Teknoloji vs neyse tamam da daha 2400km deki aracın sürücü koltuğundaki derinin hali nedir öyle ? Bu kadar erken kendini koyvermiş olması hiç iyi değil. Sonradan ucuza yapılan kaplamalar gibi durmuş.
Printable View
Klasik fransız gene ne kadar gerekli ve ne kadar gereksiz donanım varsa doldurmuş..
nationalda bir belgeselde porschenin fabrikasını tanıtırken porschenin ceo sunun bir lafı vardı bizim araçlarımıza koyamıycağımız bir teknoloji yok porschenin mühendislik bilgisi her şeye imkan verir ama önce gereklimi diye sorarız aracımızı alıcak insanlar gerçekden bu donanımı kullanırmı diye sorarız gereksiz fuzuli şeyleri asla koymayız..
fransızlarda çekici olabilmek için dikkat çekebilmek için ne varsa koyuyorlar 508' e hud koymuşlar :) sanki corvette ferrari M5 araba.. :) maksat dikkat çekmek.
Katılmıyorum geçen ay ds5 alıyordum, mükemmel araç. Çok dolu tek eksisi güçsüz motoru
tabiki öyle ama birde parasal yönü var. Porsche dediğiniz arabayla aynı kulvarda bile değiller,zira bu paraya altta yazdığım özellikler baş döndürüyor.
ABS -ısıtmalı hafızalı masaj özellikli ön koltuklar
EBA ( Acil Fren Destek Sistemi )
EBD ( Elektronik Fren Güç Dağılımı )
ASR ( Antipatinaj Sistemi )
ESP ( Elektronik Stabilite Programı )
Sürücü ve yolcu hava yastıkları
Yan ve perde hava yastıkları
Sürücü , ön ve arka yolcu kemer ikaz uyarı sistemi
Ön yolcu hava yastığı iptal düğmesi
Aktif gergili, güç sınırlayıcılı ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri
3 noktada sabitlenen güç sınırlatıcılı arka emniyet kemerleri
Darbe anında yakıt kesme ve flaşörlerin otomatik yanması
İmmobilizer
Arka koltuklarda ısofix çocuk koltuğu bağlantısı
Stop and Start ( STT )
Hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı
Head-Up Display Ekran
Ön park sensörü
Arka park sensörü
Park yeri mesafe ölçüm sistemi
Elektrikli park freni
Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi
Yokuş kalkış desteği ( Hill Holder )
Direksiyondan kumandalı vites değişimi
Yol bilgisayarı
Park sırasında gecikmeli sönen farlar ( Follow Me Home )
Yağmur sensörlü otomatik ön cam silecekleri
Otomatik yanan farlar
Hıza duyarlı yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon
Rest fonksiyonlu çift bölgeli, polen ve koku filitreli otomatik klima
Direksiyondan kumandalı MP3 uyumlu Radyo CD çalar
Denon Hi-Fi müzik sistemi ( 9+1 subwoofer )
Yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltugu
Güçlendirilmiş akustik camlar
3 fonksiyonlu uzaktan kumandalı merkezi kilit
Fasılalı, sıkışma önleyicili elektrikli kumandalı ön ve arka camlar
Eşik aydınlatmalı , Elektrikli ısıtmalı, katlanabilir yan aynalar
Elektrokrom iç dikiz aynası
Gece sürüş modu
Sogutmalı torpido gözü
1/3 2/3 katlabilir arka koltuklar
Yükseklik ve eğim ayarlı ön koltuk kafalıkları
Yükseklik ayarlı, virgül tipi arka koltuk kafalıkları
Yarı deri koyu döşeme
Sürüş anında otomatik merkezi kilitleme
Telefon kiti ( Bluetooth )
USB bağlantı noktası
MP3 çalar bağlantı soketi
Arka koltuk kol dayama ve bardak tutucu
17'' Alüminyum alışımlı jantlar
Gövde rengi ön ve arka tamponlar
Gövde rengi yan aynalar ve kapı kolları
Krom çerçeveli ön ve arka ızgara
Kapı eşiğinde krom çıta
Yan camlarda krom çıtalar
Halojen ve LED gündüz sürüş farları
Virajda ekstra aydınlatma sistemi
Entegre anten
Ön sis farları
Krom kaplı yan çıtalar
Arka spoiler
3 bölmeli kokpit tavan
Navigasyon, geri görüş kamerası,Akıllı Xenon far sistemi
edit:fazla özellik bence göz çıkarmaz
Aracı kullandığınızda kendinizi gerçekten özel hissediyorsunuz
Tabiki aynı kulvarda değiller ben zaten kıyaslama amaçlı yazmadım dünyanın en kaliteli en pahalı markası bile bu kadar doldurmaya gerek duymuyor çünkü ürettiğimiz mal ortada demeye çalışıyor.. bir diğeri ise satmak için ağzına kadar dolduruyor üstelik diğer markanın yarı fiyatına.. bana sanki bir açığı varmışda o açığını bu tür şeylerle kapatmak istiyormuş gibime geliyor.. en azından öyle bir izlenim ediniyorum.. :) şu anda sıfır albenili duruyor ama 5-6 sene sonra görmek lazım aracın halini.. misal nightfish in bahsettiği koltuk olayı daha ilanı açar açmaz gözüme ilk batan şey o oldu dikişlere hiç girmiyorum bile :) bakdım nightfish yazmış ses etmedim kaldıki araç daha sıfır.. :) araçda çok güzel onuda belirtiyim kötülemiyorum aracı fransızlar bu kadar doldurucaklarına biraz malzeme kalitesine önem verseler bence daha iyi olur diyorum :)
sadece fransızlar değil korelilerde doldurdukça dolduruyorlar. Aslında fikir basit az fiyata bol donanım ki günümüzde bu sistem fazlasıyla rağbet görüyor. Ama 10 sene sonra ne olur patır patır dökülür falan orası tartışılır. Yazdığınıza açığı kapatma kısmı harici katılıyorum.
valla PR'cıların, CEO ların işi bu etiket. o porsche nin bir donanım listesi var burdan vana liste olur hepsi mi kullanışlı olacak tabiki hayır. şu bir gerçek ki hepsinin en sevdiği şey para.
Fransızların zayıf olduğu bir nokta premium segment rakipleriyle aradaki makası daraltmak için bu kadar donanıma ihtiyacı var.
ben aracı inceleyip, test sürüşüne çıkmıştım harika bir araç. o segmentte araç alacak olsam pek düşünmem. tek kötü yanı şanzımanı ki kulakçıklarla onu da telafi ediyor..
o vana liste olur dediğin liste uzun evet ama genelde donanıma yönelik bir liste değil zaten araç dolu bahsettiğimiz aksesuar listesi ise şayet misal adamlar sadece bir sayfa jant modeli koymuşlar adamlar paspasa kadar fincan sehpasına kadar iç donanımda karbonmu yada süet nubuk deri çeşitlerini listelemişler falan kısaca çoğunluk listedeki tamamen malzeme kalitesine yönelik şeyler.istersen adamlar bizim 3 tl ye 5 tl ye tenezzül etmediğimiz aksesuarcılarda satan plastik kapı eşiğine kadar eklemişler listeye ama tabi onlarınki hakiki carbon elyaf :)
Mutlaka cok konforludur lakin isin icine ne kadar cok elektronik girerse ilerde sikinti cikarma riski o kadar artar diye dusunuyoruum.
ds5 i başarılı bulmuyorum ben
tavanı çok alçak inanılmaz rahatsız etti beni
donanımına laf yok koltukları ozellikle çok rahattı ama alçak tavan çok başarısız bence
Kaderi 25-Safrane-Velsatis-C6 gibi araçlardan farklı olmaz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...02689806/detay
Güzel geldi gözüme :)
ds5'e fena bi hayranlık duyuyorum ben nedense basık tavanı falan çok hoşuma gidiyor..