User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
66 sonuçtan 58 ile 66 arası

Konu: Japon yunusları

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özelleştirmemek lazım yunus katliamı, fok katliamı, balina katliamı ya da hedehödö katliamı diye..

Katliam, kürkünde derisinde delik olmasın diye vurulmayıp dövülerek öldürülen foklar..

Katliam, kürkleri zedelenmesin diye canlı canlı yüzülen samurlar..

Katliam onlar işte.. Yenilmek için avlanan yunuslar değil..

Adamların yıllardır ve yıllardır yaptıkları bişey bu.. Zevk için avlanmıyorlar.. Atalarından kalma.. Kültürleri bu şekilde.. Sorgulayamazsınız..

Madem bu kadar hassassınız, Kurban bayramını nasıl sindiriyorsunuz içinize? Allah ın emri, İslam ın 5 şartı çünkü..

Bu konuda bize saygı duyulmasını istiyoruz değil mi.. Aynı şey onlar için de geçerli.. Gıda.. Besin.. Yiyecek için avlanıyorlar o şekilde.. Kültürleri bu şekilde....

Burada bilmem kaç bin km ötedeki yunus balıkları için yazıp çiziyorsunuz, ondan sonra hafta sonu tüfekleri alıp ava gidiyorsunuz.. Ya da bıldırcın avına giden eşinize dostunuza kaldırıp bir çift laf etmiyorsunuz.. Hadi onu da geçtim, AVLANMAYIN diye, AVCILIK aleyhinde konu açmıyorsunuz.. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu??

Konuya dönersem,
    Yunus görüntülerinin katliam la falan ilgisi yok.. Baya balık avı söz konusu orada..
    Bizim için hamsi neyse onlar için de yunus o.. Hiç bir şey diyemezsiniz..

Kimse kusura bakmasın, katliam aşağıdaki görüntülere denir yunuslara değil!!

http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/

belgeseli tam izlememişsin yada hiç izlememişsin gibi bir his var içimde

cünkü japonya kültüründe YUNUS avı diy birşey yok yada YUNUS ETİ ticareti adı altında birşey yok

BALİNA eti ve avı var

bu bu insanlar sırf cok para kazanmak ugruna kendi halklarına YUNUS etini BALİNA eti diye satıyorlar

evet ben ava gidiyorum

devletin bütün yasal belgelerine sahibim

Devletin bana verdigi sınır içinde sadece yedigim hayvanı avlıyorum
    balık avından bir farkı yok benim yaptıgım avın anlıyacagın

o yüzden gönlüm cok rahat bir şekilde ben DOGA severim diyebiliyorum

Domuz avına hayatımda gitmedim gitmeyede niyetim yok cünkü ben yemiyorum domuz zevk için domuz öldürmeyede karşıyım varsın tarla ekin sahibi adam öldürsün onunda bir sebebi var ekinine zarar veriyor

bu fok ve porsuk gelincik vs gibi hayvanlara yapılan eziyetler içinde çalışan grublar var daha öncede paylaşıldı bunlar sitede
    o hayvanlar içinde içimiz sızlıyor tabikide

Kurban bayramı demişsin nasıl sindiriyorsunuz diye
    inanışlarımıza göre o hayvanlar bize helaldir Râbbim bir insan kanı yerine bir hayvan kanı akıtın diye emretmiştir.
    bizi yaradana Kurban kesiyoruz ve etini yiyoruz farkındaysan zarar da görmüyoruz yedigimiz etten

Domuz neden haramdır yabancı doktorlar bile acıklıyorlar domuzun içindeki bazı micro organizmaların insan saglıgına zararı oldugunu

ama bunu zaten bize Yaradanımız sölemiş neyi yiyip neyi yemicegimizi
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet ten bir takım yasal izinler alındığında hayvanları tüfeklerle öldürmenin adı avcılık sporu mu oluyor?

Video yu izledim, çok daha fazlasını daha önceden de izlemiştim..
    Video tam izlenmediğinde senden farklı düşünen insanlar olamaz mı?
    Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil?
    Nedir bu devamlı şekilde video yu izlemedin de izlemedin cümleleri ben de bunu anlamıyorum.

Ayrıca elhamdülillah müslümanım.. Allahın emirlerini gayet iyi bilirim.. Sizin Kurban Bayramınız falan demiyorum.. Farklı bir olgu oluşmasın..

Edit:
    Japonyadaki avlanan yunuslara bu kadar hassassınız ama TR de ki kesilen atlara aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz, bu da ayrı bir konudur..

ERkut 205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilinçsizce ve acımasızca yaşamına son verilen bütün canlıların yok edilmesi güzel birşey değil bu tamamen ayrı bir konu.

Ama bu tamamen etnosentrizm demektir. Yani bize göre yada başka toplumların yetiştiği kültür ve inandığı şeylerin aksine gerçekleşen bir durum.
    Nasıl biz burda güzel güzel inek yada dana etini mangalda cızbız yapıyoruz, Hindistanda bu tamamen kutsal sayılıyor. Bize nekadar saçma geliyorsa eminim onlarda siz niye yemiyorsunuz diye bizimle dalga geçiyor bile olabilirler...

Dediğim gibi canice bir soyun tüketilmesi yada bir canlının yok edilmesi çok başlıca bir yanlış ayrı bir tartışma konusu ama bu konuda o toplum için denecek çok bişey yok normal karşılamak gereklidir...

Unutmuyalım insan aç kaldığında birbirini bile yiyebiliyor bunun dünyada örnekleri var sadece bizler yaşamadık bilmiyoruz...Bir gün tüketicek gerçek anlamda hiç birşey kalmadığında birbirlerini yemek için yok eden insan bile görülebilirki çok iğrenç bir manzara,aslında bunu bile iğrenç kılan bizim beynimiz aslında hepimiz canlıyız hayatta kalmak için bir diğerini yok ediyoruz.
    //// PEUGEOT SPORT
    Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market

PASAKIZI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    derın konular
    fok balıklarının kafalarına vurularak ezıyet ıcerısındekı olumlerıde vahset
    ama ben once ulkemdekı askerlerin goz gore gore her gun sehıt olmasına dayanamıyorum.
    benım ıcın bu,
    en buyuk katlıyam
    en buyuk gaddarlık
    en buyuk serefsızlık
    en buyuk ıhanet

edo typer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ınsan nasıl kıyabılır bu kdr tatlı hayvanlara. tatlı olmasını gectım ınsan bı hayvana nasıl kıyabılıryor.. bu japonlara tawım arkadas..

pıtbullara ve dıger vahsı denılen kopek ırklarına gelınce; hayvanları toplayıp onlara karne cıkarmak yerıne sahıplenmeye calısan ınsanlara karne cıkarılmalı.. oyle hasta ruhlu serefsızler bu hayvanlara sahıp oluyor kı hayvanların anasını aglatıyorlar.

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ntv nin gösterdiği belgesel yanılmıyorsam bi ara vizyona girdi ya da girecekti emin değilim.... film festivalinde gösterdildi ama daha evvel...

herkesin izlemesi gerekli
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeri gelmişken... özlelikle fransada ünlü olan kaz ciğeri olayı var bir de:
    http://www.nofoiegras.org/

nasıl yapıldığına dair:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Foie_gras
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

34GUN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende kanal değiştirirken kan gölüne dönen sahneyi gördüm şerefsizlere sövdüm durdum . ALLAH c.c o kadar asil yarattığı bu güzelliği sadece zevk için acımasızca öldürüyorlar.
    Mustafa GüNeŞ
    BZ S3UPERMAN

K.O. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yeni izledim belgeseli.bunlar insan degil ya haysiyetsiz serefsizin önde gidenleri..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)