User Tag List

Sayfa 9/9 İlkİlk ... 789
162 sonuçtan 153 ile 162 arası

Konu: 1 Mayıs sonrası trafik tescil mağduru

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar dün bi araç satın aldım noterlerde sistem kilitti ama şansıma 10dk. lığına geldi o sürede hemen hallettik..

Ancak şöyle bir sorum olacak bilgisi olan arkadaşlara; bugün aracın sigortasını yaptırmaya gittiğimde araç sigortalı göründüğünden yeni poliçe düzenleyemediler ve bana eski sahibinin poliçeyi iptal ettirmesi gerektiğini söylediler.. eski sahibinden kalan sigortanın 3-4 ay daha süresi var sistemde araç o poliçe üzerinden sigortalı görünüyor süresi bitene kadar o sigortadan faydalanabilirmiyim? sigorta şirketine sorduğumda 1 ay sigorta yaptırma süren var 1 ay kullanabilirsin ancak 1 ay sonra cezalı yaptırırsın dedi kafamı karıştırdı.. siz ne diyorsunuz bu duruma?

2. bi sorunda araç 34 plaka ve değiştiremedim ama ben izmirde ikamet ediyorum sigorta yaptıracağım zaman 34 plaka üzerinden sigortaya kabarık bi rakam çıkardılar çok saçma bence bunun bi yolu yokmu? sigortacı ikamete göre bi düzenleme gelebilir dedi ama, sizce beklesemmi?

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskisinin iptali olmadanda yeni sigorta yaptırılabilir.Sebebi ise aracın noterden kati satış görmesi ve yapılacak yeni sigortada sigortalı kişinin eski sahibi değil sizin olmanız.

Eski sistemde...
    Aynı araç bilgileri ile(34 plaka) kendi adınıza sigorta düzenletiyorsunuz.Düzenlenen sigorta+noter satış+ruhsatlar ile ilgili trafik şubeye başvurmanız kafiydi.Yeni sistemde adrese posta vs deniyor işler biraz karışıyor.

Tahminim:Gene kendi adınıza araca yeni sigorta yaptırcaksınız.Sigorta olup olmadığını ilgili şube online'da görebildiğinden online sigortalı olduğunu görüp yeni ruhsatları adresine yollayacaklar.Plaka zaten yeni kanunla değişmiyor.Eski ruhsatları zaten noterin sizden almış olması gerek yeni sisteme göre.

1 ay muhabbeti ise şudur:
    Sigortalı olan bir vasıtanın sigortası yenilenmez yada satıştan sonra max. 10 gün içerisinde araca yeni sigorta yapılmaz ise o araca yapılacak sigortaya ek prim gelir(%50) Her sene hasarsızlık ile %10 alsanız bu ek prim kazığını 5 senede anca çıkartırsınız.

Aracın eski sahibi adına olan sigorta iptal edilmediği taktirde max. 1 ay değil 10 gün geçerliliği vardır. 11. gün ek primliler listesine girer araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskisinin iptali olmadanda yeni sigorta yaptırılabilir.Sebebi ise aracın noterden kati satış görmesi ve yapılacak yeni sigortada sigortalı kişinin eski sahibi değil sizin olmanız.

Eski sistemde...
    Aynı araç bilgileri ile(34 plaka) kendi adınıza sigorta düzenletiyorsunuz.Düzenlenen sigorta+noter satış+ruhsatlar ile ilgili trafik şubeye başvurmanız kafiydi.Yeni sistemde adrese posta vs deniyor işler biraz karışıyor.

Tahminim:Gene kendi adınıza araca yeni sigorta yaptırcaksınız.Sigorta olup olmadığını ilgili şube online'da görebildiğinden online sigortalı olduğunu görüp yeni ruhsatları adresine yollayacaklar.Plaka zaten yeni kanunla değişmiyor.Eski ruhsatları zaten noterin sizden almış olması gerek yeni sisteme göre.

1 ay muhabbeti ise şudur:
    Sigortalı olan bir vasıtanın sigortası yenilenmez yada satıştan sonra max. 10 gün içerisinde araca yeni sigorta yapılmaz ise o araca yapılacak sigortaya ek prim gelir(%50) Her sene hasarsızlık ile %10 alsanız bu ek prim kazığını 5 senede anca çıkartırsınız.

Aracın eski sahibi adına olan sigorta iptal edilmediği taktirde max. 1 ay değil 10 gün geçerliliği vardır. 11. gün ek primliler listesine girer araç.
    Açıklamanız için çok teşekkür ederim..

ancak bugün sistem yeni sigorta yapmamıza izin vermedi belkide aynı sigorta şirketinden yapcağımız için sistemde hala sigortalı göründüğü için.. sigortacı çok uğraştı bi çok yerle görüştü çözüm olarak eski sahibinin poliçeyi iptal ettirmesi gerektiği söylendi..

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TUĞRA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ancak bugün sistem yeni sigorta yapmamıza izin vermedi belkide aynı sigorta şirketinden yapcağımız için sistemde hala sigortalı göründüğü için.. sigortacı çok uğraştı bi çok yerle görüştü çözüm olarak eski sahibinin poliçeyi iptal ettirmesi gerektiği söylendi..
    Yeni sistemden olabilir.Aynı firmadan ötürü ise firmanın dandikliğidir.Anadolu'da ben sıkıntı yaşamadım zamanında.Trafik sigorta konularında bu tip işlerde Yapı Kredi sigorta çok iyi.Araca sigorta yaptırın aracınızı satıp yeni araç alınca hiç ücret farkı vermeden sigortayı direk ona geçirin gibi güzellikleri var.Diğer firmalar iptal edip ücret iadesi çıkardıktan sonra yeni poliçe kesiyor.Yani fark alıyorlar.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugun sansima hallettik satislar icin sistem gidip geliyordu bende tam zamaninda geldi, ayrica vezneden onay beklenirken sabah 8'den beri bekleyenler (o sirada saat 16 idi) varken benimkisi hepsinden once yaklasik 5 dk'da onaylandi isimi hallettim ciktim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TUĞRA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bazen tramer kaynaklı problem yaşanıyor bu konuda.ben 50poliçeden 1 inde bahsettiğiniz prüzle karşılaşıyorum.yeni sistemle ilgisi yok tramer kaynaklı bir sorun bazı poliçelerde hata veriyor bazılarında vermiyor.genel bir sorun sigorta şirketiyle bağlantısı yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Artık Trafik Şubeler ne yapıcak ?
    satış yaptığınızda evraklarınız yine şubeye gidiyor .yeni ruhsat işlemlerini aynı şekilde şube yapıyor diye biliyorum ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pınar peki yeni sistemde arabayı aynı anda hem satıp ardından hemen tekrar alabilir miyiz? ruhsat çıkarmadan.. eski sistemde bu mümkün değildi.. önce ruhsatı adına çıkarman gerekiyordu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pınar peki yeni sistemde arabayı aynı anda hem satıp ardından hemen tekrar alabilir miyiz? ruhsat çıkarmadan.. eski sistemde bu mümkün değildi.. önce ruhsatı adına çıkarman gerekiyordu..
    dün bi müşterimiz geldi. geçici ruhsat vermişler istesem şuan tekrar satış yapabilirim demişti.noter alt katımızda bi ara iner sorarım doğru mudur diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)