User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: Abs + esp eklenebilir mi?

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt dışında olabilir de TR de yok dimi ?
    Livestrong

G.S.İ_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

Alıntı Livestrong Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yurt dışında olabilir de TR de yok dimi ?
    burdada c kasa gsi larda vardı yanlıs hatırlamıyorsam.
    Opelciler yardım eder şimdi ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende c 'mi satalı 2 ay olduda ben duymadım olsa bile çok tuzlu olucağı kesin
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

bende c 'mi satalı 2 ay olduda ben duymadım olsa bile çok tuzlu olucağı kesin
    Sende ne vardı _? duyamdım derken abs ve esp ekleme gibi uçuk gelen birşeyi mi duymadın yoksa c gsi larde esp olduğunu mu

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkalar kampana corsa c de
    eğer arkalar kampanaysa önce disk takıcak(imkansız gibi birşey) daha sonrada gerekli ekipmanları getirip montaj ustası bulup takacak bu işin olmasıda doğal olarak imkansız gibi birşey

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilk olarak ABS ve ESP Bosch firmasi tarafindan bulunmus iki adet cok onemli emniyet unsurlaridir. Astra H ve Zafira B tipi araclarda eski tip otomobillerin aksine ESP ABS beyni ile birlestirilmistir. Bu sute ayni zamanda Golf V, Renault Megane gibi diger firmalarin araclarinda da ayni sekilde uygulanmakta, Bizim araclarimizda kullanilan iki tip ABS beyni bulunmakta bunlar asagidaki gibidir.

ABS MK70 Tipi :
    Bir tek ABS var baskada hic bir seyi yok.

ABS MK60 ESP Tipi:

3 farkli modeli var her biri asagidaki ozellikleri iceriyor :

Basic Tipi Dedikleri :

Anti-lock brake system (ABS)
    Traction control system (TCS)
    Electronic Stability Program (ESP)

Option 1 li :
    Understeer control logic (UCL)
    Cornering braking control (CBC)
    Trailer stability program (TSP) for trailer operation
    Integral body control (ICC)

Option 2 li : (Option 1 ek olarak)
    Deflation detection system (DDS)
    Hydraulic brake assist (HBA)
    Hill-start assistance (HSA)

Bunlari yazdiktan sonra araclari 4 tekerden disk olan ve tum benzinli araclar ile 1.3 ve 1.7 dizel astralarin hepsine asagidaki parcalar degiserek ESP ve yukaridaki zamazingolarin hepsi eklenebiliyor.

Degismesi ve eklenmesi gereken parcalar : (Parca Numarasi ve fiyatlar sonra eklenecek ancak sifir almaya kalkarsaniz (bunlarin hepsi en az bir 4000 TL tutar )

1. Simdi degismesi gereken en phali ve onemli parca ABS beyni bunu MK70 modelinden MK60 ESP modeline yukseltecegiz.

2. Fren merkezindeki silindire giren valf degisecek bu ucuz bir parca cok oneli degil.

3. Yaw Rate Sensor eklencek. Bu parca biraz pahali ancak resetlemeye falan gerek duymuyor cikma cok rahat bulunur. Bu parca el frenin hemen yaninda duruyo eger araciniz 4 tekerden diskli ise yaw rate sensorun soketi hazirdir. Kablolama falan ugrasmyorsunuz.

Alıntıdır

Başka bir forumdan astra h ile ilgili bir sonradan esp takma konusudur bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

Alıntı devil_berk22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer arkalar kampanaysa önce disk takıcak(imkansız gibi birşey) daha sonrada gerekli ekipmanları getirip montaj ustası bulup takacak bu işin olmasıda doğal olarak imkansız gibi birşey
    Arkalar kampana evet de disk e cevirtmek neden bu kadar zor mu ya?parcaları ayarlatırım usta da sorun deıl ama kampana ları dıske cevrımek mı zor?maliyeti ayrı tabı cok alakasız bır fıyat tutarsa tabı kı mantıksız olur yapmak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.S.İ_07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkalar kampana evet de disk e cevirtmek neden bu kadar zor mu ya?parcaları ayarlatırım usta da sorun deıl ama kampana ları dıske cevrımek mı zor?maliyeti ayrı tabı cok alakasız bır fıyat tutarsa tabı kı mantıksız olur yapmak.
    aynı soruyu corsa d için sorulmuştu arkaları disk yapıp sonrada esp yapalım diyerekten ancak bayağıca kamaşık yollardan geçilmesi gerektiği imkansıza yakın birşey olduğu belirtilmişti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

Ilk olarak ABS ve ESP Bosch firmasi tarafindan bulunmus iki adet cok onemli emniyet unsurlaridir. Astra H ve Zafira B tipi araclarda eski tip otomobillerin aksine ESP ABS beyni ile birlestirilmistir. Bu sute ayni zamanda Golf V, Renault Megane gibi diger firmalarin araclarinda da ayni sekilde uygulanmakta, Bizim araclarimizda kullanilan iki tip ABS beyni bulunmakta bunlar asagidaki gibidir.

ABS MK70 Tipi :
    Bir tek ABS var baskada hic bir seyi yok.

ABS MK60 ESP Tipi:

3 farkli modeli var her biri asagidaki ozellikleri iceriyor :

Basic Tipi Dedikleri :

Anti-lock brake system (ABS)
    Traction control system (TCS)
    Electronic Stability Program (ESP)

Option 1 li :
    Understeer control logic (UCL)
    Cornering braking control (CBC)
    Trailer stability program (TSP) for trailer operation
    Integral body control (ICC)

Option 2 li : (Option 1 ek olarak)
    Deflation detection system (DDS)
    Hydraulic brake assist (HBA)
    Hill-start assistance (HSA)

Bunlari yazdiktan sonra araclari 4 tekerden disk olan ve tum benzinli araclar ile 1.3 ve 1.7 dizel astralarin hepsine asagidaki parcalar degiserek ESP ve yukaridaki zamazingolarin hepsi eklenebiliyor.

Degismesi ve eklenmesi gereken parcalar : (Parca Numarasi ve fiyatlar sonra eklenecek ancak sifir almaya kalkarsaniz (bunlarin hepsi en az bir 4000 TL tutar )

1. Simdi degismesi gereken en phali ve onemli parca ABS beyni bunu MK70 modelinden MK60 ESP modeline yukseltecegiz.

2. Fren merkezindeki silindire giren valf degisecek bu ucuz bir parca cok oneli degil.

3. Yaw Rate Sensor eklencek. Bu parca biraz pahali ancak resetlemeye falan gerek duymuyor cikma cok rahat bulunur. Bu parca el frenin hemen yaninda duruyo eger araciniz 4 tekerden diskli ise yaw rate sensorun soketi hazirdir. Kablolama falan ugrasmyorsunuz.

Alıntıdır

Başka bir forumdan astra h ile ilgili bir sonradan esp takma konusudur bu
    Eyvallah kardesım ugrasmıssın benım ıcın saolasn.Ama ben dıyoeum kı yurt dısında flan bulsam aynı model zaten yanı zaten opel yapmıs ve var satıyor sadece benım araca uyarlamak mesele ama ne kadar a olur nasıl olur bunun kritği lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvallah kardesım ugrasmıssın benım ıcın saolasn.Ama ben dıyoeum kı yurt dısında flan bulsam aynı model zaten yanı zaten opel yapmıs ve var satıyor sadece benım araca uyarlamak mesele ama ne kadar a olur nasıl olur bunun kritği lazım
    tamam dostum yapmışta kime taktırcaksın türkiyede onu soruyorum ? tampon falan değilki bu al tak hemen.. ama ustan varsa takarım diyorsa e-bay dan parça alıp montajlatmaya başlayabilrsn

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

tamam dostum yapmışta kime taktırcaksın türkiyede onu soruyorum ? tampon falan değilki bu al tak hemen
    Kardesım opel yetkılı servısı var orada dedım yaparlar heralde.Haklısın zor bir uygulama , orada onu yapak usta varmı yok mu o dsa ayrı terane.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

Bu cevaplardan anladığım kadarıyla eklenebılıyor abs ve esp ama parçaların montajını yapacak usta ve malıyetı sorun oluyor heralde ..Başka fikri olan yok mu konu hakkında kimseden başka cevap gelmiyor

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi yapılmaya yapılır ama kafayı yedirtir. Nie. Çünkü ESP'de direksiyonda bile sensör var. Direksiyon açı sensörü. Arabanın savrulma ve yanal hareketleri aldığı sensörlerden gelen bilgi ile direksiyon açısını karşılaştırıyor. Araba direksiyonun tutulduğu yani söförün istediği yöne gidiyorsa sorun yok. Yok terse gidiyorsa sorun var diyip işleme geçiyor. Aslında bizim kör düzen servislerimiz değilde yurt dışında olsak rot balans yaptırırken arabayı bilgisayara bağlayıp direksiyon açı sensörünün ayarlanması bile gerekiyor. Çünkü rot ayarında direksiyonu kafasına göre düz tutan ustaya göre belki direksiyon düz ama bilgisayara göre belki 2-3 derece sağda yada solda. Demem oki araca tüm gerekli parçalara takarsan olur ama çok fazla parça kablo ve elektronik işi var ve oldukça maliyetli.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi yapılmaya yapılır ama kafayı yedirtir. Nie. Çünkü ESP'de direksiyonda bile sensör var. Direksiyon açı sensörü. Arabanın savrulma ve yanal hareketleri aldığı sensörlerden gelen bilgi ile direksiyon açısını karşılaştırıyor. Araba direksiyonun tutulduğu yani söförün istediği yöne gidiyorsa sorun yok. Yok terse gidiyorsa sorun var diyip işleme geçiyor. Aslında bizim kör düzen servislerimiz değilde yurt dışında olsak rot balans yaptırırken arabayı bilgisayara bağlayıp direksiyon açı sensörünün ayarlanması bile gerekiyor. Çünkü rot ayarında direksiyonu kafasına göre düz tutan ustaya göre belki direksiyon düz ama bilgisayara göre belki 2-3 derece sağda yada solda. Demem oki araca tüm gerekli parçalara takarsan olur ama çok fazla parça kablo ve elektronik işi var ve oldukça maliyetli.
    SAol dostum bu yazdığın normal esp kullananlarıda ilgilendiriyor bir bakıma aslında zamanla dıreksyon acıları degısırse kı olur heralde kontrol ettrımelerı gerekır dıkkatlı o zamanŞimdi ben bunu yapmak ıstesem ne kadar patlar ortalama fıkır ıcınyanı abs ve esp bulsam takması her seyı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sende ne vardı _? duyamdım derken abs ve esp ekleme gibi uçuk gelen birşeyi mi duymadın yoksa c gsi larde esp olduğunu mu
    2001 corsa c 1.4 16v TR ' de duymadım esp olduğunu bence eklenmeside imkansız gibi bişey
    Livestrong

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)