User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
81 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: otomotiv mühendisliği?

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben ilk kez üniversiteye girerken 2005'te, hacettepe otomotiv'e Mercedes-Benz ve MAN destek veriyordu.

Geçen sene Mercedes desteğini çekti, bu sene de man.

Nedenlerini ise bir arkadaşımın araştırma görevlisi abisinden öğrendim, hacettepe üniversitesinde araştırma görevlisi.

Dediği şu ki, sistemin kullanılarak girildiği bir bölüm olduğu için, hayatları ders olmuş hiç bir hobisi veya otomobil ilgisi olmayan kişiler yüksek puan alınca arkasındaki büyük firmaların desteğini duyan velileri tarafından zorla tercih ettiriliyor gibi bir hava varmış. Kendi aracının başında karşılaştığı bir takım öğrencilere, ki bunlar dersleri orada çok başarılı olan ve soru sormak için yanına gelen öğrencilermiş, kaputu açıp distribütörü göstererek bakın çocuklar bu fren merkezi, zira 4 tane kablonun her biri bir tekere gidiyor demiş, çocukların hepsi de yaa çok iyi ya çok mantıklı diyerek onaylamış. Derse geç kalan öğrenciye nedenini sorduğuna lastiğinin patladığını, yol yardımı aradığını ve o yüzden geç kaldığını öğrenmiş. Çocuk otomotiv mühendisliği 3. sınıf, ama kendi aracının patlayan lastiğini söküp yerine stepneyi takamıyor. Böyle öğrenciler, muhteşem çalışarak muhteşem ezberleyerek muhteşem bir şekilde mezun olacaklar. Ve de mercedes ve man bunlar bölüme girerken hala destek verdiği için işe alacak. Çünkü hiç bir yurtdışı firması bunları işe almaz. açıkçası çocuklar 2012de falan mezun olsa veya bu sene, 2015-2016da piyasaya çıkacak türk üretimi otobüs ve tırları çok merak ediyorum yazık gerçekten.

İnsanlar malesef hiç bir şekilde vizyon sahibi değil, aldıkları puana en yakın yere girmeye çalışıyorlar. Mantığa gel. Adamlar en üste hacettepe tıp yazmış altına odtü makina altına odtü inşaat altına itü elektrik elektronik altına hacettepe otomotiv. Ya arkadaşım aldığın puan mı belirleyecek senin ileride bütün hayatını nasıl geçireceğini? Bu nasıl bir mantıktır?

Millet şizofren gerçekten.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca, 2005-2009 başkent üni. makine mühendisliğinde okudum. Otomotivle ilgili her hangi bir şey öğreniliyor diyen insan yalan söyler. Son sene derslerde verilen otto motorlar vs günümüzde en azından şu sitede herkesin bildiği şeyler.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sene bende seçip gitmek istiyorum otomotiv 2 yıllık myo. ist içi özel veya devlet olarak nerelerde var ? :S

uluckaban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan endüstri meslek lisesi makina bölümü okuyorum bu sene deneme sınavlarına bakacak olursak eksiğim var mühendisliği kazanamıcam.1 sene daha kasıp tekrar sınava girmekmi mantıklı yoksa 2 sene bitirip sınavla mühendisliğe geçmekmi? Bunu sormamın sebebi 2 yıllıkdan geçiş yaparken sınav daha zor oluyor filan diyorlar?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet dediğin gibi 2 yıllıktan geçiş zormuş ondan okuldakı hocalarım bile direk 4 gitmeye bakın dıyorlar

19gokhan90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilgisi olan makine mühendisliğide okuyabilir bence. tutturamama durumuna karşı. aslında mak. müh daha genel olduğu için iş bulmak daha kolay, en kötü ihtimal projelere imza çakmaya para alabilirsin.
    bende öyle yaptım zaten

uluç 2 yıllıktan geçersen çok zorlanırsın biraz daha çalış 4 yıllığa girmeye çalış temelden öğren

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uLuc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şuan endüstri meslek lisesi makina bölümü okuyorum bu sene deneme sınavlarına bakacak olursak eksiğim var mühendisliği kazanamıcam.1 sene daha kasıp tekrar sınava girmekmi mantıklı yoksa 2 sene bitirip sınavla mühendisliğe geçmekmi? Bunu sormamın sebebi 2 yıllıkdan geçiş yaparken sınav daha zor oluyor filan diyorlar?
    2yıllıktan 4yıllığa geçerken 2+2 değilde 2+3 olma ihtimalıde var (Türkçe mühendisliğe geçtiğini varsayarsak)

bir dönem yada 1 yıl intibak alıp 1den ve 2 den eksık olan derslerını alıp sonra 3 ve 4üncü sınıfı okuman gerekiyor.

tandogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bu sene girecem allah kısmet ederse mtok ile marmara makine istiyorum inş.hepimiz yerleşiriz bu sene

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bız girdik darısı size (: geçen senede anlamamıştım hala bilmiyorum nedir bu m.t.o.k

VTİ1035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uLuc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 sene daha kasıp 4 yıllığa geç kardeşim dgs sınavı(2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş sınavı)inan çok zor emeğinin karşılığını alamazsın.1 yıl geç başla temiz olsun ilerde rahatlığını çekersin ben öyle yapmıştım
    Faruk Kartal

alper_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kobemert, Şişli kampüsünde misin hocam?

uluckaban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman öyle yapıcaz olmadı tekniker spec Gerçi 2 yıllık bitirsek kariyer bazında sadece üni. mezunu olarak görünücez başka türlü referansı yok iş alanında lise ve 2 yıllık üni. mezunlarını bir tutuyorlar.

BAŞAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecen sene karabük üniversitesine acıldı 4 yıllık bölüm bi bak istersen yeni acıldıgı için puanlarıda düşük olur...

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bişi danışayım arkadaşlar dış ticaret myo bitiyor benim.bunu dgs ile açıktan 4 lemeyi düşünüyorum. O sırada istanbul aydın üni - otomotiv myo düşünüyorum fiyatı uygun geldi. nasıl bir okuldur eğitimi nasıldır?
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Ozzy45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dgs zor değil sadece Dgs'den alınan kontenjan çok az olay bu aslında. Dgs sorularına baktım geçen sene de girdim gerçekten mantıklı düşünen bi insan en azından 200-230 ham puan alır. ki ben 220 aldım mesela ve sıkıldım çıktım sonuçlar geldiginde oha olmuştum. bu sene tekrar deniycem dershaneyede gidiyorum bi yandan iş nasip bakalım niyetim otomativ müh.

Özgür Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacettepe otomotiv mühendisliğinde okuyorum sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışayım
    Arkadan itmek harbiden bambaşkaymış....

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen dgs kolay ama sıkıntı kontenjanlarda :s full çekende çok oluyor kim yerleşmisse hani derler ya arkadaşım akrabam yerleşti alayı full çekmez vay anasını
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomotiv mühendisliği yüksek lisans olarak var benim bildiğim

kocaeli ünidede yok

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ilk kez üniversiteye girerken 2005'te, hacettepe otomotiv'e Mercedes-Benz ve MAN destek veriyordu.

Geçen sene Mercedes desteğini çekti, bu sene de man.

Nedenlerini ise bir arkadaşımın araştırma görevlisi abisinden öğrendim, hacettepe üniversitesinde araştırma görevlisi.

Dediği şu ki, sistemin kullanılarak girildiği bir bölüm olduğu için, hayatları ders olmuş hiç bir hobisi veya otomobil ilgisi olmayan kişiler yüksek puan alınca arkasındaki büyük firmaların desteğini duyan velileri tarafından zorla tercih ettiriliyor gibi bir hava varmış. Kendi aracının başında karşılaştığı bir takım öğrencilere, ki bunlar dersleri orada çok başarılı olan ve soru sormak için yanına gelen öğrencilermiş, kaputu açıp distribütörü göstererek bakın çocuklar bu fren merkezi, zira 4 tane kablonun her biri bir tekere gidiyor demiş, çocukların hepsi de yaa çok iyi ya çok mantıklı diyerek onaylamış. Derse geç kalan öğrenciye nedenini sorduğuna lastiğinin patladığını, yol yardımı aradığını ve o yüzden geç kaldığını öğrenmiş. Çocuk otomotiv mühendisliği 3. sınıf, ama kendi aracının patlayan lastiğini söküp yerine stepneyi takamıyor. Böyle öğrenciler, muhteşem çalışarak muhteşem ezberleyerek muhteşem bir şekilde mezun olacaklar. Ve de mercedes ve man bunlar bölüme girerken hala destek verdiği için işe alacak. Çünkü hiç bir yurtdışı firması bunları işe almaz. açıkçası çocuklar 2012de falan mezun olsa veya bu sene, 2015-2016da piyasaya çıkacak türk üretimi otobüs ve tırları çok merak ediyorum yazık gerçekten.

İnsanlar malesef hiç bir şekilde vizyon sahibi değil, aldıkları puana en yakın yere girmeye çalışıyorlar. Mantığa gel. Adamlar en üste hacettepe tıp yazmış altına odtü makina altına odtü inşaat altına itü elektrik elektronik altına hacettepe otomotiv. Ya arkadaşım aldığın puan mı belirleyecek senin ileride bütün hayatını nasıl geçireceğini? Bu nasıl bir mantıktır?

Millet şizofren gerçekten.
    Benim gibi bir manyak sırf bu eğitim sistemi yüzünden İngilizce Öğretmenliği okuyor.. Neyse ki seviyorum.. Anadolu lisesi yerine meslek lisesine gitmeyi tercih ederdim eğer doğru düzgün olsaydı..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)