Tek söyleyeceğim LPG görmüş arabaya yükleme yapmayın. Eskiden de volvo forumda bir arkadaşta vardı 2.3 lük tüplü ve öfkeli diye gazlıyordu. Motor lPG ile 15 bin dayanabildi. T5 motorda LPG sakın.
Printable View
Tek söyleyeceğim LPG görmüş arabaya yükleme yapmayın. Eskiden de volvo forumda bir arkadaşta vardı 2.3 lük tüplü ve öfkeli diye gazlıyordu. Motor lPG ile 15 bin dayanabildi. T5 motorda LPG sakın.
Bülent Abi'nin işi de anlamadım zaten lpgyi hangi ara takmış,hoş gazlamaz artık pek kendisi ama T5 ve lpg kesinlikle sakıncalı,şansınıza kalmış,5binde de gelir kucağa 25binde de :)
FOV plaka olana ben kaç sene önce taliptim ama vermiyor sahibi. Fiyat söyle vericem dedim söyleyeceğim fiyatı sen vermezsin senin vereceğine de ben böyle bir araba alamam dedi. Düşününce mantıklı.
valla abi bi abimizde (volvo forumdan ki benimde üyeliğim vardır oraya pek yazmam) vardı lacivert renk, tüplü ve öfkeli.. en sonunda illallah ettirdi araba, bir türlü düzen tutmadı lpg ile dediğin gibi. 2 kez motor yapıldı 1 kez swaplandı diye biliyorum hatta :D
ama motor yapılan motor hybrid olmuştu artık, araç 2.0 t5 ancak 2.3 kapak falan vardı, turbosu volvo modellerinden hybrid falandı :)
Volvo 850 2.0 T5 1995 Model 12.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Bordo renk - 100999170
Düşünceniz varsa çalıştığım şirketteki müdürümün aracı, büyük bir hevesle haftasonu hobi aracı olarak aldı. Bu süre zarfında eşininde kullanacağını düşünmüştü ancak eşi için kullanması mümkün olmadı, çok büyük bir araç olduğu için. şimdi satıyor, özel servis bakımlı ve çalışmayan parçası yok. kendimde kullandım gerçekten çok keyifli bir araç, sağlam ve güçlü olduğunu hissettiriyor. Fiyatı uygun diye küçümsenecek bir araç değil karoserde değişeni olmayan, ve parça parça boyananı olan bir araç mekanik olarakta sorunu mevcut değil.
2,3lerin hepsi çok keyifli zaten. Manuel 2.0 98 lerde çok keyifli. Gaz kelebeği elektronik oldu mu sıçanzi. Haa bi de alt blok 2.0-2.3 fark etmio. Bloklar aynı. Bore aynı stroke farklı. 850 T5 turboları daha küçük S70 lerden o da var bi de
Gençler Volvo Bülent Abi bana S60 2.3 T5 bulacaktı manuel var 1 tane dedi unuttu gitti,bende araba alınca aramadımda geri 1 ay oldu :)
s40mı dersiniz 850 mi? s40'da 1.9lar 2.0T'dan güçlüymüş ama yükleme konuusunda önü 2.0 kadar açık değilmiş.Doğru mudur ?Lpg düşünmüyorum.
Yada şu setup için en başarılı araç ve motor seçeneği hangisi olur ?
Kesinlikle manuel olacak.
yazılım( azıcık hard :D )
filtre
komple düz boru sonda kaliteli egzoz.
intercooler(gerekli mi emin olamadım ? )
methanol
Bu şekilde f-e-h'lı vitek geçer sanırım.Yada bu şekildeyken yürürü nasıl olur ?
Ben de 2001 S40 1.9 T4 vardı,şu anda satılık 2 güzel T4 var 2'si de Ankara'da,optimum yazılımla,filtre-egzos,250hp civarı alınıp,sağlıklıda olacağı söylenmişti bana,yaptırmak kısmet olmadı.Benim aracım ov.'ti,Alper Abi manuelin zaten alt hızlardan itibaren vtec gececeğini söylemişti başka bir konuda,yanlız filtre-egzosdan sonra ben arıza ışığına çare bulamamıstım ben,10günde bir arıza ışığını yakıyordu :) Ama sesi harika oluyor.
2.0'ların stock basıncı 0.6 bar,1.9'lar ise 0.9 bardır.Ben ne olursa olsun 2001 modelini almanı öneririm.
arıza ışığı sorun değil araç kendini limp moda atmasın yada kısmasın yeterli.Sanırım yazılımla o iş halledilir.olmazsa sökeriz o ampulü olur biter. :D
Yükleme konusunda 850 üzerindeki motor daha verimlidir. Volvo WTCC de S40 lar üzerinde de bu motoru kullandı.
Diğer kısma gelince 1.9 lar 2.0 lara göre yüklemeye daha uygundur. Verimi daha yüksektir daha dayanıklıdır. Manuel S40 T4 şu anda düzgün durumdaysa zaten FEH lı Vtecleri geçer stock halde. Ya da şöyle söyliim bende varken 99-2006 arası hiç bir 1.6 atmosferik araba geçemedi beni. Ne 306 lar ne vtecler. Düzgün ve bilinçli olarak yapılmış bir yazılım intercooler filtre ve egzostla o araba tayyar kovalar ne Vteci.
bu volvolara ayrı bir hayranlıgım war bir tane wardı intercoolerli turbosu büyük cipli cooliver falan birde yazılan lotec rs yazılımlı yazmıslardı 350 bg lerde nefis bir makınaydı onuda bu gti rsler gibi yapıp sökeceksin koltuk falan gelsin isteyen :) ama yakıtı hakkında bilgi sahibi değilim bilgilendirirseniz sevinirim