User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
46 sonuçtan 39 ile 46 arası

Konu: Forumdaki Zıpkıncılar

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam çamaşır suyunu yanına alıyor, ahtapot yuvasına çamaşır suyu sıkıyor hayvanı zehirliyor sonra takıyor belindeki dizgiye. İşin kötü tarafı, o yuvaya artık birdaha ahtapot yerleşmiyor. Çünkü akıntı filan olmadığı için zehirli çamaşır suyu yuvanın içinde uzun yıllar kalıyor.

Böyle kilolarca ahtapotu katlediyor i...neler ama yasak kime? Sana bana. Geçen birtanesine denk geldik Sarozda adam çamaşır suyuyla ahtapot yakalıyordu. Adama zorla içiyordum o çamaşır suyunu da elimden zor aldılar dangalağı. Ağzını burnunu patlattım herifin sinirden de sonra köylüler geldi jandarma geldi az daha ciddi mevzu çıkıyordu.

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dalışta bıçağın gerekliliği;
    Balığı vurduktan sonra belinizdeki balık teline veya dizgisine takmanız gerekir ki avınıza devam edesiniz. Bu durumda yaralı ve sürekli çırpınan bir balığı balık dizgisine takarsanız hem konsantrasyonunuz sürekli bozulur hem de balık sürekli çırpınmaktan ağzını yırtar ve kaçar. O nedenle balığı vurduktan sonra hemen bıçağınızı kullanarak hayvanı söndürmeniz gerekir. İşte bıçağın gerekli olduğu durumlardan biri budur.

Bir diğeri ise ki bu bence en önemlisi, dibe dalış yaparken orta suda veya tabanda eskiden kalma bir balıkçı ağı var ise ki Marmara' nın dibi silme eski balıkçı ağları ve trol ağları ile örtülüdür, Allah (c.c.) korusun biranda kendinizi ağın içinde bulmanız söz konusu olabilir. Buna da çapariz denir. İşte bu tür durumlarda yapmanız gereken ilk şey kesinlikle panik yapmayarak önce bıçağınızı kullanarak takıldığınız ağı kesmek, ikincisi de hemen ağırlık kemerinizi atıp suyun üstüne süzülmektir. Panik yaparsanız ağa daha beter dolanırsınız.

herzaman böyle bir keyife katılmak isterim.
    org. olduğunda haber edersen sevinirim bora hocam.
    sevgiler

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam çamaşır suyunu yanına alıyor, ahtapot yuvasına çamaşır suyu sıkıyor hayvanı zehirliyor sonra takıyor belindeki dizgiye. İşin kötü tarafı, o yuvaya artık birdaha ahtapot yerleşmiyor. Çünkü akıntı filan olmadığı için zehirli çamaşır suyu yuvanın içinde uzun yıllar kalıyor.

Böyle kilolarca ahtapotu katlediyor i...neler ama yasak kime? Sana bana. Geçen birtanesine denk geldik Sarozda adam çamaşır suyuyla ahtapot yakalıyordu. Adama zorla içiyordum o çamaşır suyunu da elimden zor aldılar dangalağı. Ağzını burnunu patlattım herifin sinirden de sonra köylüler geldi jandarma geldi az daha ciddi mevzu çıkıyordu.
    Etik avcı olmayan çok malesef, ama dediğiiz gibi orfoza da bir sınır getirilmeli.
    916 V6 Turbo

ddr06
    Misafir
    arkadaşlar bu işe ankaradan golun vermeye hazırlanan birisiyim ama degermi deymez mi onun korkusu içindeyim

Vlkn-fb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaz geldi marmara yolcusu kalmasın mayısın ılk haftaları tam levrek sezonu valla denızı ozledım zıpkını yenıler yenılemez hop denızde alıcam solugu yokmu kacamak yapan

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sene malesef iyi levrek yapmadi. Genel anlamda balik olarak kit bir sezon geciyor. Ben de tekneyi buyuttum bol bol dalisa giderim diye ama dogru duzgun balik yok. Sular cok sicak.

Kemal_H - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya arkadaş nerden gözüme takıldı konu 2 haftadır müthiş bir şekilde yeniden dalma hevesimi canlandırdınız
    Bora senin kadar usta bir dalıcı değilim.
    Ben yıllardır yılmaz ile dalıyordum . 3 yıldır ara vermiştim dalmaya partner bulamamaktan .
    Şimdi komple bir takım oluşturacam kendime müthiş bir araştırma içine girdim .
    Gözlük şnorkel bel kurşunu palet vede zıpkın
    Zıpkında tercih ne olmalı ?
    Formda herkesin tercihi hep farklı ( zıpkınavi , zıpkıncı .....)
    paletti seçtim Cressi Gara 3000 almayı düşünüyorum
    Kıyafette tercihim 5mm olucak ama marka önemli mi ?

mercan_shark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha yeni geldim yazliktan surekli dalmama ragmen gercekten bu sene marmarada balik yok eskina karagoz kikla mirmir levrek hic gormedim bu sene.pendikteyim orgqnizasyonlara vakit ayirabildigim kadar gelirim.bu arada ben zipkini seac sub thunder kullaniyorum 75 lik nokta atisi yapiyorum gayet memnunum tavsiye ederim maske imerson kullaniyorum cok maske denedim hic bukadar rahat maske bukadar yumusak silikon gormedim siddetle tavsiye ederim.snorkel tusa silikon yumusak olmasi kaya alti dalislarinda takilmayi onler silikon al derim elbise 5 mm cressi sub competition modeli 3 sezondur tik yok ben bunlari kullaniyorum en azindan arastir bak
    The King Of Reptile

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)