bugune kadar cok goturdum arabada filitreli araba nasip olmadı. filitreden dolayı kalıyormu bılen varmı?
cumartesi günü yayları kornayı stoplardaki filmleri söktürüp sinyalleri değşip, arka silecek memesini yaptırıp öle gidicem muayeneye, sadece eksoz kalacak, bir sürede bu şekilde binicem araca, bu şekldede kalırsak yapacak bişey yok, canımız saolsun diyelim.
konuyu zamanında açmıştım, son durumu yazayım belki yardımı olur gidecek arkadaşlara,
aracımda 6 cm yay, f1 korna, çok bağırmayan eksoz, stop filmi, beyaz çamurluk sinyalleri, ve arka cam filmi vardı muayneye gitmeden önce, ankara ivedik istasyonundan randevu aldım, ve muayeneye gitmeden önce, stop filmlerini söktüp, çamurluk sinyallerini sarıya döndürdüm, f1 kornayı söktüm ve gittim. içerideki para ödeme işleminden çıkar çıkmaz hemen benim numara yandı ve muayeneye çağırdılar, aracı yanaştırdım lpg mi dedi evet dedim, tamam dedi bagajı aç, açtım bagajı şöle bir baktı, kağıda bi çentik açtı, tamam dedi sen geç bekle, hadi bakalım hayırlısı dedik, arabayı bindi silecekleri çalıştırdı, kornaya bastı ve silindire doğru yürüdü önceön lastikleri sonra arka lastikleri silindirde denedi, geçti aracı ileri aldı ve önce önden hidrolik sistemle kaldırdı baktı baktı, sonra arkayı kaldırdı baktı baktı orda bişeylerle uğraştı, geldi bi farları kontrol etti aletle, sonra ordan briine eksozu gösterdi, bana seslendi bindirdi araca bas abi gaza dedi, bastık tabi bizde naprsın, tamam abi dedi frene bas sinyal yak falan, bekle abi dedi, hadi bakalım dedik başladık beklemeye, yanıma geldi kaldıkmı dedim muayeneden evet abi kaldın dedi, uhhh dedim içimden, sorun ne peki dedim, abi motor numaran ruhsatta eksik yazılmış bir serviste tesbit ettir dedi, ben buldum buaray yazdım ama sen bunu teyit et dedi, sonra lpg tankı simit deponun altında baca denen bir hava deliği varmış, lpg ci onu komple silikonla kapatmış, abi ben sökemeye çalıştım olmadı dedi onu açtır hava alması lazım dedi, başka dedim, abi eksozu değiştir yönetmeliğe uygun değil dedi, yani eksoz ve baca deliği ağır kusur, bunun yanında arka cam filmi, eksik motor numarası ve sitepne bagajda duruyodu onun bağlantıları eksik diye üç adette hafif kusur verdi, hadi dedim hayırlı olsun, bu arada benim aracın sesi, o esnada orda muayeneye gelen 90 model şahinden daha az çıkyor, anladığım kadarıyla sorun eksoz tipinden, ve yaylara sorun çıkarmamsı beni şaşırttı, çünkü sol arka çamurlukta sürtme izleri vardı ve ayrıca sol salıncak darebliydi onada bişey demedi,
velhasılı biz cumartesi gttik eksozu söktük, eksozcu aynı esnada penseyle silikonu söktü, iki servise gittim biri, 50 lira ver abi motor numarasını teyit edelim dedi, uhh dedim içimden, başka servise gittim 20 lira dedi, ama 1 ila 3 saat arası sürer dedi, eyvallah dedim bastım çıktım gittim, öle muayne eden adamın yazzdığı motor numarası benim şimdiki numaram olmuş oldu çünkü teyit etirmedim, neyse geldik yine tüvtürke yine giriş işlemi yaptıdım çıktım hooop beni çağırdılar, geldi arkadaş ne vardı abi bunda dedi, eksoz vardı söktüm , baca kapalıydı açırdım dedim, tama abi geç evraklaırnı getiricem dedi, ana dedim bu kadarmıgeçtik, geldi arkadaş, ruhsatta hata var benim abi geçtin dedi yapıştırdı bandrolü bir hafta içinde emniyete git düzelltir ruhsatını dedi, şimdide eminayete gidicez. umarım yine yalnış yazmazlar emniyette. işte böyle, kısacası belli başlı göze batacak durumlarınız yoksa aracınızda muayeneden geçemek pek sorun değil, aslında benim ağır kusurlar bile laf olsun diye verilmiş gib geldi bana. uzun oldu biraz ama işleyişi anlatmak istedim. saygılar
üzerinden biraz zaman geçmiş. son karar ne ankarada hangi tüve götüreyim?
tamponlarda amerikan park ve f1 korna var, söktürüp mü gideyim yoksa geçer mi?
ben direk ivediğe gittim 3,5cm lik yay,filtre,egzozda cut out,birde ms var aracta ama onu hıc saymıyorum gormuyolar bile. egzoza bıraz bakındılar ama birşey diyen çıkmadı. sorunsuz kusursuz geçtik.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)