Lİnk cortlamış
''Bu dosya ya telif hakkı iddiası nedeniyle veya yükleyen kişi tarafından silinmiştir.''
Lİnk cortlamış
''Bu dosya ya telif hakkı iddiası nedeniyle veya yükleyen kişi tarafından silinmiştir.''
1 – Bu böyledir
2 – Merhametine dön
3 – Terk-i diyar
4 – Mevsimler gibisin
5 – Bir dizi iz
6 – Zaman alıcak intikamımı
7 – İyi bilirim
8 – Tadı Yok
9 – Ne olur
10 – Bana ninni okumayın
11 – Sen hiç sevmeyi bilmezsin
12 – İçeriz aynı tastan
13 – Gidenler
14 – Ayılırsın ve anlarsın
15 – Onları da anlıyorum
16 – Scratch diploma
Kapaklar
Albümün içinden çıkanlar
![]()
İlker G.
dinlemeyen kalmasın...
Sagopa Kajmer'in yaptığı müziği bilmem, hiç dinlemedim desem yeridir.. Zaten rap müzik de dinlemiyorum o yüzden bu konuda yorum yapmam, müzik konusunda zevkler tartışılmaz, kimin neyi dinlediği sadece kendini bağlar..
Ben yukarıdaki laflara takıldım... Yukarıdaki yazının tamamında ve özellikle kırmızı ile işaretlediğim yerde söyledikleri ile yaptığı iş çelişiyor en başta.... Sormazlar mı adama, madem bu kadar karşısın amerikancılığa, avrupacılığa...neden o zaman amerikan müziği yapıyorsun?
Madem milli - dini değerlerine bu kadar bağlısın, o zaman derdini Türk Halk Müziği ile anlat, tasavvuf musikisine yönel, o yönde eserler çıkar... Rap ne alaka?
Ticari / Siyasi kaygıların insanları bu derece kavram kargaşasına sokması ve bundan rant elde etmeye çalışmak çok acı, ama malesef dünyamızın ve memleketimizin geldiği durum bu...
Herifin verdiği mesajlar güzel ve doğru belki ama bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?
Bilmiyorum..dedim ya hiçbir malumatım yok bu vatandaş hakkında, belki de inandığı şeyleri en çok eleştirdiği "amerikan tarzı müzik" ile anlatıyor olmasının bir sebebi vardır..![]()
ben lise yıllarımdan bu zaman kadar rap müziği dinlemeye çalışırm.Favorim sago - killa .Aslında şu an hit olan bütün rapper lar birbirinin arkadaşı veya bir porjenin içinde yer almış ama zamanla ayrı düşmüşler herneyse.Ben Sagopa nın din yönündeki söyleşilerini ve
ahlakını beğeniyorum mesela trt 1 deki bir programda din hakkında yorum yapmıştı denk geldim izledim güzeldi ama bu adamın cüppeli ahmet hoca (hakkında hiç bir fikrim yok araştırmadım)olan alakası iyimidir ?bazı yorumlardan sanki aklımda şöyle bir fikir oluşuyor;
sago dini savunurken diğer yanda tezat bir durum olarak o dindar görüntüsü altında bambaşka biri mi bunu anlayamadım belki daha yakında takip edenler ve bahsettiğim hoca hakkında bilgisi olanlar anlatsın.. Eğer sago yu konusuyorsak bence türkiyeye mal olmus bu ısmın hayat felsefesını ya da amacını bılmelıyız bence.
çok haklısın bu tarz konuşmakta, tam olarak SAGO RAP yapıyor denemez, bunu kendide kabul ediyor. Kendi tarzı çok özgün kimseye benzemiyor. ama çıkış noktası RAP, fakat şarkılarının %90 tasavufla ilgili...Bildiğim kadarıyla ALLAH inancı çok kuvvetli ve bu yönde şarkılar yapıyor...
Gençliğinde kendide RAP müziğin yanlş yollarına girdiğini kabul ediyor. Küfür edip değişik yollara sapmak gibi...
dinliyorum albümü şu anda , önce ki albümü pek beğenmemiştim ama bu albümü beğendim.sözler müzikler çok güzel olmuş
düşüncesine karşı oldugumuz insanın önce kim oldugunu neyi savunduğunu bilsek en azından söyleyecek bir kaç kelamımız olur kimseyı savunmak bana düşmez ama fikrimi söylemek istiyorum cübbeli hoca felan filan deniliyor o kadar adı gecti kim oldugunu neyi savundugunu kaç kişi biliyor ben tanımam etmem teke tek programına çıktı 3 defa 3 ünüde izledim ona karşı olan ön yargılarım değişti sagopa nında yaptıgı müzik beni ilgilendirir tercihleri değil adam işinde başarılı ise takdir etmek gerekir tercilerinede saygı duymak..
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Rap müziği amerikanlara bağlamak bence çok saçma. West coast tarzını amerikanlar yapar kabul ama onlarında büyük çoğunluğu zenci
Sago nun yaptığı müzikle rap müziğin alakası kalmadı bence. Rap derseniz Fuat, Sansar falan diyebilirim ama Sago çok farklı.
Dini açıdan da ben ona güveniyorum. Sago yu 2001 den beri takip ederim ( 9 yaşımdaydım o zamanlar ) Silahsız kuvvet adıyla çıkardığı şarkıları dinleyin. Ne kadar küfür biliyorsa kullanmış sanki. Oralardan tasavvuf'a gelebiliyorsa bi insan bunun nedeni bellidir diye düşünüyorum.
Bu arada direk link in yasak olduğunu bilmiyordum. Eğer bulamazsanız, upload edebilirim. Yada msn den falan da gönderebilirim. Ben korsan indirdim ama orjinal cd sinide aldım. Emeğe saygı.![]()
SAgoda en çok sevdiğim dinlerken rahatlatıyor beni söz olamsa müzikleri bile çok güzel onlar bile yetiyor
Experience is what you get when you don't get what you want.
BİZ türk milleti olarak ne zaman insanların inançlarından dolayı yargılamamamız gerektiğini yaptığı işe bakmamız gerektiğini anlıycaz??
messi gol atınca istavroz çıkarıyor maça her çıktığında istavroz çıkarıyor birçok yabancı futbolcu ona kimse birşey demiyor ki bende beğenerek vede takdir ederek seyrediyorum inancı beni hiç alakadar etmez.
FAKAAT. bu iş türkiyeye gelince işler bir anda değişiyor hayatı birdaha kırılması neredeyse imkansız olan MİLLİ TAKIMIMIZI için yıllarca ter döken ve ülkemizi yurt dışındada en güzel şekilde temsil eden HAKAN ŞÜKÜR E gelin ce namaz kılıyor diye irticacı oluyor . yaptığı işe değilde dini inancı ki tüm MÜSLÜMANLARA ALLAH ın emri olan PEYGAMBERimizin dinin direği dediği namaz ı kılıyor diye karalamalar başlıyor.
NEYMİŞ sagopa felan demiş filan demiş . arkadaş ne demiş ananızı kesin babanıza sövünmü demiş?? 50cent boynunda haçla dolaşınca kimse sesini çıkarmıyor sago inandığı doğrultuda açıklama yaptı diye yok ben soğudum artık dinlemiyorum.. yurt dışında insanlar gittikleri ülkelerde o şehrin papazlarını ziyaret edip dua alıyorlar bizde sago felan hoca ile anıldığında tepki oluyor..
lütfen artık bu gibi şeylere takılmayalım.
ticari bir kaygısı olsa eğer sago çıkıp bu açıklamaları yapmazdı
YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL, YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN..
Mustafa GüNeŞ
BZ S3UPERMAN
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)