iyce saçmaladılar,bakalım bu saçmalamanın sonu nerelere varacak...
Printable View
iyce saçmaladılar,bakalım bu saçmalamanın sonu nerelere varacak...
Biraz sabretmek lazım..Karakollarda ne gibi rezillikler olduğunu işini muamelecilere takip ettirenler bilmezler :) Sabah 8 den akşam 6'ya kadar bağcılar karakolunda beklediğimi bilirim..Oysaki boyum kadar dosyalar beklediğimiz kuyruğun yanından geçip onaylanıp geliyordu ;) Yurdumun vatandaşı için alım-satım gerçekten konforlu ve ucuz hale gelecek.Geçen yıl 330 tl vermiştim araç almak için,geçen hafta 35 tl verdim çıktım..İyi bişey olunca kimsenin sesi çıkmıyor kötü ve ya eksik bişey olmayınca analara küfürler savruluyor :heyoo: Hee ama şöyle bişiy var bizim gibi araçlarına gözü gibi bakan ve plakalarının özel olmasını isteyenler ise kurunun yanında yaş oldu maalesef..Muameleci arkadaşlar alınmasın kızmasınlar ama vatandaşın önünden dosyaları geçirip 2 günlük işi bi şekilde 2 saate indirmek ekmek kapısı değildir.Haksızlıktır..Yani idi..Artık değil gibi gözüküyor.(haksızlık etmeden emeğiyle kazanan muameleciler için geçerli değil sözlerim)
eger burası türkiye ise cok gormemek lazım.
ne sacma sapan işlerle ugrasıyorlar ya watan elden gitti a.q adamların dını ımanı saçmalık...
dün haberlere çıktı teknik arıza var şu anda satış yapılamıyor diye tv çıktığına göre çözülmesi an meselesidir yinede fiyatın düştüğü iyi oldu aslında ben geçen sene 300küsür vermiştim şimd 35tl hallediliyor buda bişey sonuçta
plakaların aynı kalması çok sorun değil ama sigorta ve kasko prim konularına gerçekten bir çözüm bulmaları lazım, bence zamanla oda oturur...
bende bir araba alım satımının 300 küsür liralarda totalde 50-60 liraya düşmesinden memnunum açıkçası...
yok estagfurullah birden icimden geceni yazdim sadece. ama bak kendin demissin 19 nisanda aldim diye. yaau bir gun iki gun neysede bu kadarda uzatilmazki arasi. bosu bosuna 34 kaldi aracin iste. yanliz il degisikliklerinde sanki arac sahibinin istegi dogrultusunda bulundugu ilin plakasini alabiliyor diye bisiiler duydum sanki. iiice arastirdinmi ?
dun bi arac sattik. bugun notere gidemedik. ama sistemin tum gicik ve sinir sistemine dokunmasi haricinde artik emniyet ve vergi dairesine gitme zorunlulugunu ortadan kaldirmasi cok iii oldu bence. noterden temiz kagidi alma cileside bitmis durumda artik. su sistemi madem calistiramadiniz ne halt etmeye resmi gazetede yayinladinizda eli kolu bagli kaldi milletin.
bu işte düzelecek nasıl olsa zaman içinde eğri oturup doğru konuşmak lazım
aracı aldın başka il plakalı önce aracın geçmişini sorgulayacaksın sonra vergi dairesine git borcu yoktur al notere git satışı yap trafiğe git önce plaka almaya uğraş sonra işlemler bugün git yarın gel
boşu boşuna zaman para kaybı insan sinir harbi veriyordu resmen
şimdi
plaka hep aynı aracın kaydı kaybolmaz notere gidersin al kaydı ver kaydı bitti
oh ne güzel zaman para kaybı minumum tabiri caizse tak fişi bitir işi
plaka sorgusuna güzel bir örnek vereyim
geçmişte arkadaşa siirt plakalı bir araç aldık
sorgu temiz kayıt kürek sağlam satan adam saygılı efendi birine benziyor
noter satışı yapıldı aracın trafik işlemleri kaldı para pul verildi satan yoluna gitti
sonra -1 ay gibi -trafikte ne çıksa iyi
araçta bilmem hangi tarihte silah yakalanmış ve aracın alım satım yasak mahkemesi devam ediyormuş sonuç
araca el konuldu biz verdiğimiz parayla kaldık araki adamı bulasın
çözüldü sonunda ama birde bize sorun neler çektiğimizi 1,5-2 sene
plakalar araba üzerinde kalacaksa, artık ne anlamı var illeri belirten ilk iki rakamın varlığının? komple il kodunu da kaldırsınlar madem öyle...
il kodu kaldığı sürece birbirlerine husumet besleyen illerden araba alıp diğer ile gitmek çok sakat olacak.. il kodu kalktığında böyle bir problem de olmaz... ilk iki rakam mesela arabanın üretim yılı olabilir..
benim 2002 RS 34 BG 641 plakalı.. şöyle olabilir : 02 BG 641
kısacası ,
artık bütün şehirlerdeki kasko da trafik sigortası da aynı olacak...
yani ucuz olan şehirlere zam yapacaklar , tüm şehirlere istanbul tarifesi girecek
bakın görürsünüz...
işte size düzenleme... :)
kimse mağdur olmayacak :)
herkese eşit girecek... :D
böyle saçma gibi görünen bir karar ve uygulamanın ben eminim ki bize hedeflenmiş bir kazığı illa ki vardır ama zamanla ortaya çıkacak..
hatta "bu düzenlemeyi yapmaya mecburduk" diyecekler...
yani tecrübeyle sabit , yine bize topyekün bişeyler girecek...
:)
o nasıl bir saçmalık gidip edirneden araba alsak edirne plakaylamı gezecez istanbulda?? bu memleketin her bölgesinin trafik risk seviyesini aynımı sanıyor bunu çıkaran odunlar. ayrıca önceki plakanın üzerindeki aracta veya plakada bi mevzuu varsa yeni sahibine akacak mantıksızlığı ilke edinmiş bunlar...
DOĞUDAN ALINAN ARAÇLAR TEK TEK İADE EDİLİYOR..
Van Oto Galericiler Derneği Başkanı İsmet İnan, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, mevcut tescilli araçların plaka numaraları ile ilk defa tescil edilecek araçlara verilecek plaka numaralarının, bazı haller dışında hurdaya ayrılıncaya kadar değiştirilemeyeceğini hatırlattı.
İnan, tescil plaka numaralarının, sadece can ve mal güvenliğinin gerekli kılındığı hallerde, araç sahibinin yazılı müracaatına bağlı olarak, ikamet ettiği yerin mülki amirinin talebi ve İçişleri Bakanlığının onayı ile değiştirilebileceğini belirterek, bu uygulama nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesindeki oto galericilerin, il dışına otomobil satamaz hale geldiğini savundu.
Doğu illerine ait plaka numaralarının batıda tercih edilmediğini ifade eden İnan, şunları kaydetti: "Van’daki galericiler sitesinde 120 iş yeri bulunmaktadır. Hakkari, Van ve Ağrı plakalı araçlar elimizde kaldı, İstanbul ve Ankara’ya sattığımız araçlar geri geliyor. Hükümetimizden rica ediyoruz. Bu uygulama kapsamında, ikinci el otomobiller için bir düzenleme yapılsın. Şu anda il dışına araç satamıyoruz. Türkiye’de ikinci el otomobil satan 25 bin oto galerici var ve çoğunluğu bu uygulama nedeniyle mağdur olmuş durumda."
İkinci el otomobil satıcısı Faysal Yavuz ise yeni uygulama nedeniyle zarara uğradıklarını belirterek, şöyle konuştu: "76 plakalı bir aracım var ama satamıyorum. Kimse istemiyor. Çünkü İstanbul ve diğer şehirlerde tercih edilmiyor. Bu uygulamadan önce İstanbul ve diğer illerdeki galericilerle anlaşmamız vardı. Karşılıklı araç satıyorduk. 2 gündür tek satışımız olmadı."
Galeri sahibi İlhami Hacıoğlu da, internet aracılığı ile araç sattıklarını anlatarak, "1 Mayıs itibarıyla satışlarımız durdu. Kimse doğu illerine ait plakalı araca binmek istemiyor. Bununla ilgili yeni bir düzenleme istiyoruz" dedi.
milletin ekmeği ile oynuyor bunlar nasıl bakan okumuzlar ama kendi menfaatleri için kullanıyorlar kafalarını milleti düşünen yok kaç bintane insan var evine ekmeğini araç alım satımından kazanıyor bu şerefsiz ben şahsi adıma söylim bu hafta araç almaya gidicektim vaz caymış durumdayım ki şehir dışı ve dün de aracımı sattım paramı aldım Allahtan sattığım kişi tanıdık sözleşme yaptık ne olcak böyle kim neyi n peşinde ne çıkarları var anlamış değilim haberler de bu sorun 2 haftayı bulur dedi bakalım ne olcak
Aracını devredecekler için online devir işlemleri başladı
İşte devir işlemleri için bilmeniz gereken her şey..
Araç devir işlemlerinde yetki 1 Mayıs itibariyle noterlere verildi. Ancak vatandaşlar noterlerin altyapı eksikliğinden dolayı işlemleri yapamadıklarını, işlemleri yapabilmek için 1 hafta sonrasına gün verdiklerinden şikayetçi oluyorlar. Bu sorunların cevabını Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni yanıtladı.
Sistem oturmadığı için kısa süreli aksaklıklar yaşanıyor
Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yeni, hiçbir noterin ileri bir tarihe devir işlemi için gün vermediğini, böyle bir şeyin olmayacağını söyledi. Yeni, 1 Mayıs'tan bu güne kadar 1744 araca geçici ruhsatının noterlerce teslim edildiğini belirtti. Başkan Yeni, devir işleminin noterler tarafından yapılmasının çok doğru bir iş olduğunu ancak kolay bir iş olmadığını sözlerine ekledi. Başkan Yeni, sistemin henüz tam oturmadığı için ara sıra kısa süreli aksaklıklar yaşanabileceğini kaydetti. Yoğun bir şekilde devir işlemlerine odaklandıklarını söyleyen Yeni, sistemin tam oturması halinde devir işlemlerinin 5-10 dakika aralığında gerçekleşeceğini söyledi.
Devir işlemi 69 TL
Başkan Yeni 20 TL + KDV ücreti noterin aldığını, 46 TL ücretin ise trafik tarafından alındığını söyledi. Trafiğin aldığı ücretin nedeni olarak ise ruhsatın isim yazılı yaprağının değişmesinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.
Noterde işlemlerin hızlı gerçekleştirilebilmesi için notere giderken bazı evrakların hazır bulundurulması gerekiyor.
İşte bulundurulması gereken evraklar
-Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Cezası Sorgusu (Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.)
-Aracın muayenesinin olması gerekiyor.
-Adres kayıt sisteminde sorgulama (Trafik tescil belgesi TC Kimlik numaranızın kayıtlı olduğu adrese postalanacaktır. Bu nedenden dolayı adres bilgileriniz güncel olmalı.)
Satış için gerekli belgeler
-Tescil Belgesi (Ruhsat) veya Tescile İlişkin Geçici Belge
-Trafik Belgesi
-Geçerli Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Avukat Kimliği, Pasaport)
-İşlem Vekaleten yapılacak ise vekaletnameler
-Firma için vergi numarası
-Yabancılar için vergi numarası
-Firmalar için imza sirküleri
muştu nerdesin devir için muayne gerekiyormuş :D