kesmek adil mi bu faturayı?
Neyse, dertliyim vesilesiyle lafı çok uzattım.En kısa zamanda yasal olmak dileğiyle,
İlham Yarar
Trtuning Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Yassah gardaşım yassah. Bağaran egzoz yassah...
"benim memurum işini bilir" demişti zamanında birisi.. ;) biz de işimizi biliriz...
modifiye suçsa ben suçluyum :) ruhumda var suç işlemek :)
sonuna kadar okuyunca hak vermemek elde değil.
bu yazı; çoğumuzun kulaklarını tıkadığı, kendini haklı saydığı bir gerçek ile yüzleşmek.
O metin yanlışlarla dolu.
Türkiye'de modifiye yasak falan değil. Yasak nedir? yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyendir. Oysa bizde böyle birşey sözkonusu değil. Eğer ruhsatınıza işletirseniz istediğiniz modifikasyonu yaptırabilirsiniz. Örneğin;
- LPG montajı. Yakıt sisteminin modifikasyonudur. Eğer yetkili makine mühendisine proje çizdirtip ruhsata işletirseniz LPG li aracınızla trafiğe çıkabilirsiniz.
- Aracın renginin değiştirilmesi. Eğer boya faturasını götürürseniz aracınızın rengini istediğiniz renk ile değiştirebilirsiniz. Aracın renginin değişimide modifikasyondur.
- Kapalı kasa kamyonet olarak trafiğe tescil edilmiş bir aracın hususiye çevrilmesi.. Düpedüz karoser ve kaporta modifikasyonudur. Eğer yetkili makine mühendisinde proje çizdirip trafik şubeye başvurursanız bu modifikasyonuda ruhsatınıza işletebilirisiniz. Hatta benim 2003 te CorsaVan a cam açtırırken yaptığım gibi eğer o projeye TSE onaylı egzostun onay belgesinin kopyasını ekletirseniz onlarda ruhsatınıza işlenmiş olur.
- Kamyonların dingil sayılarının arttırılmasıda modifikasyondur.
Daha bir sürü örnek verebilirim...
Demekki neymiş? Modifikasyon bu ülkede suç falan değilmiş. Ama yaptığınız modifikasyonu tescil şubeye bildirmemek suçmuş.
Bu arada ithal edilen bir ürünün TUV onaylı olup olmaması yasaları bağlamaz. Ülkemizde standartları belirleyen kurum TUV değil TSE. Eğer yasal olarak ithal edilmiş bir ürünü ("bavul ticareti ve bireysel ithalat hariç" hangi cihaz olursa olsun ithalatta TSE belgesi ibra etmek zorundadır) TSE belgesine ve projesine binaen ruhsatınıza işletebilirsiniz. Neden yapılmıyor? E ruhsat değişimi + proje cart curt = 400-500 lira.
bir çoğumuz biliyor bunu ama kolay kolay kimse vazgeçmez ,cezayıda her şeyide göze alıyoruz kanımıza işlemiş artık yapacak bişey yok
yazıya haklısınız doğru bilmemne diyenlerin çogunun arabasında turbo nos sc war :) ne lahana turşusu ne perhiz. cam filmi suç ok çoğu polis arabasında yokmu war çoğu makam arabasında yokmu war mercedes de cayanne de q7 de yokmu war bunlar sürttürünce problem olmuyo yada olamıyo ama 98 model civic yada 106 yapınca küt giydir cezayı gitsin peki bu yazıyı yazan arkadaş hiç discovery izlemiyomu sadece japonya ile avrupadan bahsetmiş street racers life die bi program vardı keşke hala yayınlasalar. amerikada adam ok demiş yap modifiyeni işlet ruhsatına kurallar bu farın yerden yüksekliği min 45cm olcak yok turbo bilmemne egzost db si bu olcak emisyonu max şu olcak adam hepsine kural belirlemiş ruhsatına işlet gez kimse sana bişi demiyo biz demiyoruzki herşey serbest olsun bi kural bi çerçeve istiyoruz kural olmayınca herkes bize kafasına göre sürttürüyo kimisi arabamızı bağlıyo kimisi ceza yazıyo kimisi bas gaza nasılmış diyo bi kural olsunki bizde ona uyalım sende bilmemkaç db egzosunla gez
TechTurkey! seri katillerin sitesi! tıklayın..!
aynen...yapıyosan modifiyeyi,takıyosan o egzosu arabana catpata geziyosan sokaklarda bianda polis kesiyo önünü ve alıyosa altından arabanı işte o zaman konusmıcaksın bencede çünkü YASAK ve oda görevini yapıyo..tamam çok süründük trafik subelerde cok cektik cekiyoruzda ama bu oyunun kuralıda bu ;) ama benim savunduğum tek sey bu ülkede bi çok konuda özgürlük varken özellikle hatırlı insanların zevkleri için ;) bizlerin de bu zevkimizden mahrum kalmamamız için pist ve pistlerin yapılmasıdır bence takarız slincerlı egzosumuzu trafikte öle geliriz piste acarız ağzını yumarız gözümüzü ;) kimseyede söz hakkı düşmez bu işin çözümü bu ama madem pist yok madem sartlar bunlar; biz takarız onlar dinler.onlar bağlar biz çözeriz ;);) saygılar....
tamam modifiye suçtur kabul ediyorum . Bende suçluyum . Ama ben değil beni bu hale düşürenler utansın. Ben istemezmiydim sessiz şık arabamla sokaklarda gezerken bu iş için özel hazırladğım arabamla adana'da olmayan pistte yarışıp kapışmayı, yada aklı başında yaptığı yatırımın ona vergi geri ödemesi olarak döneceğini bilen sponsorlarımla wrc yada drag yarışlarına katılmayı, özel olarak keşfettiğim bir modifikasyon parçasına patent alıpta ondan kazanacağım üçbeş kuruşun çoğunu vergi olarak vermeden seri üretim yapmayı. Serseri sanılmadan yaptığım işin aslında ne kadar uğraş gerektireceğini bilen bir camiayla sohbet etmeyi. Biz çoktan uyandıkta halk olarak siz uyanın bide ey başımızdaki , aldığmız havadan bile vergi alabileceğini düşünen büyükler. Uyanında görün nerde yaşadığımızı burası Amerika değil , okadar çok maaş ve hizmet vermiyorsunuz ki okadar vergi isteyin :S
Yaa kimse üzerine alınmasında eksozlu porscheleri, vetteleri kimse sallamıyo beni bile sallamıyo polisler çevirmelerde.Mimlenmiş araçlar var ztn onları görünce yapışıyolar yada aşırı gürültülü çalışan ve sonradan olduğu belli olan araçlara.Yoksa kimse gelip rölanti sesi normal yada normale çok yakın olana bişi demiyo.Muaynede bile denilmiyo hatta...
gecen senelerde polis memurunun biri lambo bağlamıştı egzozdan antalya olması lazımdı bu olay...
Modifiye suçtur kesinlikle yanlış katılmıyorum böyle bir cümleye .
o zaman bu parcalari satanlarin en az muebbet yemeleri lazim:icon_wack
Ensesi kalınlara trafik polisi el uzatamaz tabi sen kanuna kurallara uymayanlara oy verir meclise sokarsan polisin vatandaşına güvenip ensesi kalına da el süremez doğal olarak bu ülkede hapisten insan çıkıp milletvekili oldu daha ne olsun
Sende polis olsan sürgün yememek adına yada soruşturma geçirmemek adına görmezden gelirsin
Dürüst memura kim sahip çıkmışki dürüst kalsın
Örnek İzmit'te bi trafik polisi tanıdığım var il müftüsüne ters yönden geldiği için ceza yazdı adam itiraz etmiş klasik diyaloglar geçmiş sen benim kim olduğumu biliyormusun tarzında hatta yerel gazeteye bile çıktı haber
şimdi arkadaşım bilin bakalım nerde ;)
o nedenle zor biraz el sürmek adam kendini düşünecek tabi sen düşünmessen o düşünecek herkesi bir tutamayacak bu gayet normalş
bu kadar suçlunun arasında olmaktan büyük keyif alıyorum bende suçluyum :D
şaka bi yana yazı gerçekten güzel
http://i730.photobucket.com/albums/w...426472_st3.jpg
su ABT kitinden dolayı gecen gun bağlıyorlardı benı ???
Yassah gardeşim yassah..
Çok doğru ve güzel yazmış :)
Katılıyorum bu yazıda söylenenlere ama gülmekten :) Saçmalığın danişkası resmen..Ya kardeşim modifiye demek egsoz takmak değil ki ama sen Cat iptal edip 70 lik boru ile egsoz yaparsan iş çığrından çıkar tabiki..Arabana xenon far taktın diye ya da egsoz ucu taktın diye ceza yiyorsan bu saçmalık bence..Egsoz modifiyesi dışındaki tuning işlemlerine müsade etmeleri lazım doğrusu bu bence.....egsozdan alıcağın HP değerini almazsın olur biter arkadaşlar herşey egsoz iptal edip emisyon değerlerini aşmak değil ki.Egsoz modifiyesine bende karşıyım gerçekten bir gece vakti ben bile egzos takanlara nalet ettim rahatsızlık veriyor çevreye ama dediğim gibi modifiye demek abarth egsoz türü rahatsız edici uygulamalar değildir....saygılar...
Katılıyorum...
Kesinlikle katılıyorum...106'ya canlı bpmba gözüyle bakılıyor.
Daha trafikte 1 günüm yok arkama biri yapışmadan 60 km ile en sağdan eve gittiğim veya önüme 0 geçenler önümde frene basanlar...Bazı insanlar çok kaşınıyor.
Bu arada şu eksoz muhabbetine gelince sıkıştırmanı belli bi dereceye getirdikten sonra onu bi şekilde dışarı atmak için orj eksozun yetmediği zaman ne yapıcaksın? Yada tamam eksoz takmadık bi vti'ın var taktın AEM V2 cadde arası bi redline ne farkı kaldı?