User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Trafik cezasına itiraz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Trafik cezasına itiraz ?

21 ekim 2009 tarihinde kesilmiş ve bugün tebliğ olmuş bir cezaya itiraz hakkımız var mıydı ? yanlış bilmiyorsam kesim işleminden max 2 hafta sonra postaya verilmesi lazımdı. ama 15 şubat görünüyor postaya veriliş tarihi olarak. yani aradan nerede ise 4 ay geçmiş !

Ki ben arabada nerede ise hiç kulağıma tutarak telefonla konuşmam. BT kulaklık var istemesemde otomatik bağlanır yani. Buna bir itiraz hakkımız var mı ?

Edit: Telefonla konuşmanın cezası 61 tl imiş bu arada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://forum.grandepuntotr.com/serbe...ir-%3D%3D.html

adresinden alıntıdır.

Kesilen cezanın iptali için trafık mahkemesıne başvurmanız gereklı onunda dosya masrafı falan var...

Evinize gelen trafik ceza makbuzunuz telim aldıktan sonra ilk bakmanız gereken şey tarihidir ne zaman CEZA YAZILMIŞ İSE 7 (YEDİ) GÜN İÇERİSİNDE SİZE TEBLİĞ yani imzayla teslim edilmesi gerekir eğer bu süre geçmiş ise yani 15 gün sonra eve ceza makbuzu gelirse aşağıda vereceğim dilekçe örneğini doldurarak trafik mahkemesine başvuruyorsunuz ve yasal olarak cezanız İPTAL ediliyor...

............. TRAFİK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

İTİRAZ EDEN:
    ADRESİ :
    KONUSU :Trafik Ceza Tutanağına İtiraz

AÇIKLAMALAR:
    1-Şahsıma ait ................. tescil plakalı araca ilişkin olarak bilgim dışında ............. günü itibariyle trafik ceza tutanağı düzenlenmiş, bu ceza tutanağı ............tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.

2-Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 166 ncı maddesine göre“Tescil plakasına göre tanzim edilen tutanaklar “Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10, 11 ve 12 nci maddelerinde belirtilen esas ve usullere göre takip ve tahsil edilir”.

" Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10/a maddesine göre, “Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir”.

Tarafıma yasal süre aşıldıktan sonra tebligat yapılmış olup, bu durum yönetmelik hükümlerine aykırıdır. Bu nedenle ceza tutanağının iptali gerekmektedir.

İSTEM VE SONUÇ: Yukarıda izah olunan nedenlerden dolayı dava konusu trafik ceza tutanağının iptalene karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

İtiraz Eden
    İmza

Trafik Mahkemesinin olmadığı yerlerde Sulh Ceza Mahkemesi Bakıyor.
    Yani ceza kesim tarihinden 14 sonrasına kadar tebliğ edilmemiş cezalar geçersiz oluyor.

pazartesi itirazda bulunacağım. sonuçları yazarım.

daha önce itiraz eden oldu mu ?

Killah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bu kadar uğraşmaya değer mi diye düşünmek lazım, mahkeme masrafları vs. vs. benim yaklaşık 30 tane cezam var ödemedim hiç birisini en güzeli 2 sene önce yedigimiz ceza hala duruyor, hani 25/04/09 da yediğim ceza daha yeni gelmiş itiraz etmek yerine ödemem olur biter.
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabacilardan kim kaldi, Vaktinde saatimi satsam vtec aliodum, Simdi satsam sifir iki type r alirim

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben gittim bi kere itiraz eteme uğrşamadım sonra gidip ödedim D:

hak_on - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3-4 tane radarım vardı hiç birini odemedim.cıkmıyor bile hiç bi sekilde.vize ve arac satısında bile cıkmadı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mahkeme masrafları ne kadar tutuyor bilmiyorum ama mahkemeyi kazanırsam o ücretler iade ediliyor onu biliyorum.

ve tabi şu var.bu paranın yarısı bize haksız yere baskı yapan, iş adamları elinde cep polisin onunden gecerken onlara ceza yazmayan polis teşkilatını koruma vakfına gideceğine, bize adalet veren bir kuruma gitmesini yeğlerim.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Killah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bu kadar uğraşmaya değer mi diye düşünmek lazım, mahkeme masrafları vs. vs. benim yaklaşık 30 tane cezam var ödemedim hiç birisini en güzeli 2 sene önce yedigimiz ceza hala duruyor, hani 25/04/09 da yediğim ceza daha yeni gelmiş itiraz etmek yerine ödemem olur biter.
    Alıntı hak_on Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3-4 tane radarım vardı hiç birini odemedim.cıkmıyor bile hiç bi sekilde.vize ve arac satısında bile cıkmadı

bir gün umadıgınız yerde umadıgınız bir şekilde size döner hemde misli ile.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    komedinin önde gideni dün elime ceza geldi (köprü ve otoban geçiş ücreti) yeni

10.10.2005
    03.12.2005
    28.02.2006

Tarihli

Şimdi ben ödemesem 15 gun içinde mahkeme yoluna gitsem ödemeden kurtarırmıyım acaba ?
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 günü kat be kat geçmiş. bence kesin itiraz edin. niye ?

- bu borç varken muayene olmuyor. ekrana yansıyor artık bunlar.
    - kimse bu paraları lotodan kazanmıyor.
    - bu keyfe keder işler belki son bulur. belki işte. umut.

FUA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki gun once tam m.koyden ciktim biraz ilerledim telefon caldı kulagima goturmemle motorlu emniyet seridinin olmadıgı yerde saga cektirtti yanımdan vızır vızır arabalar gecerken... ceza yazdi 61 ytl sesimi cıkarmadım bide bana 25 puan yazdım sana 50 puanın oldu radara girersen alırlar filan muhabbeti yapti...konu hazır acılmısten beni kafayami aldi yoksa hakkaten 25 puanmi cezasi?bu arada tutanakta ceza puani yazmıyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çetin cezayı ödeme gitsin... bana da alakasız bir yerde ceza gelmişti.. büyük ihtimalle trafik müfettişi birisi yazmıştı.. ödemedim...

ouzs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FUA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iki gun once tam m.koyden ciktim biraz ilerledim telefon caldı kulagima goturmemle motorlu emniyet seridinin olmadıgı yerde saga cektirtti yanımdan vızır vızır arabalar gecerken... ceza yazdi 61 ytl sesimi cıkarmadım bide bana 25 puan yazdım sana 50 puanın oldu radara girersen alırlar filan muhabbeti yapti...konu hazır acılmısten beni kafayami aldi yoksa hakkaten 25 puanmi cezasi?bu arada tutanakta ceza puani yazmıyor...
    Polis ceza yazmak için senin cebi çaldırmış sen kulğına götürünce yakalamış sanrım. :P şaka bi yana ödemek gerek borçları gerçekten. muayenede sorun olmasa bile mutlaka başka yerde başka şeklde bizden ya da çevremizden çıkabilir bunun acısı..ilahi adalet.her ne kadar saçma sapan emniyet kuralları canımızı sıksada ödeyip kurtulmak en iyisi. daha dkkatli olmak lazım. Çetinim ÖDE GİTSİN GARDAŞ.
    *On3r*

FUA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ouzs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Polis ceza yazmak için senin cebi çaldırmış sen kulğına götürünce yakalamış sanrım. :P şaka bi yana ödemek gerek borçları gerçekten. muayenede sorun olmasa bile mutlaka başka yerde başka şeklde bizden ya da çevremizden çıkabilir bunun acısı..ilahi adalet.her ne kadar saçma sapan emniyet kuralları canımızı sıksada ödeyip kurtulmak en iyisi. daha dkkatli olmak lazım. Çetinim ÖDE GİTSİN GARDAŞ.
    ben ceza yazmasina bise demedim odeyecez mecbur benim sordugum 25 ceza puani varmi hakkaten? arkadasin konusunuda baltaladim ama... bu arada banada eski aracımda plakaya yazilmis 1 senelik park cezasini seve seve odettiler... bu arada bazen bankadan odediginiz cezalar dusmuyor en mantıklısı vergi daireleri...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çetin cezayı ödeme gitsin... bana da alakasız bir yerde ceza gelmişti.. büyük ihtimalle trafik müfettişi birisi yazmıştı.. ödemedim...
    abi trf denetleme şube mudurlugu diyor kurumunda. unvanı yazmıyor. ama yok anlasınlar papucun pahalı oldugunu ne oyle ode yavrum oldu abi durumları.

oguzun dediği gibi kulaklıgın acma tuşuna falan basarken gordu kesin. şaka degil yani cidden boyle olmuş olabilir.

ouzs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FUA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ceza yazmasina bise demedim odeyecez mecbur benim sordugum 25 ceza puani varmi hakkaten? arkadasin konusunuda baltaladim ama... bu arada banada eski aracımda plakaya yazilmis 1 senelik park cezasini seve seve odettiler... bu arada bazen bankadan odediginiz cezalar dusmuyor en mantıklısı vergi daireleri...
    25 puan oluyor mu olmuyor mu bilen vardır umarım. ceza yediğim zamanlar puanın ne olduğunu hiç düşünmeden ödemiştim her birini. benimde aklıma takıldı bak.
    *On3r*

erkin006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sürekli adrese geliyor benimde...

en yeni 2 gün önce geldi...25.09.2009 da yediğim ceza emniyet kemeri...

yazan yine H.Aydemir bu adamın bana yazdığı 3. ceza...
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uludağ meydanda tam yanlarken Erkini gördük

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    97 ModeL Pickup aracımız Var geçen kağıt geldi 2002 de köprüden geçmiş 20 tl ceza babam aracı aldığımız adama gitti adam araba istanbula hiç gitmedi diyo bizde ödemedik ***** Burası Türkiye Olur Böyle Vakalar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tebliğ kağıdı karşımda.. ceza puanı boş..

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    itiraza hiç gerek yok ödeme çıkmıyor hiçbiri

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)