pasaport lazim bide pasaportun sahibi telefonla birlikte turkcell bayiye gidiosun orda kayit ettriosun..
pasaport lazim bide pasaportun sahibi telefonla birlikte turkcell bayiye gidiosun orda kayit ettriosun..
arkadaşlar en taze biz yaşadık sanırım...
bi kaç gün önce teyzem almanyadan yegenime getirdi sadece ve sadece telefonun imei nosunu pasaport nosunu vererek kaydettirdik.. 10 dakıka bile sürmedi![]()
B18c specR swap eg
yok oyle bisey hangi numarayi verrseniz onda calisiyo fln.. ben gittim turksele islettim avea kullanicisiyim dedim turksel hattimda vardi 10gun turksel acikkalsin kapanabilir belki dedi ii deidm 2.gun aveayi taktim babalar gibide kullandim..turkselin musteriyi kazanma stratejisi diyelim biz onakulaktan dolma bilgiler vermeyin.
- K -
________
Dr.Ecu
evde kullanmadığın telefon varsa git onun ımeı numarasını kopyalat bi telefoncuda.. pasaport olayın yoksa![]()
Ben yurt dışından gelirken tel getirdim gittim 1 türkcell bayine pasaportumla kayıt işlemi yaptırdım 2 yıl kullandım ve tel. tekrar kapandı şimdi tekrar kayıt mı ettirmem gerekiyo ama en son yurt dışı giriş çıkışımı 3 ay önce yapmıştım. şimdi başka bir telden mi klonlatsam imeini yada tekrar pasaportla mı denesem kararsızım?
Babama getirdiğim telefona kendi simkartımı takınca calısmıyor yada başka bir sim kartı takınca kayıt ettirirken bana telefon numarası sordular bende babamınkini vermiştim. Kulaktan dolma bilgi değil. Başıma gelen ve getirdiğim her 2 telefondada ortaya çıkan olayı yazdım. Haa en son getirdiğim telefon üstünden 2 yıl geçti o zamandan bu zamana ne değişti bilemem. Neyse şimdi kısmetse gelirken bir tane daha getireceğim bakalım bu sefer ne olucak.
1 sene önce bulgaristandan 8800 aldım. geldim türkiyeye, türkcelle gittim, aha telefon aha pasaport, numara istedi; türkcell numaramı verdim, kaydetti. faturaya filan gerek yok, farklı simlerle de kullanabiliyorsunuz.
ben de 3 sene kadar once amerikadan iphone getirttigimde turkcell abone merkezinden avea numaramla kayit ettirdim imei'mihic bir sorun olmadi o zamandan beri, halen kullaniyorum
bu telefon kayit isini yakinin dubai den gelirken havaalaninda yapabilir kendi pasaportuyla ama benim basima gelen hangi kartla kayit yaptirdiysan sadece onunla calisiyo, ha ben bu islemi 3 ay once yaptirdim degistiyse affola![]()
Bir nevi kayıt ettirip daha sonra Türkiye içine sokman gerekir. Kaçak sokarsanda kısa sürede sorun yaşarsın diye düşünüyorum.
imei numarası ve imei numara kaydı operatöre bağımlı değildir,
operatöre özel kilitli telefonlar vardır ama o konu dışı, farklı birşey.
bütün detaylara buradan ulaşabilirsiniz,
ben göz gezdirdim, operatöre özel bir uygulama okumadım, sizde bakın
http://imei.tk.gov.tr/
http://imei.tk.gov.tr/node/13
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)