ah şu D80 ağır olmasa hayatta bırakılmıcam bi makinaağırlıkmı atsak napsak
aynaları falan kestirelim
bu gidişle ben D80le devam edicem galiba
![]()
ah şu D80 ağır olmasa hayatta bırakılmıcam bi makinaağırlıkmı atsak napsak
aynaları falan kestirelim
bu gidişle ben D80le devam edicem galiba
![]()
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
küçük ekranı olmadığından dolayı, byük ekranda ayar yapmak zorunda kalınması ,zor bi durummu ?
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
d5000 kullanıyorum tavsiye ederim diğerini bilmem
Açıkçası d5000'e para vermektense biraz daha bekleyip daha iyi bir makine almanı öneririm. Hiç makinen olmasa d5000 bir adım önde gece çekimi (cmos sensör) ve hd video sayesinde.
Fullframe bir makina almıcaksanız d70-80-90 veya canonunda aynı seri makinalarından vazgeçmenin bence bir anlamı yok
Everyday I ** Çapulling!!!
bu gördüğüm fotoğraf kalitesinden sonra direkt vazgeçtim ben D5000 denşimdi konu değişti eos500D mi yoksa D80 mi
![]()
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
500Dısrarlı tavsiye kesinlikle memnun kalıcaksın.Bende sadece nikon diyordum ta ki Canon uma Kavuşana kadar bundan sonrada sadece canon
.en azından alırsın beğenmessen 1 ay sonra satarsın, gerek kalmicak ama
![]()
önceki makinan D80miydi? eğer D80 değilse D80 kullanmadan onun gücünü anlayamazsınD80i bırakmak kolay değil
![]()
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
Nikondaki keskinliği canonda alamazsın, CCD sensördeki keskinliği CMOS sensörde hiç alamazsın (hangi marka model olduğu farketmez) CMOS sensörlü makinede CCD te yaktığın kadar pil yakmazsın ( D200 çok acı pil harcar genelde gripsiz gezemez kimse) Benim nikonun en son beğendiğim makinesi D90 dı CMOS olsun keskinlik olsun gerçekten çok güzeldi. Keskinlik olayı birazda objektifle ilgili Canonun objektifleri genel olarak biraz daha pahalı Nikonda çok daha ucuza çok daha pürüzsüz fotolar alabilirsin.. Yani olay tamamen senin bütçene ve istediğin fotoğraf tarzına bağlı internet sitelerine gir çekimlere bak kafanda 3 aşşağa 5 yukarı bişeyler belirir zaten. D80 den sonra D90 da seni kesmez arada çok bir fark yokmuş gibi gelir. D300 benim kendi şahsi görüşüm ve önerimdir. Canon alıcam dersende 500D sana d80 den sonra oyuncak gibi gelecektir ufacık body v.s. arkadaşlar sensörler aynı demişler evet doğru ama olay sensörle bitmiyor içerde bir dünya değişik parça ve yazılımsal durum söz konusu ve en önemlisi AF motoru eğer AF motoru olmayan bir makine alırsan 50mm yle çekim yapmak ilk başlarda zevkli gelir ama bir yerden sonra eziyete dönüşebilirBugüne kadar 2 tane farklı nikon kullandım, fullframe e geçerken tercihimi Canondan yana yaptım pişman değilim ama L serisi objektif olmadıktan sonra Canondan çok büyük performans beklememek gerekiyor.
Son çektiğim fotolardan biri soft fotodan ne anlatmaya çalıştığımı anlaman için Ters ışık Pazar günü Caddebostan sahil bu fotoyu çektiğim objektif biraz hor kullanılmış yadigar bir objektif ama bununla bile gayet güzel sonuçlar alıyorum.
![]()
Mali bu mesajı takip et yeni çektim fotolar geliyor.
Edit: Boyutlar yüksek olduğu için direk link vericem foruma koyamam.
Resim gerçek boyutlu download linki: http://rapidshare.com/files/372383732/IMG_0641.JPG.html (8.1 MB)
Resim ön izleme:
![]()
Bu da ters ışık ama biraz derinden
Nikon d2x, sharm.
Marka takıntım sadece fotoğraf makinasında vardır.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)