pm olarak yollarmısın daha uyku haram incelerim anladığım kadar eyw saolsın
Printable View
kendileri bi krank mili yapmışlar,orjinal yağ-su pompası kullanmışlar,wössner marka 84mm çap dövme dövme piston,portları işlemişler,özel egzantrikler kullanmışlar,holset hx 55 turbo ve el yapımı manifold ile 4" egzos boruları kullanmışlar,80 mm throttle body uydurmuşlar birtane, 4" kalınlığında intercooler,45mm çift dumpvalf,60 mm replika hks westgate,özel çelik volan...
benim anladığım bunlar yapılmış:)
bu tam drag spec:D peki tamamen volvo üzerinde modifiyede çalışan ve parça üreten bi marka varmı bilinen ? bunlar tamamen custom gitmiş yada bu araç için hazır parçalar az mı eğer çoğu parçası elde üretilecekse yurtdışında aramaya gerek yok benc burdada halladilebilir benim aslında ilgilendgm sübap yay egzantrik ve egzoz manifold tercihen döküm olmasın edit:sadece bilgi almak için soruyorum şuan ilgilendgm sadece aracı almadan önce biraz bilgi almak ve kafamdaki soru işaretlerinin giderilmesi ve bir çoğu açıklığa kavuştu anladığım bilgi ve tecrübeleriniz sayesinde bu araçların ve motorlarnın sağlam olduğu yaşları gereği almadan önce sıkı kontrol edip aramak ve temiz bir tane bulmak sorunsuzca yıllarca hizmet edeceği ve aracın modifiye konusunda önünün açık olduğu allah kısmet ederse yazın almak istiyorum
2,5litre focus st yay+subap egzos manifoldu uyuyorsa ve focustaki 850yi upgrade edecek şekildeyse uyarlanabilir
manifold custom yapılır o pek problem olmaz.
heico volvo üzerine çalışır ve Rica volvo için en uygun chip markasıdır muhtemelen
dediğin çok mantıklı focus st le olan kısım bence illaki bir uyuşmazlık(edit:yağlamada sıkıntı yaşatabilirmi) olucaktır manifold zaten ülkemiz o konuda kalitesini çoktan kanıtlamış şüphem yok sadece hazır üreten ler varmı onu merak ettim aracı ağır yüklemeye gerek duymuyorum ama t5 motorun aynı hacimdeki 4 silindirlik motorlara göre belli bir turboyu daha çabuk dolduracağı kanaatindeyim düşüncem yanlışmı sizce? heico ya baktım sitesinden ama pek işime yarıcak bilgi yada parça göremedm yada ben yanlış baktım:)
şuan 850 15 yıllık bi model ve o model bi civic kadar mod parçası olmadığı aşikar:)
4 silindirmi daha çabuk doldurur 5 silindirmi yorum yapamıyacağım:)biçok etken var çünkü
manifold+belki turbo+egzos+yazılım ile 300lere yaklaşmak yeter zaten.eski volvolar biraz otoban arabası çünkü,yada seyahat arabası diyeyim.öyle virajdan viraja başdöndürecek gibi atlayım zıplayıma gelmez:)çok iyi durup dönebildikleri söylenemez.onun için 250-300e yakın güçler yeter:)
verdiğin videodaki gibi giden bi 850 baş ağrıtır,günlük kullanırken rahat ettirmez adamı:)
tabiki o yaştaki bir araç tabiki yorulmuştur zaten öle atraksiyonlarım yok o konuda sıkıntım yok düzlükte ancak kullanırım onu virajdan viraja ipimi koparmam gerektiğinde gidicek bişi lazım bana daha çok hedef diyeyim daha doğru olur benim için motor içine girmeden 300 ün biraz daha yukarısı keyifli bir araç olacağı kesin öylede tabiki birçok etken var ama bence standart motorlarla 4 silindir aynı hacimde bir araca göre kolay dolduracaktır diye düşünüyorum kısaca biraz haftasonu aracı gibi olacak benim için:)
edit:o onu durdurmak yada yol tutuşunu artırmak için tabiki müdahalede bulunucam
bundan bitane bulursan hiç derdin olmaz.hem turboyada gerek yok:)8500rpm/300 hp/~250nm tork:)
http://img.photobucket.com/albums/09...W/DSCF0890.jpg
btcc spec:)
bulunmaz:)şuan stcc de yarışan volvo c30un 5 silindirlisi bulunabilir ama onunlada kaç volvo alınır bilmem:)
saglam makinedir eger oynayacaksan zaten otm alma 4 ileri baya baltalar performansini stock olarak turbo boost :D saati olan ender araclardan duzgununu bulursan üzmez servisleri pahali ama özel servise gidersen isini baya uygun fiyata halledebiliyosn yagsız ve susz kalmadikdan sonra kolay kolay sorun cıkarmaz
Süpercırcırlı S40 olmaz demeyin, yapacağım valla:D
halkbankasi egitim daire baskanindan cok temiz bi t5 denk getirip almisdim. on numara bir aracdi. birak lpg takilmasini adam aldigi benzinin aldigi pompasini bile degistirmeyen bir adamdi. ekspertizinde bir tane bile puruz cikmadan gecmisdi. inanmayip bi iki ayri yerde daha ekspertiz yaptirmis oyle almisdim. adamin bi iki tane daha volvosu vardi ve bilgili ilgili ve merakli arastirmaci bir kisilige sahip titiz bir adamdi zaten. hemen alir almaz rutin bakimlarini yaptirdik. biraz sehir ici araci tanima evresini atladip 70kusur litrelik deposunu doldurup vurduk kendimizi yollara. donusde satilik ilanini verdim. aldigimin uzerinden 40 gun gectikden sonra satisini verdiydim. bursaya git gez gel uc depo harcadik. donusde kamyona koyup getirsem daha ucuza gelir dusuncesiyle ankaraya gelecek bos kamyon bile bakmaya baslamisdim :)
edit : sattigima en cok pisman oldugum aracdir ayni zamanda. her yonden ortalamanin cok uzerinde benim gozumde emsalsiz olan bir aractir.
V70 T5´lerle çok farkı var mı bunların ? :soru:
Çünkü peder beyde V70 T5 vardı, Ankara´dan bir depoyla İskenderun´a inerdi. :beuj:
Volvo Sağlam araçtır Ağırdır ayrıca gazlamak için alıcaksan bayağı bi yerini sökmen gerekebilir :)
şu araç temizse alınabilir :D
http://www.sahibinden.com/volvo_850_...XQQdisplayitem
bir 850 sahibi olarak bakılması gereken en önemli olay motor yağ eksiltiyor mu şanzımanda sorun var mı gerisi kolay :) benim aldığım araç 7 ay sıcakta yatmış haliyle hortumlar sakız gibiydi hortumlar değiştirdikten sonra düzgün bakımlarını aksatmassan hiç bir şekilde sorun yaşamazsın.Km den fazla korkma önemli olan aracın o km ye kadar nasıl kullanıldığıdır.Manuel T5 in zevki bambaşkadır.Çoğu trafikte günce gti tabir ettiğimiz araçlara kendini ezdirmez.Trafikte şakaya gelmez.Kesinlikle sadece dümdüz gidebilceğin bir otomobil abuk subuk hareketlerde ağır şeyler olabilir :) diresiyon turu maalesef kısıtlıdır manevralarda biraz sıkntı çekebilirsin ilk başlarda.Uzun yolda 160 altına inmeyerek çok komik değerler yakan bir araç fakat sıkışık trafiktede tam tersine çok fazla yakan bir araç.Genelde otomatik olan araçlar yaş itibariyle abs beyni ya da maf sensörü hatası alabilirsin sık sık bu parçaların dışında pek sorun yaşamazsın.Sormak istediğin kafana takılan bir soru olursa sorabilirsin :)
Dayımda 97 yılından beri sıfır aldıgı 850 R hala duruyor taş gibi 1 tek turbosu degişti orjinal getirtti taktırttı serviste 135 binde mi ne arıza yaptı turbosu
birde ilk geldiginde 17 jantları kırdı yerine 16 t5 jantları taktırttı
otomatik vites siyah renk gayet güsel cok saglam bir araç