ya fuar alanı cok kalabalık olucak cok sakat dikkat etmek lazım.. allaha emanet ol arkadasım.
ya fuar alanı cok kalabalık olucak cok sakat dikkat etmek lazım.. allaha emanet ol arkadasım.
Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Kale etrafında bir dolaşayım elektronik için.
Belki bi gece de Sevda'ya gideriz![]()
2 tır benzin getir, parasını veririm![]()
Şöyle keleş falan getirebilsem keşke. Kafam attımı pkknın o.çocuklarına sıkardım...
Bir kaç ay ınce erbildeydim mazaflan otelde kaldık erbil genel olarak güvenli fakat yinede dikkatli ol derim biz gerçi oradan bir hafta sonra kerküke geçtik kerkük hala güvenli değil
Tatilyanın kuruldugu bir yer var sakın gaza gelip go karta bineyim deme hüsran araçlar iyice pert olmuş çok sık fotoğraf çekme dikkat çekiyor bir kaç foto ekleyeyim fikir olur
![]()
bilgiler için teşekkür ettim..
Biz Türkmen ve Kerkük Tuzhurmatulu olduğumuz için sürekli babam girer çıkar ıraka ben en son 2005 de saddam düştükten hemen sonra gitmiştim. Biraz istikrar varken gittim ama ondan sonra gidemedim çünkü gün geçtikce dahada karışıyor oralar. Babamdan aldığım son bilgilerde şöyle.
Karayoluyla gideceksen silopi habur kapısından giriş yap zaho çok güvenli... Dahoq, Nineve ve Erbil çok güvenli şehirler. Ama şunu unutma kerküke süleymaniyeye indikce başta Tuzhurmatuya ve Musulda Türkmen aşiretlerine ve türkmen aileleirne büyük saldırılar yapılıyor daha 3 hafta önce Türkmen cephesinden akrabam olan Yavuz Efendioğlunu öldürdüler. Ondan öncede tuzhurmatuda birçok akrabamı tehditler ve tartaklanmalar yaşadık. Türkmenlerin yoğun olduğu yerlerden uzak kal derim ben. Çünkü bazı kuzey ıraktaki piçler ordaki türkmen nüfusunu sindirmeye sine etmeye çalışıyor. Onun için mallesefki kürt'lerin yoğun olarak bulunduğu yerler şu anda daha güvenli. İş için gidiyorsan hiçbirşey yapmazlar tam tersi el üstündede tutarlar. Ama dikkat et bazı arap fanatikler ortada dolaşıyor.
Ne yenir konusuna gelince chiefkadir belirtmiş temizlik yok pislik götüyor lokantaları ucuz et yemekler ama temiz değil orada türkmen veya türkiyeden gelmiş diyarbakırlı cizreli kişilerin çok restorandı var onlarda yemek yenebilir.
gezecek fazla yeri yoktur şehrin ortasında erbil kalesi var onun dışında yeni yapılan meclis binasının yanında kocaman sami abdurrahman parkı var. ALışveriş yapacaksan erbil pazarı var kocaman yada modern bir yer arıyorsan majidi mall var türk firması kaynıyor gidip gör derim
ne alınır konusuna gelince ucuz elektronikler var kaçak hep çin malı çokUCUZ AMA DAYANIKSIZ MAL ÇOK ORDA. Onun dışında bence hediyelik eşya dışında hiçbirşey alma derim ben
akraban varsa eğer ırakta akraban olduğunu kanıtlar belgen varsa gümrükte sorun yaşamazsın çok mal alıp geçersen ama kanıtlayamazsan gümrükte sorunlar çıkabilir fazla eşyayla gelirsen. Bide zahoda benzini fulle trye girerken
![]()
Diyarbakırada gıttım ,hakkarıyede,cızreyede,kızıltepeyede tr.den ıst.ve dıyarbakırı ornek verdım art nıyet yokBu sıra olaylar cok ama ınanın Erbıl veya Suleymanıyede dohukta zahoda daha guvenlısınız
30km ara ıle seytareler sehır ıcınde peşmergeler guvenlıı sağlıyor..hırzızlık yan kesıcılık gasp yok
Bazı arkadaslar sağ salım gıt gel yazmıslar tabıkı sağ salım gıt gel ama ucak veya karayolu hıcbır sıkıntı yok Tunahancım![]()
Yarın akşam 23.45 uçağı ile gidiyoruz. 150 Türk firması katılıyor bu fuara. Çok katılım var. Başımıza bir şey gelmez diye umuyorum.
Tunacan orda kendine dikkat et
Yarın akşam yolculuk.
Sağ salim gider geliriz işalllah..
Hakkınızı helal edin![]()
İyi yolculuklar Alışveriş yada herhangi bi sorunda Türk hertürlü bulursun kesinlikle ara...
"Siyahlar Karalanmaya, Beyazlar kirlenmeye mahkum"
emr: chip atarız
f@tih_28: nasıl olucak lem msnden mi
emr:Hee coco uzaktan yardım yollaya tıkla![]()
Standımızda duracak Iraklı bir tanıdık ayarladık bugün.
Büyük yrdımı dokunur heralde...
Bugün Erbile devamlı gidip gelen bir abimizle görüştüm aklıma bu konu geldi.. Güvenlik olarak erbil iyiymiş..
Can BAŞEL Elek-Elektronik Müh.
0 rh +
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)