herkez sevdiği sanatcı için konular açarsa ne olur ;)
Printable View
hyr konu o değil aslında:)
ben mesela sebnem ferah desem tonla seven cıkar yada kazım koyuncu desem yine tonla seven cıkar sago da kendi alanında tek onunda cok fazla hayranı olması normal
ama forumda direk isim değilde sevdiklerimiz diye bir konu acılırsa hem ayrımcılık yapılmamıs olur hemde acılacak diğer konuların onune gecilir burası bir otomobil forumu sonucta...
ne sagopaymış beee :D hiç birini dinlemiyorum ağa ben
benim favorim
http://www.youtube.com/watch?v=PR_vh...eature=related
bu arada sagodan favorim
vasiyet :D
:beuj:EVET ÇOK DÜŞÜNDÜM NE OLACAK ?? :icon_tup::icon_wack :beuj: HALA DÜŞÜNÜYORUM BAK HANGİ KAFAYLA BU YAZIYI YAZDIĞINI MESELA ;)
HADİ CANIM CİDDİMİSİN SEN YAAA FARKEDEMEDİYSEN YUKARDA YAZIYO BAK :heyoo: ;) ;) ;)
sen ankaraya gelmezsin ki :D gelsen ikimiz o şehire fazla geliriz abicim :)
herkes sevmiyorsa doğukancım ;)
Sagopa Kajmer bir muzisyendir, Yunus Ozyavuz ise evli barkli, sanatla ve felsefeyle yakindan ilgilenen bir adam. Bir cok insan Yunus'u tartisiyor su konuda, Sagopa'i degil. Yunus Ozyavuz sahnede Sagopa Kajmer olarak, yaptigi isle, hayat felsefesiyle durur. Muzigiyle, yapmak istedikleriyle. O yuzden onu Sagopa Kajmer olarak degerlendirmek lazim. karistirmamali... ve bilmeden cok fazla yorum yapmamak lazim diye dusunuyorum. He, ben cok mu biliyorum?.. Hayir. Tek arastirdigim bu adamin muzikleri, altyapisi, hangi beatleri kullanmis, neden bu pitchi secmis, burada echo vermese guzel olurmus, bu sarkisi daha hos, bu sozu absurd olmus....vs..vs yani bunlardir bizi ilgilendiren. Hocaya gitmis... Eee? Sen namaza gitmiyormusun ya da gidiyormusun? Gitsen niye gidiyorsun demez normalde ama unlu biri olunca "hocaya gitti!". Isterse okuze tapar, put yapar tapar yer sonra sizi ilgilendirmez ki? Adam kendi yaptigi ise din ve siyasi eklemis. Eklesin? Bir tek o mu ekliyor sanki? Yerli yabanci bunu ekleyen bir suru sanatci diye gecinen bingildaksiz var ki Sagopa Kajmer gidin ibadet yapin mi diyor, dinin mantigindan, hayatin icindeki durusundan bahsediyor sarkilarinda. Kimseye bir sey dikte etmiyor ve samimi bir sekilde ne dusunuyorsa, hissediyorsa yaziyor-yapiyor. Sanat kisisel bir seydir ve Sagopa Kajmer kisisel olarak bunlari yazasi gelmisse sana sadece dinlemek veya dinlememek duser.
Bizim ulkemizdeki bu gereksiz fanatikligi anlamiyorum bazen. Veya gereksiz on yargiyi. En basitiyle uretici-tuketici gozuyle bakarsak; biz tuketiciyiz ve o bize muzigi sunuyor kisiligini degil ki ha babam bunu tuketirmiscesine yorumlayasin?
Neyse, bunlari belirtmek istedim.
Muzigine gelirsek eger produktor olarak da, DJ'lik olarak da, Soz yazari olarak da bos adam degil. Hic bir sey olmasa bile Bir cok rapperdan daha cok bilgili, daha duyarli ve entellektuel. Biraz yukaridaki mesajda bahsedilmis, herkes yazar oldum bittim askindan diye ama o bunlari nasil sunuyor, nasil yazip da veriyor dinleyiciye cok onemli. Sozlere mana yukleyen zaten Sagopanin tarzi en basta. Konu ve tema ikinci planda. Dinleyici zaten cok bos insanlar olmadigi icin genelde mesaj dogru sekilde algilaniyor ya da mesaj yoksa da ( illa olacak diye bir sey yok) yazilan cizilen algilaniyor genelde. Ama neye bakarsan onu gorursun derler ya, bizim milletimiz *** atmayi cok sevdigi icin mutlaka tasin altini kaldirip "bak burada bunu yapmis goruyormusun hıııı!!!" demeye bayiliyor. Bir nevi kompleks.
Sagopa Kajmer Turkiyede Rap'i ilerleten isimdir. Muzikal alt yapisi ve rap'de melodik parcalar yapmasi, belki biraz daha tasavvufi sozler icermesi onun farkini ortaya koyar, hem de basarili bir sekilde. Kac kisi acaba Sagopa Kajmer'in kullandigi enstrumanlari ve efektleri parcalarinda kullanmaya dikkat etti Sagopa'dan once? Biraz daha yaptigi ise bakmali derim.
'Yazdiklari, yazacaklarinin guvencesidir.'
Yusuf sakin ol..:)
yusuf jan
cezacımısın lan :D