bora abi bu mevsimde balık nereden tutulur olta ile amatör olarakvarmı bi tavsiyen aksam gidicez yer kararlastıramadık
cahit cıkarsan bizide ara![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Acemiyiz laa biz balık tutamadık daha![]()
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .
Bora Assosta yerleşik balık o kadar büyüyemiyor. Assos levrek göçü almaz. Marmara o konuda bayaa şanslı. Burada o kadar balık çıkmıyor diye ben burada tekne tutmuyorum. Demek ki burayada bi tane alıcaz. 90 dan beri Marmara pislendi diye tekne tutmadık doğru düzgün balığa çıkmadım. Hep assosta çıktım. Orasıda bitti tekne wakeboard çekmeye Midilliye gitmeye yarıyor artık.![]()
IN BOOST WE TRUST
Ben burda kıyıdan olta atıyorum hep taşlara takılıyor , yemi kovaya koyuyorum bekle babam bekleee ,oltayı çekiyorum yemler gitmiş ama balık yok,yeni yem takayım diyip arkamı bir dönüyorum.![]()
![]()
bizim tavuk cigeri ve zarganalar kedi ve köpeklerin agzında
![]()
![]()
Oltayla köpek kovalıyorum anasını satayım![]()
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .
ben dün sabah eminönü köprüye gittim. çapari ile çinekopa attım yaklaşık 40 50 çinekop 20 30 da eşek istavriti aldım. bir gün öncesinde çok daha fazla tutmuşlar.
Serkan bu mevsim aslinda Marmarada en cok uzun olta lufer ama tekne sart, kiyidan cinekop ve iri istavrite olta atabilirsin. Aslinda Marmaranin asil en verimli oldugu aylar Nisan Mayis Hazirandir. Nisanda dev levrek gecis yapar Bogazdan. Okadar irilerdir ki sasirtirlar bizi. Hep de suru olurlar ve agasona fena gelirler korkusuzca. Mayis Haziranda da Kofana gecisi olur. Suruler halinde dev kofanalar gecer bogazdan. Bogazda birkac nokta disinda o baligi zipkinla vuramazsin. Ben gecen sene vurmustum 1 tane 4.5 kg gelmisti. Resmini bulursam eklerim.
Zamanla ogreniyoruz Cahitim
Alper Assos kis aylarinda cok cok iri levrek surulerine ev sahipligi yapar. Canakkaleden cikan hayvan kendini Bozcaada taraflarina atar. Ordan da en yakin ve en guzel mesken olan Assosa. İnanmazsin ama bu balik taa Bodruma kadar iner. Ocak ayinda Bodrumda vurulan levrek Turkiyenin hicbiryerinde vurulmaz. Ama tabii isi ve yerleri bileneBak Asosta Tavukcu Sedat diye biri vardir. Gecen sene yanina gittik ziyarete. Bikac da dalis yaptik. Kendisi anlatasin sana Assosun levreklerini
Ama bir laf vardir ki butun avcilarin agzinda dolanir durur. En iyi mera Marmara diyeBen Marmara ve Bogazdaki bollugu ve cesidi inan baska hicbiryerde gormedim. Bak bende bir resim var. Bulursam koyarim. Kartal sahilde park ettik arabalari atladik 4 arkadas suya. Suda gorus 10 metreden sonra basliyor Kartalda. İnanmazsin vurdugumuz Palamudun haddi hesabi yoktu ama gunun asil surprizi tam 15 metrede tesadufen denk geldigimiz bir kayanin icinde 2 tane dev gibi istakoz vardi birini alabildik ancak. Tarttigimizda 4.5 kg gelmisti. Sen hic hayatinda 4.5kg lk bir isakoz gordun mu
İste o yaratik Marmaradan hem de kimsenin tahmin bile edemeyecegi bir yerden cikti
Denk geldigim sinaritler, orkinoslar, torikler ve diger göç surulerinden bahsetmiyorum bile
Bunlar da tadimlik olsun
Bu torigi yaklasik 30 parcalik suruden aldim. 5 kilo 250 gram geldi tam tamina. 10 kisi afiyetle mangalda yapilarak tuketildi
Bu da eski teknemi o zamanlar yeni almistim bundan 3 sene kadar once. Tam goc levrek surusune denk gelmistim. Bu kuzu 5.5 kilo gelmisti. Bunun arkasindan bir babos geldi ama malesef buna coktan tetik dusurmustum bile. Bunun vurulma sesine geldi buyugu. Temiz 10kg ustu vardi yaratik gibiydi kopekbaligi sanmistim gordugumde
Hayvanin kafasini firin tepsisine zor sigdirdik
![]()
iki kilo çinekop koyduğuma utandım şimdi. bora maşallah işi bitirmişsin. bana göre en güzel hobilerden birisi. imrenerek baktım koyduğun resimlere.
ulan bizde balık tuttuk diyoruzRottingChrist hocam senin tuttukların bile bizim hayallerimizin ötesinden boşver sen profesyonelleri , olta değil hem o klasman dışı
![]()
turbocuk istiyoruz
Tavukçu sedat kim olm. Ben doğma büyüme assosluyum tanımadığım balıkçı yok iskelede ve bizim orada. Oltaya gelmio olm böyle balıklar bizim hiç. Ulan gelse bizim bakkal aramaz zaten heyecanlı heyecanlı. Herif 40 senedir orada.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)