User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 20 ile 27 arası

Konu: Otomotiv Mühendisliği?

merve
    Misafir
    yaa müthiş bir bölüm, imkanın varsa başka hiç birşey düşünme bence.. diğer 2yıllık otomotiv bölümleriyle ilgisi yok..
    ayrıca iş imkanı vs, zaten çok fazla mezun veren bir bölüm değilki, ordan mezun olupta kimsenin boşta kalacağını ya da sıradan bir işte çalışmaya mecbur kalacağını sanmam.
    yeniden okuyasım geldi valla, mesleğimden vazgeçecem nerdeyse

se®k@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Girebiliyosan Hacettepeye gir, tamamen Mercedes le işbirligi icinde acıldı bölüm.. Mezun olanlar direk Mercedeste işe baslıyo..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomotiv mühendisliğini bitirip kendini kısıtlama onun yerine mekatronik müh veya mak müh bitirip termik mak üstüne y.lisans tercih ederdim zaten ülkemiz belli eknomi kötüye gidince direk otomotiv sektörü etkileniyo o yüzden tercih etmezdim ki öle yaptım.Aksaraydaki mercedes fabrikasına da gidebilirsin.Adamlar montaj yapıyo gidip döküm filan bekleme yani.Benim zamanımda öleydi.Alman izin verirse montaj hattında gezersin

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yüksek otomotiv mühendisiyim ancak türkiye yerine imkanın varsa ingiltere ya da almanyada okumanı tavsiye ederim. Türkiyedeki imkanlar çok kısıtlı hem iş hem eğitim olarak. Eğer makine okuyup otomotiv master ı yapmak istersen kesinlikle projelerini çalışmalarını stajlarını otomotiv üzerinde yap.

Türkiyede iş olarak tatmin olman pek kolay değil ama yıllar içinde yaygınlaşacaktır.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 yıl başkent makine müh. okudum, sonra da okul ile anlaşamayıp ayrıldım, apar topar öss girdim, şimdi ankara üni jeoloji mühendisliği 2. sınıfım. Makine mühendisliğindeyken öğrendiğim derslerden bikaçı:
    Birincisi, Makine mühendisliği; otomotiv mühendisliği, uçak mühendisliği, gemi gibi bütün mühendislikleri kapsayan ve daha da çok şey(termodinamik, akışkanlar, statik, dinamik, sistem mekaniği gibi) barındıran bir bölüm dalıdır. yani mercedes-benz ile ortak olan hacettepe dışındaki bir otomotiv mühendisliği bitirmen çok tat vermeyebilir. Çünkü Türkiye'nin malesef kendi ürettiği bir otomobil yok, buradaki oto fabrikalarında ise sadece kalite ve üretim mühendisleri ve işletmeciler var. Ben her zaman için makine mühendisliği+2 yıl otomotiv master'ı öneririm.
    İkincisi ve en önemlisi, özel okullardan ne yap ne et uzak dur. İsterse ailenin veya senin bill gates kadar paranız olsun, önemli değil.
    Üçüncüsü ise, şu anda otomotiv mühendisliği 5 yıl oldu hacettepede ilk açılalı, yani ilk mezunlar yeni çıkmış olması lazım tek tük. Onlar ile bir şekilde görüş paylaşmak lazım
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makine mühendisliği okuman daha iyi olur bence. Otomotivle dersleri pek farklı sayılmaz zaten.Hacettpe otomotive puanın yetiyorsa itü makine yaz derim.sonra yüksek yaparsın. Daha iyi olur derim

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_KA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TR'de iş imkanları vsleri nelerdir,yabancı dil eğitim veren
    Şu an iş imkanları çok geniş olmasa da 3-5 sene içinde çok daha farklı olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle yabancı sermayenin yoğun ilgisi var, şu an sadece üretim gerçekleştiren yabancı şirketler kalifiye personeli ile buraya yerleşmeye başlıyor. Yüksek teknoloji gerektiren motor ve elektronik aksam parçaları ve tasarım ürünleri yatırımları olduğunu biliyorum ...

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüksek Makina Mühendisi olarak sana tavsiyem. Git Mekatronik oku. Hayaller güzedir ancak çok az zaman paraya dönüşür arkadaşlar
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)