Sen alıp gitmez misin 200 bin lirayı ? :)
Printable View
yaklaşık üç ay önce çalıştığım işyerinin(hastane) güvenliğin önune 106 ımı park ettim ve işe başladım neyse bölgede polis yok ve sürekli jandarma trafık olduğundan sürekli devriyedeler ve arada sırada bizim güvenliğe gelip çay içerler ve her geldiklerinde benim araba orda olduğundan dikkatlerini çekiyolarmış. en son pazar gunu izmir yarışından geldim ve arabanın koltukları filan sökük üzerinde app pilaka var silik lastikler falan filan .............olduğundan araba otoparkta duruyor. ve direk yine dikkatlerini çekmiş. başlamışlar arabayı incelemeye. sonra askerin biri demiş ki komutanım pilakalarda muhur yok komutan iyi o zaman bağlayalım bu arada bizim güvenlik arkadaş tabi biraz saftır kendisi demiş komutanım araç hastaneden bir arkadaşın. iyi o zaman çağır da gelsin aracı bağlayacaz.
sonra beni aradılar dedilerki abi jandarma trafik senin arabayı bağlayacaklarmış. bende güldüm ve hadi yaaa :)))))) dedim tahmin ettim app den dolayı olduğunu.
neyse indim güvenlikte oturuyolar ve diyalog başlar.
ben : selamın aleykum gayet rahatım:))
komutan:aleykum selam arkadaşım arabanın plakasında muhur yok bağlıyacaz.
ben: gülerek komutan arac otoparkta özel mülkün içerisinde trafikte diil neden bağlıyosun bağlama yetkın yok.
komutan: sinirli bir şekile bu senin yaptığın sahtecilik
ben: komutan bu sahtecilik diil araba dün izmirden geldi yorgunum akşamda sanayıye gidip sağını solunu toplıyacam pilakalrda hep bole geziyorum 2,5 senedir :)))
komutan:yarışamı gidiyon
ben :evet
komutan: kaç basar bu?
ben:çok basar derim gülüşürüz :)ve ohhh rahatladık konu dağıldı diye sevinirken
komutan: neyse madem 2,5 senedir bu plakalarla geziyosun bir gün daha gezde görelim şimdi bu arabayı takıbe alıyorum der ve askere olum bu plakayı yaz ekip arabasının konsoluna ilk görüldüğü yerde bağlanacak diye der bende artık sinirlerim kalkar ve
ben:komutan sen bunları yaptıktan sonra bende çevirmede durmam.
komutan:ne yapacaksın durmayıpta ?
ben:kaçacam :)
komutan :nasıl yani ?
ben : nasıl olsa bağlamıyacan mı bende çevirmede açarım olede bağlayacan böylede hem bu meganla mı yetişeceksin bana ?
komutan: iyi o zaman kaçarsan bende sana çıkartır sıkarım der ve silahını gösterir bana
ortam gerilir yine
ben: (egilerek)valla komutan o zaman sen de şunu unutma bu plakayı iyi yaz
çevirmedede 1.2. vites sıktın sıktın 3 e attım mı mermi bile yetişemez arkamdan derim ve
komutan ; olum sen manyaksın der ve gider. o günden sonra ben hala app muhursuz ve komutanla kankı modunda devammmm :)))))))))))
Alsancakta Bios ta takıldık. Bütün gece toplamda 1 tane bira içtim. Çevirmedi sorun olmasın diye. İkiçeşmelikten yukarı yardırıyorum gecenin saat 3 nde. Öğretmen evinin önünde çektiler ve alkol muayenesi yaptı memur beyler.
Memur: alkol varmı
Ben: Hayır yok
Memur: bu ne o zaman
Alkolmetre 90 promil gösteriyor. Arabada 3 tane hatun. İndim ve dedim bi yanlışlık olmasın. Memur alaycı hareketlerle ve beni hatunların yanında sözde küçük düşerecek laflarla konuşmaya başladı.
Memur: tabi tabi alkol yoktur hiç bi zaman zaten.
Ben : Memur bey 1 tane bira içtim ve onunda 90 çıkma ihtimali yok.
Memur: Gülerek ve alaycı bi şekilde , Geçmiş olsun aldım ehliyetini
Ben: Kan testi istiyorum
Memur: yok kan testi falan
Ben: nasıl olmaz ya, bu benım yasal hakkım diye konuşunca işin rengi değişti.
Devletin memuru gecenin bi yarısı bizim için görev yapıyor, mümkün olduğunca saygılı olmaya çalıyordum ama ipler koptu bende.
Başladım isyana, kızlar indiler arabadan gecenin bi yarısı mini etekler ayaklarında.
Neyse kavga dövüş hastaneye gidiyoruz. Memur geçti benim arabanın direksiyonuna, yardırmaya başladı. Dedim babanın arabasımı ne biçim kullanıyorsun.
Bu araba modifiyeli arabanıda bağlıcam dedi. Bağlayamassın herşeyi orjinal dedim.
Kan testi 21 promil çıktı. Arabyı aldım ve önlerinden yardıra yardıra kalkarak gittim.
Tabi saat sabahın 5 i olmuştu bütün gecenin içine etmişlerdi.
Memurlara saygım sonsuz ama illaki içlerinde çürükleride var ne yazık ki ...
kan testini o kadar çabuk veriyorlarmı ? iki kere ehliyet vermiş birisi olarak merakımdan soruyorum.. :D
Kan testinde geçen her saat için promil eklenmiyormu? Yani hastahaneye gitmek işe yararmı prosedür değişmiş galiba.
aynen arkadaslar kan testi en yasal hakkınız
Karayolları trafik yönetmeliğinin 97 C/3-4 fıkralarında alkol muayenesinin nesıl yapılacağı düzenlenmiştir.Bu maddeler uyarınca sürücünün "alkol metre ile yapılan ölçüme karşı çıkması durumunda" görevli memmur tarafından EN YAKIN sağlık kuruluşuna sevki ile kanından alkol muayenesi yapılması gerektiği belirtilmiştir.Bu somut durum karşısında 1. sorunuza cevap olarak "görevli memurun sürücüyü en yakın sağlık kuruluşuna götürmesi gereklidir."
Araştırdığım kadarıyla danıştayın bu yönetmelik hümüne aykırı olarak verdiği bir karar yoktur.
Bu tür olaylarda Sürücü belgesinin geri alınması yolundaki kararların iptaline İDARİ,alkol nedeni ile verilen idari para cezalarına yapılan itirazlar ise ADLİ(ceza mahkemeleri)yargıda incelendiği için DANIŞTAY ve YARGITAY kararları vardır.Ancak hemen eklemeliyim ki bu konu günümüzde gün gün çıkarılan yasa ve içtihatlarla arap saçına dönmüştür.Değişiklikleri ve uygulamaları takip etmek mümkün görünmemektedir.
Yine bilgim kadarıyla ilkinde 6 ay, ikincide, 2 yıl, üçüncüde 5 yıl olarak sürücü belgesi geri alınmaktadır.3 aylık süre bir önceki düzenlemede mevcuttur.
5. sorunuz da belirttiğiniz husus "yapılan işlemin hukuka aykırılığını" ortadan kaldırmaz.Zira görevli memurun, sürücünün ölçüme vaki itirazı üzerine, en yakın sağlık kuruluşuna sevk zorunluluğu vardır.
polis: beyler ne yapıyorsunuz burada
ben: abi askerden izne geldim muhabbet ediyoruz(asteğmenim ya sallamıyorum)
polis:bakın bugün bağlıyoruz ha dikkatli olun
ben:niye kampamya mı var bağlıyoruzsunuz (gülüşüyoruz)
tamam ilerde çevirme var şu aradan yukarı çıkın siz en iyisi :D
eyvallah çekip gitmiştik :D
birgun arkadasın dedesının arabasını garajdan kacırıp gezıyoruz hevesliyiz hemde nasıl :D cumartesi aksamları mahlle aralarında gezınıyoruz falan degılsıklık olsun dıye caddeye cıkalım dedı daha cıkar cıkmaz polıs denk geldı diyalog aynen şöyle :D
Polıs=EHLİYET ??
BİZ=YOK ABİ
Polıs=RUHSAT?
BİZ=YOK ABİ
Polıs=ANAHTARLARI VERIN O ZAMAN?
BİZ= ODA YOK ABİ DÜZKONTAK YAPTIK :D
Polıs=araba kımın ?
biz=dedemin arabası vermıyor gezmemıze bızde tuşlu yaptık marşı boyle gezıyoruz gecendede gezmıyelım dıye tevzı makarasının ıcını sökmus gece gece tamırcı aradık makara bulmak ıcın :D
Polıs=amirim napalım bunları
biz =abi biz zaten eve gıdıyoduk bısey yapmayın
amir=kesin bi ceza yollayın
Polıs=amırım ruhsat yok ehlıyet yok neye kesıcem cezayı ?
polıs amırı=ulan sızı alsam şimdi hırsız dıye yargılanıcaksınız hadı gıdın evınıze bız sızı eve kadar takıp edıcez bırdaha görürsem...
biz=sonra hızlıca eve gıtmıstık tabı bırazda tırsmıstık :D
STI daha yeni yüklediğimiz zamanlar araba özünde zaten mermi gibi olmuş 7.65 düğmeli baretta gibi ama o günde muayneden geciceği için son susturucu orjinal sadece gündüz muayneden gecilmiş geceside ***** gezilecek... Bursalı arkadaşlar bilir kestel in çıkışı geceleri herdaim bağlıdır bende o düzlükte oturtmuşum arabayı son susturucu ne zamn boşalacak die bekliyorum derken tam ekiplere 50 metre kala gümmm die bir ses tabi ben yusuf yusf yusuf yusuf modda... Hemen yola atlayıp durdular...
P- gel gel serseri herif seni... Babanızın parasıyla artislik yaparsınız...
B- Serseri değiliz baba parasıyla artislik zaten olmaz...
P- evraklarını ver ceza yazıcam...
B- evrakları alın amirimde ceza ne icindi?
P- Araba modifiyeli kaputta burun gibi havalandırma bagajın üstünde camasır selesi gibi zımbırtı egsoz desen bam güm edio...
B- Amirim kaputtaki scoop orjinalinden bagajdaki o sele dediğinizde spoiler oda orjinal egsoz zaten orjinal bakın üstünde STI bile yazıor...
P- Ben anlamam lan orjinal falan bağlıorum bunu hala artislik yapıosun...
B- Tamam amirim bağlayın ama rica etsem şöle bi poz alabilirmiyim arabayla bağlarken?
P- Lan olum hala dalgamı geciosun benle sen?
B- Yok dalga değil amirim avukat söyledide orjinal arabayı x maddeden bağlıosa bi fotoğraf al hem biraz para alırız tazminattan hemde ceza meza ödemezsin ama memur arkadaşta çıksın dedi fotoda...
o sıradan aractan komiser gelir
K- Genç sen okuyosun sanırım kanun ıvır zıvırda biliosun ama memuruma hakaret eder gibi konusma arabandakilerde orjinalse tamam ama o ses neydi?
B- Komserim şimdi o ses bizim ülkedeki benzinler kötü olduğundan bu arabalar spor araba fabrikadan çıkısı 300 HP zaten kötü benzini atarken öyle ses gelio bende korkuom bişi olucak bigün die...
K- Harbiden 300 beygir mi bu_?
B- Evet komserim gezelimmi? (tabi rahatlık geldi bi an bana)
K- Ahmet sen o işlemleri iptal et biz gençle bi turlıyalım bakayım nasılmış...
Tabi ben komseri arabaya alırım uygulamadan kalkerken esnaf kalkma mucadelesinde araba silkeler stage 4 debriyaj var
komser - acemisin mi la sen kaldıramıon arabyı stop etcek şimdi
ben- komserim debriyaj sertte biraz gazlı kalkmak gerekio ***** uygulama noktası....
Komser- bas hadi bas görelim
tabi bunu üstüne kısa sürede 2 3 4 5 6 hız 250 lere çıkıverir
Komser- dur dur inicem ewde coluk cocuk var manyakmı lan senin baban almış bunu sana tabut lan bu...
Ben- Babamda masrafın cok senin alalım bunuda ölürsün belki dedi
Komser- aman kardeşim sen geri dön bırak beni yavas yavas ama bak...
Komseri uygulama noktasına bırakırım memuruna oğlum uçak gibi lan bu araba nefesim kesildi fln die anlatırken ben ewraklarımı alıp iyi akşamlar diler kaçarım :))
Kan testi talep edebiliyor herkez. Ve mecburlar siz talep ettiğinizde hastaneye gitmek için. En yakın devlet hastanesine götüryorlar sizi.
Alkolmetreye üfledikten sonra , kan testi için 1 saatten fazla zaman geçerse , çıkacak kan testi sonucuna direkt 15 promil ekleniyor.
Kan testi istediğinizde ne olursa olsun sizi götürmek zorundalar. Benimle ukela bi şekilde konuşan memurla burun buruna gelince , diğer memur olay büyümesin diye " tamam tamam kan testinine gidyoruz o halde " demişti.
Hastaneye girdiğinizde 17 lira para veriyorsunuz ve hastane polisi bi kağıda imza alıyor.
Çıkan sonuç ne olursa olsun kabul ediyorum , yazıyor kağıtta.
Gece saat 3 gibi aldılar kan örneğini ve 5 gibi sonuç çıktı. O zaman zarfı içinde size katil muamelesi yapıyorlar.
Çıkan sonuç 50 promilin altındaysa , bi Allahın kulu sizi tutamaz orda. :)
Benim anlamadığım , kan testinde 21 çıkan sonuç, polisin elindeki cihazda nasıl 90 çıkabiliyor ???
Arada 3/5 değer oynasa tamam dicem ama, 90-21 = 69 promil farkmı olur yaa ..
çok basit ifadeyle kandan alınan alkol kandaki alkol miktarı diğeri ciğerlerinden alıyor kaba tabirle buharlaşan alkolün oranını alıyor kandan alınan kesin sonuçtur diğerinin daha az çıkma olasılığı yüksektir tabi akciğerlerin ile ilgili sorun olabilir vs.vs. ve polisin elindeki aletin kalibrasyonu ne kadar doğrudur muamma....
kandan alınan alkolde dikkat edin eğer ordaki sonuç 15-20 gibi bişi çıkarsa sen oraya gelene kadar 3-4 saat geçtişyse ona uygun çarpanlarla bi anda 51 promil alkollü görülebilirsin.
abi olay şu. Masada bir tane birayı içer içmez direksiyona geçer ve üflersen inanılmaz değerler çıkıyor.
Ama içtikten sonra yemek yersen veya braz zaman geçmesini beklersen 1 bira ile 50 den fazla çıkması mucize olur.
İçer içmez üflersen ağzındaki alkol kokusu ile üflemiş oluyorsun.
@lambro_team
iyiymiş :D