User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
65 sonuçtan 58 ile 65 arası

Konu: xenon yasaklandı mı???

ihsans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafik polislerinin 81 ilde yapacağı denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek.Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi. 81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu. Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak. ZAMAN
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...ceza-kesilecek

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha dün xenon takmadık, 4-5 senedir kullanıyoruz. Göz alsa herhalde sadist degiliz söker atarız. Ben kendi otomobilimle ilgili örnek veriyorum siz genelleme yapıyorsunuz.

Bilmediginiz birsey var, hos forumun yarısı bilir ama benim arabam offsetli jantlarından dolayı beton gibi bir süspansiyona sahipti ve arkaya bırak 3 kisi 5 kisi bindir en ufak esneme vs olmazdı, orjinalinden de 7-8cm alcaktı. Öyle önü havaya kalkar söyle olur böyle olur durumu yoktu.

Hala ısrarla benim arabam icin konusacak varsa gelsin cumartesi Atasehire görelim göz mü alıyor adam gibi mi aydınlatıyor? Buradan bilip etmeden bos konusmanın anlamı yok.

Quantum bu arada sen merceksiz farlarından xenonları söktün mü?
    tamamdır ben gelip göreyim. genelleme yapmak zorundayız çünkü kullanıcılar sizden cesaret alarak "merceksiz kullanırım bak dragger'ın ki göz almıyor" gibi saçma söylemlerle cesaretlenebilirler.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben arabamdan yay söktügümde gidip far ayarı yaptıran birisiyim + mercek olsa zaten ben de mercekli far tercih ederim.

Bu nedenle cesaretlenecek bir durum yok, kimse de mercekli far sansı varken merceksiz fara xenon takın gezin vs demedi.

Misal golf veya jetta düsünüyorum su sıralar, alabilirsem ilk isim gidip merceksiz farlarını gtilarda bulunan mercekli ile degistirmek olacak.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamdır ben gelip göreyim. genelleme yapmak zorundayız çünkü kullanıcılar sizden cesaret alarak "merceksiz kullanırım bak dragger'ın ki göz almıyor" gibi saçma söylemlerle cesaretlenebilirler.
    zaten ne çıkıyorsa şu Zaman gazetesinden çıkıyor....

CGTY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercekli fara xenonla rahat mı olmalıyım yani şimdi ?

Gündüz yanık gezerim normalde artık kapatır oldum.

Ae86´nın gözünü seviyim ya, sarı ampülle Farım da açık yolumda modunda oluyorum.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet olası sokak yarışçıları...
    dekagrup.sahibinden.com

instagram.com/cagataycora

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ulasoztas1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten ne çıkıyorsa şu Zaman gazetesinden çıkıyor....
    benim mesajımla zaman gazetesini çözemedim sanırım yanlış alıntı olmuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha dün xenon takmadık, 4-5 senedir kullanıyoruz. Göz alsa herhalde sadist degiliz söker atarız. Ben kendi otomobilimle ilgili örnek veriyorum siz genelleme yapıyorsunuz.

Bilmediginiz birsey var, hos forumun yarısı bilir ama benim arabam offsetli jantlarından dolayı beton gibi bir süspansiyona sahipti ve arkaya bırak 3 kisi 5 kisi bindir en ufak esneme vs olmazdı, orjinalinden de 7-8cm alcaktı. Öyle önü havaya kalkar söyle olur böyle olur durumu yoktu.

Hala ısrarla benim arabam icin konusacak varsa gelsin cumartesi Atasehire görelim göz mü alıyor adam gibi mi aydınlatıyor? Buradan bilip etmeden bos konusmanın anlamı yok.

Quantum bu arada sen merceksiz farlarından xenonları söktün mü?
    Merceksiz xenon göz alır.. Bunun ispatlanacak yanı yok.. Kendini kandırıyorsun.. Görüntüsü hoşuna gidiyor, kendince bir mantığa oturtmaya çalışıyorsun..

Orjinalinden xenon olmayan her aracın farı göz alır. Xenon merceksiz farda ışığını dağıtır.. Tartışmak bile anlamsız bunu..

Halojen ampuller ile xenon ampullerin lümen değerleri bile yazıldı çizildi burada.. Halen göz almayacağını iddia ediyorsunuz.. Resimler konuyor, halen ikna olmuyorsunuz.

Xenon söktüm yerine philips extreme kullanıyorum. xenon dan çok daha iyi aydınlatıyor.. Bir gün başka bir araba kullandım, arkamdan da benim arabamı başka birisi getiriyordu. Kendi arabamdan rahatsız oldum ki civic ışığı en az dağıtan ampulü kullanır (H7)

H3 ve H1 direkt suikast aracı zaten..

Bir kaç gün sonra da xenon lar direkt çıktı zaten.. Işığı milletin gözünün içine soka soka kendimle akraba etme gibi bir merakım yok..

Xenon ile dağları taşları görüyordum şimdi sadece önümü görüyorum. Zaten öyle 3-5 yıl değil bir kaç ay kullandım. O da söylediğim gibi dışarıdan farkedene kadar.

Yeni ampullerden sonra far çizgisini mercekli farlarımdan sonra tekrar hatırladım..

Far ayarını da muayenede kullanılan farların kontrol edildiği cihazda ayarlattım özellikle.

Xenon kullana kullana bu kadar yazıp çizeceğimi mi düşündün Çok talihsiz olmuş eğer öyle ise..

Sana önerim, başka bir araca bin ve kendi arabanı da başka birisine ver.. çıkın öyle ataşehirden yola sabiha gökçene doğru.. bak dikiz aynasından.. aracın bazen uzakta kalsın, bazen tamponuna girsin, her türlü kontrol et iç ve yan aynalardan.. gerçekten göz alıyor..

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    bende yavuz abiye katılıyorum bu konuda, 2 yılı aşkındır orj farlarımda (h7 kısalar) xenon kullanıyorum 6000kelvin, daha sellektör yemedim, kaç km gece yolculuğu yaptık ettik üstüne üstlük, araçta yük varken de 3. kademeye çekiyorum bende rahatsız olmuyorum karşıdakilerde rahatsız olmamaya devam ediyorlar.

ama uygun fiyatlı çıkma yada yan sanayi ön far takımı bulursam bi-xenon projektör montajı ile merceğe geçmek aklımdaki şeyler arasında.

bu arada merceksizlere yazıcaklarsa 99-00 Mercedes E serilerine de döşemeleri lazım, merceksiz farda orj xenon var, son kasa Corollalarda da var HB3 ampul tipi de.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)