Kronik rahatsızlıkları yazıyım.. genel anlamdaki..
1-direksiyon kutusu
2-torsiyon bilyasi
3-benzin pompası
4-rolanti motoru
5-yağ terletmesi
6-alt takım sorunu
7-sunroof un su alması
8-laçka şanzuman.. Geri vs..
Hepsiyle alakalı bilgim mevcut değil.. Başıma gelenler ve yapılanlardan bahsediyim..
Direksiyon kutusunu tamir ettirme aynı oluo ben tamir ettiriyim yenisi pahalı dedim(900 tl) olmadı..
Torsiyon bilyası.. El freni-aç koy die tabir edilen şeyi yapmakla başlıo.. Ben aracı aldığımda vardı bu sorun tamir ettirdim 1.5 sene sonra patlak verdi değiştiricem..
Benzin pompası.. Bu başıma gelmedi aracı alırken kontrol ettim zayıf gibime geldi değiştirildi komple..Az benzinle dolaşmak ile oluyor..
Sunroof un su almasıda başıma geldi ufak ama can sıkıcı bişi.. Önüne geçmek gerek.. Döşemen kötü duruma gelebilir..
Şanzuman ise geri vitese geçirmek felan sıkıntı.. durmadan geriye takarsan yani araç öne hareket halindeyken kollar laçkalaşıo ve cartlamaya başlıo geri.. Ayrıca 2 ye takmadan girmez hale gelio.. Senkromeçlerde sorun.. Diğerleri hakkında bir fikrim yok henüz şükür :D
Ama tavsiyem alt takım gibi mühim parçalarda mutlaka servis parçası kullan... pahalıdır ama memnun kalırsın..
Ayrıca.. 106 larda panelin arkası boyanmaz fabrikada ona direk bak kafa hakkında fikir yürüt.. panel canını sıkmış belli.. Kuleler ile kaput amortisörü arasındaki yere de diikat et.. Göz kırpabilir.. Araçta uzun süre kule gergisi vs varsa yada viraj muhabbetini gerçekleştirmişse kulelerin üstündeki silecek motorunun olduğu yerdeki metal simetrik çatlaabilio.. Bunu görüpte korkma aşırı.. gerçi 106 takas etmek istemiş.. bunun için değil genel söylem oldu.. gerisine serviste baktır bence..