Ne r34 müş arkadaş forumdaki bazı kişiler maraba oldu şu konuda
Printable View
Ne r34 müş arkadaş forumdaki bazı kişiler maraba oldu şu konuda
Neden r34 anlatsanıza biraz :D
90'slarda Toyota supra,Honda NSX,Mazda RX7,Nissan 300ZX,bunların yüzüne kimse bakmazdı.Varsa yoksa porshe ferrari bmw corvette denirdi.Japon spor araba yapmayı bilmez denirdi.Ki bu yazdıklarım doğru çünkü saydığım arabalar türkiyede toplasan 50 tane olmaz.Sonradan fast and furious çıktı'da japon egzotik arabalar sevilmeye başlandı.
Bu işleri çocukluğundan beri ,90lardan beri seven , Gran Turismo ile büyümüş herkes saydığın tüm Japon grubunu sever hayalini kurardı.
Fast & Furious dalgası sonrası genel olarak modifiye ve japon araçlarına ilgi duyan bir kesim oluştu. Şu an arabacii diyen gezinen 10 kişiden 9'u Fast & Furious sonrası bu işlere merak saldığını söyler, öncesi yok..
Aynen katılıyorum ama şuda bir gerçek toyota supra'nın bu kadar tr'de efsane gözüyle bakılması fast and furious 1'dir.
ilkokul'a giderken şişlide servis bekliyorum cadde'den alıyor arada sıra.O zamanlarda şişlide mitsubishi galerisi vardı.İçeride mitsubishi evo ve bir tane'de 3000GTO kırmızı vardı.Dükkan kapandı o araba satılmadı.Kim bilir ne oldu.
Benim gözümde'de tabi otomobil dergileri posterler ve yalan yok gran turismo etkendir :)
Amerikanın gözünde supra.O yıllarda rakipleri :)
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...d7dfde7944.jpg
Teknik olarak supraya bişey denmez ama arkadakiler daha bi güzel duruyor bence. Supra görsel olarak çeken bir araç değil (taşlamayın :D ) bence.
r34 skyline gtr a o kdr para verene kdar alirim bi black edition 2013 ustu GTR r35 birazda modifiye ile bin kat guzel olur cidden,
Japona sevgı tabıkı vardı vardı ama M3 den sıra gelmedı.Kim alırdı kı? Oyuzden pek satılmadı,1'er adet geldı,uzun surede yattı.Sonrakıler hep sıparısle.R34 basarılı arac degıldı japon rakıplerı arasında...
Yok oldugu ıcın ılgı var ama ılgı duyanlarda aracı tanımıyorkı.Ozamanlar kısa pantolaonlu bıle degıldıler...
Fılmler sayesınde sısırıldı,populerlıgı arttı...
Allah sahıbıne bagıslasın...
bilmiyorum ama r34 supra falan hiç ilgimi çekmiyor. yorumlara bazen hayret ediyorum büyük ihtimal sorun bende.
Ahh nsx ne guzel duruyorsun be :)
Daha geçenlerde Mazda 3 MPSler geldi iki mi üç tane mi ne, kimse almadı aylarca showroomda yattı sonra alındı. Boşverin hadi performans araçlarını, bugün normal Mazda 3 kaç adet satıyor? Toyotada corolla dışında her hangi bir şey satıyor mu? Keza mitsubishide?
Türk halkı zamanında çalışmaya almanyaya gittiği için, o dönem burada 131'e 124'e bile bir iki kez binmiş nesil orada gerçekten W115ler W123ler E30lar gördüğü için alman araçları en müthiş araçlar olarak kaldı bu ülkede. O dönem millet japonyaya gitseydi, E30ların yerini hakosukalar, mercedeslerin yerini lexuslar alırdı. Yoksa alman araçlarına almanlar kendileri bile bu kadar tapmıyor. Adam geçenlerde geldi araç sordu parasıyla, dedik ki vw alma, vw alırsan TDI al TSI alma, hadi onu da alırsan DSG kesinlikle alma. Adam sözleşmiş gibi ertesi hafta golf 7 1.4 tsi dsg ile çıkageldi, hayırlı olsun dedik napalım.
Bu durum 90larda da böyleydi. Iııııyyy japon arabadan ne anlar alman gibi araba mı var muhabbeti o dönem de şimdiki kadar yaygındı, o yüzden binlerce M3 varken 3 tane supra var :) Nasıl ki 2030 yılında örneğin binlerce jetta golf olacakken 3 tane mazda 3 olacağı gibi.
Klasik, kibirli, sürekli karşısındakini ezmeye çalışan şu modern Türk hastalığından kurtulmak lazım. Ben skyline'ı fast&furiousta da öğrenmedim, need for speedde de. BMI izlerdim ben, babam getirip dururdu eve. Şimdi de örneğin 2016 yılında nasıl Mitsuoka'yı biliyorsam, ve buradakilerin %99u bilmiyorsa, bir kaç yıl sonra mitsuoka ünlü bişey olsa(ki hiç sanmam) burada yine insanlar çıkıp 'işte şu filmde gördünüz de ordan özendiniz' diyecektir eminim.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...er=1&fnai=prev
200k euro yazmışlar yabancı sitede.
bizim ülkede nedense özenticilik çok, biri ölse değere biniyor, biri bişey görse herkes hemen tapmaya bi anda sevmeye meraklı. Birçoğu ne yazık ki fast&furious'da gördüğü için bu kadar hasta oldu. (R.I.P Paul bu arada)
her arabaya hasta olan adam vardır illaki, çocukluk hayalidir vs uzar gider. Bu paraya ancak 2000 yılında alınmış saklanmış hiç binilmemiş bir R34 edebilir bence. Onu da ancak hastası alır. Gördüğüm kadarıyla orjinal kalmamış bu araç ve fiyat 200k euro.
Yabancıdan yabancıya zaten bunu kimse almaz bu fiyata.
Şimdide yeni mx5 ile ilgili aynı sorunlar yaşanıyor.
1.5 130hp 100bin tl arabamı olur gider s2000 alırım deniyor.
Hala 10 yaşında araba ile karşılaştırma yapılır.
Olay şu araba gitsin gerisi önemli değil.
Donanım olmasın durmasın güvenlik sıfır teknoloji sıfır olsun ama gitsin:)
Bence bu durumun sebebi japonların ürettiği araçların bizim ülkenin koşullarına uygun olmaması daha adam akıllı dizel seçenekleri bile yok çoğu japon arabasının. Lpg den bu kadar nefret eden bir ülkeden 1000 seneden bu yana alışıla gelmiş 1.6 atmosferik benzinli araba almasını beklemek bence saçma.Ayrıca teknoloji devi olan japonların araçlarında teknolojik hiç bir şey olmamasıda ayrı bir durum :D Öte yandan vw sürekli bir şeyler yapıyor TSI-DSG-ACT-Bluemotion vs vs
Vw önce bir mazdanın skyactivini, sadece s serisinde vs araçlarda bulunan radar guided cruise controlünü, acil frenini yapsın, üstüne de güvenip 5 yıl garanti versin, sonra konuşalım. Her şeyi tam test etmeden araçlara doldurmak, bozulunca da kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkmak kolay. Silindir kapatmayı mercedes ta ne zaman yaptı zaten :D zas'tı adı.
Değişik şekilde bakıyoruz araçlara. Ben para verdiğim şeyin en başta bozulmamasını isterim. Sürüş zevki versin isterim. Sizler araç değil iphone almak istiyorsunuz. Tabi herkesin kendi zevki, kendi parası kendi kararı, kimse karışamaz. Ama mantıklı tercih o değil.
Hondanın yeni Typer"da kullandığı 310 BG turbo motorun ne kadar yaktığını biliyormusunuz?
Şehir içi (lt/100 km) 9,4
Şehir dışı (lt/100 km) 6,1
Birleşik (lt/100 km) 7,3
CO2 emisyonu (g/km) 170
310 beygir hangi tsi motor bu kadar yakıyor?
Şu anda Japon"lar elektrikli araçlar üzerine çalışıyorlar.
Gelecekte piyasa falan koymaz Japon"lar :)
Benimde en büyük etkenim Gran Turismo oyunu.1997'de tanıdım çoğu aracı,hızlı ve öfkeliyle alakası yok yani.
R34 gtr çoğu egzotik araçtan daha çekici geliyor.Tüm ss'lerin arasına bir tane r34 koyun ben ve çoğu kişinin dikkatini direkt r34 çekecektir.Aynı Gumball'da ki İstanbula gelen r34 gtr gibi...O kadar ss'ler varken ortalıkta gtr'ın fotoları videoları dolanıyordu.Aracı hiç boklamayın,canlı görünce ağzınızın suyu akar.Millet r34 gtr'a aç aç :)
Ben aldığım arabada Sürüş zevki,konfor,az yakmasını,sorun çıkartma olasılığının düşük olmasını,görüntüsünün güzel olmasını,çokta pahalı olmamasını,prestijli olmasını piyasasının hızlı olmasını,kullanırken yormamasını,güvenli olmasını vs vs isterim peki bu istediğim tüm özellikler hangi araç grubuna kapıyı açıyor tabiki avrupa araçlarına.Ayrıca yeni Type-r dan bahsedenler olmuş da tsi motor 2006 ya da 2007 yılında çıktı yaklaşık 9-10 yıl olmuş.
10 sene alarko şirketler grubunda çalışıyordum müdürlerden Cem bey kullanıyordu. Günlük işe gidip gelme arabasıydı.
Bir kere kaporta boyaya verdim yerine diğer aracım accordu kullandım hiç zevkli değildi demişti.
O zamanlar restoreye ihtiyacı vardı şuan ne oldu bilemem satma niyeti olmayan biriydi. Muhtemelen yine ondadır.
Hangi turbo benzinli araba gaza basınça 3 katını yakmıyormuş merak ediyorum.
Hadi onuda geçtim katalog verisinden konuşuyorsak madem, sevmesemde gümüş ok'a saygı :)
A45 Amg, hem 4 çeker hem 7ileri dct hemide 370-380 beygir
Yakıt Tüketimi, şehiriçi (l/100km) 9.6–9.2
Yakıt Tüketimi, şehirdışı (l/100km) 6.0–5.6
Yakıt Tüketimi, ortalama (l/100km) 7.3–6.9
Superb'den düşükmüş tüketimi satıp A45 Amk alayım bende :D
2.0 litre tsi stage 2 + , yaklaşık 2 senelik görüşümü söyliyim.basınca yakmayan araba yok zaten. Uzun yolda yakmıyor.bildiğin yakmıyor yani.algı farklı.güçlü araba her türlü çok yakar diye bir algı var,illaki öleside vardır ama tsi a laf yok. (:
2 Sene MK6 Golf R Stage 1 Araç + Milltek Egsozlu Şekilde Kullandım. Şehir İçi Basmazsan 10 lt Yakıyordu Basarsam 16 17 lt leri Görüyordum. Şimdi Dizel Golf 6 ya Biniyorum 8 Ltleri Görüyorum Şehir İçi :)
Zevkler renkler tartışılmaz, herkesin görüşüne saygımız sonsuz. Medeniyet böyle bir şey tabi ama R34'e laf edenler üç kase bal yesin, hepsini yesin cırcır olsun dötünde bağırsağında bir damla poh kalmasın.
herkesin bir aracı sevme aşık olma hikayesi farklıdır, supra nın F&F ile sevildiği aşikardır, aracı en uzun süre gördüğümüz içindir muhtemelen, öncesinde bilsek de bu kadar yakından incelememişti çoğunluk, filmle beraber patladı bu ilgi...
R34GTR ise daha çok oyunlarda popüler oldu, aracı alan yarışı kazanıyordu :) hele bir de TR de satılmaması ilgiyi daha da arttırdı... ülkedeki otomobil merakı son 10 yılda çok değişti, eski egzotik araçlara ilgi arttı, yeni modeller sıradan günlük yol arabası oldu (en azından benim için)... F355 i bundan 7-8 sene önce 40-45bin euroya teklif etmişlerdi bana bir de şimdi bakın fiyatlara... olmayan ama beğenilen araçların fiyatlarının astronomik olması normaldi, bir de dünyada otomobil kolleksiyonlarına bakın, R34 supra M3 NSX vs olmadan kesinlikle eksik kalıyor, siz beğenmeyebilirsiniz ama gerçekleri de değiştiremezsiniz :)
japon arabalarini seviyor olabilirsiniz bende seviyorum ama bos yapiyorsunuz.4cyl turbo benzinli motorlarin krali tfsi/tsi dir.Aksini iddia edemezsiniz samimi olmaz
Mekanı cennet olsun.
http://i.hizliresim.com/a3On8d.jpg
Şu kadar cool olsak yeterdi be hakkaten . r34 ü bu adam için yapmışlar resmen (: . mekanı cennet olsun.