BoraRS Nickli Üyeden Alıntı
Tuncer oyle dusunme. Bu tip goc hayvanlari senede iki defa bize av verir. O da hepi topu 1 bilemedin 2 aydir. Oltayla tutulan balik doganin dengesini bozmaz. Asil dengeyi bozan girgirlar. Bak 2 sene oncesine kadar bu baligi bu bollukta bahsettigim meralarda tutmak hayaldi. İstavrite olta atardik, yanimiza koca girgir gelir agi serrer 1 saat icinde butun baligi toplar ceker giderdi. Simdi yeni yasayla bogazda avlanmak yasak. İc sularda derinligi de 24 metreye cikardilar yanlis hatirlamiyorsam. Boylelikle zaten tabani sig olan marmarada girgirlarin av yapabilmesi icin baya aciga cikmalari gerekiyor. O nedenle balik bogazdan rahat gecip marmaraya guzel yayiliyor. İki sene oncesine kadar tadini unuttugumuz luferin simdi boyutlarini ve bollugunu gordukce cok mutlu oluyorum. Demek biraz onlem alindi mi sonuclar sasirtici sekilde guzel oluyor. Bence asil ve en guzel sosyal mesaj budur :)
Ben sahsen her olta avinda makul saatler ve sureler icinde tutabildigim kadarini tutup dipfrize atiyorum. Sonra kis sonuna kadar cikarip cikarip tuketiyorum.