BlackBox diye bir program var öncelikle onu kur,ekran kartının,HDDnin,işlemcinin sıcaklıklarını tek bir programdan takip edebilirsin bu programla.
Sanılanın aksine İntel AMD'den daha sıcak bir işlemci,ancak yükte AMD daha seri ısınır.
Kasanı götür bir benzinciye aç içini,sanırım işlemcinin fanı stock,stock fanlar çok toz tutar,tozda ısıyı tutar,al benzincideki hava pompasını anakartın slotlarından ekran kartının fanına,işlemcinin fanına,Powersupply ın içine kadar tut..işlemcinide geri takmadan önce bi bilgisayarcıdan güzel bir termal macun alırsan sorunun çözülür diye düşünüyorum.
Macun çekmek de o kadar kolay değil. Youtube'dan bakması lazım arkadaşın. Macun tababkası bütün gri plakayı kaplamalı ve çok ince olmalı diye biliorum.
Macun markası olarak OCZ tavsiye ederim Vatan Bilgisayarda bulabilirsin. yanlış hatırlamıyorsam 15 ila 30 TL arası bir fiatı var
Kula bela gelmez hak yazmayınca
Hak bela yazmaz kul azmayınca
suan karsımda tr nin eski extreme overclock cularından biri oturuyor 120 c de islemci pertingen 105C kadar no problem
diyor kendileri .
macunsuz kullanmak çok saçma, macunu da sadece işlemci yüzeyi ile heatsink yüzeyi arasındaki boşlukları doldurmak için kullanmanız lazım.. ne kadar bol o kadar iyi diye bir mantık yok
onun dışında kasa içinde pek toz olmasın, fanlar temiz olsun, kasa biraz da sirkülasyon olan bi yerde dursun tamamdır
ben kasayı, power supply dahil komple ayırıp hepsini tek tek su altında yıkıyorum zaman zamantozlardan arınmış olan fanlar daha verimli çalışıyor..
toplamak için kurumasını beklerseniz sorun olmuyor![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
herkese önerileri için teşekkürler.
macun işini biraz inceleyip eski bir bilgisayarda denemeyi düşünüyorum.
az önce benzin almaya gittim.yanıma kasayıda aldım.hava tutturdum.şuanda cpu sıcaklığı 54 C![]()
Benimde sıcaklıklarım 1-2 güne aynıydı şuan 60 - 65 arasında gidiyor ancak yine pek fark yok. Termal macunu yenileyeceğim. ***** yaz aylarındayız daha çok ısınmakta bilgisayarlar...
Size önerim tarafınızdan yada başkası tarafından güzelce bir temizlenip yazılımsal olarak bakımlanması.
işlemcinin kodu ne tam olarak ?
90nm işlemcilerin sistem boşta sıcaklığı zate 60 dereceleri bulabilir
oyüzden 70 derecelerde kasılma şişme falan yaşamazsın şuzamana kadar sıkıntı yaşamadıysan dahada birşey olmaz![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)