ne yapalım bizde piyasaya ayak uyduruyoruz artık , 2008 boyasız değişensiz dizel bravoyu 24.250 ye güç bela sattık. en çok benim zoruma gidiyor bu paralara bu paralar ama ne yapalım , piyasa böyle yürüyor.
Printable View
ne yapalım bizde piyasaya ayak uyduruyoruz artık , 2008 boyasız değişensiz dizel bravoyu 24.250 ye güç bela sattık. en çok benim zoruma gidiyor bu paralara bu paralar ama ne yapalım , piyasa böyle yürüyor.
aracın fiyatıyla da bitmiyorki mtv lere zam trafik sigortasına bindirmişler zammı geçen sene 220 tl verdiğim araca bu sene 270 tl verdim trafik hiç kaza falanda yapmadım kaskolar uçmuş gitmiş hiç girmiyorum o konuya tek a6 ya kasko yaptım oda modelli diye modeli eskise onada yapmayı kesicem ..
araca parayı vermekle bitmiyorki lastiğini döndürmek her geçen gün zorlaşıyor insanlar eskiden araç sattıklarında modelli alalım derlerdi.. şimdi araba satsalar yeni araba ne alsak alıcağımız şey daha fazla mtv daha fazla kasko trafik v.b vericez diye çekiniyorlar..
Adam yeni araç alıyım daha az yaksın ekonomi yapıyım diyor aradaki ekonomik farkı zaten mtv ye yatırıyor kaskoya yatırıyor aynı kapıya çıkıyor..
memleket terse döndü araba eskidikçe genel gider masrafları azalıyor mtv si düşüyor, kasko yapmayı bırakıyor insanlar ordan büyük artı para giriyor cebe... heleki araç birde sıfır aldığınız bir araçsa bakımlarını her şeyini düzenli yapmışsanız zaten büyük bir masraf çıkartmıyor..
aslında avrupada olan sistemede bir nevi dönüyoruz avrupalıda bir arabayı alıp 10 sene binip kullanım ömrü bittimi ancak satıyor bizdede o yolda ilerleniyor adım adım..
eskiden millet 2 yaşına geldimi eskidi bu deyip satılığa çıkarırdı aracını..
en güzeli pıyasada tutulmayan araç alın hem modellı hem hızlı hem konforlu olur. 3 4yıl bınme kafasıyla alırsanız alırken yuzunuz güler daha uyguna guzel araclara bınersınız. vti olsa anlıcamda ies denılen araba ne gıder ne durur ne yol tutar . saçma bı performans değeri var o kasa o ağırlıkla hakkıyla asla gıtmıyor. vti ya bısey dıyemem
@İbrahim33; kardeşim ies almak için mi bravo'yu sattınız?
edit: duzenleme yapılmıyor. ibo dostum bravodan sonra kafanı taşlara vurabılrsın o fıyata o donanım ve surus dınamıklerıyle. bravoyu yuklesen cok deli önü açık motoru var . nıye dusunemdın ?
EK piyasasi evden bile hızlı degerleniyor masallah. Bu gidisin bi sonu olacak da ne zaman .
Jetta reklamini dinleyen var mi
radyoya reklam vermisler jetta prestijdir, jetta alinca prestij de alirsiniz diye :D
Yeni nesil prestijli sirket araci :)
2005'te 2004 model Honda CR-V aldık, yaklaşık 10 senedir kaskolu biniyoruz, nereden baksan şimdiye kadar 10 bin TL vermişizdir. Bunu şunun için söylüyorum eğer küçük bir şehirde oturuyorsanız kasko elzem değil, ancak İstanbul, Ankara, İzmir'de yaptırmakta fayda var. Geriye dönüp baktığımda Çanakkale'de otururken boşa kasko yaptırmışız diyorum.
Kaskolar çok pahalı oldu eskisi gibi değil eskiden kaskosuz araca hayatta binmezdim bütün araçlarımda kaskolu olurdu ama fiyatlarda uygun olurdu şu anda fiyatlar bir çok veriye göre değişiyor özellikle şehir büyük etken. plakaya göre şehire göre kasko fiyatları değişiyor. tabi sizin sürüşünüz kaza geçmişinize görede.. araç eskidikçe kaskosuda artıyor her şeyi düşüyor kaskosu artıyor..
işin komik yanı araç esdikçe aracın parça fiyatları düşüyor honda jazzımın arka sol stopunu 150 tl ye 1.5 sene önce değişmişdim şimdi gene sol farın mikası kırılmış 80 tl ye değiştirdim.. zaten eskisi gibide değil eskiden kaskodan hasrasızlığı bozmadan ufak tefek çıtır şeyleri yapıyordun şimdi gene yapıyorsun hasarsızlığın bozulmuyor ama hasar kaydı olarak geçiyor.. jazz da kaskoluyken bir iki parçayı çizikden boyatmışdım onları geçirmişler tramere.. tabii belki her sigorta böyle değildir..
acil paraya ihtiyacı varmış vah vah acil olmasa 150 yazar herhalde hakkı değil mi doğuşta araba yok O'nda var :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...86332168/detay
Edit yok fiyatı yazmayı unutmuşum. 121.000 liraya aldık. Adam golfe 112.000 lira yazmış. Tövbe estafurullah.
Bu adamlar bu arabaları satıyor ya ona yanıyorum yav golf lan altı üstü golf işte golf'ün üretiliş amacı belli orta halli insanların binebileceği bi araba üretiliş amacı bizde premium fiyatı oldu.
Acil deyip , piyasa fiyatının üstünü isteyen insanları anlamakta güçlük çekiyorum.Acil kavramını ya ben bilmiyorum yada kavramın anlamı değişmiş :)
Boş geçmeyelim ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5092886/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9195701/detay/
Yok abi ies için satmadım , 159 alma planlarım vardı. Evde kavga çıktı , yine mi piyasası olmayan araba alacaksın diye :D 30 lirayada adam gibi araba bulamadım. Bakalım 3-4 ay biner satarım zaten.
Başladık zaten vurmaya. :D Arabanın km'si biraz yüksekti , sadece yazılım atmıştım. Onu geçiş aracı olarak görüyordum. O yüzden daha fazla masraf (yükleme) yapmak istemedim. Ama ben bu güzelim orjinal bravo bu fiyata nasıl satılmaz diye , bak görürsün satıcam tarzında işi inada bindirmiştim artık arabayı satarken
ibrahim o ies'ler o paraları etmez.
birtanesi zaten makyajsız. direkt ele 20li para vericeksen kesinlikle makyajlı olmalı
gri renk bu arabada cok aranan bi renk değil beyaz yada kırmızı olmalı.
ayrıyetten bu paralara alacaksan üstünde ekstra bişiler olmalıki satarken seni kurtarsın arabanın hızlı satışını artırsın.
ve bu fiyatları hak eden arabalar değil cok uzun 2011 gibi araştırdım iesler 16binken bıraktım bunları araştırmayı hak etmediğini düşündüğümden. ve benim bakıp almadıgım arabalar 20li rakamlara satıldı zaman içersinde :)
ies satılırmı satılır , kar edilirmi illa edilir
Ülkedeki yozlaşmanın yansıması bu tarz ilanlar; gayet normal..
ozaman avantgarte elegance alakası olabilir kanki :D arkadasın babasındada vardı ekranlıydı. hatta araba satılmadan önce 4lü tuşunun altındaki kromaja basınca okapak komple acılıyor göz cıkıyor bitane oha demiştim okadar bin 7 sene sonra şasna farkettiğmiz göz :hahaha:
dockers...
ya bende anlayamıyorum bu piyasayı, millet birbirinden göre göre " ooo ozaman benim arabam bu kadar eder" diyerek piyasayı yükseltiyor ve hepsi olmasada içlerinden hakkaten satılanları var.
ben bugün vti mı ilana koysam en fazla 25-26 isterim, ki benim aracımda ep3 typer koltuklar, ep3 typer direksiyon v.s. gibi extraları olduğu halde.
kaldıki gözümdeki vti ların tamamının ederide bundan yüksek değil, adam 1.4 sunrooflu diye güvenlik paket dahi yok koyduğu meblağ 21..
karşı karşıya geliyoruz bu örneği veriyorum, hemen geri vites.. e abi pazarlık payı var ondan öyle yazdım, ulan pazarlık varda 15 e mi düşeceksin sanki :)
yine diyeceksinki 19.500 son..
tamam senelerin hondacısıyız da mantığımızı yitirmedik ki, 13 ve üstü yaşında bir arabaya , esp si yan hava yastıkları ,hatta boşver bunları ya
sürücü hava yastığı bile olmayan bir modellerdeki araclara bu paralar gerçekten israf değil israf ötesi.
şahsen o bravo konusundada ben bravoyu hayatta satmazdım :) bana civic EK 1.4 - 1.6 - hatta vti mı bravomu desinler ben bravo derim, ekonomik -yeni teknoloji bir motor - donanımlı araç ,,aero ve dizaynı v.s. daha modern bir araba sonuçta.
Netice olarak biz böyle hep serzenişte bulunucaz ,ama bu piyasada hep yükselecek sanki :)
ikinci airbag ve abs dışında bu güvenlik paketinde ne var biri bana açıklayabilirmi :)
Güvenlik paketi deyince benim aklıma minimum 8 airbag, bilimum fren destek sistemleri vs vs geliyor.
aynen hacım güvenlik paket diyince iki airbag ve abs giriyor, utanmasa alarmda var , neticede güvenlik unsuru denilecek :D
vtec 2 lerde öyle , ne var abi bu arabalara 30 ettirecek güvenlik paket ? biri çıksın desinki şu var, hele typer :D
bugün senin superb yada bendeki laguna ile hangisi yanyana gelebilir dolulukta konfor ve güvenlikte, hiçbiri , ama bak piyasaya, perti olan typerlara 45 e normal deniyor :D
ilk fırsatta senin arabayı almaya calısıp hondacılıgını bitiricekler bu kadar mantıklı bu kadar görerek yazmak diğerlerinin işine gelmicekdir :D
benim iesi aramam hem şeklini sevdiğimden hemde kimse alınmasın şahin gibi düz araba opsiyon yok sorun yok mantıgı vardı bende ozamanlar :)
koray abi GP önemli...
adamlar güvenlik paketi GP diye kısatmıs fiyadıda mini GP kıvamına getirmsler
sorarlarsa 2 hava yastıgı var dersiniz :D
Bende bindim delsol, sedan vti o zamanlar dünyanın en muhteşem arabası sanıyordum donanım ve konforla tanışana kadar :)
Bana göre güvenlik paketli gerçeği budur :D
http://behindblondiepark.com/wp-cont...Untitled49.jpg