Mümkün değil yetişemez.
1 şarkı için saatler hatta günlerce uğraşılıyor.
Printable View
sago denilince bu dururum.
bu adamın şarkısı dinlemeden geçirdiğim tek bi gün yoktur son 5 senedir.
şarkılarının tümü mevcut hepsini defalarca dinledim.
genellikle dinlerken sözleri okuyarak takip ediyorum. manaları çıkarabilmek için.
belki 3000 kere dinlediğim baytar şarkısını az önce yine dinledim haala yeni bişeyler çıkarabiliorum.
arabamdaki tesisatın ayarlarını sagonun şarkılarına göre yapıyorum. başka bişey dinlemeye kalkışmak için bassı söndürmem gerek :D
ceza hakkında söylencek çok şey var aslında ama sago disslerinde yeterince söylüyo zaten :D canlı performansta sago kesinlikle çok iyi. ceza gibi sözleri unutmuyo en azından :D hahaah
ne kadar cezaya soğuk baksamda onunda bi çok şarkısını bilirim ve dinlerim.
cezanın bana göre en iyi sözü "Allah rap'in cezasını verdi" :D
başka bişeyde üretemez diye düşünüyorum :D:D
zira bebelere adanalı dizisiyle ceza sevdirdiler ya sözüm yoktur başka :D
sagonun felsefesi bambaşka arkadaşlar.türkçe rap de tamam sagoda bir yerlere geldi bende hastasıyım çok fazla dinlerim hatta şu an bile kulağımda ipod da son ses çalıyor.ama sago birazda şöhret olmanın avantajlarını kullanıyor tamam güzel yazıyor iyidir hoştur ama siyasi yanı ile düşünecke olursam eğer arkadaş ortamında felan denk gelse kesin kavga çıkar.haa dinletiyormu kendini bence dinletiyor.profosyonel şekilde rap yapan bandrollü albümleri olan birçok arkadaşım var.rap ve roc çok göreceli müziklerdir.kişiden kişiye değişir.ama rap dinlenecekse KİLLA HAKAN derim.önce kişiliğini geçmişini araştırın.sonra dinleyin derim. . .
Ceza Ben Rapin Oğluyum dedi
Sago, iftira tıyorlar benim öyle bir oğlum yok dedi :D
Kayıt stüdyosu ile radyo stüdyosu çok çok farklı yerler.
Hatta alakasız diyebilirim.
Mixere yabancı olmamak acısından dedim ben onu ama sanırım stüdyosundan haberiniz yok ?
Dillerden düşmeyen Kuvvet Mira stüdyonun adı zaten.
sansar salvo-rapozof-raziel-alaturka mavzer-cash flow çağdaş daha başarılı bence
Soğuk küveti de severim:)
mesele burda bu adamın şahsiyetini sorgulamak değil yaptığı iştir kimi begenir kimi begenmez begenmeyenede kimse neden dinlemiyosun deme hakkına sahip değildir şimdi bu adam göz önünde oldugu için batı kültüründen müzikle uğraştığı için dinsiz konumuna gecmesimi gerekiyor illaki bi yazı yazmış yılbası kutlamanın aslında ne kadar tehlikeli birsey oldugunu ifade etmeye çalışmış kimisi bunu kendine mesaj olarak alır arastırır doğrulugunu kanıtlar kendini rahatlatır kimiside yardırgar ben sagonun savunucusu degılım sadece vicdanen kendimi rahatsız hissettim bundan dolayı birşeyler yazmak istedim şimdi bu adam dini bütün diye veyahüt bir cemaatte görüntülenmiş diye dinlenmeyecekse veya kitlesel bir kayıba ugrayacaksa bunu önce kendisi düşünmemişmidir sizce ? bence şahsiyetini bir kenara bırakıp yaptığı işi takip etmek daha doğru anlatmak istedikleri var anlayan zaten anlıyor farsca dil edebiyatı mezunu kültür kelime daarcığı oldukca iyi bir şahsiyet yazdıgı sarkılarda aşina olmadıgımız kelimeler çoğunlukta bunların sözlük anlamlarını düşünerek yazıyor kendim arastırdım dinledim okudum kaanatim bu yöndedir.
pek anlamam raptan türü, cinsi varmı bilmiyorum ama bunlar daha çok kulağa hitap eden şarkılar, yani bittim,gittim,ettim,yettim felan gidiyo. dinleyince kulağa hoş geliyo. sagoponun belki kulağa bu kadar hoş gelmiyo ama sözlerin gizlediği anlamlar, bi adım öne çıkartıyo sagopayı:icon_tup:
sagopada ilk çıktığında underground rap yapıyodu sonra ticariye döndü bilinmesinin sebebide ticari müzik yapmasıdır. tr de bilinenler haricinde herkesin bilmediği çok yetenekli ve başarılı birsürü rapçi var. sayılan isimlerin öne çıkması legal albüm çıkarıp ticari müzik yapmasıdır. diğerleride kendi stüdyolarında albüm hazırlayıp ticari kaygı olmaksızın zevkine istedikleri gibi müzik yapıyolar olay bu.
ama şöylede bişey var bilinirlik demek dinlenmek demek değil. ceza sagopadan daha çok bilinir ama hiç dinlemem. şarkılarında bi anlam bulamıyorum mesela.
Sagopa Kajmer Ardından Bakarım My Space'de (Bende yeni gördüm şimdi :D)
http://www.myspace.com/sagopakajmer
sago mu ticari müzik yapıyo:beuj:
bence yanılıyorsun hatta tamamen yanılıyorsun bence biraz daha araştır..
adam yıllardır müzik piyasasının içinde şarkıcılık dj lik ve prodüktörlük yaparak ve ödül alan vasiyet te bile yüzünü göstermemektedir kits alümünde daha yeni yeni görünmeye başlamıştır. son olarak tanışma fırsatı bulduğumda sorduğum şuydu neden ortalıkta hiç görünmüyorsun verdiği cevap ben ve eşim heryere gidebilip rahat yaşamak istiyorum tanıyan zaten tanır dı.