User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
66 sonuçtan 58 ile 66 arası

Konu: Sap finans uzmanlığı

tender06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lucky Jackal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gel seni ben otomasyoncu yapiym,bizim firmaya eleman alıcaz herhalde bu aralar noldu vatan işi devam etmicen mi?

ne zaman başlıyorum ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tender06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 yıllık işletme mezunuyum iş ilanlarına baktığmda ya bilgisayar yada işletme mezunu arıyorlar muhasebe olarak ticaret lisesi çıkışlıyım zaten muhasebeci sayılırım kiiiiii smmm ye hazırlanıyorum p.tesi orada salı burada şuan için iide ewlilik sonrası sıkıntı olur hatta olmaz gibi görünüyor yazılım veritabanı üzerine prof değilim orta düzeyde bile değilim açıkçası
    Hem ticaret lisesi mezunu, işletme bölümü bitirmiş, SMMM ye hazırlanan biri olarak iki şey önerebilirim izninle;

1 - SMMM ol
    2 - Bağımsız denetleme yapan firmalarda denetçi ol, ki birçok büyük kurumsal firmanın Finans müdürü, denetçilikten yetişmedir.

SAP danışmanlığı, yazılım konusunda (en azından yazılım mantığı bilmek lazım geliyor) ve veritabanı konusunda bilgisi olana daha çok hitap eden bir iş

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya ben aklıma edeyim ki ticaret lisesi mezunuyum ama üni okumadım

fakat 10 yıldır çalıştığım şirketin mali işler müdürü smmm

çalıştığım bu dönemde stajyer gibi görünsem ve sınavlara girsem bende smm olabilirdim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi daha neler ya, hangi firma junior a 5 lira veriyo...

ben koçsistemde çalıştım 1 sene MM junior dım 5 lira olsa bırakırmıydım heç
    Danışmanlık firmaları değil.
    Danışmanlık firmaları (ki ben de uzun yıllar çalıştım) personelini sömürürler.
    Maaş çok yüksek değildir. Deli gibi çalıştırırlar.
    Ama proje satın almış bir firmanın bünyesinde çalışırsan (IT, MIS, BT departmanında) junior lara bu rakamlar verilir.

Proje sahibi müşteri firma, aynı kişiyi firmadan aldığında daha yüksek faturalar ödemek zorunda kalır.

Yapılacak iş aynı iş, o zaman neden ayda 15 gün yerine 7-8 Adam/gün danışmanlık almak istemesinler ki..

Freelanca çalışan danışmanların fiyatları bile 500-700 Euro Adam/Gün fiyatları. Fatura istersen + KDV

Demem o ki danışmanlık firmaları yerine proje ye girmiş, danışmanlık firmalarının müşterileri konumundaki firmalar yüksek ücretlerle iş alımı yapıyorlar.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben dahil yakınımdan giden hiç kimsenin işine yaramadı oradaki eğitim. 45 kişilik 1 grup sistem müh. eğitimi aldık sertifikalar sınavlar vs.vs 1 kişi iş buldu 1 kişide sertifikası sayesinde kanadaya gitti o kadar . İngilizce kursu alan arkadaşlarım 2. kurda yeterli sayı olmadığı için 8 ay sayının tamamlanmasını beklediler. Kur sırasında cayma hakkın yok ısrar edip kursu bırakmak istersen ocağına incir ağacı dikiyorlar. ( bkz. şekil 1-a ben ) daha milyon tane sebep sayabilirim. Eğitimi ödenen paraya değer mi sorusuna ise kesinlikle değmez diyorum...

yanlış anlamayında öyle bi mühendislik yok bence kursla verilen sertifikayla olabilen bunun ismi değişmesi gerekiyor mühendislik bu değilki sertifikayla kursla verileebilen birşey değil
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasadaki yazılım firmalarının ya da danışmanlık firmalarının personelleri için kullandığı sistem mühendisi title ı son bir kaç yıldır var aslında

piyasadaki yazılım firmalarının, yazılımcı, kodcu, destek elemanı şeklinde demek istemediği ve daha havalı olduğunu düşündükleri için uydurduğu bir title dır kendileri.

Edit: Yukarıdaki sözlerim, üniversitelerde 4 yıl boyunca gerçekten Sistem Mühendisi eğitimi almış kişileri içermez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hem ticaret lisesi mezunu, işletme bölümü bitirmiş, SMMM ye hazırlanan biri olarak iki şey önerebilirim izninle;

1 - SMMM ol
    2 - Bağımsız denetleme yapan firmalarda denetçi ol, ki birçok büyük kurumsal firmanın Finans müdürü, denetçilikten yetişmedir.

SAP danışmanlığı, yazılım konusunda (en azından yazılım mantığı bilmek lazım geliyor) ve veritabanı konusunda bilgisi olana daha çok hitap eden bir iş

ewet şuanda okudum kadarıyla ve piyasadaki araştırmalarım sonucu bu yaştan sonra sıfırdan başlayıp bi veri tabanı öğrenmek sonra yazılım dilleri sonra sap başlamak ve onu geliştirmek nereden baksan herşeyimi ona adasam 3 4 yılımı alacak sonundada ne olacağımız belli deil ancak benim smmm yi koşturmam daha mantıklı ve yanında ticaret hukuku yada vergi hukuku üzerine yüksek lisans düşünüyorum da ikisi bi arada olurmu orasını tam kestiremiyorum onuda ünilerle konuşmam gerekiyo stajdayken yapabilecekmiyiz ders saatleri nasıl olacak bu ikisini götürürsem sap ye vereceğim zaman kadar zaman harcicam ve daha mantıklı bir seçim olmuş olacak sanırım her ne kadar pc ile alakalı bir işte çalışmak istemiş olsamda mantık biraz daha ağır basıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya ben aklıma edeyim ki ticaret lisesi mezunuyum ama üni okumadım

fakat 10 yıldır çalıştığım şirketin mali işler müdürü smmm

çalıştığım bu dönemde stajyer gibi görünsem ve sınavlara girsem bende smm olabilirdim
    walla keşke bende düz lise okuyup pc ile alakalı bişiyle dewam etseydim ozamanlar adam gibi yönlendiren yoktu ancak artık önümüze bakmamız gerekiyor senin işin ii boşver tam hayalimdeki gibi bi iş seninki sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış anlamayında öyle bi mühendislik yok bence kursla verilen sertifikayla olabilen bunun ismi değişmesi gerekiyor mühendislik bu değilki sertifikayla kursla verileebilen birşey değil
    aynen banada çok saçma geldi kursta bir övüyolar bir pohpohluyorlar aklınız durur ama oradan alacağımız uzmanlık sertifikası bu logo satan firmalar onun eğitimini vermek zorundalarmış o eğitimide o sertifikası olan adamlar verebiliyomuş ve bu eğitimde 5 6 gün sürüyo günde 2 3 saat ve ücretide 500 600 lira ona yöneleblirm...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)