Almanca Derim Ben.
ben daha 1 tanesine ögrenemedimgelecek çinde diyorlar ama bakalım görücez
![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Kendim Almanca öğrendiğimden seçimden çok zorluğundan bahsetmek istiyorum .İlk defa başlayanı zorlar , şayet ben üniye ilk başladığımda bırakmayı bile düşünmüştüm , sonradan ısındım . Turizm veya Otel işletmeciliği gibi bir bölümde olsaydın 2. dil olarak seçenekler çoğalabilirdi ama mühendislik için soruyorsan ingilizcenin yanına Almanca sana büyük avantaj sağlayacaktır . Bir de erasmusla Almanya'da bir üniversiteye de gidersen dilini geliştirmek açısından çok iyi olur ( Arkadaşlarımdan duyguduma göre işverenler bunu + olarak değerlendiriyorlarmış ) . Almanca İngilizce'ye göre öğrenmesi biraz daha zor olan bir dil umarım kolayca kavrayabilirsin .
Eğer almancayla ilgili soru olursa severek yardımcı olmaya çalışırım çekinmeden öm aracılığıyla ulaşabilirsin .![]()
portekizceye çok merakım var benim öğrenmek istediğim dillerin başında geliyor..
mukemmel ing. var ise yeterli bence..
aslında rusca çok yararlı bir dil olabilir yaz aylarında![]()
rusca veya ispanyolca
Recent Project: ''Sharky'' E36 323TI Turbo
Daily Drive: Mini Countryman Diesel
ele veya makina muh ise kacmaz almanca
insaat muhendisligi ise rusca
sosyal blimler japonca ispanyolca
çalışan insanlar için çok zor zaten, ünide okurken arkadaşlarım rusça-ispanyolca kursa giderken ben geziyordum şimdi pişmanlık duyabiliyorum bazen sadece cv doldurabilmek için bile lazım oluyor.
çok mal patronlar var mesela bir olay anlatayım; arkadaşım bir yere başvurdu, başvurduğu yerde de ortak bir arkadaşımız çalışıyor. seçim kriterini sordurdu patrona adamın cevap arkadaşın diğer başvuranlardan genç demekki zekiymiş erken bitirmiş demişdiğer başvuran kişi de yine bizim okuldan ünide hazırlık okumuş, bu kabul olan arkadaş ise hazırlığı atlamıştı.
yani kısacası sadece cv'ye bakıp hım bu 2 dil bgiliyormuş deyip alacak insanlar biliyorum.
ortadoğununda büyük bi kısmı rusça biliyo yanlız özbekistan olsun kazaklar olsun sovyetlerden dağılanların hepsi
ayrıca mühendislik için almanca diyenler neden böle dediklerini merak ediyorum . hiç almanca bilsem keşke dicek bi durum olmadı bütün kaynaklar ingilizce
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)