Türkiye de ne kadar uygulanır bilemem ama yurtdışında böyle bir durum var.Birşey download ettiğinizde, bir ihtimal, bir kaç gün sonra size bir mail geliyor servis sağlayıcınızdan ve hak sahibi firmanın sizin şu tarihte şu ip den şöyle bir korsan program/film/müzik indirdiğini belirlediğini, sizin haberiniz olmadan bile olsa bu konuda suçlu durumu düşebileceğinizi ve gerekirse size telif hakları ihlali sebebiyle dava açılabileceğini söylüyor. Dava açılanı duymadım ama ilk yapılacak iş bilgisayarı temizlemek yalnız çözüm değil şöyle ki:
Adamlar artık psikopata bağlamış durumdalar. Mesela torrent indiriyorsunuz, kaynakların arasında bu şirketlerin kendi bilgisayarları var hem sizin neyi download ettiğinizi çok rahat takip ediyorlar hem de downloadıızı bozmak için hatalı paket gönderiyorlar. (örn limeware'dan indirilen şarkının zaman zaman saçmalaması) Sadece torrent de değil, aynı zamanda rapidshare vs gibi sitelerde takip ediliyor.
Çözüm konusunda maalesef %100 bir korunma yok, bir yol bu şirketlerin veya bu tür hizmet veren firmaların ip leriin belirleyip onları engellemek: bu konuda peerblock var, ilgilenenler araştırabilir anlatması ayrı bir konu

Başka bir yol ise internete proxy üzerinden bağlanmak ancak lütfen vtunnel yada benzeri hizmet veren diğer ücretsiz yerleri kullanmayın. Bunlar hem herhangi bir engelle yapmadığı gibi sizin bütün aktivite bilgileriniz kendi amaçları için kullanıyorlar. Gönderdikleri spyware ve virüsler cabası. Para ile satın alınan ve sizinle host bilgisayar arasında 128 bit üzeri şifreleme yaparak size gelen bilgileri tamamen güvenli kılan siteler var ancak film ıvır zıvır için çok lüks ve çok pahalı ayrıca internet hızı da etkileniyor.
Biraz uzun oldu ama ciddi boyutlarda takip edilmeye başlandık. AB ye uyum süreci vs derken her an ttnet size dmc nin şu şarkısını kaçak indirmişsin diyebilir. Isohunt a girin, arama yapın bazı insanların yorum olarak yakalandıklarını yazdıklarını yada trackerlar arasında şu var bu var benzeri uyarılar yaptıklarını görebilirsiniz. Bu konuyu bende hiç sallamıyordum, ta ki yurtdışında birşeyler indirmeye çalışana kadar. Ara ara bbc bilgisayarımı yokluyor ama göz açtırmıyorum