User Tag List

Sayfa 10/11 İlkİlk ... 891011 SonSon
207 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Dogo Argentino

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı musti2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok külfetli iş ozaman 2 seneden beri köpek sahibi olmak istiyorum ama sırf masrafını karşılayamam diye almıyorum. çünkü karşılayamazsım köpeğim için hiç iyi olmıcak bende vicdanen rahat edemicem. alternatiften kastım sahibine karşı çok korumacı bir köpek istediğimden ama dışarıya karşı da her gördüğüne saldıran olmamalı tabi bu sahibine göre de değişir de ırk özellikleride bunu belirliyor sanırım.mesela abi ne tür mama almalıyım köpek alırsam ? birde benim arkadaşımın kangalı vardı o hayvan barınağında aşı yaptırıyordu para da almıyolardı sanırım yada çok az bir miktar alıyorlardı

O zaman en azindan 6aylik alacaksin asilari yapilmis ve hala birini sahip kabullenebilecek psikoloji ve yastayken boylece cogu bebeklik hastaligi ve asisindan kurtulacaksin hemde kisiligi biraz daha kendini belli etmis olur o aylarda daha istegine uygun bulursun korkulacak birsey yok o kadar.Ama emek ister gece beklenmedik bir anda tuvaleti gelir uyutmaz (2yasina kadar olabilir bu) sabah aksam gezme ister en guzel kopek arkadasimin kopegidir lafina bazen keske kulak assaydim dersin aldiktan sonra ama seni gordugunde sallanmaya baslayan kuyruk herseyi unutturur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi sanırım ben bir işe girip çalışana kadar köpek sahibi olmayım daha iyi öğrenci halimizle kendi masrafımız bile sıkıntı oluyor bazen. dediğiniz gibi masraflı olmasaydı kesin gözüyle bakıyorum rott almaya yalnız yakın bir arkadaşım var beraber karşılarız masrafını dedi oda çok seviyor rottları ikimize ait olur dedi yerimiz de var ama sonuçta ikimizde öğrenciyiz
    Abla desen daha iyi olur
    Bnd ogrenciyim istanbulda oturuyorum evim sahile cok yakin die gttm rot aldm uni istte olur kafasina snra ank oldu gordm ebemi kopegim ben ve dayanamadan aldigim kedi(leri)m
    Ogrenci haliyle cooooookk daha zor
    Birakip gidiyosun okula hayvancik btn gun seni bekliyo cnk 1 saat bile braksan terketti korkusu yasiyorlar
    Bunun kisi varki en pisi o
    Hayvan gbi yagmur yagiyo ve sen ipe ipe o kopegi disari cikartip gezdirmek zorunda kaliyosun istedigin kdr yerin olsa bile dayanamiyosun eve aliyosun hoop evin icini bilmemne goturuyo snra onu temizle
    Yorgun oluyosun hayvan gbi odevin oluyo hasta oluyosun (39 atesle kopegimi sokaga cikartip ihtiyacini giderip snra eve gelip hastaneye gidip serum yedigimi biliyorum) ama genede gezdirmen lazm
    Arkadaslarin diyo onu yapalm burd takilalim sen diyosunki kopegim evde tek ben eve gidiyorum oluyosun
    Tatile gidemiyosun aracin yoksa hele iice patliyosun her yere (gezme kisminda) kopek almiyolar kopek alan cafelerde gidip oturuyosun

Calisma hayatina bisi diyemem ama kopek cok zor

Ama eve geldiginde btn gun kafan sismis halde 4 patili bi canavar ustune kosuyo 2 patisini omzuna koyup seni yalamaya basliyo o herseye deger..
    Sevgilin veya annen bile seni aylar snra gorse ole davranmiyo )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1,5 yasina kdr duzene giremeyebiliyor tuvaleti oda var

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eeyore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi kere ilk posta asilari var yok kanli ishaliydi yok genclikti bla bla bunlar tuzlu zaten 3 kere tekrarlanir snrada yapilmaz
    Diger rutin asilarda ise vet hek hayvanlara deger veren biriyse parasi icin yapmiyorsa indirimli tarife yapar muayene bedeli almaz en pahali asi bu kosullar altinda mantar asisidir 40tl idi.
    E vet hek lerin %90 i bu isi para icin yaptigindan hayvanin caninin degeri olmadigindan en ucuz asi 70-100 arasi degisiyor
    Muayene ucretleri kucuk buyuk irk a gore degisiyor 100-200 arasi
    Kisin her 3 ayda 1 yazin ise 2 ayda bir ic-dis parazit asisi var ki 20lira gbi bi mebla tablet basi (kilosuna gore tablet sayisi artiyor ben kendi kopegime ic parazite 6-7 tablet yuttuyorum bunun asi secenegi var genelde vet hek yanasmaz cnk pet asi sevmez)
    E hic hastalanmiyor diye de bir kaide yok bademcikleri sisiyor enfeksyon kapiyor hoop min 3 gun antibiyotik tedavisi
    Ekstra hastaliklar (goldenlarda deri hastaliklari vb) oluyor
    Buyuk irk a sahip olucaksaniz duzenli kalca rontgeni cektirmeniz gerekiyor o ucreti tuzlu kan degerleri olcturme tuzlu
    Heleki kalca cikikligi varsa ameliyat 3000-5000tl arasi

1 yasina kadar puppy kullanmaniz gerekiyor Snra adult ki en ucuz (market mamalarini kast etmiyorum kesinlikle onlar basarili mama olmuyor pet ihtiyaci olan vitamin mineral vb alamiyor ve daha cok yemeye basliyor normal zamanda tuketebilecegin mamayi yari zamanda bitiriyor) hills tir oda tanidiga 120 10kg i bunun pro plani vb secenekleri var 12 kg 280 liraya kdr cikiyo

E hep kuru mama vermiyosun yok kemik kaynatmasiydi Yok oduluydu kendinize yedirdiginizden fazlasini kopeginiz icin hazirliyorsunuz siz kendinize ugrasmazsiniz yemek icin

E mama kabiydi tasmaydi (boyun tasmasi buyuyene kdr 50 kere degisiyo gogusde ayni sekilde) yok box iydi yagmurluguydu...

Liste bu sekilde uzuyor.
    Yazdiklarimdan sacma gelen olabilir belki gerek duymayabilirsiniz ama bakmaya basladiginizda inanin dediklerimi er gec kullaniyorsunuz ve memnun kaliyorsunuz

Masrafli yani
    Hic bir hayvan sahibi ozellikle buyuk irklar icin konusim kesinlinlikle degil mutfak masrafi kendilerine petlerine doktukleri kadar para harcamiyorlar..
    Eklem problemleri gibi sorunlarla karsilasmamak icin bebeklikten itibaren kaliteli beslenme sart, yeterli glucosamine ve chondroitin iceren, bunun yaninda dogadaki beslenmeye en yakin mama ile beslemek sart. Hills, Proplan, Royal Canin gibi markalar kopeginize vermeniz gereken en minimum kalite olmali ki bu urunleride kullaniyorsaniz mutlaka ek takviye yapmaniz gerekecektir mamaya keza glucosamine & chondroitin miktarlari tek basina yeterli gelmeyecektir. Keza protein miktari limit seviyede ve karbonhidrat miktari maximumlardadir. Dunyanin en kaliteli mamalarinin markalari belli zaten, Orijen var, Innova var, taste of the wild var, wellness filan var. Esas baba markalar bunlar zaten ki Turkiyede bu markalarin adini bile duymamis cok insan vardir. Sadece Orijen'i bulabilirsiniz onuda elimizi tasin altina sokup getirdigimiz icin. Yoksa bu markalari buraya toptanci bir distributor getirse, ara toptancilara dagitsa, onlarda diger ara toptancilar ve petshoplara dagitsa, misalen 192 TL olan Orijen olur size 280 TL. Acin bakin proplan hills gibi markalar yurt disinda buradaki fiyatlarinin %30 altina satiliyor sirf bu sebepten oturu. Orijende ise fiyat yurt disi ile 1 e 1 ayni. Zincir magazalarimiz oldugu icin boyle bir mamayi boyle fiyatlara satabiliyoruz, allaha sukur para para diye olmedigimiz icin sacma rakamlara da satmiyoruz bircok firma gibi. Kisaca beslenme konusunda isin ic yuzude bu sekilde...
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

musti2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zktrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman en azindan 6aylik alacaksin asilari yapilmis ve hala birini sahip kabullenebilecek psikoloji ve yastayken boylece cogu bebeklik hastaligi ve asisindan kurtulacaksin hemde kisiligi biraz daha kendini belli etmis olur o aylarda daha istegine uygun bulursun korkulacak birsey yok o kadar.Ama emek ister gece beklenmedik bir anda tuvaleti gelir uyutmaz (2yasina kadar olabilir bu) sabah aksam gezme ister en guzel kopek arkadasimin kopegidir lafina bazen keske kulak assaydim dersin aldiktan sonra ama seni gordugunde sallanmaya baslayan kuyruk herseyi unutturur
    6 aylık alırsam da o 2 aylıkken ki paytak paytak yürüyüşüne şahit olamıcam oyüzden alırsam en az 2 aylık yavru alırım yani
    Delikanlılık efendiliktir, gereksiz action değil...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abla desen daha iyi olur
    Bnd ogrenciyim istanbulda oturuyorum evim sahile cok yakin die gttm rot aldm uni istte olur kafasina snra ank oldu gordm ebemi kopegim ben ve dayanamadan aldigim kedi(leri)m
    Ogrenci haliyle cooooookk daha zor
    Birakip gidiyosun okula hayvancik btn gun seni bekliyo cnk 1 saat bile braksan terketti korkusu yasiyorlar
    Bunun kisi varki en pisi o
    Hayvan gbi yagmur yagiyo ve sen ipe ipe o kopegi disari cikartip gezdirmek zorunda kaliyosun istedigin kdr yerin olsa bile dayanamiyosun eve aliyosun hoop evin icini bilmemne goturuyo snra onu temizle
    Yorgun oluyosun hayvan gbi odevin oluyo hasta oluyosun (39 atesle kopegimi sokaga cikartip ihtiyacini giderip snra eve gelip hastaneye gidip serum yedigimi biliyorum) ama genede gezdirmen lazm
    Arkadaslarin diyo onu yapalm burd takilalim sen diyosunki kopegim evde tek ben eve gidiyorum oluyosun
    Tatile gidemiyosun aracin yoksa hele iice patliyosun her yere (gezme kisminda) kopek almiyolar kopek alan cafelerde gidip oturuyosun

Calisma hayatina bisi diyemem ama kopek cok zor

Ama eve geldiginde btn gun kafan sismis halde 4 patili bi canavar ustune kosuyo 2 patisini omzuna koyup seni yalamaya basliyo o herseye deger..
    Sevgilin veya annen bile seni aylar snra gorse ole davranmiyo )

çok özür dilerim ya forumun genel kitlesi erkek olduğu için şeyy edemedim ben tekrar özür dilerim abla

bulunduğum şehrin kışı okadar sert geçmiyor ya o konuda sıkıntı olmaz bazen yağmur yağsın diye dua ettiğimiz oluyor

ne zor işmiş köpek sahibi olmak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 aylık alırsam da o 2 aylıkken ki paytak paytak yürüyüşüne şahit olamıcam oyüzden alırsam en az 2 aylık yavru alırım yani

Zaten 55 gunluk altinda alamazsin ortalama sutten kesilme suresi.6 aylikken hala paytak yuruyen bir cins bul bence kendine illallah edersin o 4 ay boyunca cikarirsin disari yorulur atar kendini yere yurumez tuvaletini baktigin yerde yapar soz dinlemez hastalanir herseye mizlar simarir kizarsin kuser...Daha anlatayimmi o en zor donemle ilgili hala 2 aylikken almak istiyormusun

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arkadaşda kuru mamayı kesdi bir yerde bir şeyler okumuş yalnız evde organik mama yapmak hem çok daha masraflı hemde meşakatli bizim arkadaş bir mama yapıyor kemik den kemik suyu yapıyor parça et havuç patates falan katıyor insan yemiyor o kadar lüks yemeği ..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten 55 gunluk altinda alamazsin ortalama sutten kesilme suresi.6 aylikken hala paytak yuruyen bir cins bul bence kendine illallah edersin o 4 ay boyunca cikarirsin disari yorulur atar kendini yere yurumez tuvaletini baktigin yerde yapar soz dinlemez hastalanir herseye mizlar simarir kizarsin kuser...Daha anlatayimmi o en zor donemle ilgili hala 2 aylikken almak istiyormusun
    ben en iyisi köpeği olan bir arkadaş sahibi olayım daha iyi ya valla yazdıklarınızı okuyunca strese girdim yada olmadı bir arkadaşıma hediye edim istediğim zaman gider severim böylece köpek almak dışında bütün masraflardan kurtulmuş olurum :P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşda kuru mamayı kesdi bir yerde bir şeyler okumuş yalnız evde organik mama yapmak hem çok daha masraflı hemde meşakatli bizim arkadaş bir mama yapıyor kemik den kemik suyu yapıyor parça et havuç patates falan katıyor insan yemiyor o kadar lüks yemeği ..
    ohh biz çekelim ceremesini onlar sürsün sefasını evde çıkan yemekten iki kapta onların önüne koysak yemezler mi :P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eklem problemleri gibi sorunlarla karsilasmamak icin bebeklikten itibaren kaliteli beslenme sart, yeterli glucosamine ve chondroitin iceren, bunun yaninda dogadaki beslenmeye en yakin mama ile beslemek sart. Hills, Proplan, Royal Canin gibi markalar kopeginize vermeniz gereken en minimum kalite olmali ki bu urunleride kullaniyorsaniz mutlaka ek takviye yapmaniz gerekecektir mamaya keza glucosamine & chondroitin miktarlari tek basina yeterli gelmeyecektir. Keza protein miktari limit seviyede ve karbonhidrat miktari maximumlardadir. Dunyanin en kaliteli mamalarinin markalari belli zaten, Orijen var, Innova var, taste of the wild var, wellness filan var. Esas baba markalar bunlar zaten ki Turkiyede bu markalarin adini bile duymamis cok insan vardir. Sadece Orijen'i bulabilirsiniz onuda elimizi tasin altina sokup getirdigimiz icin. Yoksa bu markalari buraya toptanci bir distributor getirse, ara toptancilara dagitsa, onlarda diger ara toptancilar ve petshoplara dagitsa, misalen 192 TL olan Orijen olur size 280 TL. Acin bakin proplan hills gibi markalar yurt disinda buradaki fiyatlarinin %30 altina satiliyor sirf bu sebepten oturu. Orijende ise fiyat yurt disi ile 1 e 1 ayni. Zincir magazalarimiz oldugu icin boyle bir mamayi boyle fiyatlara satabiliyoruz, allaha sukur para para diye olmedigimiz icin sacma rakamlara da satmiyoruz bircok firma gibi. Kisaca beslenme konusunda isin ic yuzude bu sekilde...
    Mama konusunda malesef sinirli kaliyoruz haklisiniz el verdigince bunlari yapmaya calissiyoruz
    Valla takviye yapiyodum izliyodum cnk napiyo ne ediyo genelde multivit kullaniyodum seluloz fln alsn diye yada kemik veriyodum kaval kemigi onu yiyodu
    Kalca muhabbetinde ztn sdc mama yeterli kalmiyorki iste merdiven cikmicak yuzucek (ki genetik kodlamasinda yoksa) ama mama konusunda kesinlikle haklisnz da bn bu kdr icerigine kdr bilmiyorum ac kalirsa kedi mamasi veriyorum protein olarak %si daha fazla ama yiyodu bizimki
    Ne yazicami bilemedim valla ama haklisiniz ne deseniz

çok özür dilerim ya forumun genel kitlesi erkek olduğu için şeyy edemedim ben tekrar özür dilerim abla

bulunduğum şehrin kışı okadar sert geçmiyor ya o konuda sıkıntı olmaz bazen yağmur yağsın diye dua ettiğimiz oluyor

ne zor işmiş köpek sahibi olmak
    Yok onemli diil alisigim ben
    Kis konusunda rahatsinda yazin sicaksa oda ayri dert
    Sicak oluyo btn gun klima acmak zorunda kaliyosun sbh gunes dogmadan ckartman aksamda 6dan evvel cikartmaman gerekiyo
    Eet gercekten zor

45 gunluk ayrilabiliyor anneden ama olmasi gereken 60gun yada sole solim ne kdr anneden meme emerse o kdr iyi yavru icin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ohh biz çekelim ceremesini onlar sürsün sefasını evde çıkan yemekten iki kapta onların önüne koysak yemezler mi :P
    Yerler ama uygun bir beslenme sekli olmaz bu kopekler icin. O yemekler biz Omnivore canlilar icin uygun, yani hem et hem ot yiyen canlilar.

Kopekler carnivore yani etcil hayvanlardir, sindirim sistemleri bir insana oranla kisaciktir, dolayisi ile beslenmeleride tamamen buna uygun olmalidir.

Kopek et yer, tahilla isi olmaz. Siz hic dogada bugday tarlasina dalan, gidip misir tarlasina giren oradaki tahillari filan yiyen kopek gordunuz mu? Goremezsiniz cunku bu canlilar bunlari yemiyor dogada. Avlaniyor ve et yiyor. Cok basit aslinda sistemleri, bildiginiz etobur hayvan iste.

Bu arada birkac site haldir haldir karalama kampanyasi yapiyor kaliteli mamalar ile ilgili. Hatta et yemek, proteinle beslenmek kanser yapar gibi yazilar dolastiriyorlar aralarinda. Para icin kalkip bir insan, yuzbinlerce yildir et ile beslenen hayvanlara protein kanser yapar diyorsa, zaten ben bir yorumda bulunmak istemiyorum. Komik acikcasi, gulunc duruma getiriyorlar kendilerini uc kurus icin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devamli hayvana kemik kaynatip onun suyuna sebze et vb seyler verilirse o hayvan protein fazlaligindan gut olur
    Kuru mamaya destek olarak verilir ama..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kopek et yer, tahilla isi olmaz. Siz hic dogada bugday tarlasina dalan, gidip misir tarlasina giren oradaki tahillari filan yiyen kopek gordunuz mu?

Gozumde canlandirdim gece gece cok guldum haklisiniz ev yemegi ile beslemek hayvan icin saglikli degil zaten kaliteli kuru mamanin icinde almasi gereken bircok besin mevcut gerisini multivitamin ile desteklemek gerekebilir bazi irklarda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    45 gunluk ayrilabiliyor anneden ama olmasi gereken 60gun yada sole solim ne kdr anneden meme emerse o kdr iyi yavru icin
    Kesinlikle dogru, ne kadar emerse o kadar iyi cunku antikorlari bu anne sutunden alip buna gore bagisiklik sistemlerini gelistiriyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada konu dogo argentino dan nasil beslemek gerektino ya dondu kusura bakilmasin.kisaca kopek beslemek zordur herkes beceremez heleki ilk kopeginizse ve tek bakacaksaniz ben bulasilmamasini tavsiye ederim akabinde o kopek bakilamaz ve biryere verilir hem verenin hemde hayvanin psikolojisi uzerinde derin yaralar acar bu ayrilik..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yerler ama uygun bir beslenme sekli olmaz bu kopekler icin. O yemekler biz Omnivore canlilar icin uygun, yani hem et hem ot yiyen canlilar.

Kopekler carnivore yani etcil hayvanlardir, sindirim sistemleri bir insana oranla kisaciktir, dolayisi ile beslenmeleride tamamen buna uygun olmalidir.

Kopek et yer, tahilla isi olmaz. Siz hic dogada bugday tarlasina dalan, gidip misir tarlasina giren oradaki tahillari filan yiyen kopek gordunuz mu? Goremezsiniz cunku bu canlilar bunlari yemiyor dogada. Avlaniyor ve et yiyor. Cok basit aslinda sistemleri, bildiginiz etobur hayvan iste.

Bu arada birkac site haldir haldir karalama kampanyasi yapiyor kaliteli mamalar ile ilgili. Hatta et yemek, proteinle beslenmek kanser yapar gibi yazilar dolastiriyorlar aralarinda. Para icin kalkip bir insan, yuzbinlerce yildir et ile beslenen hayvanlara protein kanser yapar diyorsa, zaten ben bir yorumda bulunmak istemiyorum. Komik acikcasi, gulunc duruma getiriyorlar kendilerini uc kurus icin...
    yok abi ya ben şakasına söyledim zaten onu yanlış anlaşılma olmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mama konusunda malesef sinirli kaliyoruz haklisiniz el verdigince bunlari yapmaya calissiyoruz
    Valla takviye yapiyodum izliyodum cnk napiyo ne ediyo genelde multivit kullaniyodum seluloz fln alsn diye yada kemik veriyodum kaval kemigi onu yiyodu
    Kalca muhabbetinde ztn sdc mama yeterli kalmiyorki iste merdiven cikmicak yuzucek (ki genetik kodlamasinda yoksa) ama mama konusunda kesinlikle haklisnz da bn bu kdr icerigine kdr bilmiyorum ac kalirsa kedi mamasi veriyorum protein olarak %si daha fazla ama yiyodu bizimki
    Ne yazicami bilemedim valla ama haklisiniz ne deseniz

Yok onemli diil alisigim ben
    Kis konusunda rahatsinda yazin sicaksa oda ayri dert
    Sicak oluyo btn gun klima acmak zorunda kaliyosun sbh gunes dogmadan ckartman aksamda 6dan evvel cikartmaman gerekiyo
    Eet gercekten zor

anlaşıldı bu iş yatar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada konu dogo argentino dan nasil beslemek gerektino ya dondu kusura bakilmasin.kisaca kopek beslemek zordur herkes beceremez heleki ilk kopeginizse ve tek bakacaksaniz ben bulasilmamasini tavsiye ederim akabinde o kopek bakilamaz ve biryere verilir hem verenin hemde hayvanin psikolojisi uzerinde derin yaralar acar bu ayrilik..
    ilk köpek diye bakamıcaz diye düşünürsek zaten hiç köpek alamayız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)