evet dorsenin tampon olayında haklısın ama kazalarda ölümlerin 100 de 90 iç kanamadan oluyor. bunun sebebi de zaten yüksek G ye maruz kalan organların parçalanması. 100 km üstünde düz duvara veya başka bir cisme carpıldıgında kemer takılı dahi olsa kurtulma şansı cok cok düşüktür. vücudun darbe almadan iç organların parçalanma olayına birkaçkez şahit oldum. ilk olarak şunu söyleyim size uzun yolculuklarda durup işemenin enbüyük yararı budur. en az 2 saatte bir işeyin ki sidik keseniz boş olsun. Allah muhafaza bir kaza anında ilk kopacak içorganınız odur. yüksek hız felakettir, lütfen güvenli bir hızda sürelim trafik kurallarına uyalım. türkiye şartlarında araç kullanmak gerçekten yetenek istiyen ve egitim gerektiren bi olay...
tampon konusunda bişey diyemem ama sol arka taraftan girmiş römorkun arkasına arka yan koruma standart değil römorklarda olmasına gerek yok belki o olsa kurtarabilirdi dicem ama onlarda o kadar kuvvete dayanıklı değil
arka koruma çerçevesi, tampon olmuş olmamış o römork incelenmeden kesin birşey söylenemez her römorkta olacak diye bir kural yok belirli durumlarda olması gerekir
körler sağırlar
Kusura bakmayaın ama çok saçma yorumlar yapan arkadaşlar var.Tır dorsesinin altına giren arabanın modeli ne olursa olsun sonuç olarak ne şaşe ne kaporta sağlamlığı işe yarar orda.Araç süratli olmasa bile yine aynı etki olurdu çünkü 2 tonluk bir demir yığınını Dorsenin altında engelliyecek bir koruma yok.Kimileri 180km fln vardır sürati diye yazmış eğer o süratte olsaydı o kaza o arabanın şeklini bile zor ayırtederlerdi.Ölenlere Allahtan rahmet dilerim sevenlerine başsağlığı diliyorum Cümlemize Allah hayırlı ölümler nasib etsin...![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)