18.000 tl araç teminatı + 250 tl aksesuar teminatı + autoking olmak üzere yapıkredi sigortadan hasarsızlık indirimi ile 2006 model honda city sport baz model aracımızı 440 tl sigortalattık.
Sigortacının bize ilk gösterdiği teminatta 16.300 araç bedeli yazılıydı. Bu niye böyle az olmamış mı diye itirazımızla 18.000 tl ye çıkattık ve park sensörü için 250 tl ek teminat yazıldı(bu fiyatı biz belirlemedik kendisi koymuş). Tüm bunların bize getirisi sadece 30 tl fark oldu.
Bilgi almak için sigortacı ile görüşmemizde ayrıca şöyle bir sonuç çıkarttım beni aydınlatırsanız sevinirim ,,
Araç bedelinin yüksek olmasının sana bir getirisi yok. Yarın bir gün araç perte çıkarsa zaten piyasa fiyatı üzerinden bana ödeme yapılacak. ANCAK araç teminat değeri piyasa değerinin(o günkü koşullar altında) altında yazılmışsa ve olası pert durumunda, sigorta şirketi bana aracın o günki piyasa değerini değilde sigortada yazan araç teminat değeri üstünden ödemeye yapacakmış.
tamamen atarak örnek veriyorum: bugün kaza yaptım, aracın piyasa değeri nedir ? 18.000 TL | kaskoda ne yazılı ? 16.000 tl ! Ozaman kasko şirketi bana 16.000 tl üstünden işlem yapacak ve kesintilerle elime 14.000 küsür para geçecek Olay bu mudur ?
Demin sahibinden.com'da gözüme takıldı , bizim araç 19.000-21.000 TL arasında satılıyor. Demek istediğim biz 18.000 TL teminatı bile az belirtmişiz![]()