Daha geçenlerde Mazda 3 MPSler geldi iki mi üç tane mi ne, kimse almadı aylarca showroomda yattı sonra alındı. Boşverin hadi performans araçlarını, bugün normal Mazda 3 kaç adet satıyor? Toyotada corolla dışında her hangi bir şey satıyor mu? Keza mitsubishide?
Türk halkı zamanında çalışmaya almanyaya gittiği için, o dönem burada 131'e 124'e bile bir iki kez binmiş nesil orada gerçekten W115ler W123ler E30lar gördüğü için alman araçları en müthiş araçlar olarak kaldı bu ülkede. O dönem millet japonyaya gitseydi, E30ların yerini hakosukalar, mercedeslerin yerini lexuslar alırdı. Yoksa alman araçlarına almanlar kendileri bile bu kadar tapmıyor. Adam geçenlerde geldi araç sordu parasıyla, dedik ki vw alma, vw alırsan TDI al TSI alma, hadi onu da alırsan DSG kesinlikle alma. Adam sözleşmiş gibi ertesi hafta golf 7 1.4 tsi dsg ile çıkageldi, hayırlı olsun dedik napalım.
Bu durum 90larda da böyleydi. Iııııyyy japon arabadan ne anlar alman gibi araba mı var muhabbeti o dönem de şimdiki kadar yaygındı, o yüzden binlerce M3 varken 3 tane supra var

Nasıl ki 2030 yılında örneğin binlerce jetta golf olacakken 3 tane mazda 3 olacağı gibi.
Klasik, kibirli, sürekli karşısındakini ezmeye çalışan şu modern Türk hastalığından kurtulmak lazım. Ben skyline'ı fast&furiousta da öğrenmedim, need for speedde de. BMI izlerdim ben, babam getirip dururdu eve. Şimdi de örneğin 2016 yılında nasıl Mitsuoka'yı biliyorsam, ve buradakilerin %99u bilmiyorsa, bir kaç yıl sonra mitsuoka ünlü bişey olsa(ki hiç sanmam) burada yine insanlar çıkıp 'işte şu filmde gördünüz de ordan özendiniz' diyecektir eminim.