hocam aynı mühendis calıssa nolur mimar calıssa nolur dediklerin doğrudur fakat ne olursa olsun aralarında dünyalar kadar fark var malzeme kalitesinden tut incik cıncığına kadar. 90 model e34 bile daha konforlu bu araclardan , tek artısı ne olur sıfır kilometre olması ve sorunsuz olacağı.inanki 70 küsür bin lira verilmez bu arabalara.i30 a bayıla bayıla dışarıdan bakıyordum işin içine girince öyle olmadığını anlıyorsun.bu paralara bu arabalar ilginç geliyor bana tipine kanıp almamak lazım
işte bak kıyaslaman bile yanlış sen ne bekliyorsun bu araçlardan bunlar iş görmelik üretilen araçlar adamlar bir a3 kalitesinde üretelim diye çabalamıyorlar ki bunla kıyaslamakta hata.. insanların ulaşabiliceği en üst teknoloji donanımda en ideal fiyata sürebilicekleri araç üretme derdindeler..
senin sıfır bravo fiyatlarından haberin varmı 70 bin tl meganda o civarlardadır dolusu golf dolusu 90 bin tl a3 alınsa herhalde oda adam gibi orta halli dolusu 120 bin tl civarlarındadır.. millet ne alsın o zaman sen söyle bahsettiğimiz sıfır araçlar..
ikinci el olsa tamam seçenek çok ama sıfıra girdinmi seçenek daralır.. ben zaten bu yazıları sıfır mantığıyla yazıyorum.. yoksa 70 bin tl tabiki sadece ceed değil alayına bence gereksiz c segmentinde.. altı üstü c segmenti.. o fiyatlara E segmenti çok güzel araçlarda alınır ikinci elde ama konumuz bu değil.. :) ona değmez buna değmez neye değer peki..
25-09-2014, 23:12
atituti
dostum renaultun alt markası olarak karsılastırmadım tipine kanıp almaya gidiyoruz fos cıkıyo bundan bahsediyorum
25-09-2014, 23:13
darkmoon
Alıntı:
atituti Nickli Üyeden Alıntı
mesela sandero stepway ilk cıktıgında daha bayiiye gelmeden valideye hemen alalım diye kapının önünde bekliyoduk tırdan insede alsak diye :) tırdan indi otoparka çekildi zorla girdim girilmeyen bölgeye birde ne goreyim araba dışarıdan efsane güzel gerisi bla bla içi desen kapısı kapı tutamağı desen hala dacia
bunu okudumya tamam ben bütün yazıları sana boşa yazmışım :) dacia ve kia senin kafada aynı dengedeyse diyiceğim bir lafım yok.. :)
25-09-2014, 23:14
atituti
darkmoon ; iş görmek için 70 küsür bin lira bu arabalara vermem ben bundan bahsediyorum :) vergisi otu boku püsürü bindirdikleri için bu fiyatlara cıktı bu arabalar fakat 80 100 milyar golfe vermek ne kadar mantıksızsa kiaya hyundaiye bu paraları vermek mantıksız , birkaç sene model düşürülüp daha düzgün bir araba alınabilir , iş görsün diye 70 80 binlira verdiğim arabadan kalite beklerim acıkacsı ve bu paraya bu arabalar beni ve buradaki cogu kişiyi tatmin etmez 0 km olması dışında
25-09-2014, 23:14
darkmoon
Hyundai ye mail atıcam bundan sonra her sattıkları kia ve hyundai nin önüne 6 lı tranzon burması koysunlar insanlar bu para değmiyormuş yazıcam :D :D
25-09-2014, 23:15
atituti
Alıntı:
darkmoon Nickli Üyeden Alıntı
bunu okudumya tamam ben bütün yazıları sana boşa yazmışım :) dacia ve kia senin kafada aynı dengedeyse diyiceğim bir lafım yok.. :)
darkmoon ; iş görmek için 70 küsür bin lira bu arabalara vermem ben bundan bahsediyorum :) vergisi otu boku püsürü bindirdikleri için bu fiyatlara cıktı bu arabalar fakat 80 100 milyar golfe vermek ne kadar mantıksızsa kiaya hyundaiye bu paraları vermek mantıksız , birkaç sene model düşürülüp daha düzgün bir araba alınabilir , iş görsün diye 70 80 binlira verdiğim arabadan kalite beklerim acıkacsı ve bu paraya bu arabalar beni ve buradaki cogu kişiyi tatmin etmez 0 km olması dışında
aynı yere geliyoruz aynı şeyden bahsediyoruz burda konuştuğumuz sıfır km ama.. ikinci el değil.. :)
25-09-2014, 23:24
atituti
uzun lafın kısası bu arabaları bu paralara bu vergilere ve bu alınan maaşlara vs. ragmen alan insanları kia vb firmalar görse sevinçlerinden ağlar lan biz nasıl firmaymışız diye :) halbuki oyle degil koltuklarına oturunca 9 yaşımdayken arabanın arka koltugunda babannemin kucagına oturdugum zamanları hatırlatıyor
25-09-2014, 23:24
darkmoon
birde son olarak ve ek olarak bu devirde Allah aşkına hangi sıfır araca hangi fiyat değiyor..
bmw alıcaksın adam 140 bin tl den kapıyı açıyor adam gibisine. mercedes alsan ha keza öyle.. birde bunların e segmentinde kaliteli güzel motorlusu dolu paketlisini alsan rakamlar direk 250 bin tl lerden başlıyor ...
bu arabalara avrupada alt sınıf dar gelirli insanlar biniyor hemde komik rakamlara.. insanlar girsinler yabancı sitelere fiyatlara baksınlar komedi komedi rakamlar.. işte arasıra turbo&quatro paylaşıyor görüyoruz rakamları.. bizde ikinci elde 50-60 bin tl ye satılan araçlara adamlar 6-7 bin dolar yazmış 8-9 bin dolar yazmış..
Türkiyede hangi araba sıfır km'de parasını hak ediyor.. bence alayı haketmiyor..
25-09-2014, 23:27
darkmoon
Alıntı:
uzun lafın kısası bu arabaları bu paralara bu vergilere ve bu alınan maaşlara vs. ragmen alan insanları kia vb firmalar görse sevinçlerinden ağlar lan biz nasıl firmaymışız diye :) halbuki oyle degil koltuklarına oturunca 9 yaşımdayken arabanın arka koltugunda babannemin kucagına oturdugum zamanları hatırlatıyor
öyle değil hyundai /kia grubu şu anda amerikada en çok satan ilk 5 marka içinde.. verilere girip bakabilirsin.. hyundainin amerika satışları çok iyi.. asya satışları çok iyi ortadoğu arap pazarında satışları çok çok iyi avrupadada akranlarıyla dişe diş gidiyor.. yani türkiye satışları önemlidir tabi ama o kadar da ciddi bir önemi yok..
26-09-2014, 00:57
Berkan
@atituti nolur okadar paran varsada yoksada al yoksa batacak kia/hyundai. neyi kalitesizmiş yada ne sorununu gördün suana kadar.?üstün körü konuscagna yaz bilelim 20 bin kilometredir fark edememişim aydınlatırsın beni.
ya senin oturan kısımların nazik yada benim arabaya binenlerki kalas onlarca yere sehirlerarası gittim uluduga cıktım 5 kişi kimse ay yandım olüyorum demedi rahat rahat geniş geniş gittik geldik.
70-80 ne istiyorsun daha. eksigi yok fazlası var yumusak konsol arka kapılar dahil deri kaplı zerre bir yerinde sert plastik yok 90 100 150 200'e mazallah cıkarsan ıslık calınca kapına gelmesini falan beklersin heralde.
senin gibi cok arkadasım vardı o oparalar verilirmi diyen hepsi sus pus kaldı haksızlık etmişim diye kullanınca oturnca biraz tecrübe edince
0 fiyatıyla oldugu segmentte oldugu fiyatta sundugu donanımda, gücte abidik kubidik sorun cıkarmayan kırkır ötmeyen sanzımanına karsı bana bir ornek gostersene alınabilecek.
bunları yazarken kore manyaklıgı içinde yazmıyorm alman hastasıyımdır hatta bir almanda var evde ama ondan asagı kısmı yok bu korelerin.
Alıntı:
onursumer Nickli Üyeden Alıntı
i30 ve ceedin tipine kanıp alınca pişman edicek ne yanı var ?
sende getze biniyorsun senelerdir Onur sorun sıkıntı tek birşey cıkarttımı yada otomatik vitesin gık dedimi pist bile gördün :).
üstünden inmiyorm 9 ayda 18bin küsür km'den fazla oldu yüz üstü bırakmadı çıtı çıkmadı daha aracın
26-09-2014, 01:03
darkmoon
Ön Yargıları Yıkmak,Atomu Parçalamaktan Zordur (Albert Einstein)
26-09-2014, 01:10
onursumer
Alıntı:
Berkan Nickli Üyeden Alıntı
sende getze biniyorsun senelerdir Onur sorun sıkıntı tek birşey cıkarttımı yada otomatik vitesin gık dedimi pist bile gördün :).
üstünden inmiyorm 9 ayda 18bin küsür km'den fazla oldu yüz üstü bırakmadı çıtı çıkmadı daha aracın
2006 da sıfır aldım eziyette uzerime yok 1 kere sıkıştırırken yağ pompası yüzünden komple motor yapıldı onun dışında o şanzımanı hem korfezde hem istanbul parkta bozamadıysam daha bozulmaz herhalde :D
26-09-2014, 01:28
ceyhun737
Boş konuşuyorlar ya:)
26-09-2014, 10:01
dachosen
Bende benim bolgeden iki favori salliyim. Nasip olursa bakalım :)
şu olay çok garip :) polo ya 60-70 lira para verip 3 ay sıra bekliyolar ama nedense aynı para dolular dolusu ceed e i30 a verildimi; ya o paraya hyundai mi alınır ??
das auto :D
26-09-2014, 10:36
altugkocer
Alıntı:
dachosen Nickli Üyeden Alıntı
Bende benim bolgeden iki favori salliyim. Nasip olursa bakalım :)
şu olay çok garip :) polo ya 60-70 lira para verip 3 ay sıra bekliyolar ama nedense aynı para dolular dolusu ceed e i30 a verildimi; ya o paraya hyundai mi alınır ??
Yoo bence överler :D adamlar fetişist olmuş , vw bir , honda 2.
26-09-2014, 11:04
altugkocer
70000 e polo alanı ıslak odunla dövmek lazım o nedir ya
26-09-2014, 11:22
Mutu
Bırakın insanlar kia hyundai almasın, 3 aya biz sıfır araç alacağız, biraz daha düşsün cee'd lerin i30'ların fiyatı.
Kaka bu markalar, sakın ha almayın. :D
26-09-2014, 11:26
atituti
amerikadan satiş ornegi verilmis yukarda.yav adamlarin anasi aglamis krizden elinde kalan yy vettesini gezmek icin degil youtubea videosunu koymak icin calistiriyor sadece.adanlar uyandi ekonomik ucuz yollu araba aliyolar artik ondan ucuz kore japon arabalari patladi gitti usada.peki niye bunlar tutuldu amerikada ? vettesinden lincolnune kadar dişi guzel ici leş araba bunlar 300c vs. gulunecek halde ha alinirmi alinir :) nese kafa yapisi farkli siz ben 75 kiaya veririm diyosaniiz eyv ama ben ne poloya ne golfe nede kiaya i30 a vs. verilen o paralara yazik gozuyle bakiyorum.gidip ikinci el hirpalanmamis daga fazlasini sunan arac alirim.berkanin degindigi nokta evet gotum narin 70 bin lirayi koltuklari orasi burasi 100 yasinda insan derisine benzeyen arabaya vermeye acirim ya cidden ilk bindiginiz sifir araba bu yada baska bahane sunamiyorum size.bende 206 yi ilk sifir aldigimda dunyanin en iyi hatch i sanardim 3seneye dokulunce uyandim :) mesela amcam accebt blueya dunya para saydi hala 93 saabini mumla ariyo ellerim kirilsaydi almasaydim diyo.bu arabalarin tek artisi sifir km olmasi ve bikac sene sorunsuz binilebileceği :) neyseki akrabami hatadan döndurduk saab dizelle yola devam simdilik aramiza döndu :) hictiyse viyadukten gecerken asena gibi şeritten şeride popo dansi yapmayan arabaya sahip oldu tekrardan
Ceed ve i30'un baya ilanı var satılıklarda. 0 fiyatı ile 2.el arasında ciddi fark var. Peki bu neden kaynaklanıyor?
26-09-2014, 11:53
darkmoon
i30 dediğin aracı keza ceed de aynı araç sayılır.. cenevre fuarında vw ceo su bindi adam arabayı beğendi üstüne bunu nasıl yapmışlar biz bunu böyle yapamayız dedi bazı açılardan yani vw ceo sunun bile çok beğendiği aracı sen beğenmiyorsunya valla çok ayıp ettin şimdi .. :)
26-09-2014, 11:56
darkmoon
Alıntı:
Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı
Ceed ve i30'un baya ilanı var satılıklarda. 0 fiyatı ile 2.el arasında ciddi fark var. Peki bu neden kaynaklanıyor?
çok çok fazla sattı öyle böyle değil.. bir kaç ay öncesine kadar fiyatı 65 bin tl idi i30 un en fullünün ve sıra vardı.. ilk çıktığındada 55 binden falan çıkardılar en fullünü ... çok sağlam satış yaptılar.. ne kadar çok köfte o kadar çok ekmek.. satış ne kadar çok olursa haliyle ikinci elide o kadar çok olucaktır.. buda iyi bir şey ikinci eli şimdiden oluştu aracın..
26-09-2014, 12:21
Ozan Özer
Alıntı:
ceyhun737 Nickli Üyeden Alıntı
Boş konuşuyorlar ya:)
Arkadaş inatla koreli araçların 0 fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle 2.el piyasasından araç alırım diyip duruyor.Sizin söylemek istediğinizle uzaktan yakından alakası yok.
Evet mantığın doğrudur;70-80 o araçlara verinceye kadar 2.el Alman yada benzeri bilinmiş markalara binerim diyorsun.(modelinin düşük olması kriter değil)tamam.
Ancak 0 almaya kesin olarak kararlı ve senin mantığının dışında 2.el düşünmeyen insanlar ne yapmalı? 80bin tl bütçesi var ise golf mü alacak? A3 mü?
Ve emin olabilirsin ki bahsetmiş olduğun koreli araçların en yeni modelleri senin söylediğin eski Alman vb araçların konforlarını aratmayacak düzeydeler.
0km pahalı ,ben o paraya 2.el kaliteli araç alırım mantığındaysan buradaki arkadaşlarla hemfikir olamazsın zaten.
Not olarak söylemek isterim;Kia'da çalışıyorum,kesinlikle bir taraf konuşması yapmam;beni tanıyan bilir.iyisi kötüsü neyse direk söylerim.Asıl noktaya gelelim bende hasta bir ALmancıyımdır;aracım 2001 model E39 5.30İA..Senin söylemiş olduğun konuya geliyorum;evet bende 0km Polo alacağıma gidip E39 alırım.Ama söylenmek istenen 0km araç bandında söz konusu araçların kalite-fiyat endeksleri kesinlikle iyi ve kalite konusunda da günümüz teknolojisine gelmiş durumdadır.Sen hangi Hyundai yada Kia'yı kullanarak babaanne koltuğuna geldin bilemiyorum ama sana test sürüşü konusunda yardımcı olabilirim.Birlikte eksiklikler üzerinden geçebiliriz.
26-09-2014, 12:24
Ozan Özer
Alıntı:
Üstteki yorum size..
Siz bildiğiniz yoldan gidin;arkadaşların söylemek istediği şey farklı.
e36 da cok efendi bir arkadasımızın leonu almadan once niyetlenmiştim kısmet olmamıştı manuele döndürdü tam alınıcak araba :)
26-09-2014, 12:54
Berkan
Alıntı:
amerikadan satiş ornegi verilmis yukarda.yav adamlarin anasi aglamis krizden elinde kalan yy vettesini gezmek icin degil youtubea videosunu koymak icin calistiriyor sadece.adanlar uyandi ekonomik ucuz yollu araba aliyolar artik ondan ucuz kore japon arabalari patladi gitti usada.peki niye bunlar tutuldu amerikada ? vettesinden lincolnune kadar dişi guzel ici leş araba bunlar 300c vs. gulunecek halde ha alinirmi alinir :) nese kafa yapisi farkli siz ben 75 kiaya veririm diyosaniiz eyv ama ben ne poloya ne golfe nede kiaya i30 a vs. verilen o paralara yazik gozuyle bakiyorum.gidip ikinci el hirpalanmamis daga fazlasini sunan arac alirim.berkanin degindigi nokta evet gotum narin 70 bin lirayi koltuklari orasi burasi 100 yasinda insan derisine benzeyen arabaya vermeye acirim ya cidden ilk bindiginiz sifir araba bu yada baska bahane sunamiyorum size.bende 206 yi ilk sifir aldigimda dunyanin en iyi hatch i sanardim 3seneye dokulunce uyandim :) mesela amcam accebt blueya dunya para saydi hala 93 saabini mumla ariyo ellerim kirilsaydi almasaydim diyo.bu arabalarin tek artisi sifir km olmasi ve bikac sene sorunsuz binilebileceği :) neyseki akrabami hatadan döndurduk saab dizelle yola devam simdilik aramiza döndu :) hictiyse viyadukten gecerken asena gibi şeritten şeride popo dansi yapmayan arabaya sahip oldu tekrardan
uğrasamıcam saabla blue yok dacia. allahın askına nolur al yoksa batıcak kia-hyundai-dacia vs vs
çokta fazla değil aslında satılan rakama bakarsan ama uyanık milletim güzel indirimle satılan kia-hyundai gibi araçları alıp çakmaya calısıyor ozellikle galeriler. tıpkı vw de yaptıgı gibi yukarda koydum 60-70 arası bir kuble poloları illaki satılıcak sıra mıra hikayesine. kiada-hyundaide ole dert tasa yok sıra bekleyen duyamadm ben daha. yada bayilerin kendi kotası ici aldıgı araclarda var orda onlarda yanıltıyor.
satıs konusunda bir vw olmadıgı icinde satılmıyor gozukuyor gecen ceed sw'sine sulandık arkadasla 74tü iyatı galeride 2.günü satıldı araç 2014 ve 5000 bindeydi en dolu versionuydu.( 0'ı 81 kampanyayla suan)
26-09-2014, 12:58
atituti
Alıntı:
uğrasamıcam saabla blue yok dacia. allahın askına nolur al yoksa batıcak kia-hyundai-dacia vs vs
çokta fazla değil aslında satılan rakama bakarsan ama uyanık milletim güzel indirimle satılan kia-hyundai gibi araçları alıp çakmaya calısıyor ozellikle galeriler. tıpkı vw de yaptıgı gibi yukarda koydum 60-70 arası bir kuble poloları illaki satılıcak sıra mıra hikayesine. kiada-hyundaide ole dert tasa yok sıra bekleyen duyamadm ben daha. yada bayilerin kendi kotası ici aldıgı araclarda var orda onlarda yanıltıyor.
satıs konusunda bir vw olmadıgı icinde satılmıyor gozukuyor gecen ceed sw'sine sulandık arkadasla 74tü iyatı galeride 2.günü satıldı araç 2014 ve 5000 bindeydi en dolu versionuydu.( 0'ı 81 kampanyayla suan)
tamam bro dedignn gibi olsun siz 70 80 lira kiaya hyundaiye vermeye devam edin ikaruslar ne gune duruyor ben onla giderim hay allam.
26-09-2014, 13:18
darkmoon
Alıntı:
çokta fazla değil aslında satılan rakama bakarsan ama uyanık milletim güzel indirimle satılan kia-hyundai gibi araçları alıp çakmaya calısıyor ozellikle galeriler.
Martta avukat bir hanım arkadaşımla gittim ona alıcaktık daha doğrusu aldıkta mayısta aldık .. o zaman mayısa kadar sıra var demişlerdi .. ve içeriside baya doluydu herkes i30 bakmaya gelmişti test sürüşü için konuşuyorlardı falan.. o zaman gördüğüm talep hat safhadaydı..
26-09-2014, 13:35
Ozan Özer
Alıntı:
darkmoon Nickli Üyeden Alıntı
Martta avukat bir hanım arkadaşımla gittim ona alıcaktık daha doğrusu aldıkta mayısta aldık .. o zaman mayısa kadar sıra var demişlerdi .. ve içeriside baya doluydu herkes i30 bakmaya gelmişti test sürüşü için konuşuyorlardı falan.. o zaman gördüğüm talep hat safhadaydı..
Kağıthane Hyundai bayisinde tanıdığım var aklınızda olsun :)
KIA ile birebir yardımcı olurum