Önemli olan Türkiye'nin menfaatleri mi ? evet öle. Diğer firmaları özelleştirdilerde ne oldu ? Devletin üstünden bir ton yük kalktı. Örnek veriyorum Telekom'u sattı devlet sonra ne oldu. Çalışanlara gereksiz gereksiz yüksek maaş veriyordu devlet artık veriyor mu vermiyor ? Peki gelirden vergi alıyormuydu (halktan bahsetmiyorum, şirketin kendi gelirinden bahsediyorum) almıyordu. Şu anda ne yaptı hem yüksek maaş vermekten kurtuldu, hemde telekoma giren her paradan vergi almaya başladı. Sence devlet kar mı etti zarar mı etti ?
peki telekomun kazandığu para nereye gdiyordu? devlete değilmi? kazanılan para,
maaşlar ve bahsettiğin kasaya giren paranın vergi ornından dahamı az?yoksa binlerce kat dahamı fazla?
devletin telekoma giren paranın tamamını bırakıp bir miktarını vergi olarak almasımı kar?
türk telekomu alan aptalmı? kazanılan para vergiyi ve maaşları karşılamadığı halde aldı ve çalıştırıyor? zararına yani?
bence zarar etti
yok eğer böyle değilse senin örneğine göre o zaman bizim devlet salak idi işletemedi.
ayrıca telekomun satıldığı rakamın da nekadar komik olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım?