Bişey olmaz korkma... aracın teknik bilgileri var aracın dosyasında ordan kontrol ederler duzeltirler para bile almazlar..
Bişey olmaz korkma... aracın teknik bilgileri var aracın dosyasında ordan kontrol ederler duzeltirler para bile almazlar..
belirli ölçme ve bilgi aldıkları yerler mevcut güç ile alakalı
kanun maddesini yazabilirmisiniz?
TSE Tamimden link veriyorum aşağıya
4.13 maddesini okuyun
http://www.tse.org.tr/turkish/belgel...amim2009_1.pdf
gerekli açıklama verilmiş
körler sağırlar
anlatamadım sanırım, arkadaşın araç, 2009 düzenlemelerine tabii değil... ben eski yasadan bahsettim sene de verdim, 2005 diye...
nasıl işleniyor?? aynı model yılı ve sonrası ve de 'aynısı' takılır diye açıkça yazan maddeyi siz yolladınız bana... bunu çok denedik 'legal' yolla motor işletmenin yani büyük motor takmanın şu şartlara imkanı yoktur...
bakın, tamimi okursanız anlaşılıcak zaten belirli sınıra kadar takabilirsiniz sorun yok
eğer model yılı uygunsa motorun ve güçte uygunsa denklik raporu ile tadilat projesiyle işlenir
model yılı uygun değilse teknik üniversitelerin yaptığı testler var gürültü testleri vsvs bunların sonucu uygun olduğu takdirde motoru işletebilirsiniz
4.13 te yazdığı üzere aracın orijinal tipinin haricindeki motor değişikliğinde
benzinli motorda %30dan dizelde %50den fazla güç artışı olmadığı takdirde tadil edilen motor için egzoz veya araç dış gürültüsüyle alakalı herhangi bir test istenmeden işlem yapılır
eğer model yılı uygun değilse veya güç farkı yukarıdaki değerleri aşıyorsa o zaman belirli testler sonucunda elde edilen raporlar çerçevesinde gerekli işlem yapılıyor.
körler sağırlar
'belirli test' derken?? bakın madde gayet açık, ben kurum başkanları ile görüştüm, 'aynısı' yazan bir yerde gidip de 'belirli testler' derseniz o iş olmaz... nedir o testler ?? zaten motor denen şeyin kontrolü basittir, silindir sayısı, hacim, model yılı... siz bu şartlarda 3,18'e s54 motorun nasıl takılacağının prosedürünü bana yazarsanız, yarın başlarım projeye hiç sorun değil...
testleri yazmış 4.13 maddesinin altına
egzoz emisyonu 70/220/AT veya 88/77/AT ye göre
araç dış gürültüsü 70/157/AT veye ECE-R 51 göre
motor gücü 80/1269/ATye göre
dizel egzoz dumanı 72/360/AT ye göre
bu testleri teknik üniversiteler yapıyor yada yapıcak İTÜ gibi başka teknik üniler gibi
işte prosedür burda
motor üretim yılı araçtan yüksek olduğu zaman güç artışı %30u geçmediği zaman yukarıdaki testlere gerek kalmadan işletebilirsinzi eğer geçiyorsa yukarıdaki testler ile motor işletilir bu şekilde motor işletiliyor imkansız diye birşey yok biraz önce emin olmadığım için bu tip projeleri çizen mühendis arkadaşımı aradım tamimdeki aynı şeyleri söyledi oda bana
körler sağırlar
kağıtta motor için yazan bilgilerin kontrolü için geçerli o testler, şöyle ki: 'aynı' motorda daha eski yıl ya da %30 dan fazla güç artışında... siz orda 'hacim' gördünüz mü??
tekrar diyorum, farklı hacimdeki motoru bu maddelere istinaden işletemezsiniz...
hacim farkı ile alakalı kısıtlama söz konusu değil bunu demek istiyorum sizeönemli olan model yılı güç artışı mantıkta bakarsanız zaten hacim artışı aracın vergi dilimini etkileyecek ilk başta güç model yılı, üretildiği seneki standartlara emisyonlara aracın dayanımı mukavemeti ile alakalı olduğu için önemli
körler sağırlar
bakın tekrar ediyorum, sizin dediğinize göre isteyen istediği motoru takar arabasına.. sizce bu mümkün mü?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)