User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 20 ile 36 arası

Konu: Otodoğalgaz (CNG) hakkında bilgi [Ankara]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi lpg bi de cng tüpü taktırmak lazım artık

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler amerikan araba hastalığım olduğu için ihtiyaç nedeni ile bu kadar araştırma yapmıştım, sonra da hazır araştırmışken üniversite de proje olarak vereyim dedim..
    Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cng yaygınlaştığında lpg kullanılmaz o zmn konuyu takip edicem çok güzel araştırma yapmışşın utku
    evet uyumlu olma ihtimali yüksek ancak birçok parça değişmesi gerekir.. tank, regülatör, hortumlar.. eğer CNG uyumlu regülatör taktıysa şimdiden fiyatı da biraz yüksektir..
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim astra da prins var. ve takarken söylediklerine göre prinsler cng ile uyumluymuş. sadece depo ve gazın nakledildiği hortumlar değişiyormuş okadar.
    evet km bazında düşünüldüğünde biraz düşük, nedeni litre bazında benzinden daha çok yakıt harcıyor olması.. Kcal enerjisi benzinden düşük.. aynı güç için daha çok harcanıyor ancak fiyat çok düşük olduğu için yinede ucuza geliyor..
    Alıntı carpediem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    70 lt civaı bi tüp ile 300-350 sence az değilmi Cng nin litre fiyatı nedir ? şu an
    CNG istasyonları faal durumdayken birçok taksici CNG kullanıyordu zaten, ancak istasyonların bahsettiğim dava v.b. olaylardan dolayı kapatılmasından sonra tekrar lpgye döndüler..
    ayrıca şuanda birçok ilde Belediye otobüsleri CNG kullanıyor. yani sistemin mantıksız olmadığı bir durum yok..
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    taksiciler tarafından rağbet görmeyen sisteme para harcamayın boşuna.. onlar taktırmıyorsa vardır bir bildikleri... şu an için fizıbıl bir sistem değil...
    Şimdilik heryerde dolum istasyonu yok.. yakın zamanda heryerde CNG dolum istasyonu olduğu zaman söylediğim gibi LPG nin yarı fiyatına yolculuk ypabileceksiniz.. birde istanbul veya ankarada CNG istasyonu var. araçlarını şehiriçin kullanan kişiler için bir sorun teşkil ediceğini düşünmüyorum..
    70 liraya o zaman 300-350 km diyelim
    140 liraya 750 km lpg ile gider, ve her yerde dolum istasyonları var.
    pek bi cazibesi olduğunu düşünmüyorum
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

kellepaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim astra da prins var. ve takarken söylediklerine göre prinsler cng ile uyumluymuş. sadece depo ve gazın nakledildiği hortumlar değişiyormuş okadar.
    Evdeki LPG'li ocaklar kolayca doğalgaza dönüşebildiğine göre bunu da değiştirmek çok zor değildir diye tahmin ediyorum. Belki enjektörler ve regülatör biraz pahalı olabilir.
    Four wheels move the body, two wheels move the soul.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    enjektörler ve regülatör zaten uyumluymuş. demek istediğim oydu zaten..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzinin doğalgazın ve lpg nin entalpi değerini bilen varsa ben hesabını yapayım ... ama genel olarak bakılınca cidden lpg nin yarısına denk gelebilir. şuan litre fiyatı 1 lira yanlış duymadıysam o an beyin amcıklaması geçirdim çünkü. neyy nasıl lan ee gibi diyip bi baktım öyle 5 saniye pompacıya.

ankarada dolum tesisi aktaş denilen yerde. ankara hastanesinin karşı şeridinden 100 metre ileride hemen. petrol ofisi ... e-gas tabelası falanda var. geçen olursa detayları sorabilir.

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolum istasyonları çok az bn istanbulda yada başka bir yerde hiç görmedim .biraz yaygınlaştırılıp geliştirilirse süper olur ama sonuçta yine kaynağı yurtdışı olduğu için uzun ömürlü kullanılacak bir yakıt olacağını sanmıyorum.Biliyorsunuzki benzinle dizel arasında önceden fark çok daha fazlaydı fakat dizel araçlar arttıkça dizelede vergiyi bindirdiler cngde çok kullanılmaya başlarsa kesinlikle 1tlde kalmaz onada bindirirler merak etmeyin nası olsa enayi halka bindirmeye alışmışlar.100tl benzinin 64 tlsi vergi olan bir ülkede yaşıyoruz malesef!!!:S

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    varmı bir gelişme arkadaşlar?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sımdı sole bısey solım bmc zaten dogalgazla yanı cng otobus uretıyor kı ızmırde....ama dogalgaz ın depolanması ıcın bnzın deposundan daha buyuk bı alan gerekıyor mesela otobuslerın ustunde 3 er metrelık 3-4 tane tup bulunuyor yanı araclarda cng olayı bıraz sacma oluo .
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilenler vardır idealtepedeki capette doğalgaz dolum yeri vardı bir seneye kadar, idealtepenin bütün taksileri cng kullanıyordu araçlarında. ama bi yerden sonra neden bilmiyorum orası cng dolum yerini kapattı.

en büyük dezavantajı büyük tank olayı ve eğer birgün cng yayılmaya başlarsa bilin evimize gelen doğalgaz zaten bi tarafımıza giriyor, o günden sonra iyice sokmaya başlarlar artık bizde evde metan gazımı kullanırız kurufasulye gazımı orasını bilemiyorum...

Devlet benzinden 2.50 vergi alıyor cngnin litre fiyatı 1 lira sizce neden kapanmıştır orası
    Instagram: mutusgarage

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70 lt civaı bi tüp ile 300-350 sence az değilmi ?

Cng nin litre fiyatı nedir ? şu an

Litre fiyatı 1 ise 70 liraya depo doluyor 350 km gidiyor , kmde 0,20 kurusa denk geliyor lpgden tek farkı evden doldurulabiliyor olması o zamn =) dediğim gibi 0,20 kurusa tekabül ediyor , lpg yaygınken , cngye taktırmak bence biraz risk en nihayetinde dolum yerine kadar gitmek gerek , diğer illerde yaygın değil , yedek parça , bakım sorunu olabilir vs. .
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşım bu iş bu kadar basit değil, ilk olarak CNG , LPG kadar çok harcamıyor zaten, o yüzden LPG nin yarı fiyatına geliyor...
    ikincisi LPG den çok çok daha zararsız olduğu için, hatta ve hatta Benzinden bile daha zararsız veriminizi ve motor ömrünüzü arttırıyor...
    CNG nin kapatılmasının sebeplerini zaten daha önceki konularda birsürü şey yazmıştık, tekrar söyliyim tamam rant meselesidi.. yakın zamanda çok yaygınlaşıcaktır.. yurtdışında hızla yaygınlaşıyor.. zaten artık birçok LPG sistemi CNG ye dönüştürülebilir olarak geliyor..
    Alıntı murat1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Litre fiyatı 1 ise 70 liraya depo doluyor 350 km gidiyor , kmde 0,20 kurusa denk geliyor lpgden tek farkı evden doldurulabiliyor olması o zamn =) dediğim gibi 0,20 kurusa tekabül ediyor , lpg yaygınken , cngye taktırmak bence biraz risk en nihayetinde dolum yerine kadar gitmek gerek , diğer illerde yaygın değil , yedek parça , bakım sorunu olabilir vs. .

On3R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen benimde bildiğim bu şekilde...
    Çeto ahmet abi cng ile çok haşır neşir istiyorsan konuşalım bi ara.Magirus'u cng'ye çevirdi o derece yani
    R-Turbo

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rant saglamalarda engel olunursa süper birşey gibi görünüyor
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaygınlasması zaman alır istasyon maliyetleri cok yüksek artı isletme cok nizamı olmalı
    tam türklere göre
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sımdı sole bısey solım bmc zaten dogalgazla yanı cng otobus uretıyor kı ızmırde....ama dogalgaz ın depolanması ıcın bnzın deposundan daha buyuk bı alan gerekıyor mesela otobuslerın ustunde 3 er metrelık 3-4 tane tup bulunuyor yanı araclarda cng olayı bıraz sacma oluo .
    vallaha ucuz olsun, yer ayarlarız arabada sorun değil
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bu iş bu kadar basit değil, ilk olarak CNG , LPG kadar çok harcamıyor zaten, o yüzden LPG nin yarı fiyatına geliyor...
    ikincisi LPG den çok çok daha zararsız olduğu için, hatta ve hatta Benzinden bile daha zararsız veriminizi ve motor ömrünüzü arttırıyor...
    CNG nin kapatılmasının sebeplerini zaten daha önceki konularda birsürü şey yazmıştık, tekrar söyliyim tamam rant meselesidi.. yakın zamanda çok yaygınlaşıcaktır.. yurtdışında hızla yaygınlaşıyor.. zaten artık birçok LPG sistemi CNG ye dönüştürülebilir olarak geliyor..
    tamamda yavuzcum arkadasın sorusuna tam cevap vermemissin litresi 1 tl bile olsa 70 lt ile 350 km yapıyor deniyor

ben 42 lt lpg ile 555 km yaptıgımı biliyorum simdi bizi CNG ye cekecek tek yon guvenli olmasımı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet o konuda aslında biraz sıkıntı var, CNG nin tek zararı uzun yol gitmek istiyorsan büyük depo koyman gerekmesi
    aslında 1 depo ile kaç km gittiğin de önemli değil sonuçta istasyonlar çoğalınca sorun kalmaz ama şimdilik böyle bir sorun var..
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamda yavuzcum arkadasın sorusuna tam cevap vermemissin litresi 1 tl bile olsa 70 lt ile 350 km yapıyor deniyor

ben 42 lt lpg ile 555 km yaptıgımı biliyorum simdi bizi CNG ye cekecek tek yon guvenli olmasımı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)