ya doğru başkan ama bize hep gaz verenler vardı akıl değil :D
Printable View
sıkıştırmaktan kastım arkadan yaklaşıp flaşör yapmak :) yandan flan değil yani, yanlış anlaşıldı sanırım..
ancak bi keresinde adamın teki hiç sinyalsiz neredeyse çarpacak gibi önüme girdi, sonra ben de sağdan normal olarak geçtim, yavaş yavaş adamın önüne girdim ancak çok yavaş ve mesafe vardı, adam beni hiç görmemiş ki :S adamın ön tamponuna dökündüm, adamın araba bi sağ sol yaptı neyseki 60km/h ile flan gidiyorduk birşey olmadı, sonra ışıklarda geldi dedi "ne yapıyorsun önüme girdin flan," yanımda babam vardı , babam da dedi "farkettiysen aynı şeyi sen de yaptın" :)
adam resmen uyuyormuş, önüne giriyorm adam frene bile basmıyor yani..
neydü belirsiz van tarzındaki sirket araclarından minibuslerden bahçeşehirdeki taksilerden ayarsız farı olanlardan aynamdam gozumu kor edenden Arka sisini acandan üstüme kırıp gevsek gevsek bakandan illetim iide sövüyorum sövme dagarcıgım genişltiyorum:D
Bütün tafik sebebmi insanların mallıkları kimse şerit kurallarına uymuyor sende dolayısı ile sinirleniyorsun benim gibi
Adam oturmuş en sola 120 de gidiyo ama sağ şerit boş orta şerit boş.
Selektör atıyorsun yada sinyal le ikaz veriyorsun adam çekilmiyor, birde bazılarını sağlıyorsun adam sana bakıp kadranı gösteriyo allahım yarabbim :D
En sol şerit sollama şeridi orta şerit devamlı seyir şerididir. otobüsler orta şeridi sollamak için kullanır aynı zamanda ağır vasıtalarda ama gel görelimki en solda bile otobüz ağır vasıtada görebiliyoruz :)
Bunlarda trafiğin aksamasına neden olan etkenler.
Birde en soldan en sağ sapağa girmeye çalışanlarvar yavaşlıyorda yavaşlıyor arkadan geleni kesiyor iice mındar ediyo trafiği
Bazı akıllılarda emniyete giriyor 3 şerit yolu 4 hatta 5 e çıkartıyorlar :)
bu 5 şerit ileride polis bariyet yol daralması vesilesi ile tekrar 3 şerit e düşmeye çalışınca hali ile yine tıkanıyor bu durumda yapılabilinecek en güzel şey ya arabanın içinde bağırıp çağırmak yada sülalelerini anmak yani benim yaptığım o yolda çok insanlarla tartışıyorum birgün allah korusun başıma bişi gelicek.
eneyi yerine konmaktan ötürü asabiyi. önüme kırıp (makas atan) geçene sinir olurum.
usutruplu şekilde versin sinyalini ben durup yol vereyim. arkadan taciz etmesin ama sol şeritte 80km ile gidende kusura bakmasın.
Asabi olmamak için önce trafiğin trafik gibi olması lazım halkpazarı gibi olunca ister istemez odunu veriyor insan ...
Okudukca sinirleniyorum bırı kapasın bu konuyu :) Kopru yolunda gidiyorum orta seritteyim yol boş,100le falan gidiyorum arkamdan bitane kadın geldi altında honda hrv.Sellektör yaptı heralde yanlışlıkla yaptı dedim.Korna caldı tekrar sellektör yaptı.Yol boş solumdan rahat rahat gecebilir gecmiyor tamponuma yanaştı eliyle yürüsene diye işaret yapıyor bende diyorum muhattap olmıyım etmiyim,neyse bakıorm aynadan direksiyon hakimiyetide iyi değil direksiyonu tutuşu korna calışı falan anlıorm öle senelerdir kullanmıo.Kornaya basılı tuttu gene tek eli kornada bi oturdum frene buda panik fren sol seride kırdı tabi yalpaladı baya bi sonra ben gazladm gittim.Baya mutlu olmuştum Hoş bişey değil ama bazen gercektende kaşınıyolar insanı zorluyolar.
Alıştım artık acelem yoksa sakin sakin müzik dinleyerek seyir ediyorum:)
İstanbulda trafikte sinirlenmemek elde değil , ama artık sakin kalmaya çalışıyorum oldukça.
İt kopuk dolu heryer.
İstanbul adamı delirtir delirtir.... bişey diyim ben eskişehirde doğdum büyüdüm ve tahmin ediceğiniz gibi orada kesinlikle bu tarz trafik sorunları yok, ve haliyle orada doğup büyümüş biri, istanbula öğrenci olarak arabasıyla gelince çıldırma derecesini artık sizler düşünün... siz yine bir nevi alışıksınızdır
Trafikde çok sakin ilerlerim 50-60-70 yolun durumuna göre giderim en sağdan yada 2. şeritten. Makas atıp sağımdan geçmeye çalışanları ise çok güzel sokarım sağ önümdeki aracın arkasına :) sadece sağımdan biri geçerken ve ben orta şeritte giderken arkamdan sellektör yapana gıcık olurum.
coğu kişinin kulağını çınlatıyorum..
bu arada senin başına gelen bir olayın bi benzeri benim başıma geldi... çok bilmiş gerizekalının teki maltepe sahilde girdi dibime korna öttürüyor, bnde anlamadım bu nie korna öttürüyor diye biraz yavaşlayıp kenara çektim, sonra anladımki selektör yerine kornayla yol isteyen gerizekalı bayan şöförün tekiymiş:icon_wack tabi bende bi sinir bi çıldırma, tam bir hafta sonrada araımı boyatacam bastım yakaladım salak kadını geçtim önüne bu tabi yine dibime girip korna çalmaya başla hızımız 70 km civarı arabayıda boyatacaz madem, arka tamponuda beleşe getireyim dedim, frene bi koydom:D gerisini siz düşünün artık... bide demezmi gerizekalı o nasıl fren yapmak diye. e bende hiç boş durmadım 1. herzaman arkadan çarpan suçludur dedim 2. olarakta frene basma sebebimi açıkladım ve polis gelince bu dediğimi anlatırsan inkar ederim boşuna uğraşma inanmazlar sana dedim... ya o kadının o yüz ifadesini görmeniz lazımdı beyler, dünyadaki herşeye değer yemin ediyorum... ahahahahahhhh YAŞASIN KÖTÜLÜK
asabiyim ulan :D şaka bi yana ah şu kadın sürücüler,hiç değişmezlermi.
En çok sinir olduğum şey makas atan gençlik,geçenlerde hava yağışlı gayet tadımda eve ilerliyorum sağımdada araba var onu sollarken,bir anda denyonun biri bi doblo (büyük ihtimal çalıştığı yerin arabası) milim farkla makasladı geçti,tabi dururmuyum gazladım peşinden takip ediyorum yaklaşmaya başlayınca selektör fln yapıp denyo'yu sıkıştıyırıyorum bi yandanda,kafamdan ne senaryolar geçyior ''evin ordayım ulan şimdi ben,ararım 1-2 arkadaşı gecenin bi yarısı 8-9 kişiyi toplarım başına''diye kurguluyorum kendi kendime sonrada o sinirle site girşini geçmişim zaten :) sonradan dedim kendi kendime ''uğraşmaya değmez koy g.tüne rahvan gitsin''
ben kesin dovucem ole birini
Anlayis ve az biraz hosgoru cekilmiyor denilen Istanbul trafigini cekilir hale getirebilir.,3seneden beri Amerika'da araba kullanmanin rahatligi ile arada geldigim Istanbul'da da ayni rahatlikla araba kullaniyorum.Varsin gecsin beni yada onumde 10-15 sn duraklama yapsin yada yesil isik yaninca biraz gec kalksin...Umrumda bile dgeil.Sinirlenmeye, dovmeye calismaya fln gerek yok..
Soldan yol istersin kimse vermez sağdan geçim dersin ölümüne bir yarış başlar
sanırım canımız tatlı ve canımıza kast edilmiş gibi hissediyoruz en ufak hatayı. ama yani ben kaç bayan yüzünden büyük kazalarla yüzyüze gelmişliğimi bilirim. soluna bakmadan cart diye yola çıkanları bilirim.
e benim canım tatlı arkadaş canıma kastedene cidden sinirlenirim. ama ne bileyim trafik ışıklarında kırmızıdan sarıya geçtiği an taksici kornaya bastığı zaman yine sinirleniyorum.. ya bazen kötü de olmuyor yani dozunu kaçırmadıkça günün stress i çıkmıyor değil :) bi rahatlıyor insan falan.. ama dozu kaçırmamak lazım bi tanıdığıma taksici sallama ile dalmış mesela bunu da unutmayın :)
dogrumudur yanlismidir yaptigim tartisilir ama bi araci gecmeden once mutlaka selektor yapip geciyorum bende ne zaman en sol seritte yardirmis gidiyor olsam mutlaka birisi yaklasiyor veya sinyalsiz onume kiriyor orta seritten...belki o yuzden yapiyorlardir trafikte maalesef herkes senin gibi dikkatli bakmiyor aynalara :o
+
konuyu simdi okudum tamamen ve;
silah milah noldukki surda bi yerden bi yere ulasmaya calisiyoruz veya keyfine gazliyoruz en fazla karsidaki hatami yapti elindeyse bas gec olmadi yavasla o gecsin bu kadar basit :) bu kadarmi zor yapilmasi gereken arabadan inmeler vs. bunlar ucuz kahramanliklar baska birsey degil :heyoo: ha senin hayatin bu kadar degersiz ve ailenin bu kadar az emegi varsa kasinma bari baskasinin basini yakma git atla yuksek bi yerden ;)
İstanbulda yavasda gıtse,yol vermesede adamlar serıdınde gıdıyor ama Antalyada her an durduk yere nereye kıracagı bellı olmaz. Zaten yol vermelerini falan da istemiyoruz, tek istediğiz şeridinden adam gibi gitsinler. Biz geçeriz aralardan bi yerlerden :D:D
Ya ben sağdan gidip Vivaldi dinleyerek ruhumu günün stresinden arındırmak için rahatlamaya çalışıyorum ama kıraç-yenibosna mavi otobüsler gelip sağda bile selektor çakıiyor !!! Hasta adamlar ne yapsan boş ? Bende dörtlüleri yakıp daha da yavaş gidiyorum ama azami hız sınırların en düşüğünde 60-70 gibi tabii beyinsizler haksız olduklarını bildikleri için sollayıp gidiyorlar ama keşke bunu baştan anlasalardı :D
Allah bizi kazalardan belalardan koruyup silemizle güzel bir hayat yaşamasını nasib etsin :)
çok önemli bir meziyet öfkeyi kontrol altına almak...Allah Hepimizin yardımcısı olsun...
bende genelde sakin kullanırım ama insanı bazen çileden çıkarıyor ayarsızlar.Benim başımada şöyle bir olay geldi.İstanbuldan zonguldağa dönüyorum.Otobanda tam izmit yol ayrımı tarafında yol 2 şeride düşüyor.Benim hızımda 130 civarı sol şeritteyim tırlar falan var.Arkama bir toyota yanaştı ama nasıl selektör yapıyo akıllara zarar hiç bırakmıyor.Neyse sollamayı bitirdim sağ şeride geçtim.Araç yanıma yanaştı.Sürücüsü bayan ve el kol hareketleri yapıyor.Bende çileden çıktım makas atarak bi şekilde önüne geçtim 1-2 kez ani fren falan da yaptım ve sol şeritte baya bi önünde yol aldım gıcıklığına geçirmedim.Bayan tırsmış olcak ki 15-20 dk yağışsız havada silecek çalıştırdı.Neyse bende daha fazla uğraşmıyım dedim.Çekildim geçti.Hendekte otoban polisi durdurdu beni.Şikayet etmiş.Bende anlattım olayı bende şikayetçiyim dedim.Polisin demesine göre ilk şikayet eden haklı olurmuş.Cezayıda kesti polis amcalar.Bana iyiden iyiye geldiğini anladı heralde polisler en düşüğünden kestim diyo bide:S Bende aldım cezayı attım fırlattım ruhsatla arabanın içine.Yol boyu içim içimi yedi.Hala unutmam bu olayı.Asabiyet iyi birşey değil ama bazen insanı çileden çıkarıyorlar.
Silah kullanacak kadar sinirlendiyseniz yandan itip yoldan atın buda bi yöntem... :D
'Arka köşeden takıp çevirmek' ve 'yandan sıkıştırıp yoldan dışarı atmak' kesinlikle işe yarıyor. Bir arkadaş yapmış ordan biliyorum :D
forumdan birine denk gelsek yolda ya üstümüze kıracak demekki yada indirip dövecek:D ben otomobilini bilinçli kullanan, sadece taşıma aracı olarak görmeyen arkadaşlardan daha sakin bir sürüş beklerdim açıkçası:confused: bu ülke karşımızdaki insanlara saygı ve anlayışı öğrendiğimiz zaman gelişebilir sadece, çok saygısız ve bencil bir toplum olduk çünkü.
sinyal veren herkese ve tüm yayalara yol vermeye çalışırım, tabiki olumsuz durumlarda bende sinirleniyorum ama bu durumda yavaşlar yada hızlanırım ve o araçtan uzaklaşmaya çalışırım. herkese tavsiye ederim:)
devir çok kötü kavga etmeye insen adam çıkarır silahı vurur seni o halde artık devir onun için sakin olmak lazım herkese hiç değilse bir tane manita lazım gerginliği alması için....:D:D
1 bayanlar 2 ticariler 3 yaşlı dedeler :D trafiği yalan ediyolar
Asabiyeti bazen karşıdakine göstermek lazım ki, yaptığı hatayı anlasın. Telefonla konuşup, yolu babası yaptırmış gibi davranan büyük baş hayvanlara yapmayacağım pislik yok. Gerekirse inerimde araçtan, hiç gelemediğim bir şey bu. Bide İzmirliler bilir menemen dolmuşlarını, kesin durakta benden bahsediyorlardır arada beyaz bi araba var altınyolda bulaşıp duruyor diye =)