bu hayvanlar cidden vahşi ve cekici duruyor dışardan bakan adam ilk baştan ürkebilir ama tanıyanlar sakin bir hayvan oldugunu bılecektir
Printable View
bu hayvanlar cidden vahşi ve cekici duruyor dışardan bakan adam ilk baştan ürkebilir ama tanıyanlar sakin bir hayvan oldugunu bılecektir
MAşallah hepsine cok guzeller ;)
valla bende dogo arayışındayımda bakalım İNŞ GÖNLÜME GÖRE BULURUM ARTIK
http://www.facebook.com/video/video....9062368&ref=mf
denk geldi, üzücü ama gerçek görüntüler
allah hepsine sağlıklı ömür versin çok tatlılar maşallah:)
okul bitip ise başlayınca bende bitane yetiştireceğim güzel bir safkan ırk kısmet olursa:)
Teşekürler resimdeki yavruların ikiside dişi
http://img831.imageshack.us/img831/6...37cimg1443.jpg
Uploaded with ImageShack.us
http://img651.imageshack.us/img651/5...05cimg1432.jpg
Uploaded with ImageShack.us
http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_369196021.jpg
dogo yasaklar lıstesınde şu an vetrınerde yasak lıstesınde gordum bence yasaklanmaması gereken bı hayvan pitt gıbı degıl
arkadaşlar hepinize selamlar.Geçen hafta yurt dışından 2 aylık şampiyon anne ve babanın yavrusu geldi bana A secere.Şuan evde besliyorum aşıları daha bitmedi dışarı çıkartamıyorum.Asıl konuya gelirsek bu dogolar için bir dernek kuruldu şuan yasa çıkmadan yasaklılar listesinden çıkartaya çalışıyoruz dogo argentino'ları burdan dogo besleyen arkadaşlara sesleniyorum gelin derneğe üye olun seminerlerde çok yararlı bilgiler var yavru eğitimi mama çeşitleri vs.vs biliyorsunuz ki dogo lar ne kadar güçlü ise derileri cildi bi o kadarda hassastır.Bu konularda bir çok bilgiler veriliyor.Yarışmalarda ne yapılması gerekenler tektek gösteriliyor.Dernek ataşehirde örnek mahallesinde bu hafta sonu bi seminer var kaçırmamanızı isterim
[IMG]http://b1209.hizliresim.com/11/c/cwlrb.jpg[/IMG]
[IMG]http://b1209.hizliresim.com/11/c/cwlrv.jpg[/IMG]
benim yavru ve seceresi türkiyeye yeni kan geldi :)
[IMG]http://f1209.hizliresim.com/11/c/cwlsl.jpg[/IMG]
buda benim yavrunun anne ve babası
arkadaslar belkı burası yeri deil ama benım dişi kangal 3 5 güne doğuracak kendıme bir yawrusunu alıp dierlerini ücretsiz olarak bakabılecek yeri olan ınsanlara vermek ıstıyorum köpek dogurunca ana ve babanın resımlerıyle beraber eklıycem ılgılenen olursa yardımcı olurum.
ciftlik bagı bahcesı olan arkadaslar tercihimdir.
çok güzel maşallah ya
bu arada rudvanın yeğenidir kendisi :) dünde bizdeydi rudvan alıştı ona :)
kardeş yasak ayagı hikaye artı pıt olsun dogo olsun soylendiği gibi değiller eğitimine göre değişkenlık gösterir örnegin yapılı güçlü birini katil yetiştirirsin makına gibi adam olur özelliği kendiyle alakalı bunlarında özelliği sert çene yapıları benim labrador sayfamı takip et istersen geçen dogo wardı hediye verdik cıkıyor hep
evet köpek yasaklılar listesinde, benim 6 yaşında dişi bir dogom var sahip olabileceğiniz en ideal köpektir. 2.5 yaşındaki kızım yapmadığını bırakmıyor köpeğe hiç sesini çıkarmıyor, aile bireylerine karşı taşkınlık yaptığını görmedim, yanında ayrı cinslerden 3 tane daha köpeğim var onlarada saldırganlık etmiyor.
Sadece dışarıdan gelecek yabancılara karşı biraz sert, bahçenizin duvarlarının yüksek olması ve dışarıdan çocukların elini kolunu uzatamayacak konumda olması gerekir, çünki saldırdığı zaman dünyadaki en tehlikeli köpektir dogo.
Velhasıl başta da dediğim gibi sahip olunabilecek en iyi köpektir bence.
dogolar özeldir hemde çok özeldir.Hasta olduğunuzda başınızın ucunda bekler sabahlara kadar kucaklanmayı çok sever çocuklara karşı aşırı bi ilgisi vardır.Size bi tavsiye dogolara en büyük ceza onu görmezden gelmektir.Ölür biterler o zaman :) arkadaşlar şu dernek işini bi düşünseniz çok güzel konular ele alınıyor en azından biz dogo severler besleyenler bişeyler yapamazmıyız
bu da benden olsun, kızım Hera ve arabam :)
http://img823.imageshack.us/img823/3100/dscn4478o.jpg
http://img705.imageshack.us/img705/3332/dscn4482y.jpg
5 yaşında, kısırlaştırmadım ama çiftleştirmedim de ...
kucukyali muhtarlığın orda var korkunc bisey
Bu köpek çok tatlı ama çokta hırçın duruyor bizim arkadaş besliyor ama yanına yaklaşamıyorum nedense çok hırçın bir hayvan isteyen yaklaşsın :D
Bende 2 dogo var, "baba ve oğlu" bir iki gün önce aşıları için veterinerdeydik ve yasaklı olduğuna dair bir konu geçmedi.
Genel olarak sakin bir yapıya sahiplerdir, tüm hayvanlarda olduğu gibi Arjantin mastiff leride nasıl yetiştirildiği çok önemli , benim iki köpeğim de gayet sakin ve uysal bir yapıya sahipler fakat alırken kendiniz biliyor iseniz daha iyi olur mutlaka karakter testi yaparak alın, sırt üstü yatırarak tepkileri vs vs...
şöyle bir gerçek var
eğer o IRK'ın derneği Varsa o ülkede o ırk yasaklı listesine alınamaz
keza dogo'ların ırk derneği ülkemizde bulunmaktadır
bunun yanı sıra
bahsettiğimiz ırk cidden cok büyük ebatlara ulasabilen ama sakin yapılı hayvanlardır
bende rot var 3 yasında alt dairemde istte dogo var bnmkiyle yasıt bizimki hoplayıp zıplarken dogo ağır başlı takılıyo hep
bizim vet hek dediğine göre de; domuz avında kullanılan bu ırk insan veya hayvan altına aldığı an o canlı için skntı başladığını akabinde damara dişini sokup ordan kan çıkana kdr bırakmadığı söylendi bana
her ne olursa olsun herşey yetiştirmeye bakıyor
bi yazıda gördüm onuda ekleyeyim
dişi köpek herzaman daha avantajlıdır
sdc 15 gün reglisiyle uğraşırsınız (6 ayda 1) ki bnun için box eğitimi ve özel bezler vardır
bunun yanı sıra dişi köpek daha çok sahiplenme ve alan koruma güdülerine sahiptir
istemediği erkek köpek yanına yanaşamaz
tuvalet ihtiyacını 1 seferde halleder
erkek köpek ise her erkek köpekle skntı çıkartma tehlikesi vardır
dişi gördümü yürür gider an gelir sizi sallamaz
tuvalet derdi 1.5 saat gezdrseniz bile hala hiç idrarı kalmamış olmasına rağmen koku bırakma derdindedir
3 yaşında erkek köpeğim var 3 ay dişisinide baktım arkadaşımın 2side rot ve kesinlikle dişi aha iyi
not: rot ların renginden korkmuyorlar boyutlar skntı oluyo ve genelde namları çok parlak olmadığı için skntı çkıyo
Konuyu bir ilk sayfadan birde son sayfadan okudum ilk sayfada abarti ve yanlis bilgiler gordum,bu kopek pitbull kadar game ozellikli degildir o yuzden 3 pitbull eder 5 pitbull oper gibi kulaktan dolma bilgilere inanmamak lazim.Muhtemelen fiziken cok guclu ve pitbulla benzer fizik yapisiyla ona oranla cok daha iri bir irk oldugu icin insanlar cok korkunc goruyor ancak cok uysal ve duygusal hayvanlar.Asil gorevi avdir zaten ama alan koruma icinde cok basarili, ayrica cok atletiktir.Aslinda ustune basarak soyluyorum ki iyi yetistirilmis hem pitbull hemde arjantin mastifi cocuk sever hatta kollar asla zarar vermez.Ozguveni cok yuksek oldugu icin sever ve kollar kendinden zayiflara asla zarar vermez ama iyi yetistirmezsen kediyide parcalar cocuguda insanida.Orjinalini bulmak ulkemizde pitbull a nazaran zordur.Cok iyi bir secim ama ilk kopeginiz degilse ya da daha once dominant bir kopeginiz daha olduysa..
Ek:Evet disi kopek ozellikle erkek sahibe daha baglidir erkek kopek disi gordumu sizi tinlamaz ilk firsatta uzar gider (kisirlastirmadiysaniz ozellikle) disi daha cok laf dinler bi adeti zordur bide kendini kollama konusunda erkek kadar guclu olmamanin verdigi dezavantaji yasayabilir(cinse gore degisir buda).
yegenim boyka bi tanedir :D
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...30764339_o.jpg
Sağlıklı hayatları olsun işallah hepsinin
Normalde erkek kopegi kısırlastirma yasi 7 dir erken yasta erkek kopegin/kedinin kisirlastirilmasi ileride bobrek yetmezligi vb durumlar yaratabiliyor yada testis kanserine sebep olabiliyor bunun yani sira
Hem sperm kalitesi bozulur hemde yasliligi daha rahat gecer diye biliyoum
Disiler icin ise;
bir arkadasima vet hek demisti bende bizimkine sordum dogruymus
Eger ciftlestirme dusunceniz yoksa disi kopekleri kisirlastirmaniz oneriliyor
Cunku her regli sonrasinda memelerindeki sut bezleri aktif hale geliyor emzirmediginde oturu o sutler kiste donuyo gogus kanserine kadar gidebiliyor her hayvanda olucak diye bir kaide yok fakat bu durum soz konusu olabiliyor mus
bn kedilerimden biliyorum o kist muhabbetini hos bisi degil gercekten
Aklinizda bulunsun..
not: rot ların renginden korkmuyorlar boyutlar skntı oluyo ve genelde namları çok parlak olmadığı için skntı çkıyo[/QUOTE]
namlarının çok parlak olmadığından kastınız nedir? ben rott beslemek istiyorumda şimdiden bilgim olsun.
namlarının çok parlak olmadığından kastınız nedir? ben rott beslemek istiyorumda şimdiden bilgim olsun.[/QUOTE]
Rotlarin bir kere yabanciya asla tahammulu yoktur eve giren misafir acisindan falan ayrica keza disaridada sahibine onun kafasinda belirledigi olcuden cok yaklasir ya da muhattap olursaniz risk altindasiniz sizi tanimasi lazim ki bu da her zaman cozum olmayabilir..Oyle tahammul sinirlari cok ileri bir hayvan degil asla tahrik etmeye gelmez ama tabi sizin onun tahrik oldugu seyleri bilme sansiniz pek olmadigi icin yine risk altindasiniz(yabancilar icin hep bu soylediklerim sahibi icin degil).Kisaca rot zordur :)
http://img4.imageshack.us/img4/656/5...0867784761.jpg
Bizim oglan, kulakları kesildiğinde çekilmişti foto 6 aylıkken suan 8 aylık oldu hiç bi saldırganlıgı dısardan bi insana yılışıklığı yok gayet sakin bi hayvan sahilde gezdirirken aa beyaz pitbull deselerde :) bildiğim kadarıyla yasak söz konusu değil ben gayet rahat bi sekilde gezdiriyorum daha karısan olmadı :)
ben hazır mamaya alıstırdım günlük yemek verdıgımde vucudunda benekler cıkmaya baslıyo alırsanız bunada dikkat edin :)
Kesin boyledir demenin dogru oldugunu dusunmuyorum her birey cok farli kisilik gosteriyor buyume sekliyle alakali yabancilara yaklasimi,bizimki kucak kopegi gbi buyudu yabanci gelsin korksun korkmasin bizimki kendni sevdirmeden rahat etmiyor
Genel ozellikl olarak karsilastirmali olarak sunlari yazabilirim
-alan korumasi ve kisiyi korumaya dair icgudusel olaylar gayet basarili ama ailee bireyini veya baskasina yaklastirmama olayi oluyo ( bnmki babami bile bana yanastirmiyo,anneme ablami yaklastirmio, arkadasimin kopegi bna kimseyi yanastrmio)
-ciddi ilgilenip btn emeginizi verdiginizde deli gbi yemek isine dikkat ettiginizde dogru orantili semiriyo (85kg bnm kopegm gram fazlaligi varms gbi durmuyo)
- ciddi egzersiz iht olan bir irk (yuruyus bandi almaya kadar gidiyo bu olay)
-erkekse fix erkek kopeklerle ariza cikartir, disiyse cirkef olur, alanina baska hayvan girerse vay haline
-katiteli egitim verildiginde %90 randimani olur guzelde olur fakat savunma egitiminde sıkıntılı bir hayvana dönüyo (egitmenle konusmustum)
-sahibini deneme muhabbeti olabiliyor (sahibinin ustunde otorite kurabilecegini denemek icin saldirabilir)
Kisaca cok guzel fakat dendigi gibi gercekten "zor" bir ırk
Kontrolsuz guc hesabi :)
Rs ime bisi olursa ama gene gider rot alirim =)
Namlarindan ötürü soyledigim seye gelirsem;
Yok tv lere cikti yok gazetelere cikti yok onu parcaladi yok bunu bilmemnapti diye o yuzden nami parlak degil
Ama irk a ilgisi olan yada irklarla bilgisi olan insanlar gayrt pusetinden dusen bebegi burnuyla pusetine oturtabildigini bilmektedir. Maalesef cok guze olmasina ragmen cok korkunc irklar arasinda sayiliyor :/
aaaa bak bu olmadı şimdi ya :( okadarda heveslenmiştim halbu ki yavruları çok tatlı oluyor büyüyünce de ayrı bir havası oluyor :D başka alternatif ne olabilir ki pit istemiyorum dogo olabilir ama dogo da zor olur diye düşünüyorum.ama bi köpek beslemek istiyorum artık nolursa olsun. :D
Ciddi co buyuk sorumluluk ve maddi acidanda agir kacabilicek durum sozkonusu
Hayatinizi ona endeksleyip yasama zorunda kaliyorsunuz..
köpek her zaman içinde bulunduğu aileyi sürüsü olarak görür sürü lideri yani köpeğin sahibi sürü liderliği yapamassa köpek hayvan sahibi farkında olmadan sürünün liderliğini kendi üstlenir üstüne vazife sayar sürüyü başıboş bırakmak istemez ve bu sahiplenme yanında dominantlığıda getirir..
kısaca her şey köpeği nasıl eğittiğine ne tür eğitim verdiğine bakar birde aldığın köpeğin cinsini türünü türünün özelliklerini iyi bilemeneki buda zaten bilinçli bir köpek sahibi yada eğiticinin göz önünde bulundurması gereken ilk şey..
peki rotta alternatif hangi cins köpek olabilir?