ben ilk kez üniversiteye girerken 2005'te, hacettepe otomotiv'e Mercedes-Benz ve MAN destek veriyordu.
Geçen sene Mercedes desteğini çekti, bu sene de man.
Nedenlerini ise bir arkadaşımın araştırma görevlisi abisinden öğrendim, hacettepe üniversitesinde araştırma görevlisi.
Dediği şu ki, sistemin kullanılarak girildiği bir bölüm olduğu için, hayatları ders olmuş hiç bir hobisi veya otomobil ilgisi olmayan kişiler yüksek puan alınca arkasındaki büyük firmaların desteğini duyan velileri tarafından zorla tercih ettiriliyor gibi bir hava varmış. Kendi aracının başında karşılaştığı bir takım öğrencilere, ki bunlar dersleri orada çok başarılı olan ve soru sormak için yanına gelen öğrencilermiş, kaputu açıp distribütörü göstererek bakın çocuklar bu fren merkezi, zira 4 tane kablonun her biri bir tekere gidiyor demiş, çocukların hepsi de yaa çok iyi ya çok mantıklı diyerek onaylamış. Derse geç kalan öğrenciye nedenini sorduğuna lastiğinin patladığını, yol yardımı aradığını ve o yüzden geç kaldığını öğrenmiş. Çocuk otomotiv mühendisliği 3. sınıf, ama kendi aracının patlayan lastiğini söküp yerine stepneyi takamıyor. Böyle öğrenciler, muhteşem çalışarak muhteşem ezberleyerek muhteşem bir şekilde mezun olacaklar. Ve de mercedes ve man bunlar bölüme girerken hala destek verdiği için işe alacak. Çünkü hiç bir yurtdışı firması bunları işe almaz

. açıkçası çocuklar 2012de falan mezun olsa veya bu sene, 2015-2016da piyasaya çıkacak türk üretimi otobüs ve tırları çok merak ediyorum

yazık gerçekten.
İnsanlar malesef hiç bir şekilde vizyon sahibi değil, aldıkları puana en yakın yere girmeye çalışıyorlar. Mantığa gel. Adamlar en üste hacettepe tıp yazmış altına odtü makina altına odtü inşaat altına itü elektrik elektronik altına hacettepe otomotiv. Ya arkadaşım aldığın puan mı belirleyecek senin ileride bütün hayatını nasıl geçireceğini? Bu nasıl bir mantıktır?
Millet şizofren gerçekten.