User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: Ebay alışverişi ile ilgili

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slhdmr34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ebayden korkmayıın yıllardır getirttiklerim ile neredeyse bi araba toplarım

önemli olan şu, mümkünse kargo yerine posta yoluyla isteyin. Yurtdışı Kargolardan birinin sağlam bir eski müdürü olarak, antrepo ve gümrük dept.leri para kazansın diye çok paketin gümrüğe tabi tutulduğunu biliyorum. Bu durumda maliyet çok artar (Ordino, vekalet, ardiye gibi) ama posta'da gümrüğe kalsa dahi, ödediğiniz bedel ispatı ile özellik arzetmeyen her türlü objeyi 1500 €'ya kadar %10 maktu vergi, üstünü %20 maktu vergi ödeyerek çekersiniz. Amma velakin burada en önemli konu, adresiniz rahat bulunsun vs diye oraya tükkan, şirket adı yazarsanız zıçtınız. O zaman muayene memuru kıllığın kralını yapıp size bu malın ticari olduğunu, beyanname ile çekileceğini söyler ki olayın UPS gibi kargo ile gelmesi sonucu başına geleceklerden pek farkı kalmaz.

Bu arada UPS bu aralar rahat, deligibi Cabelas'tan av malzemesi getiriyorum, buna ufak koliler de dahil ve fatura toplamları 200-250 $ arası. (bu sizin 5 $ lık paketin kesin geçeceği anlamına gelmez) DHL ve TNT küçük pakette fena değil, koliye geçtimi direk zımbaa. Fedex Mng'den sonra bozuldu, önceden daha rahattı.

Bu konularda başı sıkışanlar pm atsın, baklava börek app plaka pioner teyp istemeden FREE yardım ederim.

2 tane büyük ölçülü kolim dhl express ile takılmadan geçti. bilgi olsun diye söylüyorum

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben başka bi ülkeden bi arkadaşıma aldıracağım bir ürünü, o kargoya verirken hediye olarak yollasa, gümrüğe takılırmı ? ürün yaklaşık 1000 dolar civarı ?
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Şans işi mali takılabilirde takılmazda belli olmuyor.

Arkadaşıma fotoğraf makinası aldık 900$mı neydi , gift yazdılar fatura falan yok.ptt de ki karı kıllanıp açıyo bakıyo netten araştırıo makineyi , sonra fiyatı üstünden vergi ödemişti

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hımm ben de öyle düşünmüştüm de dışardan getirteyim makinayı diye bavula koyulup gelecek sanırım başka çare kalmadı teşekkür ederim bilgi için
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aqustic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çuvalla led ampül getirtcektım ya vazgeçtim az getirtcem.Ne me lazım takılır falan gümrükte
    getirttin mi bilmiyorum mustafa ama konya gümrüğü çok sıkıntılı papaz oldum artık birşey getirtmiyorum...hep istanbul, trgy sağolsun

muratdalci
    Misafir
    bende acıkcası bunlardan cok izlememiz gereken yolu merak ediyorum,e-bayden siparişimizi verdik posta yoluyla gelicek diyelim , sonra bizi arıyolar mı gumrukten yad aherhangi bi yerden ürününüz takıldı fln diye ?

Fatura şart mı olsa olmasa kaybımız veya ürünün ulaşmaması için ihtimallerde değişiklik olur mu ?

Ayrıca bu üstüne gift yazdırmanın bi artısı var mı yoksa millet rüzgar mı yapıyo ?

teşekkürler saygılar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    getirttin mi bilmiyorum mustafa ama konya gümrüğü çok sıkıntılı papaz oldum artık birşey getirtmiyorum...hep istanbul, trgy sağolsun
    buyrun benim,ptt gümrükcüsü
    OEM+

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı muratdalci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende acıkcası bunlardan cok izlememiz gereken yolu merak ediyorum,e-bayden siparişimizi verdik posta yoluyla gelicek diyelim , sonra bizi arıyolar mı gumrukten yad aherhangi bi yerden ürününüz takıldı fln diye ?

Fatura şart mı olsa olmasa kaybımız veya ürünün ulaşmaması için ihtimallerde değişiklik olur mu ?

Ayrıca bu üstüne gift yazdırmanın bi artısı var mı yoksa millet rüzgar mı yapıyo ?

teşekkürler saygılar..
    eğer gümrüğe takılırsa evine kağıt gönderiyorlar sen gidip vergisini ödeyip ürünü alırsın.

gümrüğe takılmayanlar ise direkt evine gelir.

ebaydan aldığın ürünü paypaldan ödediğin parayı gösteren sayfanın cıktısını al fatura isterlerse onu gösterir ürününü alırsın.

gift olayı doğru ama 150€ gectiğinde rüzgar olarak kalıyor.ama gümrük memurlarını ikna edersen vergi ödemeden alırsın
    OEM+

muratdalci
    Misafir
    Alıntı trgy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer gümrüğe takılırsa evine kağıt gönderiyorlar sen gidip vergisini ödeyip ürünü alırsın.

gümrüğe takılmayanlar ise direkt evine gelir.

ebaydan aldığın ürünü paypaldan ödediğin parayı gösteren sayfanın cıktısını al fatura isterlerse onu gösterir ürününü alırsın.

gift olayı doğru ama 150€ gectiğinde rüzgar olarak kalıyor.ama gümrük memurlarını ikna edersen vergi ödemeden alırsın
    cevap için cok teşekkürler,zaten anlatılana göre 1500€ ya kadar %10 vergi alıyolarmıs o da cok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum,

Tekrar teşekkürler...

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı muratdalci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cevap için cok teşekkürler,zaten anlatılana göre 1500€ ya kadar %10 vergi alıyolarmıs o da cok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum,

Tekrar teşekkürler...
    Avrupadan gelen paketlere %18 Amerikadan gelen paketlere %20 vergi ödeyerek alıyorsun.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)