Hem ticaret lisesi mezunu, işletme bölümü bitirmiş, SMMM ye hazırlanan biri olarak iki şey önerebilirim izninle;
1 - SMMM ol
2 - Bağımsız denetleme yapan firmalarda denetçi ol, ki birçok büyük kurumsal firmanın Finans müdürü, denetçilikten yetişmedir.
SAP danışmanlığı, yazılım konusunda (en azından yazılım mantığı bilmek lazım geliyor) ve veritabanı konusunda bilgisi olana daha çok hitap eden bir iş
ya ben aklıma edeyim ki ticaret lisesi mezunuyum ama üni okumadım
fakat 10 yıldır çalıştığım şirketin mali işler müdürü smmm
çalıştığım bu dönemde stajyer gibi görünsem ve sınavlara girsem bende smm olabilirdim![]()
Danışmanlık firmaları değil.
Danışmanlık firmaları (ki ben de uzun yıllar çalıştım) personelini sömürürler.
Maaş çok yüksek değildir. Deli gibi çalıştırırlar.
Ama proje satın almış bir firmanın bünyesinde çalışırsan (IT, MIS, BT departmanında) junior lara bu rakamlar verilir.
Proje sahibi müşteri firma, aynı kişiyi firmadan aldığında daha yüksek faturalar ödemek zorunda kalır.
Yapılacak iş aynı iş, o zaman neden ayda 15 gün yerine 7-8 Adam/gün danışmanlık almak istemesinler ki..
Freelanca çalışan danışmanların fiyatları bile 500-700 Euro Adam/Gün fiyatları. Fatura istersen + KDV
Demem o ki danışmanlık firmaları yerine proje ye girmiş, danışmanlık firmalarının müşterileri konumundaki firmalar yüksek ücretlerle iş alımı yapıyorlar.
piyasadaki yazılım firmalarının ya da danışmanlık firmalarının personelleri için kullandığı sistem mühendisi title ı son bir kaç yıldır var aslında
piyasadaki yazılım firmalarının, yazılımcı, kodcu, destek elemanı şeklinde demek istemediği ve daha havalı olduğunu düşündükleri için uydurduğu bir title dır kendileri.
Edit: Yukarıdaki sözlerim, üniversitelerde 4 yıl boyunca gerçekten Sistem Mühendisi eğitimi almış kişileri içermez.
ewet şuanda okudum kadarıyla ve piyasadaki araştırmalarım sonucu bu yaştan sonra sıfırdan başlayıp bi veri tabanı öğrenmek sonra yazılım dilleri sonra sap başlamak ve onu geliştirmek nereden baksan herşeyimi ona adasam 3 4 yılımı alacak sonundada ne olacağımız belli deil ancak benim smmm yi koşturmam daha mantıklı ve yanında ticaret hukuku yada vergi hukuku üzerine yüksek lisans düşünüyorum da ikisi bi arada olurmu orasını tam kestiremiyorum onuda ünilerle konuşmam gerekiyo stajdayken yapabilecekmiyiz ders saatleri nasıl olacak bu ikisini götürürsem sap ye vereceğim zaman kadar zaman harcicam ve daha mantıklı bir seçim olmuş olacak sanırım her ne kadar pc ile alakalı bir işte çalışmak istemiş olsamda mantık biraz daha ağır basıyo
aynen banada çok saçma geldi kursta bir övüyolar bir pohpohluyorlar aklınız durur ama oradan alacağımız uzmanlık sertifikası bu logo satan firmalar onun eğitimini vermek zorundalarmış o eğitimide o sertifikası olan adamlar verebiliyomuş ve bu eğitimde 5 6 gün sürüyo günde 2 3 saat ve ücretide 500 600 lira ona yöneleblirm...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)