Polislerden Ne kadar uzak o kadar iyi beni teee anasinin gözünden görüyor hemen el kaldiriyor cek sağa diye millet yanimizdan limitör ile geciyor Ne iştir anlamadim gitti ehliyeti geri vericem artik
Printable View
Polislerden Ne kadar uzak o kadar iyi beni teee anasinin gözünden görüyor hemen el kaldiriyor cek sağa diye millet yanimizdan limitör ile geciyor Ne iştir anlamadim gitti ehliyeti geri vericem artik
valla ben olsam kendimi hem suçlu hem güçlü görürdüm :) sonuçta trafik sigortanız olmadan trafiğe çıkmışsınız adamda cezayı kesiyor, sizi bıraksa 100 metre ilerde kaza yapsanız polisin yerine koysanıza kendinizi...
ayrıca sigortacınızın tanıdık olmasına gerek yok, arayaın herhangi bir acenteyi, yogunum ofisime getirin diyin getiriyorlar çok işe yarıyor...
üzücü durum tabiki bende olsam bende üzülürüm ceza yediğimde, mesela tayyarı ilk aldıüım gün arabada film vardı polisin biri çevirdi, film dedi abi dedim arabayı yeni aldım bak bugün hemde haftasonu ancak söktürebileceğim yapma etme. Adam dediki arkadaşım yasa bu kusura bakma. dedim haklısın ne yapalım...
aracı üzerinize almadınız mı arkadaşım? aldınız.. eski sigorta geçersiz mi geçersiz, yeni sigorta yapmanız gerekiyor, yaptırmaya giderken polis cezayı bastımı bastı. sigortasız dolaşmakdan polis burda haklı.. kurallara uyalım birazda herşeyi polisden devletten beklemiceksin.. eksik evrak ile dolaşmanın cezası 3 saat ve 72 tl :) geçmiş olsun
siz niye az yediniz anlamıyorum ben olsam 400 den kapı açardılar:D
aracın plakası neydi yiğit polis ekibinin bitane var bakrköyde yüzüne karşı anasına çok küfür etmiştim..
Geçmiş olsun
arife gününden 1 gün önce tamponuma tıkladılar arkadan karşı taraf suçlu ama benim sigortam bitmiş 9 aydır sigortasız dolaşıyomuşum yeni bebeğim var her gün jandarmanın önünden geçiyodum selam veriyodum bide Allahtan durdurmadılar bundan sonra bende daha iyi takip edicem sigorta işi şakaya gelmiyo.
Konu polise hakarete gelmesin, yorumlarınıza dikkat edin.
eski sigorta 10 gun sure veriyormus kaza falanda olsa sıkıntı yok yani adam bizim bilgisizliğimizden yararlanıp kesti cezayı iste amac belli mesai doldurmak belli bir ceza sayısı var yaprak eksiltmek...
neyse en azından konuyla ilgili bilgilenmis olduk hayırlısı artık.
aracı yeni alınca 10 gün süre veriyorlar. Hatta ben o 10 gün içerisinde kaza bile yaptım. Prosedürleri uygulayıp cebimden para cıkmadan aracımı yaptırdım...
sigorta önemli sigorta yaptırdık 2 gun sonra kafadan girdi volvo.
alın iste bide diyorsunuz ki memur haklı memur nereye haklı ya kufur edicem olmicak 3 saatim gitti bankada islerim vardı gidip halledemedim vs :mad::mad:
ama aynı memurlar hep aynı yerde cevirme yapıyorlar bidahaki sefere gidip bu C-4 maddeyi vericem eline al oku sunu ogren dicem...:S
alkollüydüm yaptığım iyi bişey demiyorum ;) ama ben polise güzellik yap dedim yapmadı yapar yapmaz .. ama bak dedim ben bakırköyde oturuyorum ehliyetsiz gezmeye devam edicem ozaman denk geldiğimizde ne olcak dediğimde ayarlarız güzelliğimizi yaparız deyince sinirlenmiştim alkolün etkisiyle birlikte tepkim öyle olmuştu ;)
polisin bir suçu yok kuralları uygulamış ama hiç mi tolerans olmaz...
istisna bir durum bu normalde olmasın eyw. bağlasın cezayı bassın...
biraz tolerans bekliyordum ama direk işleme koydum.Bence orada ceza kesme töreni vardı 2 motorlu 2 araç komple ceza kesiyordu...
Hatta biriside isyanlarda idi sarıda geçmek zorunda kaldı diye kırmızı cezası yedi.İtiraz et diyor polis adam nereye hangi parayla dava açıcam demişti...
Olay "CEZA KESME TÖRENİ" kimsenin lafını dinlemeden kes gönder işleme koy....
kanka geçmiş olsun , kısmet böyleymiş :)
6 aydır muayenesiz dolaşıyorum bişey olmadı daha :D
size yazılan cezanın maddesi nedir?
çünkü;
Trafik Sigortası Yaptırmamanın Sonuçları :
1. Karayolları Trafik Kanunu 91/5 maddesi gereğince gerekli teminat tutarları üzerinden zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan araçlar trafikten men edilmektedir.
2. Güvence Hesabı, Zorunlu Mali Mesuliyet(Trafik) Poliçesi bulunmayan araçların sebep oldukları trafik kazalarında, mağdurların bedensel zararlarını teminat limitleri dahilinde karşılar. Hesap ödediği bu tazminat için trafik poliçesi yaptırmayan işleten ve sürücülere yaptığı ödemeleri yasal faizi ile birlikte rücu eder.
alıntıdır...
sigortadan kesilmiş olsa aracınız trafikten men edilir...
91. madde bize yazılan ceza
hacı geçmiş olsun, ilhan yarın senide ispiyonlıcam olm :D:D
istediğin kadar ispiyonla :D araç trafikte değil :D
91 maddenin açılımı Zorunlu Mali sorumluluk sigortası yaptırmamak.noter kağıdıyla dilekçe verip itiraz edebilirsiniz
edit:imza attıysanız itiraz kabul olmayabilir...
peşin ödemede 45 tl ye düşüyor ama uğraşırım derseniz siz bilirsiniz
ayrıca sürücüye 10 ceza puanı ekleniyor bilginiz olsun
yok mu bi avukat arakdas ugrassak ne olur yaw ? hukuki.net e cevireyim surayı :D
çok basit elinizde bir dilekçe ve bu 4 c belgesi...odedıgınız ceza kagıdı ve makbuzunuz..
olay yerı su saatte falan fılan ben bır vatandas olarak haberım olmayan bırseyden para cezası aldım fakat daha sonra arastırdıgımda boyle bır maddeyı gordum.trafık polısının bana haksız yere yazdıgı cezanın ıptalını..ayrıca gun ıcersınde kendı bılgısızlıgı yuzunden ısımden alıkoymasından oturu hakkında gorevını ıyı yapamadıgı ve benı magdur ettıgı ıcın sıkayetcıyım :D
avukatlarla ugrasa ugrasa hukuki.net ben oldum bu kafayla bu kadar oldu kusura bakmayın :D
geçmiş olsun polis bu ya nerde anlayışşş!!
geçmiş olsn hangisini bağladılar?
Süre tanınmıyor bende aldıgım günün ertesi günü yaptırabildim,cok sükür kaza bela olmadı.