çanakkale :) 80 küsür tl
Printable View
çanakkalenin plakası neydi ?
3 harf alma durumu varmı ?
şimdi anlamadığım bir durum var..
diyelim sıfır araba aldım bana bir plaka verdiler ( soru geliyor tikkat)
aracı satarken araç plaka ile mi gidicek yoksa plaka bende kalıcak araç gittiği yerdeki adam üzerine geçicek..
plaka bende kaldığı için ben başka bir araba aldığımda ona ilk plakam geçicek ve bundan sonraki bütün araçlarımdada o plaka sabit kalıcak
yani yasa bu şekilde işlemicekmiydi ???
vay arkadaş ben şimdi 300 lira trafik sigortasına verecem 30 lira satışa 70 lira ruhsata
125 lira muayene 200 lira rüşvet :D gitti paracıklarım :(
ne anlamı kaldı ki o zaman bu sistemin. kişiye özgü plaka die bas bas bağırdı medya.. meğerse yasa arabaya özgü plakaymış..
kişiye özgü olsaydı herhangi bir asayiş durumunda o kişiyi de bulmak kolay olurdu.. diğer türlü anca arabayı bulurlar o da terkedilmiş olur zate..
biz de dun satisi verecektik sistem kilitlenmis tum istanbuldaki noterlerde arac satisi yapilamiyordu :(
Bu kanuna göre il kodlarının ne önemi kalıyor peki ? :beuj:
daha düne kadar çogu arkadaşımız 1 mayıs taki karara çok sevınıp mutlu olmuşlardı.:) görünen oki şimdiden herkes isyanları oynuyor..ben 15 senelik trafik müşaviriyim.bu çıkan yasada bizlerin işsiz kalma durumu oldu.çogu arkadaşlar kepenklerini kapattılar.noter bu işin üstesınden gelemiyecek zaten sorumluluk kabul etmıyolar bu sorumlulugu bızler almak için çok savaş verdik alamadık avukatlar tutuldu devlet işi notere pasladı.yapacak bişey yok bu pazar kadıköyde miting düzenleyecegiz ve bu işi noter yapamayacak işler hepten karıştı.noterler sorumluluk almak istemıyolar en ufak hatada devlet 1000 tl ceza kesıyor noterin bu iştede en ufak bı kazancı yok.netice itibari ile artık bu kanuna göre araç plakaları hurdaya ayrılıncaya kadar hep aynı kalıcak ancak sıfır araçlarda özel plaka alınıp takılabilir.örnek olarak hataydan araba begendınız 31 plaka :) aynen o şekil plaka kalıcak istediğiniz pkalayı alıp takamıyacagız.benı en çok üzen 34 NZM 88 i bmw de bıraktım yeni alacak oldugum arabaya takamayacagım.şimdi plakamın peşine düştüm sattıgım arabayı geri alıcam miladilik olarak kalıcak hurdaya çıkıncaya kadar.hayırlısı olsun
vay anasını yarisle kankardeş oldu yani 17 FE 354 :D
benim vti nin pilaka 48 artık ömür boyu 48 olarak kalacak gittiğim heryerde bunun rezilliğini çekicem istanbulda yaşıyorum muğla pilaka araçla geziyorum:) ve inanın bu pilaka yüzünden yarın öbürgün aracımı satılığa çıkarsam satılmayacak böle saçma sapan yasamı alur a.g
peki arabayı trafikten çekip tekrar soksak yeni plaka alabiliyor muyuz :D
güzel bir soru :)
hurdaya çıkarılan araca tekrar plaka çıkıyormu ki ?
hurdaya ayırmıyacaz. geçici süre trafikten dondurma diye geçiyor. ama plaka ne oluyor bilemiyorum.
Trafikten çekme; aracın çeşitli nedenlerle geçici olarak plakasız duruma getirilerek trafikten alı konmasıdır. Hurdaya ayırma ise; ekonomik olarak ömrünü dolduran araçların tekrar trafiğe çıkmamak üzere tescil kaydının silinmesidir.
Trafikten çekilen araçların mükelleflerin talebi doğrultusunda yeniden trafiğe çıkması ve dolayısıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyetlerinin tesis edilebilmesi mümkün olabilmekte ancak, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 39'ncu maddesinin "c" bendi gereğince hurdaya ayrılmış taşıtlar onarımla dahi yenilenmiş olsalar bile tekrar tescil edilememektedirler.
Aracın trafikten çekildiği süre zarfında, Motorlu Taşıtlar Vergisi tahakkuku yapılmaz.
heee ok bro şimdi düştü jeton nazmi birazdan damlar konuya :D
edit..... valla bilseydim 2 senedir EKE yi çekerdim trafikten :D :D
Çok Lanet Bi İş Yaa... Allahtan Arabam Yok Şimdilik :soru:
nazmi bizi aydınlat :) evrakları yollim 34 plaka istiyorum:D